- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.479
çoğu gelin kayınpeder tarafındann taciz tecavüz ediliyor. senin kayınpederinle aynı evde olman namahrem. guya musluman olcagız.
Neyin namahremi ya ? Bilip bilmeden konusmayin. Sizin gibiler yuzunden dinden sogudum. Kafaniza göre namahrem diye konusamazsiniz. Herkes bilip bilmeden ahkam kesiyo. Namahrem falan degil. Nerde yazilmis nerde cizilmis ?
Evet tamda dediginjz gibi 'güya müslümansınız' .
evet güya müslüman oluyoruz bu durumda... Çünkü kayınpeder namahrem değildir,evlilik birliği bitse bile kayınpeder ve kayınvalide anne baba hükmündedir, namahrem olmaz. Bu medeni kanunda ve dinde aynıdır. Bir kimse ayrıldığı eşinin anası babası ve çocuğuyla resmi kanunlar gereğide,dinen de evlenemez. Lütfen yanlis bilgi vermeyin...
Kayınpederin namahrem olduğunu ilk kez yukarıdaki yorumda duydum :) sakin olun hanımlar ben ilgili ayeti paylaşıyorum, arkadaş yanlış bilgi vermiş galiba.Senin kayinpederinle aynı evde olman namahrem deyip net bir fetva vermişsiniz.Bunun kaynağı nedir bi açıklar mısınız lütfen?
ölen eşinin erkek kardeşi ile evlenen kadınlar biliyorum.nasil oluyor bu? Aklım almadıeşinin anası babası ve çocuğuyla resmi kanunlar gereğide,dinen de evlenemez.
Anası babası çocuğu diyor kardeşi demiyor kiölen eşinin erkek kardeşi ile evlenen kadınlar biliyorum.nasil oluyor bu? Aklım almadı
Alnına ''gidin artık evimden''yazdırsan da anlamıyorlar. Hala daha ayın 5'i 6'sı muhabbeti... 1 hafta evden gittiler es verip sağ olsunlar lütufta bulundular sonra yine damlayıp 2-3 hafta daha kalıyorlar hakikaten nezaketten anlamıyorlar. Yahu sizin evden ne zaman gidecekler, kızlarının evine gideceklerinden emin misiniz? Gidecekleri gün 2-3 saat kahve içmeye uğrayıp öyle memlekete dönecekler anlaşılan bu nedir??
Yani tanısam gelip ben soracağım bu evden ne zaman çıkacaksınız diye
Ay dayanamayacağım artık.ilk defa yorum yapıyorum konunuza.aralık 5 mi? Kaç gün var.bence sizle dalga geçiyorlar resmen.burada kaç yorum yapıldı bileti siz alın verin ellerine diye.
Bir de lütfen 2 hafta demeyin.bir dahaki gelmeleri siz 2 hafta dersinuz onlar 3 -4 hafta yapar.
Benim bir tanıdıgım var kış aylarında 30 -40 ar gün çocuklarını gezen bir kayınvalide kayınbabaya sahip.bazı ailelerde normal bu demek.
Çok da alttan almayın.hiç iyi niyetli gelmediler.
Bugün gittiler
Ne kadar kalacakları konusunda bir fikrim yok sordum bakalım dediler
Haftaya misafirim var dedim gelmesinler diye
Gerçi anahtarı var kp girer içeri istediği zaman
Değişik insanlar aklım almıyor
Şu günler geçse de gitseler
kardeş demedim ki... Ana,baba ve evlat... Alt ve üst soydan bahsettim.ölen eşinin erkek kardeşi ile evlenen kadınlar biliyorum.nasil oluyor bu? Aklım almadı
Anahtarı değiştirin öncelikle. Allah yardımcınız olsunBugün gittiler
Bu seferde bilet krizi çıktı ya -kendilerine göre- 3 gün durup ''heh iyi ara verdik, gidip 1 hafta daha kalalım unutmuştur'' diye düşünüp geri gelirler.Bugün gittiler
Evin kilidini değiştir. Sorarlarsa anahtarlar kayboldu ondan deiştirdik dersin.Bugün gittiler
Ben TC vs bilmediğim için almadım
Kızında kalacağını söyledi 10 gün ne yapacaksa bir odalı evde
Ben onların açısından bakıyorum ne bizim ne kızının evi kalınacak ev değil
Ben onların yerinde olsam kalmam yani
Bu çabaları çok mantıksız
Siz özleyince arayın oğlunuz gelsin diyeceğim
Ne yaptınız? 3-4 gündür kızının 1 odalı evinde kalıyorlar sanırım. Umarım size geri gelmemişlerdir.
@ceren955 son durum nedir?
Artık böyle tepkisel davranmalısın ki anlasınlar bir çuval inciri mahvettiklerini....Beni davet ettiler gitmedim
Gelmediler henüz
Beni davet ettiler gitmedim
İnanılmaz huzurluyum onlarsız