-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #4.761
ayy kızlar çok tatlısınız yaa oku oku gülmekten kırıldım zaman zaman sinir oldum çok gzl bir başlıkmış bu.. evlilik yolundayım ama vazgeçsem mi ne hahaha :)) allah bütün türk gelinlerine sabır versin cidden bizim kaynanalar bir başka oluyor sanırım :))
bir inci daha
kurban bayramında
"oğlum kurbanı kimin adına kesiyorsunuz?(kurban günü içine dert olmuş)
-benim adıma anne
-he iyi oğlum
Ya vicdansız ikimizde çalışıyoruz.Benim adıma senin adınası mı var.Kurban aile adına kesilmez mi?
geçen kurbanda da kesmediler.Ramazanda keçi alıp kesmişlerdi.kurbanda paraları yoktu.Eşim orda keselim dedi. .İki kızı kendileri paylaştılar.iki parça benim iki tanıdığıma verdik.Borçlanarak aldığımız kurbanı fakire fukaraya dağıtalım istemiştim.ben ailemden öyle gördüm.oğlum biz kızlar 2 de ona veririz 7 yi tamamladık mı yetiyomuş dedi kadın.Hayretle ve nefretle sustum.Bizim kestiğimiz kurbanı bile kimseye kıyamadı kadın.Buzluklarına doldurdular.Ya ben tiksiniyorum bu hallerden.saygı da duyamıyorum.
görgülü ahlaklı saygı duyabileceğim birini isterdim ama 5 vakit namaz kılan ama cahil bir kaynanam oldu.
bir inci daha
kurban bayramında
-benim adıma anne
-he iyi oğlum
Ya vicdansız ikimizde çalışıyoruz.Benim adıma senin adınası mı var.Kurban aile adına kesilmez mi?
geçen kurbanda da kesmediler.Ramazanda keçi alıp kesmişlerdi.kurbanda paraları yoktu.Eşim orda keselim dedi. .İki kızı kendileri paylaştılar.iki parça benim iki tanıdığıma verdik.Borçlanarak aldığımız kurbanı fakire fukaraya dağıtalım istemiştim.ben ailemden öyle gördüm.oğlum biz kızlar 2 de ona veririz 7 yi tamamladık mı yetiyomuş dedi kadın.Hayretle ve nefretle sustum.Bizim kestiğimiz kurbanı bile kimseye kıyamadı kadın.Buzluklarına doldurdular.Ya ben tiksiniyorum bu hallerden.saygı da duyamıyorum.
görgülü ahlaklı saygı duyabileceğim birini isterdim ama 5 vakit namaz kılan ama cahil bir kaynanam oldu.
bir inci daha
kurban bayramında
-benim adıma anne
-he iyi oğlum
Ah canım, aynısı geldi başıma..
Eşimin babası ve üvey annesinin durumları iyi değil, kaç senedir.. Ama güya iyi değil. Kaynanam hanım, öz oğlunun evine gelin ne zaman isterse yeni perde yaptırır, eşyasını değiştirir. Ve şaka gibi ama 3 ayda 1 falan bilezik alır. Ama bana gelince.. Mesela çamaşır makinemi değiştiririm, eskisine göz diker. "Ah yavruuum, ben alamıyorum, biliyorsun, nolur bana ver" der. Onu alır ardiyesine koyar, kullandığından da değil. En son ben taşınırken koltuk takımımı istedi, ben kuzenime verecektim, çünkü hakikaten ihtiyacı var. Neyse hadi kırmadım, verdim bu açgözlü k.valideye. Alıp kullanmadığı odasına tıkmış, yani kullanmıyor bile. Ama bitti artık, bitimi vermeyeceğim. Gerçi daha ne vereyim ki, tüm evini baştan aşağı düzdüm. Bana evlenirken "paramız yok" bahanesiyle bir çöp bile almayan kadının..
Neyse biz de bir bayram k.validelerde kestik kurbanı. Birkaç kemik ve yağdan başka şey dağıttırmadı. Biraz söylendim, bu değil kurbanın amacı dedim. Ama nafile..
Bir daha da keser miyim orada, imkansız.
içimi dökmeye ihtiyacım vardı başlıyorum daha sözlenmeden yüzük almaya çıkmıştık söz olacak diye tuttu dediki aa tek taş alıncada alyans sayılıyomuş öyle biliyorum benoda yetmedi altıncıda dedi aynısını tektaş alsak olurmu diye sanki o adamı gelin alcak sonra elbise aldılar bana altına giycek ayakkabın var dimi gerek yok dedi sonra elbiseyi terziye vermiştik onu aldık acıktım bişeyler yiyelim dedi oturduk bi yere kredi kartım dolu ben sana veriym dedi 100 lirayı ödedim adını bile anmadı sonra dışarı çıktık büyük yemek takımları satan yerlere götürüyo beni çeyizine bunuda al bunuda al diye beğendiği yemek takımı benim maaşımın iki katı sonra of daraldım neyse kalanını açılınca yazıym
okudukca tuylerım dıken dıken oluyor
bende bı kac sey yazmak ıstedım en azından dunyada ıyı kayınvalıdelerınde oldugunu hatırlatmak ıcın
bende 2 aylık falan ewlıyım sozden berı benı bagrına bastı sagolsun kayınvalıdem kendı oglunun huylarını bıldıgı ıcın benı savundu yanlıslarında hıc ezdırmedı sagolsun hep arkamdadır
bız altlı ustlu oturuyoruz bunu ben ıstedım ama baska yerde de oturabılırsınız dedı ben kendım tercıh ettım tabıkıde kımse mukemmel degıldır ama kendı kızı gıbı gordugu ıcın kırılmıyorum ona hıc bı zaman benden bı yas kucuk kızı var ona nasılsa banada oyledır sagolsun hıc kayırdıgını gormedım ewımın eksıklerıylede ılgılenır bıseyler dıker ewım ıcın yemeklerde yardımcı olur ıstedıgın zaman yemek yapma ben sana verırım der bıseye ıhtıyacım olsa buraları bılmedıgım ıcın benım pesıme duser ıstedıgım yere goturur eder alısverıse gıderız beraber cok moderndır.hele kayınpederım cok mantıklı cok adaletlıdır sevıldıgımı bılıyorum benı el ustunde tutar sozlerıyle jestlerıyle.sankı ben onların kızıyım gıbıdır.gorumcem desen arkadasım gıbıdır herseyı konsuur paylasırız beraber alısverıs yaparız falan.mısafırlerım gelıcegı zaman yetıstıremezsem gelır masamı kurar yardım eder.ufak tefek sorunlar kırgınlıklar herzaman olur ama buyuk seyler cok sukur kı yok
benim kaynanamda zayıflığımdan şikayetçi
ayol insan her gördüğünde kilo al kilo al der mi yaa
bu ne hal gargamel gibisin çok zayıfsın ben zayıf gelin sevmem der
bir kere eşim girdi araya kilo alsında senin gbi mi olsun dedi yerinden kalkamıyosun
birgün tutmuş annen sana kilo la dese alırsın diyor bana annem bile karışamaz kilom için sen nasıl karşıyosun almıyorum ben halimden memnunum dedim