Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Kaynanamınn hafta sonu densizliği
Bilenler bilir ne zorlukla evlendiğimizi
Bize nelerin yapıldığını
Eşimin bu yüzden hala iyileştiremediğimiz bi hastalığa yakalandığını
Hafta sonu yeni tetkilerimiz vardı
Eşimin boğazında hortumlar kolunda serumlar
Narkozdan ayılmak üzere
Anası aradı
Hala bulamadınız mı oğlumun neden hasta olduğunu dedi
Belki normal bi zamanda hiiç duymazdım bu lafı ama
O hastane ortamında dayanamadım
Neden hasta olduğu belli de tedavisini arıyoruz
Adamı nasıl hasta ettiyseniz 2 prof 1 doçent hala bulamadılar dedim

canim insallah esin biran once iyilesir daha oncede soyledim yine yaziini okuyunca uzuldum allah oyle anneleri nasil biliyorsa oyle yapsin nasil bir anne bu 9 ay kim tasimis onu anlamiyorum nasil bir vicdansizlik anlayamiyorum ben ya insallah iyilesir esin ve beraber cok mutlu yillariniz olurz uzulme Allah buyuktur canim derdini veren dermaninida verecektir

Amin inşallah Çiçekciğim
Aslında kaynanam vijdansız değil
Sadece analık duyguları gelişmemiş gün görmemiş cahil ve zayıf bi kadın
Üzülerek soruyor ama kullandığı kelimeler nereye gidiyor hesaplayamıyor
Ama bazen ona da acıyorum
Kocası adam olmayan kadının hali işte
Zamanla onunda psikolojisi kişiliği değişmiş böyle tuhaf bi kadın olmuş
Eşim iyileşse yeter ki
Ben onların hepsinin hakkından gelirim
Pek öyle ezik zayıf bi kadın değilimdir
Hak edene hakkını pat diye veririm
Eşimde arkamda tam destek

canim benim onemli olan bu durumda tabiki esinin iyilesmesi ama ben dayanamiyorum boyle anneleri yani benim kaynanamda cok cektirdi daha evvelde anlattim hala devam ediyor oglunu baska erkekler ugruna evden kovdu benim gozumun onunde evlatliktan red etti ya sen gideceksin ya ben dedi gordum yasadim bunlari canim simdide goreceksin canim oglum bitanem benim iyimisin mutlumusun iyi anne rolunu oynuyor ben boyle annelerden galiba yasadigim seylerden dolayi nefret ediyorum

a.s.arkadaşlar benimde bir kayınvalidem var annemmi kayınvalidemmi bazen ben bile karıştırıyorum allahım bir insan bu kdrmı ii olur içime sokasım geliyor kadını daha çok anlatmak isterdim ama işlerim yoğun öpüyorum hepinizi k.k hoş bayanları

sağol arkadaşım. sorun olan zaten eşya değil, eşya nedirki kime huzur getirmiş.zaten eşyayla gelecek huzur gelmesin. az önce bi komşumuz aradı beni sordu neler yapıyorsun."dedim tül siparişi verdim iki oda için bide halı baktım kolidorla odaya" falan anlattım hani mutluyumya bi eksiğimi daha hallettiğim için anlatıyorum işte. biraz durdu kızım yanlış anlamada sana kimse mi bişi almadı dedi. kim dedim. ailende erkek tarafıda dedi. ya işte yavaş yavaş borçun biri bittikçe bi eksik daha alıyorum dedim. ya dedi sen çalışırken varını yoğunu verdin senin babana yaptığını babaevladına yapmıyor. sen düğününü herşeyini hallettin de eksik bir tülünü halını mı alamadılar. mesele eşya meselesi değil, mesele elime geçeni vermişim borcada girerek düğünümü kendi başıma yapmış eşyamı alabildiğim kadar almışım. şu laflar bunu yapan evlada denir mi
"evlenince bizi unutmak yok yardım et yine bize"
"kardeşlerini yanına al onları okutması senin"
"depoyu fullersen yanına gelirim"

verdiğim parama acımıyorum anacığıma helal olsun hepsi ama bu ve bunun gibi birsürü laftan sonra diyorum verdimde Allah razı olsun mu dedi evlendim borcum var, yok bilmiyor istiyor eşimin yanında mahçup ediyor. acaba vermeseydim de borçsuz düğünümü yapsaydım eşyamıda tamtakır alsaydım. yirmi milyar verdiğim görülmüyor ama 120liralık deponun parası verilmeyince laf oluyor.

Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Benim düğünümü Eşim tek başına ailemle yaptı
Ailem hala borç içinde buna rağmen
Benim annem hala her gittiğimde valizime bişeyler sıkıştırıyor
Biraz pirinç, fındık, ceviz un, artık elinde ne varsa
Bi kere evime geldiler
Babam herkeslerden önce kalkıp markete gitmiş kahvaltılık ne varsa almış

Aile dedigin budur zaten kotu gununde yaninda olmasi maddi veya manevi ama malesef ne aileler var esimin annesi esim is buldu diye ve yurt disinda calisiyor diye direk ev almak icin kefil olmasi ni istiyor dunya kadar borcumuz var neymis bir eviniz olsun oglum hemde hic ugramadigimiz bir yer istanbul degil antalyada :) kendi oturacak biz borc odeyecegiz uyanik kadin destek olacagina dahada borca sokmaya calisiyor

hani derler ya Allah hayırlı evlat versin diye, ana babanın da hayırlısını versin ki evladının kıymetini bilsin. sindirilmesi çok zor bi durum gerçekten,bi de ele karışınca daha da zor. yapacak bi şey yok maalesef, sabretmek lazım. bu yaşından sonra baban değişmez tabi, bilmiyorum ben eniştemi görünce diyorum ki herhalde o da ailesinden böyle gördü, ki gerçekten öyle. 11 yaşına geleni yollamış teyzemin kaynanası bingölden istanbula abilerinin yanına. teyzem kayın büyüttü, sonra evlendirdi, kaynı askerdeyken eşi teyzemlerde kaldı, eltisine de baktı. ama evlatlarına o kadar hayrı geçmiş midir Allah bilir...
eniştemle teyzem yeri geldi mi Allah razı olsun diyolar, ama bi isteklerine hayır dendiği anda Allah belanı versin de diyolar. diyorum ya ben uzaktan izlemeye bile dayanamıyorum...

nasıl evlendiğini okudum da
boşver arkadaşım..eşinde kendini üzmesin..olan olmuş biten bitmiş...en iyisi duymamazlıktan gelmek..yapacak bişi yok..herşeyi kafana takarsann ooooooooooooo oooooo..yandın o zaman...kayınpedere yok diyin olsun bitsin...

diğer arkidişler
Allah size sabır versinkaydirigubbakcemile2

aramizda aceba bir kisi varmi sorunsuz yani severek evlendik ailelerimiz hem her iki tarafta uzerine dusuni yapti diyen ve mutlu olmamiz icin herseyi yaptilar diyebilecek biri varmi herkezmi boyle sorunlu

aramizda aceba bir kisi varmi sorunsuz yani severek evlendik ailelerimiz hem her iki tarafta uzerine dusuni yapti diyen ve mutlu olmamiz icin herseyi yaptilar diyebilecek biri varmi herkezmi boyle sorunlu

valla benim ailem istemedi ama çokta zorlamadılar bizi..isteksiz isteksiz verdiler ama uzaktalar ve mesafeyi hissediyorsunuz..eşim sağolsun hep anneciğim babacığım dedi..zaten 40 yılda bir konuşur.)) ellerinden geleni yaptılar
eşimin aileside sorun çıkarmadı..onlarda ellerinden geldiğince destek oldular...
1-2 ufak şey dışında sorunumuz yok
sorunusz kişi ben varım

ne mutlu sana canim vallahi seviniyorum boyle sorunsuz insanlarin olmasina esimle aramiz cok iyi bizim severek evlendik 5 yil oldu tanisali ama annesi sagolsun epey sorunlu kadin rahat birakmiyor birturlu bizi

ben varım cnm:) yeni mezun olmamıza ve dolayısıyla kenarda paramız olmamasına rağmen evlendik. 2 yerde düğün yaptık, her şey yerli yerinde adabıyla oldu, içim rahat. Allah hepsinden razı olsun, 2 taraf da elinden geleni hatta fazlasını yaptı...

selam kızlar bende 7 yıllık evliyim ilk başlarda çok kafama takardım ama şimdi hiç umrumda değil söyledikleri, hemen dün akşam işittiğim inciden bir tane sunayım, kendi dayım rahatsız dün gündüz eşimle ziyarete gittik oradan eşim annemlere geçelim dedi, gittik yemekten yeni kalkmışlar, "kaynananız sevmiyormuş " dedi kayınvalidem bende kendiside burda ya yüzüme söylüyor dedim gülerek, oda" ne yapalım oğlumu çok seviyorum onun hatrına sevicez" dedi buyrun bakalım ne düşünürsünüz, bende " ne yapalım anne mecbursun bana katlanmaya oğlun beni seviyor " dedim hiç birşey diyemedi.

