- 5 Ekim 2009
- 8.323
- 9
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.921
Kaynanamınn hafta sonu densizliği
Bilenler bilir ne zorlukla evlendiğimizi
Bize nelerin yapıldığını
Eşimin bu yüzden hala iyileştiremediğimiz bi hastalığa yakalandığını
Hafta sonu yeni tetkilerimiz vardı
Eşimin boğazında hortumlar kolunda serumlar
Narkozdan ayılmak üzere
Anası aradı
Hala bulamadınız mı oğlumun neden hasta olduğunu dedi
Belki normal bi zamanda hiiç duymazdım bu lafı ama
O hastane ortamında dayanamadım
Neden hasta olduğu belli de tedavisini arıyoruz
Adamı nasıl hasta ettiyseniz 2 prof 1 doçent hala bulamadılar dedim
Amin inşallah Çiçekciğim
Aslında kaynanam vijdansız değil
Sadece analık duyguları gelişmemiş gün görmemiş cahil ve zayıf bi kadın
Üzülerek soruyor ama kullandığı kelimeler nereye gidiyor hesaplayamıyor
Ama bazen ona da acıyorum
Kocası adam olmayan kadının hali işte
Zamanla onunda psikolojisi kişiliği değişmiş böyle tuhaf bi kadın olmuş
Eşim iyileşse yeter ki
Ben onların hepsinin hakkından gelirim
Pek öyle ezik zayıf bi kadın değilimdir
Hak edene hakkını pat diye veririm
Eşimde arkamda tam destek
cnm zaten hepimiz ya kredi ya bursla veya part time çalışarak okuduk. yani bu şekilde çocuk okutan hiç üni. okuttum demesin,ben de kredi aldım, seneye paşa paşa ödicem. aynı şekilde 3. sınıftayken haftasonu stand hostesliği yaptım marketlerde, ha yokluktan mı, hamdolsun evimiz dolar taşardı, ama ben 21 yaşındaydım, ve babamdan para istemek ağrıma gidiyodu. ama eve 1 kuruş bırakmadan evlendim, okul temmuzun 1 inde bitti, ben ağustosun 9 unda evlendim, 1 senedir yurt dışındayız. şu an iş açısından zor günler geçiriyoruz ama Allah razı olsun annemlerin eli hep üstümüzde. şimdi bir de türkiye ye dönme durumumuz var, gidersek eşim de askere gitcek aralıkta, TR de bi düzenimiz yok, eşim gelene kadar 5 ay bütün yük benim üstümde olcak tabi gene annemler yardım etcek...ama olması gereken bu, ben de anne olcam, varımı yoğumu evladımın önüne sericem, böyle olması lazım.
sen de hiç üzülme, eşya nedir ki, alınır. borç da ödenir. bak cnm, o para senden çıkacaksa zaten bi şekilde çıkacaktır. şükret ki hastalık gibi kötü bi sebeple çıkmadı. hepimiz özeniyoruz güzel eşyalara, büyük evlere, ama içinde sevgi olan her yer yuvadır aslında. sen eşinle mutluysan, bırak eksikler nazar boncuğunuz olsun.ne zengin evler var ki dışardan saray yavrusu gibi gözükür ama içindekiler kan ağlar. Allah huzurumuzu bozmasın da gerisi boşopuyorumnanaktan
hani derler ya Allah hayırlı evlat versin diye, ana babanın da hayırlısını versin ki evladının kıymetini bilsin. sindirilmesi çok zor bi durum gerçekten,bi de ele karışınca daha da zor. yapacak bi şey yok maalesef, sabretmek lazım. bu yaşından sonra baban değişmez tabi, bilmiyorum ben eniştemi görünce diyorum ki herhalde o da ailesinden böyle gördü, ki gerçekten öyle. 11 yaşına geleni yollamış teyzemin kaynanası bingölden istanbula abilerinin yanına. teyzem kayın büyüttü, sonra evlendirdi, kaynı askerdeyken eşi teyzemlerde