- 19 Ekim 2007
- 4.312
- 16
- 45
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.881
genelde erkek evlattan bekleniyo ama bazı aileler evlatlarının tamamını sermaye olarak görüyolar resmen. büyük kardeşler küçüklerin eğitiminden giyimine kadar üstleniyo, ana babanın yapması gereken şeyi abiler ablalar yapıyo.
bazılarında da kız çocuklar (evli dahi olsalar) abi ve erkek kardeşlerine para yollamak zorundalar. kadın çalışmıyosa bile kocasının verdiği harçlıktan, mutfak masrafından, çocuklarının nafakasından kısıp kocalarından habersiz biriktirip ailelerine gönderiyorlar(ki ben buna çalmak derim). hastalık olsa, muhtaçlık olsa gene anlarım bi yerde ama kız ailesinin karşı tarafı yolunacak kaz evlatlarını da para elde etme yolu olarak görmesi resmen bu. haram para işte, nasıl kaldırıyor mideleri anlamıyorum:mymeka:
yer soğuk gelio yatakta spor yapıom diyebilir meselakaydirigubbakcemile3
ertesi akşam kaynanaylan görümce gıcırtıyı duyup yukarı koşuolarmış eşofmanlarla, bizim de fazlalarımız var, beraber eritelim diye:roflol::roflol::roflol:
ben dedim ama rengarenk'e , aydın manisa yakın sayılır, kayınpedere 1 kavanoz mesir macunu, bak bakalım bi daha sesi çıkıo mu kaynananın:jeyyar:. kadıncağız napsın, gece işi yok, sağdan soldan gelen sesleri dinliyo sabaha kadar:roflol::roflol::roflol:
Eşim her ay bütün faturaları öder. kışın doğalgazdan fatura ikiye katlanıyor. annesine haçlık verir. Kızkardeşi evvlenir biz düzerizzz. oooo neki bunlar.
Küçük görümcem evleniyordu. kaynanam bize diyoki iki tane abisi var benmi düşüncem diyo. Sanki kızı yaparken sordunda töbe töbe yaakötükedihüso. Kız tarafının alması gereken şeyleri eltimlernen bize aldırdılar.
Daha geçen ay büyüğü yeni ev aldı die gitmiş benimki bulaşık makinası almış. Hiç sesimi çıkarmadım kötülük olmasın die.kötükedihüso
Hepsi aynı bunların hepsi
Eşim her ay bütün faturaları öder. kışın doğalgazdan fatura ikiye katlanıyor. annesine haçlık verir. Kızkardeşi evvlenir biz düzerizzz. oooo neki bunlar.
Küçük görümcem evleniyordu. kaynanam bize diyoki iki tane abisi var benmi düşüncem diyo. Sanki kızı yaparken sordunda töbe töbe yaa. Kız tarafının alması gereken şeyleri eltimlernen bize aldırdılar.
Daha geçen ay büyüğü yeni ev aldı die gitmiş benimki bulaşık makinası almış. Hiç sesimi çıkarmadım kötülük olmasın die.
Hepsi aynı bunların hepsi
canım aynen bizdeki o işte eşim ailenin en büyük oğlu. ne olsa bize. biz öderizç kızkardeşinin düğününde kaynanam tutturdu bahşişi kocam ödeyecekmiş düşün artık bu hiç bişey. yani herşey böyle. zaten evlenene kadar kazandığını onlara vermiş. tek kuruş harcamamış düşünün artık. arkadaşlar adananın en pahalı yerinden giyiniyorlarmış bide anlatıyorlar. ben evlenirken bişey almadılar utanmadılar bi kız varmış istedikleri. o olsaydı dediler bize neler alırdı sen bişeyde almadın. yuh artık dedim. daha ne yapacaksam
sorması ayıptır siz çok mu zenginsiniz? evinize ne kadar para giriyorki eşin faturalar ve doğalgazı ödüyor..yazı geçtikte elektirk 50+su 30+tel 30+doğalgazda 300 falan gelse 400 tl falan gidiyor ayda o zaman
ee birde bulaşık mak almış
ya ben ger çektende şok geçiriyorum..tamam yarımcı olunsun ama ödersin,sonra geri öderler falan filan...
tuaf
Şekerim onu düşünenmi varki. Kaynana hazretleri anca oğlum bu kadar çok çalışma der. Ama bu dediklerimi yapmasın varya rahat edemessin. Burnundan ftil fitil getiriler yeminle.
oooo bu daha neki.. küçük görümcem ev alcaak taksitlerini biz ödüycez. eşi bi fabrikada işçi çalışıyor iki çocuk ev kira diye. Bende bişi demedim Allah rızası için ne yapayım.
Çokmu kazanıyor. Çalışırsa kazanıyor işde ama adamda yetştiremiyo valla bazen benide asssla çalıştırmaz.
