-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #4.801
valla sana katılıyorum ipektuncer.ama bunlar başka insanlar madem yoktu ellerinde hiçbişey söylemeliydiler bende ona göre alırdım.yeri geldi gösteriş yapçam diye şunu alalım bunu alalım diye az karışmadı yani.parası olmayan insan bunu yapmaz zaten. olympias inanki onlar yüzünden evliliğimin ilk zamanları hergün ağlayarak geçti.ama şimdi takmıyorum allaha havale ettim.hakkımı da helal etmiyorum bana da harcanmış olsa o takılar sonuçta habersiz alındı ve ilk evlendiğimde çalışmıyodum.kirada olduğumuzdan ilk zamanlar zorluk çektik onlar yüzünden.hem ben gözümle görmedimki belki de birazını sakladı geride daha evlencek çocukları var.yine de günahını almak istemem.allah biliyo ya o yeter.
eş görevi gereği eşimin ve benim memeleketlerimize baya bi uzakta yaşıyorua
kurban 2 senedir sorun oluyor bizde...
eşimin ailesi onlarla beraber kesmemizi istiyor bense kabul etmiyorum
1. neden; kayınvalidem çok hileci birazdan örnek vererek anlatacam
2. neden ise 20 saatlik yola o kadar eti nasıl götürelim(denedik hiçbirşekilde olmadı)
bizde vakıfa bağışladık şükür ihtiyacımız yok ...
bu kurbanda cok uğraştılar gelin beraber keselim diye
iki memleketede gidilecek elimizde et mi taşıyalım dedik...
ne yapıp edip eşimi ikna edip vakıfa verdik...
bayramın ilk günü onlar etlerle uğraşıyorlar bizde yardım ediyoruz kayınababm temmuzzlarada biraz et verelim boş gitmesinler dedi
biz ne kadar olmaz vermeyin götüremeyiz dediksede zar zor kabul ettirdiler kayınvalidem ağzını acıpta alın bunalarıda götürün dmedi...
bi poşette bize ayırdılar kayınabbam poşeti kaynananma verdi al bunu balkona koy karışmasın
giderken götürürler deiii
bizde zaman kısıtlı diye ilk gün yakın akrabalaa ziyarete cıktık....
ertesi gün yolcuyuz ogünde aksama kadar gezdik aksam üstü poşetide aldık çıktık yola
kendi memleketime gelince anneme dedim şu etleri posetlere ayırıp dolaba koyalım diye..
poseti bi açtık bembeyaz yağ hiç et yok...
kendi gözlerimle gördüm kayınbabam en iyi yerlerinden koymuştu...
etler yerini yağa bbırakmış...
şok oldum eşime dedim karışmış olmasın dedi
ne karışması resmen etler alınmış dedim
öylesine verilmiş bi et oldğ için fazlada üstüne düşmedik bu olayın
eşimd anlamış oldu .....
demekkki napıyomuşuz: kurbanı onlarla kesmiyormuşuzzzz
Benim fantastik kayınvalidemin incileri anlatmakla bitmez;
Bir akşam bize gelmişler, beni beklemeden yemeklerini yemişler, ben de işten gelmişim nasıl açım, geçtim mutfağa ekmeğimi yemeğe bandıra bandıra yiyorum, eşim de karşımda sigarasını içiyor, kayınvalidem arkadan sinsice yaklaşmış...
Kayınvalidem: Kızım zaten yarım dünyasın, bi de ekmek yiyorsun, ekmek yerine elma yesene!
Ben: Dumur
Eşim: Nasıl yani anne? Kız kuru fasulyeye elma mı bansın????
Bu arda o zamanlar 55 kilo civarıydım
Ben kaynana ile oturuyorum kayınpeder vefat etmiş. Üsteli 6.5 aylık evliyim ilk aylar daha bi iyiydi. Arada laf sokar oldu günde 100 kez kızının adı geçer evde. Bişey pişirsek koşar mutfağa kızınada ayırır. Kuaföre gittim fön çektirdim saçıma. yeni gelinsin ya yaptırıyosun şimdi saçını ilerde bırakırsın dedi sinir oldum dedim kocam için süsleniyorum bırakmam. Çocuk olunca görürüm seni dedi. Kendi kızının bi çocuğu oldu sanki ondan başka kimse anne değil bi saldı kendini sormayın. Kızıda hep gaza getiriyor onu. Bide bi cimri. Kime misafirliğe gitsek kızınıda alıyor yanına o da gelsin evde olunca üzülüorum diyor. sanki onun kocası yok zaten damadını yerden yere vuruyor. Annesine yakın oturma muhabbeti oldu beni kasdettiler ev alacaksanız gelininde ailesine yakın bi ev bakın dedi gittiğimiz evin sahibi. Kaynanam atladı hemen yanlış düşünüyorsun artık evlenmiş kocası nerde ev alırsa orda oturmalı diye. Kızınada o gün çok ısrar etti gel yanımda ol birlikte gidelim halanlara diye.O an, kızını yanında ayırmadığı, banada kocan nerdeyse senin yerin orasıdır dediği için herkesin içinde istemeden ağladım o söz içimde hep hayatta unutmam.
ah canım nıye aglıyorsun be guzelım sen lafı bılememnısın ınsanların ıcınde aa annecım nıye ogle dıyorsun bak ablamda sana yakında oturuyor onun kocası yokmu dersınbenımde annem var de kapat konuyu aglamaya degmez bu ınsandan bozma yaratıklara
Ay canım bide öyle bi huyum var haklıyken savunamıyorum kendimi. Şu gözyaşlarımı kurutmanın bir yolu olsa keşke. tam bir sulu gözüm.
Rengarenk epeydir topiğine uğramıyor herhalde
Ay canım bide öyle bi huyum var haklıyken savunamıyorum kendimi. Şu gözyaşlarımı kurutmanın bir yolu olsa keşke. tam bir sulu gözüm.