kaldı, eltisine de baktı. ama evlatlarına o kadar hayrı geçmiş midir Allah bilir...sağol arkadaşım. sorun olan zaten eşya değil, eşya nedirki kime huzur getirmiş.zaten eşyayla gelecek huzur gelmesin. az önce bi komşumuz aradı beni sordu neler yapıyorsun."dedim tül siparişi verdim iki oda için bide halı baktım kolidorla odaya" falan anlattım hani mutluyumya bi eksiğimi daha hallettiğim için anlatıyorum işte. biraz durdu kızım yanlış anlamada sana kimse mi bişi almadı dedi. kim dedim. ailende erkek tarafıda dedi. ya işte yavaş yavaş borçun biri bittikçe bi eksik daha alıyorum dedim. ya dedi sen çalışırken varını yoğunu verdin senin babana yaptığını babaevladına yapmıyor. sen düğününü herşeyini hallettin de eksik bir tülünü halını mı alamadılar. mesele eşya meselesi değil, mesele elime geçeni vermişim borcada girerek düğünümü kendi başıma yapmış eşyamı alabildiğim kadar almışım. şu laflar bunu yapan evlada denir mi
"evlenince bizi unutmak yok yardım et yine bize"
"kardeşlerini yanına al onları okutması senin"
"depoyu fullersen yanına gelirim"
verdiğim parama acımıyorum anacığıma helal olsun hepsi ama bu ve bunun gibi birsürü laftan sonra diyorum verdimde Allah razı olsun mu dedi evlendim borcum var, yok bilmiyor istiyor eşimin yanında mahçup ediyor. acaba vermeseydim de borçsuz düğünümü yapsaydım eşyamıda tamtakır alsaydım. yirmi milyar verdiğim görülmüyor ama 120liralık deponun parası verilmeyince laf oluyor.
Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Benim düğünümü Eşim tek başına ailemle yaptı
Ailem hala borç içinde buna rağmen
Benim annem hala her gittiğimde valizime bişeyler sıkıştırıyor
Biraz pirinç, fındık, ceviz un, artık elinde ne varsa
Bi kere evime geldiler
Babam herkeslerden önce kalkıp markete gitmiş kahvaltılık ne varsa almış
aramizda aceba bir kisi varmi sorunsuz yani severek evlendik ailelerimiz hem her iki tarafta uzerine dusuni yapti diyen ve mutlu olmamiz icin herseyi yaptilar diyebilecek biri varmi herkezmi boyle sorunlu
valla benim ailem istemedi ama çokta zorlamadılar bizi..isteksiz isteksiz verdiler ama uzaktalar ve mesafeyi hissediyorsunuz..eşim sağolsun hep anneciğim babacığım dedi..zaten 40 yılda bir konuşur.)) ellerinden geleni yaptılar
eşimin aileside sorun çıkarmadı..onlarda ellerinden geldiğince destek oldular...
1-2 ufak şey dışında sorunumuz yok
sorunusz kişi ben varım
aramizda aceba bir kisi varmi sorunsuz yani severek evlendik ailelerimiz hem her iki tarafta uzerine dusuni yapti diyen ve mutlu olmamiz icin herseyi yaptilar diyebilecek biri varmi herkezmi boyle sorunlu
ama şuda bi gerçekki arkadaşlar etme bulma dünyası
bana ve eltime ne yapdılarsa kendi kızları kat ve kat çekiyor şuanda
ve kayınvaldem inançlı bir kadın şeyin farkında çok pişman ama elden
gelen bişiy yok malesef görümcem çok çekiyor kayınvaldesinden yeni ev kurdular
bir kere kapısını açmadı karnı burnunda elinde çamaşır yıkıyor bi makine almadılar
her hafta annesine kirli taşıyor heee bununla mutlumuyum hayır keşke olmasaydı