- 12 Eylül 2018
- 161
- 158
- 35
aynen öyle keşke öyle birşey olsa bizde bakarken hem içten gelerek baksak hemde sevabını alsak[/QUO
Genel olarak kv ler hep baskın olmaya çalışıyor buda onları biraz itici gösteriyor oysa biraz kendilerini bilseler gelinlerin onlar için yapamayacağı şey yoktur bence
Siz kayinvalidenizle yasiyormusunuz?Benim oğlum birbuçuk yaşında evlenince benimle yasasinlar diyorum ne hayaller kuruyorum acaba biraz zormu bundan 25 sene sonra Gelin hiç benim yanımda dururmu o zaman şartlarında diyorum
Yazınızdan, kaybettiğinizi çıkarıyorum.Eltiniz istemediği için oraya gidemiyorlarmış.
Doğru mu anladım?
Onun Kocası niye boşamadı da seninki boşayacak?
Şimdiye kadar kocanızda kalmamışlar şimdiden sonra niye?
Gerçekten anlamıyorum. Beynim almıyor.
Ya bu insanlar daha yeni balayından dönmüşler.
Daha kendi evlerinde sevişmemiş odadan odaya koşmamışlar
Akşam siz gelene kadar yemek yemeden yapmadan sizin yapmanızı bekleyen insanlar,
Sizi hizmetimiz görülsün gözüyle bakılıyor o sebepten gelinmiş.
Bende evlendim 3 gün balayı,
4. Gün eve geldik eşimin izni az yurtdışına gidecek.
Kayınbaba ölü. Yanlız kayınvalide var.
Balayından döndük sabah kahvaltı hazır.
Akşam için Sevinç’le yemek hazırlayan kayınvalidem vardı.
Ben tabi önceden biliyordum beraber olacağız.
Üstelik 79 yaşında ayakta bile zor duran kadındı..
Ahh ahh ne çok özlüyorum onu.
Geceliğim vardı askısı kopmuştu dikecektim.
Hayatta iğne tutmuşluğum yok.
Yatak odasına bile girmeden oturdu koridora o geceliği öpe koklaya dikti rahmetli..
Oğlumu sev bana bir torun ver diye ağlardı.
Tek beklentisi buydu..
ne kayınvalideler var ya çok üzücü.
Sebep?Benim oğlum birbuçuk yaşında evlenince benimle yasasinlar diyorum ne hayaller kuruyorum acaba biraz zormu bundan 25 sene sonra Gelin hiç benim yanımda dururmu o zaman şartlarında diyorum
Evt bende yaşadım kv lerle bilmem öyle istiyorum nedenseSebep?
Niye sizle yaşasınlar?
Siz yaşıyor musunuz kayınvalide ya da kayın aile ile?
Evt bende yaşadım sonra kaynim evlenince çıktım el mecburSiz kayinvalidenizle yasiyormusunuz?
Benim de 2 erkek bebeğim var, şimdiden planım hazır.Evt bende yaşadım kv lerle bilmem öyle istiyorum nedense
İçimden şimdilik öyle geçiyor tabi Rabbim uzun ömür nasip eder inşallah belki o zamana kadar fikrim değişir ama su an böyle düşünüyorum gelinimi çok seveceğim falan diyeBenim de 2 erkek bebeğim var, şimdiden planım hazır.
Mümkünse yabancı gelin istiyorum, ne kadar uzak o kadar iyi.
Ola ki aynı şehirde falan oturursak, 20 günde bir dışarıda beraber yemek yeriz, yeter.
Ne gelin yemek içmek hizmetle uğraşsın ardımdan laf etsin ne ben evimde yardım etti etmedi derdine düşeyim.
Gencecik insanlar sosyal hayatları olsun, gezsin tozsunlar.
Benle oturup yaşlı muhabbeti çekip sıkılmasınlar.
Allah ömür verirse eşimle bana, biz de ikinci balayı hayatımızı yaşayalım.
Amin..Yazınızdan, kaybettiğinizi çıkarıyorum.
Nurlar içinde uyusun, Allah günahlarını affetsin mekanını cennet etsin inşallah.
Ardından nasıl güzel konuşan bir gelin bırakmış, nasıl güzel insanmış.
Zordur böyle insan olabilmek, oğlumu sev diye gelinini baş tacı edebilmek...
Eşiniz beraber olmak istediğinde hayır diyin. Rahat değilim istemiyorum diyin.Merhaba Hanımlar,
Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte
bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor
benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor
3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim
sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin
Evli evine köylü köyüne...anne babaya bakmakla onlarla beraber yasamak arasinda fark var.Ama bak kendinde diyorsun yaşlı gözü görmüyor kv min doğrudur kışın köyleri şehirler gibi sıcak değil evler ne yapsın oğulları almış yaşlı Ana babasını yanına yarın öbürgün sende yaşlı olacaksın onların yerine koyun kendini lütfen bak kv yaşlı haliyle ortalığı toparliyormus belkide senin yanında kaldığı için kendini ezilmiş hissedip yaşlı haliyle bende bi işe yarayayim diyip oda kendi çapında birseyler yapmaya çalışıyor bence konuyu fazla büyütme derim anne babalarımiza bakmak zaten çocukların görevi değilmi
Cozum icin bir umut var o da evi terkederseniz.ya geri adim atip evden giderler ya da bosanirsiniz.yrndan tezi yok aksion alinEvi terk ederim güçsüz biri değilim
Kendime bakabilirim tek başıma
Sadece acaba çözülür mü diyorum erken davranmış olmak istemiyorum
Maddi sıkıntı sebebiyle köy evinde kalan oğlu ve gelini ne yapıyor bu durumda? Soba yakmadan mı oturuyorlar köyde?Canım alakası yok yemek çamaşır temizlik bende yine
Keyfi kalıyorlar köyde soba yakmak istemedikleri için
Beni de rahatsız ediyorlar ayni zamanda
Mesela duş aldım mecbur odama girdim bornozla değil giyinerek çıkmak zorundayım banyodan
Ki bunu bekarlık hayatımda bir kez olsun yapmadım
Eşime göre basit şeyler bunşar çünkü onun ailesi ve o rahat