- 10 Ağustos 2009
- 26.096
- 18.285
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.901
bak sana kesinlikle katılıyorum. babamla ne zaman başbaşa kalsak yada paradan sohbet açılsa istiyor. ki ben düğünüm olana kadar özel sektörde köpek gibi çalışıyor çok da iyi maaş alıyordum. kiram ve harçlığım dışında hepsini aileme veriyordum. ayrıca ankastre setleri masası porselen takımı çatal bıçak bilmem ne yani tüm mutfaklarını ben aldım. annemin çook önceden çeyizime diye aldıklarını evlerine serdiler. düğünümden 1yıl önce aldığım televizyonumdan ısıtıcıma makineme kadar beyaz eşya ya kadar ailem istedi sen yeni al dediler kıramadım verdim.(uydu cihazına kadr) hala bazı eşyalarının taksidini ödemeye devam ediyorum. düşünün bunca şeyi yapmışım hala bana evlendin diye bizi unutma arabanın deposunu fullersen yanına gelirim kardeşlerini yanına al okut falan diyor. bu arada evlendim dünyanın borcu var. bir sürü eksiğim var evim hiç yeni gelin evi gibi değil aslında önemli de değil ama işte insanın çok zoruna gidiyor böyle şeyler ...
arkadaslar ben yeni evliyken kaynanam bana ne derdi,
mutfaga girmek isterdim "sen yapma yemek yapamazsin, almanyadaki kizlar okumakdan yemek yapmaya firsat bulabiliyorlarmi" dedi cok agrima gitti oysaki ben fenada yemek yapmam kendimi övmeyide sevmiyorum,
eltim ilk defa damat evine gittigimizde mutfakda bir seyler hazirliyordu bende girdim yanina yardim etmek icin ne desin "sen yapma elerin sogan kokar narinya ellerin, sonra elini kesme" falan filan...
uffff inanin bir tane cakasim geldi, yanlizda degildik erkek tarafin akrabalarida vardi...
gerce kendisi kendisini rezil etti ama bana öyle demesi beni cok kirdi...
türkiyeye gittim yardim etmek istiyorum sen yapamazsin aman tutma eltilerimden bahsederdi, ah bu burada olsaydi bana mis gibi kisir yapardi, diyorum "ane ben yapayim sana bende yaparim anneme, yok aman sen yapamazsin simdi malzemelri bosuna harcamiyalim...
ah bu kaynanalari kara kazanda kaynatmali:)
bak sana kesinlikle katılıyorum. babamla ne zaman başbaşa kalsak yada paradan sohbet açılsa istiyor. ki ben düğünüm olana kadar özel sektörde köpek gibi çalışıyor çok da iyi maaş alıyordum. kiram ve harçlığım dışında hepsini aileme veriyordum. ayrıca ankastre setleri masası porselen takımı çatal bıçak bilmem ne yani tüm mutfaklarını ben aldım. annemin çook önceden çeyizime diye aldıklarını evlerine serdiler. düğünümden 1yıl önce aldığım televizyonumdan ısıtıcıma makineme kadar beyaz eşya ya kadar ailem istedi sen yeni al dediler kıramadım verdim.(uydu cihazına kadr) hala bazı eşyalarının taksidini ödemeye devam ediyorum. düşünün bunca şeyi yapmışım hala bana evlendin diye bizi unutma arabanın deposunu fullersen yanına gelirim kardeşlerini yanına al okut falan diyor. bu arada evlendim dünyanın borcu var. bir sürü eksiğim var evim hiç yeni gelin evi gibi değil aslında önemli de değil ama işte insanın çok zoruna gidiyor böyle şeyler ...
