KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

çoğu gelin kayınpeder tarafındann taciz tecavüz ediliyor. senin kayınpederinle aynı evde olman namahrem. guya musluman olcagız.

Senin kayinpederinle aynı evde olman namahrem deyip net bir fetva vermişsiniz.Bunun kaynağı nedir bi açıklar mısınız lütfen?
Kayınpederin namahrem olduğunu ilk kez yukarıdaki yorumda duydum :) sakin olun hanımlar ben ilgili ayeti paylaşıyorum, arkadaş yanlış bilgi vermiş galiba.
"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Ziynetlerini ise, görünmesi zaruri olan kısımlar müstesna, açığa vurmasınlar. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler. Kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kardeşlerinden, kardeşlerinin oğullarından, kızkardeşlerinin oğullarından, mü'min kadınlardan, cariyelerinden, cinsi iktidarı olmayan hizmetçilerinden ve şehvet çağına gelmemiş çocuklardan başkasına ziynet yerlerini göstermesinler. Gizledikleri ziynetleri belli olsun diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hepiniz Allah'a tevbe edin, ey mü'minler, ta ki kurtuluşa eresiniz." (Nur Suresi 31.)

Alnına ''gidin artık evimden''yazdırsan da anlamıyorlar. Hala daha ayın 5'i 6'sı muhabbeti... 1 hafta evden gittiler es verip sağ olsunlar lütufta bulundular sonra yine damlayıp 2-3 hafta daha kalıyorlar hakikaten nezaketten anlamıyorlar. Yahu sizin evden ne zaman gidecekler, kızlarının evine gideceklerinden emin misiniz? Gidecekleri gün 2-3 saat kahve içmeye uğrayıp öyle memlekete dönecekler anlaşılan bu nedir??
Yani tanısam gelip ben soracağım bu evden ne zaman çıkacaksınız diye

Bugün gittiler
Ne kadar kalacakları konusunda bir fikrim yok sordum bakalım dediler
Haftaya misafirim var dedim gelmesinler diye
Gerçi anahtarı var kp girer içeri istediği zaman
Değişik insanlar aklım almıyor
Şu günler geçse de gitseler

Ay dayanamayacağım artık.ilk defa yorum yapıyorum konunuza.aralık 5 mi? Kaç gün var.bence sizle dalga geçiyorlar resmen.burada kaç yorum yapıldı bileti siz alın verin ellerine diye.

Bir de lütfen 2 hafta demeyin.bir dahaki gelmeleri siz 2 hafta dersinuz onlar 3 -4 hafta yapar.

Benim bir tanıdıgım var kış aylarında 30 -40 ar gün çocuklarını gezen bir kayınvalide kayınbabaya sahip.bazı ailelerde normal bu demek.

Çok da alttan almayın.hiç iyi niyetli gelmediler.

Ben TC vs bilmediğim için almadım
Kızında kalacağını söyledi 10 gün ne yapacaksa bir odalı evde
Ben onların açısından bakıyorum ne bizim ne kızının evi kalınacak ev değil
Ben onların yerinde olsam kalmam yani
Bu çabaları çok mantıksız
Siz özleyince arayın oğlunuz gelsin diyeceğim

Alsaydınız ya anahtarı. Yılda 1-2 haftalığına gelecek insanın anahtara niye ihtiyacı olsun? En kötü geldiklerinde çıkarır verirdiniz, giderken yine bırakırlardı.

Bence kilitleri değiştirin. Yeni anahtarı istediklerinde “gerek yok zaten senede 1-2 hafta geleceksiniz. Bir de ben annem dahil kimseye anahtar vermiyorum” deyim.

Son düzenleme:
Anahtarı değiştirin öncelikle. Allah yardımcınız olsun

Bu seferde bilet krizi çıktı ya -kendilerine göre- 3 gün durup ''heh iyi ara verdik, gidip 1 hafta daha kalalım unutmuştur'' diye düşünüp geri gelirler.
Eşiniz yarın uğrayıp evinizin anahtarını alsın, bizde ki kayboldu bilmem ne desin bana kalırsa insan kendi evinin anahtarını isterken saçma sapan bir bahane bulmak zorunda değil çünkü o zahmete girmeye gerek yok vermeyenin utanması lazım ama olur da eşiniz yine ''ayıp olur utanırım'' derse gereksiz yere diye o yüzden söylüyorum

Evin kilidini değiştir. Sorarlarsa anahtarlar kayboldu ondan deiştirdik dersin.

Canım ben ilk defa yorum yapıyorum. Bi kadın olarak senin yaşadıklarını tahmin edebiliyorum. Annemin her zaman söylediği bi laf var.. her şey kocada biter diye. Sen onlarla konuşsan her şeye daha da sarpasaracak. Oğullarının lafını unuturlar ama senin dediklerini ömür boyu unutmazlar. Senin tek çaren eşini ikna etmen. Kararlı ol canım dediklerinde. Cinsellik konusunda ne durumdasınız bilmiyorum ama erkekler çok dayanamaz bu konuya. Biraz nazlan, ben rahat edemiyorum soğumaya başladım falan de.

Ne yaptınız? 3-4 gündür kızının 1 odalı evinde kalıyorlar sanırım. Umarım size geri gelmemişlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…