KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

KV kp ile beraber yasayip kavgasız ayrılani çok az gordum. Siz artık beraber yaşıyorsunuz. Size sormadan bunun plani yapilmis. Artık onlar için köydeki ev gecici ve sizinki kalıcı sürekli. Sanırim yüzünüzü yumuşak bulmuslar. Diş gostermeyeceginizini anladım. Kaderinize razı olun huzurunuzu bozmayin. Yaşlı insanlari sokağa atın demiyorum ama bari digerlerinde de dursunlar bazen. Bunun için ugrasin.
Belki ilerde çocuk olursa bakarlar.

baştan konuş
mesela anne diğer çocuklarınıza da git arada diye laf çarp
daha yeni evlisin senin ve geldiklerine göre eşinin önceden beridir haberi vardı
ayrıca yaş farkı çok değil mi 25 yaş üstü olsanız neyse de nereden buldunuız eşinizi
eşinizin içi geçmeden inşallah büyükler gider

Maddi sıkıntı sebebiyle köy evinde kalan oğlu ve gelini ne yapıyor bu durumda? Soba yakmadan mı oturuyorlar köyde?
Cok dogru bir soru sormuşsun canım. Ben onların durumuna da çok uzuldum şimdi.Bence onlar da konu sahibinin evine gelip kalsinlar!!Sonuçta onlar da adamın abisi /yengesi,sokağa mi atsın konu sahibi hep beraber yaşarlarBi de bu insanlar konu sahibinin kinasini,düğün hazırlığını beğenmemiş kişiler ...ne görmüşler ,ne vermişler de bu kızcağızdan ne bekliyorlar

35 yaşında yakışıklı genç adam
, 23 yaşında güzel tecrübesiz kız ,rüya gibi tanışma sevgililik dönemi.Aynı dizi filmlerdeki gibi.Rüyadan uyanmaknikahla başlıuor galiba.onlar flim
.Gerçek hayatta erkek ler kurt.
Sana yapılan haksızlık .Sessiz bulmuş eşin seni.

Bu durum içerisindeyken ; kayınvalide ve kayınpederiniz ile açık açık konuşmak, sizi daha da zora sokabilir.
Benim düşünceme göre; ailesi ile eşiniz bu duruma sizden gizli karar vermişler de siz şimdi idrakine varmışsınız.
Eşinize bu durumdan duyduduğunuz rahatsızlığı çok açık bir dille anlatmaktan, gerekirse bir müddet evden uzaklaşarak ciddiyetinizi belli etmekten başka yolunuz yok gibi.
Allah yardımcınız olsun .

Ne yapmayı düşünüyorsun peki? Seni kandırmışlar resmen eşinle konuşamıyorsan kimle konuşacaksın? Baştan anlaşsanız tamam da bu şekilde bir mecburiyet olamaz ben kendi anne babamla bile rahat edemem eşim varken ne öyle kardeş gibi bazıları yaşa demiş de köle olarak mı gittin oraya? Sana yalan söyleyen insanların arasına?

Evet hatırlıyorum eski konusunu. Resmen konu sahibi daha önce bir evlilik yapmış diye ezikliyorlar. Konu sahibi de kendini ezikliyor. Önceki konusunda da öyle bir ifadesi vardı sanırım ben boşandım sesimi fazla çıkaramıyorum gibi. Yanlış hatırlıyorsam kusura bakmasın. Büyük gelin istemiyormuş beraber yaşamak, onun bu talebi kabul görüyor da konu sahibinin ki neden vicdansızlık oluyor? Eşi çok sinsi biri, hem genç hem başından bir evlilik geçmiş bir daha boşanmaya cesaret edemez diye binmiş sırtına. Havaların soğuk olması da bahane, aile bildiğin sırayla tüm evleri deniyor kim bakacak bize diye. Nasıl rahat sevişeceksiniz hiç mi düşünmüyorlar diyenler olmuş. Ne düşünecekler yahu, ben kendi gençliklerinde fantaziden fantaziye koşan bir çift olduklarını sanmıyorum. Sessiz sedasız vazife gibi yapmışlardır. Gerçekten çok yazık, gitti evliliğin en güzel zamanları.

evlenmeniz bahane olmus.
Yazin köydeki gelinde kışın sizde idare ederiz demisler demek.

Bir arkadasimin kaynana ve kayinvaldesi köyde yasiyorlardi kisin boyle gelip cocuklarinda kaliyorlardi.
O istemedi o istemedi ev tuttular.
gidip geliyorlar.
en son bakacak birini ariyorlardi.
Maaslari falan varsa boyle ev tutabilirsiniz.
Gidip ziyaret edersiniz.

Fena tongaya dusurmusler konu sahibini.
Adam zaten yalniz yasiyormus.O zamana kadar oglumuzun evi sicak olur diye gelmemisler koyden,evlendikten sonra koyun soguk oldugu akillarina gelmis.
Sen nasil bir oyunun icine dustun ya ? Bu isin sonunu iyi gormuyorum ben malesef.