hayırlı evlat diyorlar böylesine parasız olanada hayırsız evlat herşeyi birazda maddiyat belirliyor
Aynen cnm, benim de büyük teyzemlerde var o olay işte. Teyzemin oğlu 30 yaşında, büyük kızı da 28. ilkokuldan sonra paso çalıştılar bunlar tekstil atölyelerinde. Aldıkları parayı da annelerinin avucuna saydılar. Teyzem evlendikten sonra hiç çalışmamış, eniştem tipik doğulu zaten, çalıştırmaz. Ama genç kızını çalıştırır o da ayrı mesele! Neyse, abi kardeş evi komple baştan düzdüler, ne zaman evlenmek istediler işte kızılca kıyamet o zaman koptu. Evden 2 kocaman maaş eksilecek kolay değil, + 18 yaşındaki kız kardeşlerine de onlar bakıyolar. Düşün kız düz lisede bile 2 sene üst üste kaldı, örgün eğitimden uzaklaştırılınca ablası gene döktü parayı akşam lisesine yazdırdı, en azından lise mezunu olsun diye. Muhasebeci kız, extra defter tutuyodu dışardan, iyi geliri vardı yani, araba aldı kendine. 2 sene sonra da evlencem deyince teyzem diyo ki arabası için istiyolar onukaydirigubbakcemile3len kim napsın arabayı altı üstü bi peugeotkafamçokkarıştı
sonra eniştem dedi ki arabayı bırakıcaksın evlenirken, yoksa silerim seni defterden. kız da sen evladını bi arabaya değiştirebiliyosan al senin olsun dedi, bıraktı. evlendi, evlendikten sonra bıraktı işi ama adamın gözü hala kızının aldığı şeylerde. sanki damat kazandığını getirip onlara vercekti, töbe töbeklava:
çeyiz sermeye gittiğinde annem bakmış ne yemek takımı doğru düzgün ne nevresimi var, gittim aldım bi şeyler kaynanasına ayıp olmasın diye diyo.Ki kaynanası sil baştan ev yapıp verdiler, kirada oturmasınlar diye. Kaynanası el, annesi öz teyzem ama Allah var işte, insan bakınca pes diyo. Allah yardım etsin, zor işin gerçekten. Bi de el içine karışınca, idare etmek daha da zor:teselli:
evet işte ben o zamanlar elime geçen herşeyi onlara verdiğim zamanlar çook hayırlı bir evlattım ama şimdi evlenipte onlara çok faydam olmayınca hayrım kesilmeye başladı. düşünebiliyormusun babamın bir evi vardı başka ev aldı ve tüm eşyaları eski evde bırakıp yeni evi sıfırdan döşedi daha doğrusu benim kredi kartı ondaydı. arabayıda yeniledi. ben daha yolun başında yeni düğün yapmış kirada düğün borcu hala eksik çok kendine ait ev yok ve benden birşeyler istiyor.
canım yanlış anlama beni ama asıl senin annen baban çok hayırsızmış
bir anne baba nasıl bu kadar bencil olabilir kilmaz:
bende anneyim evladım birgün meslek sahibi olsa onun tek kuruşunu isteyemem eşimde öyle
ben kendi ailemdede böyle birşey görmedim tam aksine babam hem ev yaptırmama yardım etti hem de arabamı aldı sağolsun
böyle şeyleri burda okuyunca şok oluyorum :1shok:
bilemiyorum etrafımdada hani çocuğu okurken ona çok masraf edenler bazen bunları geri alacam diyen gördüm ama açıkcası ben okurken zaten hep çalıştım. boş ders araları okulda haftasonları markette akşamlarıda özel ders verdim. ailemden pek bişi almadım. ama mezun olunca ne zaman biri görücülük için haber yollasa babamın ödü koptu, benim sevgilim beni istemeye geleceği zaman annem söyledi babama. babam senle konuşalım biraz dedi odaya çekildik. hani bende soracak kızım bu kim ne iş yapar ailesi kim nasıl insanlar doğru karar verdiğinden eminmisin falan diyecek diye bekliyorum. ne dese beğenir sin. "bak kızım evleneceksin ama bizden elini eteğini çekme borcumuz var yardım et yine bize" şok şok şok oldum. ikinci soruda alevi mi sunni mi? oldu. iki soru cevapladım çok zorlamadan verdi beni.
valla bende hem kendi ailem hemde eşimin ailesinde hiç verilmemesi hep istenmesine alışmışım senin yazdıklarını okuyunca şok oldum. eşim tarafına bakınca yine ben aileme şükrediyorum ailem hep güzeryüzlü ve sevecenlerdir ve yine eşimin ailesine oranla en azından düğüne sap gibi gelmeyip hediyemizi almışlar. eşiminkiler ne düğüne karıştı ne eşyaya ne takı aldılar halada bizi eleştirirler yüzleri beş karış hiç gülmez. ne bilim bacılar bizimkilerde böle işte bi acayipler...
