Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

tüm bu sorunlar alışverişte başlıyo.zaten bir insan yolculukta ,yemek yerken yada alışverişte tanınırmış.halbuki alamıyosan tamam kimse bişey demez.ödeyecekmiş gibi yapma.gösteriş yapmaya çalışma demi.saygıdeğer olmaları ağırbaşlı davranmaları gereken günde seviyesiz hareketler yapıp kendilerinden soğutuyolar.

bu kurban da herkeste amma sorun olmuş.bi bizimkiler yapıyo sanıyodum.erkek ailesiyle keser diye bir kural mı var kızlar?yeni bir aile kurulduğunu kabul etmek istemiyolar.

cumartesi öğlen kayınvalidemlere uğramışız.oğlumla oturucaz eşim de işlerini halledip geri gelicek.oğluma çorba yaptık içirdik.eşim de içti.kalkıp gidecek.

kayınvalidem:

-oğlum yemek yapıcaz aç gitmeee

benim iş yerim 1 saat mesafede.eşim 35-45 dk arası sürede varıyor.

-Ah oğluuuum git gel yoruluyorsundur.

Görseniz kayınvalidemi güler hep güya çok iyi kayınvalide olmaya çalışır.ben anlayamadım bu işi.ya akli melekeleri zayıf.düşünemiyıo.ya da paşa oğlu otursun gelin yorulsun istiyo.bunu da normal görüyo.sizce nasıl kızlar?bi el atın bana da bi akıl verin ya.ana oğul kandırdılar beni.zenginlik aramadım.yakışıklılık aramadım.güzel ahlak ve karakter aradım.fakirlik sorun değil çalışır kazanırız dedim fakir ama onurlu olsun dedim.o da yok.onurlu insan az kalmış bu devirde.herkes çıkar peşinde.yüze gülmeler arkadan iş çevirmeler.ya offf off.

Benim fantastik kayınvalidemin incileri anlatmakla bitmez;
Bir akşam bize gelmişler, beni beklemeden yemeklerini yemişler, ben de işten gelmişim nasıl açım, geçtim mutfağa ekmeğimi yemeğe bandıra bandıra yiyorum, eşim de karşımda sigarasını içiyor, kayınvalidem arkadan sinsice yaklaşmış...
Kayınvalidem: Kızım zaten yarım dünyasın, bi de ekmek yiyorsun, ekmek yerine elma yesene!
Ben: Dumur
Eşim: Nasıl yani anne? Kız kuru fasulyeye elma mı bansın????

Bu arda o zamanlar 55 kilo civarıydım

Benim kaynana da baştan iyiydi kızım der arar sorar hediyeler alır işte bir iki gümüş takı kıyafet gibi şeyler almışlığı vardır evlendikten sonra tabi düğünde de bilezik takı set takıldı. Ama evime eşyaları o aldı ben şehir dışındaydım soröadı bile gelecekmisin bakacakmısın diye bu onların evi onlar başka evde oturuyorlar burası boştu aslında kendilerine yapmışlar biz kiraya çıkacakmışız eşyayı da almıişlar ama sonra kayıbabam vazgeçmiş eşyalar bize kaldı ama hiç tarzım değil. Yine eşim bana demişti ki evde kullanmaya tabak çana alma kendi isteğimize göre alırız günlük kullanımı dedi iyi dedim çeyizimi sermye geldim bi baktım evinden yıllar öncesinden kalma tabakları getirmiş koymuş doldurmuş ama benim aldığım şeylere de anca yer kaldı ya insan bi sorar da öyl koyar kendine göre iyi yaptı sanıyor bende hep teşekkür ederim bişi demedim ama beğendiğim birşeyi alamıyorum koymaya yerim yok. Sonra o dolaplar az geldi kazavozlarım katı meyve sıkacağım felan sığmuyordu ki eski ev aletler koymuştu birde ben aldım koydum almayın dedi sandım ki güzel sıfır birşey nerdee bir iki see kullandım eşim yenisini aldı ona da eskileri gönderdi. Biz ek dolap yaptırdık aynı bizim dolaplara benzeyen vay efendim kendisi grecekmiş karar verip yaptıracakmış kendi eviymiş az kaldı kştaya çıkacaktık kayınbabam destek çıktı benim evim siz yaptırın diye. Alyansımız vardı çıkarken eşim takmıştı ama basit birşeydi sonra nişana gelirken yeni almışlar evde unutmuşlar yoldan almıilar bir tane bana. Neyse sonar düğünde nişanda unutulanları verdiler ben onu takıyorum eşim eski bizim taktığımız alyansı takıyor. Çnkü o hafif eşim rahat ediyor eşime diyor ki geçen gün senin bu yüzüğünden oğlumunda vardı nerde. Yanii o nasıl bişiydi seninki taşlıya dedi bende taşsız düz olanı fark yok dedim yani kaybettiğimizi sandı galiba getirirz bakarsınız dedim. Bize geliyo mesela yine doldurmuş olduğu kepçe yumurta ayracı felan gibi şeyleri alıyor eline kullanıyormusun diyor ay ne güzel yaptık diyor 3.5 senedir herzaman verdiklerini ballandırıyor. Çıkıp geziyoruz olay oluyor çok geziyorsnuz gezicez tabi nereye gdiyorsak çarşı ya da alışveriş merkezi burda çok gezilcek yer yok. Sinema bile laf gitmediğiniz film yok diyo ama kendisi yurtdışalrında gezmiş kocasıyla zamanında. Çok var çkk...

