Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

benim kayınvalidem bir gün dedi ki hemde annemin yanında
ben iyi olursam gelinlerde bana iyi olur ,bana iyi davranır,her dediğimi yaparlar,el üstünde tutarlar ama kötü olursam böyle olmaz dedi
sağolsun kendisi iyi insandır...1-2 alınganlığım oldu ama neyse.......

düğün arefesinde her şeye eşimle ben koşuyoruz o arada tabi kayınvalidem uzun yoldan gelmiş annemle kalsın diye evde bırakmışız..o ara , benim kayınvalidem de anneme demiş ki : benim oğlum haanım köylüüü olmuş diyerekten ağlamış..üstelik anneme...annem çok üzülmüş ama hiç bir şey dememiş..çoooook sonra bana dedi...aklıma geldikçe sinir oluyorum....

yahu benim kaynanam halanda evde kaldın gelin diyor düşünün artık
maksat boş muhabbet olsun :.)))

2 hafta önce doğum yaptım hala lohusayım
hastanden geldiğimin 2.günü kayınvalidemle eşim tartışıyordu bunların sesine uyandım ve kayınvalidemin
"bu ebbek neyinize ne gerek vardıda doğurdunuz karını işe soksaydın çalıştırsaydın da ev alsaydınız" dediğini duydum o gün bugündür kafayı yiyorum

dünyaya gelen her insanın nesebi, doğacağı ve öleceği zaman kalu beladan önce belirlenmiştir. kaynanana sormamış Allah kızını gönderirken, tühkaydirigubbakcemile3
sanki alya dua dünyayı yicek, ya da senin maaşın eklense gelirinize hemen ev alınabilecekti. ağzı olan konuşuyo işte:mymeka:
cahille uğraşmak zor, ama belli ki çekemiyo. süslenin püslenin ana kız salına salına gezin, kıskananlar çatlasınzemuszemus
Allah uzun hayırlı ömürler versin bebeğine, analı babalı büyütsün kuzucuğuopuyorumnanaktan

aman diyim lohusasınız ne takıyosunuz ki.. eşiniz annesi gibi düşünmedikçe hiç sorun olmamalı sizin için.. lütfen pozitif düşünün bu döneminiz nerdeyse hamilelik kadar hassas sizin.. Allah yardımcınız olsun..

sizin bu yaptığınızı bizim sülaleden bi gelin yapsa ne olurdu düşünemiyorum.. haklı da olsanız herkese gitmiyo bunlar işte.

:1shok: bence incileri siz döktürmüşsünüz

safis valla imrendim sana sanırım yeni evli değilsin
ben henüz hiçbirşeye cevap vermiyorum veremiyorum aslında duyduğum laf karşısında şoka uğruyorum çünkü herseferinde..
eşime artık annesini görmek istemediğimi söyledim ve buyüzden 2 gündür konuşmuyourz eşimle..
tartışma sırasında beni korumuştu annesine karşı ama ben kızınca alındığımı belirtince birden annesi iyi niyetli oldu..

yok artık bi bebek için "ne işi var bunun burda, hiç doğmasaydı, onun yerine ev olsaydı daha iyi olurdu" manasına gelen cümle iyi bir niyet taşıyabilir mi ya? hele ki böyle bir cümleyi sarfedebilecek biri (ki ilk vukuatı değil) nasıl iyi niyetli olur aklım almıyor. Allahın verdiği canı dünya malına değişebilecek zihniyeti Allah öyle bi terbiye eder ki, neyse hayırla ıslah etsin Rabbim... hiç umursama aybike zehra, bırak konuşmasın, eşin de nasılsa içten içe biliyor senin haklı olduğunu. döner dolaşır kabullenir hatasını.
yerinde olsam kaynanamın gözüne gözüne sokardım bebeğimi, "anasının kıymetlisii, iyi ki doğurmuşum" diye severdim kaynanamın yanındakaydirigubbakcemile3 tabi bu hormonlarım normalken düşündüğüm şey, lohusa psikolojisiyle çok farklı olurdu muhtemelen...