kizlar yazilarinaza sok oluyorum benim annem babam evime ellerinden geleni yaptilar kendileri borca girdi kendileri almadilar evlerine bana aldilar sok oldum cidden uzuldum sizin icin yani kayinvalidem ve kayinpederim hic bisey almadi babasindan beklemiyorum ama anneside tek bi cop almadi eve ona uzulmustum benama benden beterleri varmis allah yardimciniz olsun
ben anacığım çok çırpındı birşeyler yapmak için ama napsın kadıncağız elinde maaş yook para yok. bak kayınvaldemin hakkını yemim iki nevresim takımı getirmişti evime. hanımefendi kendine hep brillanttan taç dan alır. banada pazardan mı aldı bilmiyorum incecik bişi, kumaşının içinden sinek kanadı açık geçer kafamçokkarıştı
yer soğuk gelio yatakta spor yapıom diyebilir meselakaydirigubbakcemile3
ertesi akşam kaynanaylan görümce gıcırtıyı duyup yukarı koşuolarmış eşofmanlarla, bizim de fazlalarımız var, beraber eritelim diye:roflol::roflol::roflol:
ben dedim ama rengarenk'e , aydın manisa yakın sayılır, kayınpedere 1 kavanoz mesir macunu, bak bakalım bi daha sesi çıkıo mu kaynananın:jeyyar:. kadıncağız napsın, gece işi yok, sağdan soldan gelen sesleri dinliyo sabaha kadar:roflol::roflol::roflol:
ya süper bi fikir yaaa. kesinlikle bayıldım bence uygula rengarenk. nasıl bir şekil alacaklar çok merak ediyorum süprizzzzz delikafadulden
ben zaten okurken babam sürekli, okul bitince hemen evlenmek yok iki yıl bana bakacan falan diyordu. iki yıl olmasada bi yıl baktım ama tam baktım elimdekinin hepsini verdim aslında ikinci yılda kredi kartımı doldurmuştu onları ödemekle geçti. düğün yapılacak kendime çeyiz eşya alacam kredi kartımda babamın borçları var limit yok :1no2: ne zorluklar çektim anlatamam. çeyizimin evime gelme macerasıda çok trajı komikti. apartmanda yanyana iki daire birine ben yeni gelin birine başkası. yan gelinin çeyizi geliyo kamyondan hamallar taşıyor eve. benimkide taksinin arkasında bir valiz iki yatak çuvalı. düğün oldu evde halı yok tv yok fırın yok. ama bunlar ne eşim tarafının nede bizimkilerin umrumda bi tek anacığım çok üzüldü. açıkcası eşyam yok falan diye yakın zamana kadar çok takmadım kafaya ama geçende eşimle bir arkadaşımın evine gittik evi görmelisiniz çok güzel dekore edilmiş eşyalar o biçim halılar tüller süper yani... eve geldik eşim bişi demedi önce sonra ya taksitle şu odalara tül alamazmıyız(o odalarda annesi düğün zamanı tüllerini yeniledi sağolsun eskilerini verdi onlar var). bi dahaki ay şu taksit bitiyor kolidora yolluk alsak. anladımki onlar tek maaş kız çalışmıyor evleri o kadar güzel olmuş. biz baba borcu ödemekten ikimizde çalışmamıza rağmen ev döküntü benim canım aşkım buna üzülmüş. napalım ben 1,5 a yatak odası aldım annesi 4,5 a aldı. ben komşu fortmantosunu yenilemiş eskisini atacaktı onu altım annesi 2milyara özel yaptırıyor. babamın evide kaynanamın evide daha çok gelin evi gibi. eşya ile mutluluk olmaz Allah evimizden huzuru eksik etmesin ama biz onlar için o kadar şey yapıp evimizi ihmal etmemize rağmen yine kötüyüzya ona çok bozuluyorum.
