Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ben bunları yaşarken kızımı evlendirirmiyim hiç:sinifsinif:

gece ilk mesajını okuduğumda bak en azından eşin annesiyle tartışıyormuş arkandaymış diyecektim ki alttaki mesajını gördüm. :sinifsinif: şu anda ezan okunuyor; inşallah herşey yoluna girer.

Çok haklısınız tepkinizde, zaten laf söyleyemiyorum demişsiniz, ama bu konuşmaya bu şekilde en iyi cevabı vermişsiniz, eşiniz tavrınızı anlayacaktır, 50 tane dubleks villa olsa bebeğinizin saçının teli kadar değeri olur mu acaba? size büyük bir özür borcu var k.validenizin

bu borçlar kendi üstlerine değilmiydi? kendi üstlerine ise o zaman sen neden ödüyorsun..bırak ödesinler...ha eşinin üstüne ise mecbur tabği

valla kizlar ben kendimi altta kalmayan biri sanardim ama benden fenalari var aferim size:))
artik ben kayinvalideme fazla laf edemiyorum sirf esim uzuluyor diye o uzulmesin diye okadar cok sustumki hep icime attim bakalim sonumuz hayirli olur insallah...

merhaba arkadaslar,
ben bu topice ilk defa yaziyorum.
cunku 4 aylik evliyim ve nisanlilik da dahil su ana kadar bir sorunum olmadi kayinvalidemle (cok sukur)

yalniz gecen haftasonu bize geldiklerinde bir hareketi cok acayibime gitti ve de bozuldum;
kapi calindi zaten bekliyorduk gelmelini ve ben kapiyi actim;
gelen misafirle kapida opusulmez mi, hosgeldiniz hosbulduk deyip;
ben de kayinvalideme hosgeldin dedim ve onu opecektim ama o hosbulduk deyip direkt salona yurudu;
ben tekrardan ayagina gidip hosgeldin diyip optum onu..

neydi bu anlamadim?
bana kaynanalik mi tasladi acaba?

canım ben kaynanalık tasladığını sanmıyorum.
belki o içeri aldıktan sonra beklemiştir o davranışı yada dalgınlığına gelmiştir:hulya:

Bazı yerlerde misafir kapıda bekletilmez hemen içeri buyur edilir içerde hoşgeldin faslı olur
Bende evlendikten sonra gördüm bu adeti
Belki o da öyle düşünüyordur
Belki yorgundur biran önce oturmak istemiştir
Misafirlik sürecindeki tavırları nasıldı
Eğer sadece girişte yaptığı garip geldiyse bence alınma

bende yeni incimle geldim bugün...
2 yaşındaki kızıma kaynanam bakıyor..
çocuk onlardayken çok hırçın..
gündüzlri kaynanamı çok yoruyor..
değişik değişik yaramazlıklar yapıyor söz dinlemiyor...ama evimizde çok uysal..geçen akşam yine yaramazlık yapınca bekar hergün evde olan görümcem "anne çok şımartıyorsun çocuğu kimsenin sözünü dinlemiyor..her istediğini yapma "dedi..
eşimde onayladı...bizim evimizde böyle değil bu çocuk sen alıştırıyorsun dedi...
bende bütün gün sen berabersin sen çekersin sıkıntısını dedim...
o da herkesin içinden beni seçerek cevabını verdi..
"ne yapayım dayanamıyorum ağlatmaya,en çok ben seviyorum çocuğu"
anne senin ağzından çıkanı hiç kulağın duymuyor dedim..
sadece yüzüme bakmakla yetindi..

ben neciyim..o çocuk benim değil mi..
ne demek bu laf hala düşünüyorum...
ya sabır deyip kalktım sofradan..
o lafın geri dönüşü çok ağır olacak...

ya arkadaşlar bunlar bence çok basit gerçi bilmiyorum size göre ağırdır ama benim kaynanam geçen bana ben seni en başından beri istemedimde hiç sevmedimde dedi ve aynı evde beraber kalıyoruz bu lafı duyduktan sonra hala yüz yüze bakmak nekadar zor biliyormusunuz ve bu sadece benim en çok ağrıma giden laf bu anlatsam anlatmayla bitmez daha bisürü şey

ve ben konuşmuyorum bana bisürü laf saydı ama ben ağzımı açıp bişey söylemedim sizce konuşsammı büyüklük bende kalsın diyip yoksa kendindenmi beklesem hoş oda öyle bi inattırki senelerce küs dursan banamısın demez

benim tek hatam ne biliyomusunuz yaptığım yemek olsun iş olsun ona sormamam kendi başıma yapmam herşeyi çok güzel idare ediyorum yemek olsun ev işi olsun ama mutlu olacağına rahassız oluyor sizce benmi suçluyum yoksa omu cevap yazarmısınız

onun egolarini tatmin etmen lazim..bilsen bile sor..yerimseniben

yuh diyorum hasbinallah diyorum hata dahada çok şey diyorum ama içimden diyorum yazmıyorum siz anlayınyerimseniben . vay patavatsız vay vay, insanlar o kadar istiyorda bebek sahibi olamıyor. lafa bak ya eşini işe sokup çalıştırsaydında ev alsaydınız. boşver canım istediğini konuşsun söylesin sen een iyisini yapmışsın zaten hiç takma. senin kaynanana kızdım ama benim ki de çok farklı değil o konuda. evlendik aman hemen çocuk falan yapmayın diyor, biz bilmiyoruz sanki:dilcikar: . şimdi ortada bi çocuk yokken yapmayın diye ikide bi ikaz etmesine o kadar kızıyorum da olan bebeğe olmasaydı dese aynen senin gibi acayip sinirlenir böööle elimi saçına dolayasım gelirdiCADIARZU .