aynen bende veremiyorum :umursamaz: cnm lafı duyunca oturup kalıyorum nutkum tutuluyo aklıma sonradan geliyor şu cevabı verseydim diye ama iş işden geçiyor oluyor.Sinir oluyorum kendime bende 1.5 yıllık evliyim öğrenicez bakalım cvp da vermeyi.

lohusa psikolojisiyle ölmesini birdaha karşına çıkmamasını dilerdin
ben kolay bi hamilelik geçirmedim
ne yazıkki doğumum ve doğum sonram da çok zordu
benim için nasıl kıymetli bi düşün
ölürüm ben yavrum için
ve elin kadını kalkmış ne gerek vardı ev olsaydı diyor
aklıma geldikçe çıldırıyorum
ben bu kadının suratına nasıl bakarım bir daha,hiç eskisi gibi olabilir mi?
ufffffffffffffffffffffff

pes yani sağlıkla dünyaya gelen bir bebeğe torunum oldu diye sevinip oynayacağına niye doğdu ev alsaydınız diyebiliyorsa akıl sağlığından şüphe ederim. ben de olsam annenin yüzünü görmek istemiyorum derdim. budapestin dediği gibi inadına annesinin meleği iyiki doğurdum seni diye severdim.
ama hiiiiiç takma. torununu sevmek isteğinde lafı sokarsın. sana güzel bir koz vermiş aslında.

ben bu lafın üzerine bir daha konuşmaz silerdim. kıyamam birde zor hamilelik geçirmişsin. zor doğum yaşamışsın. şimdi daha iyi anladım seni.

teşekkür ederim kızlar nasıl moral oldu bana sözleriniz

canım ya, kıyamam:teselli: vur deliliğe sen de, hazır lohusayken say ağzına geleni. gerçi bi de mizaç meselesi, kimi insan çok mülayimdir, çok şey demek ister diyemez, kimisi de benim gibi cadalozdur, bazen aslında demek istemediklerini de der
ama kaynananın hak ettiği bi laf var, diyeceksin ki ona, "ben oğlunun alıp kaçtığı altınlarımın peşine düşmüyorum da sen benim sabimin rızkının mı peşindesin? madem çok önemli bizim ev almamız, o zaman düğünde takılanları geri verin de alalım!"klava:
kayınpederin olsaydı belki eşin annesinin üstüne bu kadar düşmezdi, o zaman daha farklı olabilirdi.şu durumda kıyamıyo galiba annesine, olay bu bence. ama o da senin haklı olduğunu biliyor. ama şunu düşünemiyor işte erkek milleti, kaynanan onun annesiyse sen de bebeğinin annesisin. o annesine kıyamazken sen bebeğine nasıl kıyarsın? bebeğinin canına göz dikenden nefret etmen, görmek istememen bırak lohusa psikolojisini, salim kafayla da o kadar normal ki...:teselli:

ahh budapest aynen dediğin gibi babası yok anasının başında annesi tek kaldı ya kıyamıyor..
ama unutuyor benimde babam duysa bütün bu yaşadıklarımı o da bana kıyamaz çeker alır hiç basmıyo kafası uff
ben ne yazıkk kimsenin yüzüen duramam kötü bişey söyleyemem beni kırsalarda korkarım kalp kırmaktan keşke değişebilsem ozaman içime atmazdım bukadar birikmez bende çıldırmazdım

adı üstünde kaynana ama bende kaynan oldum
hiçde gelinme uvey evlat gibi davranmıyorum beni annesinde daha fazla seviyorrropuyorumnanaktan
mafoldumbenama ben hala kaynanmla kavga edip duruyorum yoruldum atıyorum artık bi kenara 25 yıllk gelinim hala kaynanmada cekinirimmmm :jeyyar:

çok enteresan insanmış. :1shok:
gerçek inci işte bu :roflol:
gerçekden çok komik zaten sölediğzaman çok gülüyorum ben
daha çok sinir oluyor karnım burnuma çıkacak kadın vazgeçmiyor demekden
ama herzamanda kötü niyetli değil tabikidelikafadulden
teşekkür ederim kızlar nasıl moral oldu bana sözleriniz

şiiitttt alyaduanınannesi kızın çok güzelmiş benim oğlum olcak dünür olalımmı:jeyyar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…