canim benim almis sana yine bisey bana hic bisey alinmadi ve almadigi gibi ortalikta konusup duruyor cocuklarim icin herseyi yaptim ben sunu yaptim bunu yaptim tek basina diyee ve en fenasi bunu benim ailemin yaninda yapiyo babam icin m. bey ben herseyi yaptim cocuklarim icin :) babam gulumsuyor evimizin boyasina kadar babam yapti cunku:)) annem ise zavallim tatsizlik cikmasin diye alttan aliyor
sen benım eltımsn sanırım:lepi: albenden de o kadar ..dun gece bıze geldıler delırdımmmmmmmmmmmmm:lepi: bebgım var ağlam krızıne gırdı onlar caylarını ıcıp sohbet ettıler delırcektım ..gece yarısna kadar ugrastım ..kalabalıktna uyumuo bılıolar kakp gıdelim demıyolar..gıcık oluyom ya..ben cay koymaya mutfaga gıttım bı baktım koymuş çarsafa sallıyolar teyzesyle esımın..aldım hemen dedım anne alışmasın aman çokk bılıonuz siz herseyı al o zamn naprsan yap dio..:1ninca: bıde basıma sallama olayını cıarcak zaten kımsem yok tek basıma delırıom..sankı 10 cocuk buyutnce basları göğe erıo..her cocuck yenı bır annelık bence cunku hepsının huyu farkılı bırakta ben beıldgımı yapayım dimi..
kııııız :ecrin_bebek: kız ben de sana dimedim mi;benim kaynana herifi odadan kovalı 15 yıl olmuş akannehir ,elinden gelse evden de atacak!!!!
asıl mesir macununu kaynanama yedirmeli kaydirigubbakcemile3 acep bende mi yesem :jeyyar:
kızlar işte benim ailemdeki problemin baş nedeni bu koudur.Ben kaçarak evlendim diyorum ama bana göre kaçmadım,evden ayrıldım sadece,okulu bitirdikten 3gün sonra çalışmaya başladım ve ilk maaşımdan itibaren anneme verdim,1yılı geçkin bu böle dvm etti,sonra dedimki biz evlenicez yavaştan çeyiz alalım,yok dedi en son para vermezsen bu evde yiyip içemezsin dedi ve ben evden ayrıldım,sonra anne tmm,senin durumun yok,herşeyi,tüm masrafları biz karşılıycaz,sadece yanımızda dur,kimseyede bu durumu anlatmayalım dedim...Annem olmaz öyle şey,ben kesinlikle onaylamıyorum dedi ve herşeyi eşim yaptı,eşimin ailesinin katkısı yerine zararı oldu ama sonuçta ben boynu bükük,arkasız kaldım...Mezara mı sokucak bu kadar parayı,2 kere annemle görüştüm,son görüşmem de anne bize 2000 tl lazım,biz bulabiliriz ama sen verirsen,eşimin ailesine karşı yüzüm olur dedim,cvp olarak yok ki dedi,bende daımlardan alacağın vardı onu iste dedim,isteyemem olsa verirlerdi dedi(dayımların geliri çok çok iyi,anneminde öyle,4 ev kirası ve bi emekli maaşı var,sadece abimin bi kredisi vardı onu ödüyo,ha bu arada abimin maaşı benimkinin 2 katı olmasına reğmen,ondan para falan almazdı,alsada ona geri öderdi :çok üzgünüm:
bilemiyorum etrafımdada hani çocuğu okurken ona çok masraf edenler bazen bunları geri alacam diyen gördüm ama açıkcası ben okurken zaten hep çalıştım. boş ders araları okulda haftasonları markette akşamlarıda özel ders verdim. ailemden pek bişi almadım. ama mezun olunca ne zaman biri görücülük için haber yollasa babamın ödü koptu, benim sevgilim beni istemeye geleceği zaman annem söyledi babama. babam senle konuşalım biraz dedi odaya çekildik. hani bende soracak kızım bu kim ne iş yapar ailesi kim nasıl insanlar doğru karar verdiğinden eminmisin falan diyecek diye bekliyorum. ne dese beğenir sin. "bak kızım evleneceksin ama bizden elini eteğini çekme borcumuz var yardım et yine bize" şok şok şok oldum. ikinci soruda alevi mi sunni mi? oldu. iki soru cevapladım çok zorlamadan verdi beni.
valla bende hem kendi ailem hemde eşimin ailesinde hiç verilmemesi hep istenmesine alışmışım senin yazdıklarını okuyunca şok oldum. eşim tarafına bakınca yine ben aileme şükrediyorum ailem hep güzeryüzlü ve sevecenlerdir ve yine eşimin ailesine oranla en azından düğüne sap gibi gelmeyip hediyemizi almışlar. eşiminkiler ne düğüne karıştı ne eşyaya ne takı aldılar halada bizi eleştirirler yüzleri beş karış hiç gülmez. ne bilim bacılar bizimkilerde böle işte bi acayipler...