Söylemek zor biliyorum. Daha yeni evlisiniz herkesle iyi geçinmeye çalışıyorsunuz vs kimsenin kalbini kırmak istemiyorsunuz. Ama burada gördüğüm aşikar bir düşüncesizlik örneği var. Yeni evli bir çiftin yanında sürekli kalmak, karı koca ilişkisinin oluşmasına engel olur. Aile düzeninizi bir türlü kuramazsınız. Siz mutlu olamazsınız eşiniz de mutlu olamaz dolayısıyla, bu insanlar neyin kafasını yaşıyor neden bu kadar düşüncesizler.

Açıkcası karşınızda bu düşüncesizliği yapan biri varsa sizin de kalp kırmaya hakkınız var bence. Evet eşiniz, kv, kp başka insanlar da değerli ama önce kendinizi düşünmelisiniz. Gerekirse kalplerini kırın. Kalplerini kırmadan söylemenin yollarını düşünün. Ama mutlaka konuşun. Şimdi tepki göstermezseniz yandınız.

Iyide evliliğin en özel ve güzel zamanları böyle geçecek zaten.
Hani 1 ay kalırlar acil hastanelik bi durumdur falan anlarım.
Ama resmen köylü kurnazlığı yapıyorlar bu zamana kadar kışları pekala köyde yaşamışlar ölmemişler yani değil mi ?
Bu insanlar zerre iyi niyeti ve güler yüzü hak etmiyorlar .
Resmen onların yüzünden bi yuva yıkılacak ama umurlarında değil.

eşiniz söylememiş herhalde size.. bizde 1.5 yıllık evliyiz geçen kayınbabam şaka niyetli bizim burası çok soğuk oluyor sizde kalalım gazıda çok yakarız demesin mi nasıl şaşırdım bide evlerin arası 15 dk biz daha aşağıdayız onlara göre muhitten.:) hiç eşimde bişi demedi bende. tekrar etti bi daha eşimde gel baba kalalım dedi. kaynanamda hemen onların evde soguk dedi olsun beraberiz fazla yakarız tek evde dedi kayınbabam. kayınbbam hangi odayı verceniz bize dedi. eşimde bna sordu hangisini istiosanız oraya gelin dedm artık. kaynanamda salonda yatalım yere yatak serelim demesin mi. ne olduğumu şaşırdım. köydede değiliz hiç birimiz yanii. bende hiç bişi deemedm. çıkarkende şaka yaptım herkes evinde ddi kayınbabm. ama ben ciddi ciddi deseydk gelirlerdi yanii. ağız aradılar gibi geldi. eşimde bende çalışıyoruz böyle bişiyi kabul edemem. eşimede söyledm ben çocuğumuz olck o şekilde kabul edemem dedm. ki kv ile anlaşamıyorum fazla düüşünün beraber kalcaz. vicdanla alakası yok eşiizle konuşun daha gençsiniz belki eşinle evde açık oturcan mecbur musun sürekli böyle dikkat etmeye. ayrıca yatağı kaldırmak nedir kapatsın kapısını eşiniz girmesin odanıza kv o ne yani ayıp bişey ya

teşekkür ederim hepimizin inşallah
kayınvalideme söylüyorum evime elleşmemesini işime karışmamasını odamı toparlamamasını ancak bir kulağından girer diğerinden çıkar genelde
bildiğini yapar
bir kardeşinin eşi istemediği için onda en fazla 1 hafta kalıyorlarmış bildiğim kadarıyla
ailem destek olmaz eşimle konuşursam boşanırız sanırım

hani bi hastalık olur bakmazsın atmış olursun ama şuan kimse kimseye muhtaç değilken çok saçma bu durum bence
bana yapılan vicdansızlık , rahatları için ben rahatsız oluyorum
eşim benden önce çıksaydı kapı kitler çıkardım ancak eşim sonra çıkıyor ve kapı kitlemezi geçtim kapatmaz da sağolsun

geçen gün eşim onlar yok diye arkadaşlarını çağırdı tatil günümüzde
haber vermeden aramadan eve geldiler
eşimin arkadaşları geldi onlar orda oturdu
sonra arkadaşı bizi davet etti kahve içelim gençler otururuz dedi
eşim anlamadı, daha doğrusu işine gelmedi

akşam eşim dışarıda olacak ve ben annesi ile konuşacağım istemediğimi söyleyeceğim
kıyamet kopacaksa da kopsun

Esiniz 35 yasinda. Siz 23
Severek,isteyerek mi evlendiniz kendinizden 12 yas buyuk biriyle?
Bende buna takıldım..
Üstelik aynı evde, eş ailesiyle birlikte yaşamak..
Kendini bildiği ateşe atmış bile bile..
Konu sahibi lütfen hemen çocuk düşünmeyin iyi korunun ki büyük pişmanlık yaşamayın..

severek evlendik
bilmyordum birlikte yaşayacağımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…