Bir de şimdi aramama bahanesi var. Neymiş iki günde bir arayacakmışız felan. Kayınbiraderim yurtdışında çalışıyor yllardır haftada bir kere arar 3 senede bir gelir az kalır gider. Ama ona laf yok tabii konu biz olunca yüz asılır. Ki biz her haftasonu gideriz hiç aksatmam. Kayınbiraderim bedelli askerlik yapmaya hem de izne geldi sürekli beraberdik askerliğinden önce ve sonra ki izninde artı dmnecek yurtdışına bizde gittik hoşçakala kaynanam da Allah kavuştursun dedim. Sonraki günlerde gidiyruz maa bir surat. Bir de ban verdiği kıyafetler içinde giymiyorsan getir ihtiyacı olana verin dedi tepem attı dedim var kesin birşey. Eşime sordum o da sormuş demiş Allah kavuştursun demedi ya dedim ben dedim. Neyse sonra Yalova'ya yazlığa gittiller kurbanda bizde bi bayram burda bir bayram annemlerdeyiz kurbanda da oraya gidecektik. Biz yazın Yalovadaki yazlıpa gittik sildim süpürdüm koca balkonu yıkadım heryeri pırıl pırıl etmiştim kim görürse tatile gittim onlar gitti daha ayak basar basmaz aradı vay efendim yatağnda örtüsü yokmuş yorganın nevresimi yokmuş ya anne ben ne yapayım yaz günü yorganı iki tekli yatak var içeri taşıdık birleştiridk sizin herşeyinizi kenara koyduk ben herşeyimi evden getirdim dedim sonara giderken yerine yerleştirdik ama neler dedi ve geldiler temizliğim için bir teşekkür bile etmedi. Geçen gnde eşim istanbula gideceğimi söyledi anneme gözünden iğne yapılcak hemde kurbandan beri gitmedim. Bak dedi senin annen iğne vurulcak diye burdan oraya gidiyosun bana gelmedin dedi. Anne el insaf dedim ben arayın randevu alınca belli olunca dedim ama ramadınız aradık sorduk söylemediniz olmuş gelmişsiniz o zaman söyledinz dedim bu seferde bize gelmedinix dedi anne babam sancın olduğunu söyledi sonra da grip gibi olmuşsun babam gelmeyin dedi haftaiçi geldik ya dediö değiştirdi hemen konuyu ama bu bahane hep sorun oluyo bu. Öbür oğlu Amerikalarda kaç senedi bir geliyor birşey olsa kaç gün sonra burda olur. Biz her haftasonu gideriz birşey olduğu zaman arayın deriz yaranamayız. Ben onun gibi oturmuyorum herleyini rahatsız diye kayınbabam yapar evine hanımı gelir her işini yapar kayınbabam herşeyini önüne getirir ama ben evimin işiyle uğraşıyorum birde açıköpğretim okuyorum ders çalışıyorum akşam arayınca da dizim başladı konuşamam diyor gündüz arasak uyuyor napcaz biz. Her doğumgünün hatırlarım pasta börekler yapar gider kutlarım ama o dünkü doğumgünüm hatırlamadı bile bugün aradı yarım ağızla kutladı bilmiyor bile ben söyleyince işte dün yemeğe gittik diye. Çok çok üzüldüm benm arkdaşımın düğünü vardı o güne denk gelen ben birgün öncesindne gittim aldım pastasını yine kutladım ama bulunuyor illa birşeyler ama eşimde çatır çatır beni savunuyor iyice deli oluyor.

bı ıncıde benden olsun ıncıde sayılmaz ya ..gecen gun arkadasa oturmaya gıttım bıde ne duyım kaynanam benım arkamdan neler demıs ben her hafta pazara cıkıyormusum yok her hafta ustume bısye alıyormusum yok benden ev hanımı olmazmıs falan faso bı sınırlendım eve geldım agladım sınırımden esım geldı ne oldugunu sordu bende onceden mal gıbı bısey olmadı derdım artık soyluyorum dedım boyle boyle annen boyle demıs kızdım bıde her yerde hatun aynen soyle der KIZIMDAN AYIRMAM ODA BENIM BIR KIZIM hade len ordan dıyesım gelıyor mıletın ıcınde sabır dıyorum madem kıznım neyıme aldıklarıma goz dıkıorsun gorumcemın allah bılır kac montu vardır gecen kızm su renk kabanda al gıyersın musrıflık degıl sankı onunkı ben dedım kaban alıcam buyuk gelıor ustudekı hatun demezmı ben gıyım sneın kabanıda bı gulesım geldı deıdm sana olmaz o ben alıcagımı temıze gıyıcem hatunun ıcı erıyor ya ben dısarı cıkcagım zaman esıme soyledım ananın ıcı gıdıyor oglusunun paralarını harcıyorum dıye oda kıme ne benım paramı harcıyorsun dedı ohhh deıdm ıcımden dısarı cıkım deıdm gecen agdaya gıdıcem dedım kıza sen bakda benım ısım var dısarda demezmı kıyafetmı almaya gıdyrosun ne alaka dedım arkadslarımla bulusucam havada guzel bızde gelelım ozman dedı gelde sınırlenme deıdm kız kız atakılcaz bız kımseyı goturmıyorum halbukı agdaya gıdıyorum