Eltimlerde her ay 500 felan veriyolar. onların kaynanamların durumu kötümü peki? hayır evi var yazlığı var ikiside emekli maaşı alıyor bide dükkanımız var çaşıda onun kirasını alıyor kaynımdan 500 tl. bizde faturaları ödüyos onlarda çatır çatır yiyor. Ve bazende yetmiyor diyolaar yuhh diyom. Kaynanama bide hrçlık veiri eşim bende 1ini yanlışıkla görsem onunu görmem. Kaynanamın kontörüne kadar her ay alır. öle işde görmüyolar nasıl eşşek gibi afedersiniz çalıştını. insan acır ama nerdeeeeekötükedihüso
eee daha ne o zaman..madem bu kadar zenginler ,kızlarına ev alabilirler..yani 2 tane yaşlı insan ne yiyecek ne içecek..çok mu gezmeleri var ki..ee evlerine kaç tane maaş geliyormuş..birisini kızları için harcasınlar
valla bizde zor durumdayız kardeşim yardım ediyor ama borçlar sıfırlanınca ona ödeyeceğiz çünkü onunda bir hayatı var ve herkes kendi yağında kavrulmalı..ona haksızlık yapamam ben
herkes baksın başının çaresine canım
Afedersin de başlarım öyle Allah rızasına. Öyle şey mi olur ya, ne demek görümceye ev almak. Bazı aileler çok iç içe bak, onu anlarım. Kardeşler ortak gibi davranır, sırayla birbirlerine yardım ederler. Ama her şey karşılıklı, görümcenin çocuğu hasta olsa, kocasına ya da kendine bi şey olsa yardım edersin, işte o zaman Allah rızası için olur. Ama bu devirde ev bile lükstür arkadaşlar. Kirada oturan tek insan görümcen mi şu dünyada? Peki kendi napıyo görümcenin, çalışıyo mu? Allah korusun senin eşine bi şey olsa bi hayrı dokuncak mı bunların sana?
Kaynananın da faturasını öde, harçlığını ver, oh ne ala... Kaynananın emeklisi filan da mı yok ya?
Ay tepem attı valla, sinirlerim bozuldu.
rayiha23
siz kiradamısınız yoksa kendi evinizmi
ayy fatura öde kayınvalidenin
görümcenin ev parasını öde ki her ay 1000 tl falandır herhalde
kendi evini geçindir
oooooooo ooooooooooooooo
Kendi evim canım 2.5 yıl önce kendi evime taşındım elh. Evimi gören eltimler görümcemler çatır çatır çatladı.
Salona bi orta sehpa aldım diye (evi baştan aşşa düzdük yeniden) kaynanam bunu ne diye aldırdın oğluma yazık diye bana çıkştı aslında hepsine kızmak istedide diyemedi yüzü yoktu. Bende en sonunda bana ne kızıyon oğlun aldı dedim. Dahada bişi diyemedinaniknanik
bedava sirke baldan tatlıdır tabii ki o parayla geçinemezler nede olsa kendileri kazanmıyor...bol keseden harcarlar
vlla durumunuziyi ise ve sıkıntı çekmiyorsanız,her istediğini alabiliyorsan sorun yokta
eğer ki sizde dara düşüyorsanız o zaman isyan bayraklarını çekmen lazım
valla ben dayanamazdım
ne bu böyle
eşin maaşallah 3 ev geçindiriyor
genelde erkek evlattan bekleniyo ama bazı aileler evlatlarının tamamını sermaye olarak görüyolar resmen. büyük kardeşler küçüklerin eğitiminden giyimine kadar üstleniyo, ana babanın yapması gereken şeyi abiler ablalar yapıyo.
bazılarında da kız çocuklar (evli dahi olsalar) abi ve erkek kardeşlerine para yollamak zorundalar. kadın çalışmıyosa bile kocasının verdiği harçlıktan, mutfak masrafından, çocuklarının nafakasından kısıp kocalarından habersiz biriktirip ailelerine gönderiyorlar(ki ben buna çalmak derim). hastalık olsa, muhtaçlık olsa gene anlarım bi yerde ama kız ailesinin karşı tarafı yolunacak kaz evlatlarını da para elde etme yolu olarak görmesi resmen bu. haram para işte, nasıl kaldırıyor mideleri anlamıyorum:mymeka:
bizim inciler ise gelinden .
Benim eşimin ailesiyle aramda problem yok. Annemde hep alltan alan hoşgörülü bir kadın olmuştur. Ben hiç görümce olmak istemedim. Annemde kaynana olmak istemedi.
Hiçbir alışverişine vb gitmedim. karışmadım. Bizimkilerde alışveriş olsun düğün olsun hiç karışmadılar ne istenirse aldılar bir kuruş borç bırakmadılar. Herşey güle oynaya okadar güzel geçiyordu ki bir keresinde düğünleri arefesinde yemekteyiz ailemin komşuları dostları vb. annem bizim çok şükür problemimiz olmadı. Gelin almadık. Ailelimize bir evladım daha katıldı dedi. Gelin hanım ise o güne kadar canım cicim diyen kişi "gelin aldığın zaten evlenene kadar anlaşılmazmış. Bundan sonra görürsün dedi" en büyük inci buymuş meğerse de biz saf saf espri sandık.
Ben yeni evliler diye aramadım bile kardeşimi. rahatsız olmasınlar. annem babamda aynı şekilde.
Bizim gelin yanlış anladı. fırsat bu fırsat azıttı. Eşi ondan izinsiz ailesiyle görüşemezmiş,
oturduğu evin tapusunu istermiş..bizlere gelmezmiş...
üstelik nişan arifesinde melek rolü apıyordu. . Ailece şok olduk..
çirkefin en çirkefine düşmüşüz.