var canım var ama bize denk gelmedi bölesi mafoldumben
ben varya eşimi çok sevmesem onsuz yapabileceğimi bilseydimki bu mümkün değilopuyorumnanaktan
atardım kafalarına düğün üstü yüzüğü
çok çektirdiler bize ellerini ceplerine atmadılar ben hep içime attım
allah büyüktür dedim :dilcikar:
şimdi torunları olcak gelinleri var ohhh onlardan keyiflisi yok eşimin hatırı olmasa
asla gitmem evlerine y:dilcikar:üzlerine bakmam da eşimin hatrı var
çizgi çekdim öle yaşıyorum:gitme:

ama şuda bi gerçekki arkadaşlar etme bulma dünyası
bana ve eltime ne yapdılarsa kendi kızları kat ve kat çekiyor şuanda
ve kayınvaldem inançlı bir kadın şeyin farkında çok pişman ama elden
gelen bişiy yok malesef görümcem çok çekiyor kayınvaldesinden yeni ev kurdular
bir kere kapısını açmadı karnı burnunda elinde çamaşır yıkıyor bi makine almadılar
her hafta annesine kirli taşıyor heee bununla mutlumuyum hayır keşke olmasaydı

benim gorumcem cok cekmis kayvalidesinden surundurmusler kizi cok kotu seyler yapmislar gorumcemi cok seviyorum bana hic ama hic zarari olmadi kayinvalidemin uc cocugu var biri esim digerleride kardesim kadar degerli benim icin yani hani insan boyle cocuklarindan bulasin en sevdiginden demek ister ya diyemiyorum Allahtan bulur insallah okadar ozenirdimki boyle gelin kaynana sohbetler gezmeler eskiden oyleydik taaki olay ciddilesince ve masraflar ortaya cikinca kadar seytan oldu bianda tarif edilmez bi insan yaa anlatamaiyorum kelimeler inan yetmez ben gorusmuyorum kendisi ile konusmuyorum enazindan konusmamaya calisiyorum o istanbulda biz yurt disinda kolay oluyo boylesi allahtan uzzakta cok zor canim busekilde yasamak cok farkli olabilirdi halbuki hersey

bende eşimle nişanlıyken işittiğim bir inciyi yazayım.
eşim ben kardeşi ve annesi beraber dışarı çıktık. çay içmeye bir cafeye girdik. oturduğumuz koltuklar deri eşim koltukta otururken şımarıklık yapıp aşağıya doru kaydı. ve ayıp bir ses çıktı. tabi biz kaydığı için sesin çıktığını anladık ama etraftakiler bize tuhau tuhaf baktı. eşime bak millet yalnış anladı ayıp oldu dedim. annesi bana döndü ay oğlumu sıkma kızım şu an sıkıntıları var evlenince sıkarsın dedi. bişey diyemedim. şimdi olsa veriridim ağzının payını. allahtan 6 yıldır konuşmuyorum.

kıslar şöyle biraz yazdıklarınıza baktımda kendi ailesi yardım etmeyen arkadaşlar var. yardım etmediği gibi maaşını alıp kullanan ve kızı evlenirken yardım etmeyen aileler var. benim annem bana çeyiz yapmıştı ama eşimin ailesi bize hiçbirşey yapmadı. üstelik takı bile takılmadı. anne ve babası boşanmış. nikaha babası gelmişti annesi gelmedi. neyse annem bunlara çok kızdığı için bana bulaşık ve çamaşır makinası almadı. kendi paramla yatak odası takımımı almıştım. annemde tabak bardak örtü vs. çeyizlerimi verdi. perdelerim annemin eski perdeleriydi. 2 tane atlas halım vardı. onları sermeye kıyamadım. eşim halım var demişti. getirdiğinde bir baktık halılar toz çamur içinde. annesi pis halıları göndermiş çeyiz diye. ben çamaşır makinam olmadan ne zorluk çektim. 2 ay elde yıkadım çamaşırları. sonra takılan 3-5 altını satıp üstünü çalıştığım yerden aldığım haftalıklarla ödedim. evimde beyaz eşya yoktu hiç. annem onlara kızdığı için yapmadı ama acısını ben yaşadım. evimde oturacak koltuk bile yoktu. 1 ay sonra annem kıyamadı çekyat aldı.
bu arada nişanlıyken annesi evimize gelmişti ilk kez. eşim istanbuldan buraya gelp yerleşekti. annesi dediki baktın işler olmadı 2 ay sonra eşyalarını toplar istanbula dönersin dedi. kocişte yılmak yok sonuna kadar mücadele edeceğim demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…