Eşinize bravo, çok iyi cevap..

Ben kaynana ile oturuyorum kayınpeder vefat etmiş. Üsteli 6.5 aylık evliyim ilk aylar daha bi iyiydi. Arada laf sokar oldu günde 100 kez kızının adı geçer evde. Bişey pişirsek koşar mutfağa kızınada ayırır. Kuaföre gittim fön çektirdim saçıma. yeni gelinsin ya yaptırıyosun şimdi saçını ilerde bırakırsın dedi sinir oldum dedim kocam için süsleniyorum bırakmam. Çocuk olunca görürüm seni dedi. Kendi kızının bi çocuğu oldu sanki ondan başka kimse anne değil bi saldı kendini sormayın. Kızıda hep gaza getiriyor onu. Bide bi cimri. Kime misafirliğe gitsek kızınıda alıyor yanına o da gelsin evde olunca üzülüorum diyor. sanki onun kocası yok zaten damadını yerden yere vuruyor. Annesine yakın oturma muhabbeti oldu beni kasdettiler ev alacaksanız gelininde ailesine yakın bi ev bakın dedi gittiğimiz evin sahibi. Kaynanam atladı hemen yanlış düşünüyorsun artık evlenmiş kocası nerde ev alırsa orda oturmalı diye. Kızınada o gün çok ısrar etti gel yanımda ol birlikte gidelim halanlara diye.O an, kızını yanında ayırmadığı, banada kocan nerdeyse senin yerin orasıdır dediği için herkesin içinde istemeden ağladım o söz içimde hep hayatta unutmam.

ah canım nıye aglıyorsun be guzelım sen lafı bılememnısın ınsanların ıcınde aa annecım nıye ogle dıyorsun bak ablamda sana yakında oturuyor onun kocası yokmu dersın benımde annem var de kapat konuyu aglamaya degmez bu ınsandan bozma yaratıklara

Ay canım bide öyle bi huyum var haklıyken savunamıyorum kendimi. Şu gözyaşlarımı kurutmanın bir yolu olsa keşke. tam bir sulu gözüm.

ne terbıyesız cahıl ınsanlar var hayatta onlar ınsanı katılde yapar herseyde yapar onlarla ugrasmak zor ustukca ezerler senı sakın sessız kalma sakın hemde esınle paylas o anlamıyorsa sen kendı basına annesı ve gorumcelernle mucadele etmeye calıs terbıyesızlık yapmasınlar...

kızlar bende kaynanasından hazzetmeyenlerdenım

en ıyı kaynana dilsiz kaynana
herkesı kendımız gibi görüyoruz aile biliyoruz iyi nıyetten kazık yıyoruz

artık ıyı nıyete son!!
bende bu topışte takılıcam kızlar sizle
m e r h a b a :)

Bende size beni cok güldüren bir olayi anlatayim bari:

Birgün kayinvalidemlerdeyiz ve bebek isimlerinden bahs ediyoruz.
Görümcem hamile, konu ordan acildi.
Esim dediki bizde ilerde cocuklarimiz icin isimler düsünüyoruz bile.
Basladi simdi esim isimleri saymaya, kayinvalidem hicbirini begenmedi tabi.
Sonra ben dedim kiz olursa "Doga" ismini cok begeniyorum. Kayinvalidem bunun üzerine aaa yok isim bizim akrabalarda var bile dedi. Esimle bende sasirdik cünkü hic duymadik akrabalarinda bu ismi.
Esim sordu annesine: Kim varki anne, ben hic bilmiyorum?
Kayinvalidem: Eee oglum Erdogan abin varya.
gülmekten öldüm

Ay canım bide öyle bi huyum var haklıyken savunamıyorum kendimi. Şu gözyaşlarımı kurutmanın bir yolu olsa keşke. tam bir sulu gözüm.

canım bende oyleydım bı zmanlar psıkolojık olarak alt ust olmsudum ama en sonunda amannn be dedım dunyay on kere gelmıorumya kımseyı olmayan seyıme takmıyorum artık mısalı hıc oralı olmuyorum bısye dedıklerınde lafı sokuyorum kocısımde arkamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…