tabi işin bir de eşin tarafından ayrı bir boyutu var. kadın ne derse desin ne kadar kötü olursa olsun onun annesi. yüzde yüz haksızda olduğunu bilsin annesinin, senin ondan için ağır konuşmana dayanamıyor olabilir. bana eşim annemi babamı seviyor musun dedi bu arada sevmem için hiç bir neden yoktu o soru sırasında ve nefret etmem için sanki ellerinden geleni yapıyorlardı. yine nefret ediyorum demedim de saygı duyuyorum sonuçta ailen ama sevmiyorum dedim. bizim ki buna bile küstü.

ay ayrıca bebeğin çok tatlı Allah analı babalı sağlıklı mutlu hayırlı ömürler versin ona. bende o kadar çok bebek istiyorum ki içim gidiyor böle baktıkça, bizimde evimiz yok umrumdada değil 5 senede 10 senede alınacaksa 15 senede alınır bebeğim kucağımda olsunda. ağzı olan konuşuyor zor ama boşver, ooh sarıl bebeğine öp böle benim içinde güzelce, onu izle onun sesini duy mutluluğunu yaşa... senin yerine olmak isteyen çook insan var.:lepi:

doğrudur canım. seni evladı gibi görse ne güzel yapıyor iyi idare ediyor diye mutlu olurdu demek oğlunun yanında hala kabullenemedi seni oğlunun sevgisine rakip gibi görüyor çatlıyor belkide. ama diyorum ya belkide benim tahminim bu. var böleleri ben hasta yatıyorum kafamı kaldıramıyorm kaynanam arıyo nasılsın napıyosun diyo, anlatıyorum çok hastayım yatıyorum. oğlunu soruyo , galiba çay yapıyor mutfakta diyorum. benim hastaymışım çok mu önemli .kıız sen oğluma iş mi yaptırıyon....

garip işte... üzülüyoruz sonuç olarak. hadi birde bir komşumun yeni gelinken yaptığı birşeyi anlatim. sizi bilmem ama benim karnım acımıştı gülmekten.
komşum çok güzel sarşın maviş iki çocuk annesi 23ünde bir barbi bebek. 15inde ailesi onu o zaman 30unda olan eşiyle biraz zorla evlendiriyorlar aklına giriyorlar kıymetini bilir senden büyük el üstünde tutar diye... neyse bizim laz barbi evleniyor, yeni evliler kaynana geliyor evine. akşamda kocası işten geliyor. kaynana geline "koş su ısıt getir oğlumun ayaklarını yıka yorgunluğu çıksın aslanımın" . değer kıymet bekleyen bizim laz şaşırıyor ama lafı eksik etmiyor.
".........(edem) oğluun bacağuna, banyo ha orayadur gitsun yıkasun" . kaynanada 15indeçocuktan aldım gelini her dediğimi yapacak sandı galiba ağız bir karış açık.

hala küsüm ne dersiniz konuşayımmı büyüklük bende kalsın diyip yoksa birazdaha mı böyle dursam

Bence konus canim bisey yaparkende anne bu boylemi olacak diye surekli sor anlatsin dinliyormus gibi yap yine bildigin sekilde yap ve onay al anne iyi olmusmu anlattigin gibi yaptim de

kizlar size bir sorum olacak yardimci olun bir bana olay su
dun esim annesi ile konusuyor ve buraya gelmek istedigini soylemis annesi biz yurt disindayiz o turkiyede bizim yanimiza gelecekmis ama eltim ile birlikte bizim ev bir oda bir salon yani en fazla bir kisi agirlayabiliriz esim bunu annesine soyluyor ve annesi birimiz kayinvalidende kaliriz birimizde sizde oglum diyor yani ya eltim ben calisiyor iken esimle yalniz bizim evde kalacak yada 22 yasinda bir erkek kardesim ve babamla birlikt tabiki annemde var o ayri yada kayinvalidem babamlarla birlikte kalacak siz neyapardiniz sizce normalmi bu? yani eltimin esimle yalniz kalmasi veya kardesimin ve babamin yasadigi yerde kalmasi normalmi ve kayinvalidemin annemlerde kalmasi.
buarada soylemedende gecemicem kayinvalidem annem turkiyede tatilde iken evim musait degil diyip kabul etmeyen insan) :)) siz neyaaprdiniz yardim edin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…