Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ay ne sinir şey ya, benim ki kimin adına kesiyosunuz diye de sormaz, direk oğluna allah kabul etsin kurbanını oğlum der, bana sesi çıkmaz, ama seneye ben vercem vekaletimi duyurucam bunuda kaynanaya.

bide annem bizde iki aydır kızıma bakıyor, kayınvalidem taa uzaklardan anneme hoşgeldin diye telefon açıyor, sanki kendi evine gelmiş gibi, deli olmamak elde değil

mrb ben aranıza yeni katıldım.bütün sayfaları okudum ve herkes için ayrı ayrı üzüldüm.bende aynı dertten muzdaribim.6 aylık evliyim.1 sene sevgili kaldık 1 sene nişanlılık 6 aylıkta evlilik 2,5 senedir beraberiz eşimle.kaynanamla eşimle sevgiliyken tanıştık ve de evlenene kadar aramız çok iyiydi.kendi annemden ailemden ayırmamıştım.onunda 4 tane oğlu var ve kızı olmadığından beni herzaman çok sevdiğini kızı gibi gördüğünü söylerdi.üstelik ben ilk gelinim.neyse olaya geçeyim.düğün gecesi bizi eve bıraktılar.kendileriyle aynı yerde oturmuyoruz.arabayla 15-20 dk mesafe var o yüzden düğün gecesi hiç içeri girmeden bizi bırakıp gittiler.yarın akşamada balayına gideceğimiz için tekrar onlara uğrama durumumuz olmadığından evim de 1.kat olduğundan bütün takılarımı ona emanet bıraktım döndüğümüzde alacağız güya.neyse balayından döndük onlara yemeğe gittik.doğru düzgün açıklama bile yapılmadan biz takılarla düğün borçlarını ödedik dediler.sadece bileziklerimi verdiler bide setimi.ben ne gördüm ne sayabildim takılarımı.üstelik düğün alışverişi yapılırken veya herhangi bi zamanda böyşe bişey konuşulmadı.düğün takılarıyla ödenecek diye.ben hatta kendi içimden geçiriyodum eşimede sölemiştim konuşuruz borçları varsa bir kısmını veririz diye.insan balayımızdan dönmemizi bekler.resmen yaptıklarını hırsızlık olarak kabul ediyorum.neyse onlar öyle söyleyince şaşkınlıktan hiç birşey diyemedim.şok oldum.üstelik bizimde eşimle kerdi kartı borçlarımız vardı 3 milyar kadar.nikah kıyafetlerimizi çanta aykkabı hep kendimiz aldık.düğün paralarıyla kapatçaktık.bu arada nikah bir ay önce oldu o yüzden ayrı kıyafet aldık.ayrıca balayınıda karttan çektirmiştik düğünden sonra tamamını ödeyecektik. Yani sadece eşim dedi biz nasıl borçlarımızı kapatçaz diye.bilezikleri bozdurun dediler utanmadan.öyle de yaptık.1 aylık gelinken hiçbişeyim kalmadı sadece şu an setim alyansım tektaş ve saatim var.

Şimdiki aklım olsa asla vermezdim. Eşim zorla da olsa isteseydi 3 milyar annesinden.neyse konu orda kapandı.biz bişey diyemedik.düğünden 2-3 ay sonra konu tekrar açıldı.bende içimdekileri söledim.işte bizi beklemeliydiniz falan diye ama tabi saygı çerçevesinde yani konuşarak halledelim istedim. O zaman gerçek yüzünü gösterdi.benim ağzım açık kaldı.ben sessiz sakin biriyim laf çeviremem fazla o ise neler dedi neler.hiç çeyizim yokmuşta ( oysa her şeyim tamdı onlar sadece yemek ve yatak odası takımı bide halılar ve perdeler zaten evim çok küçük halı ve perde bişey tutmadı yani.ufak büyük bütün mutfak eşyamı ,yorgan yastık ben aldım.beyaz eşyamda nişan paralarımla alındı.) işte keşke beni istemeseymiş keşke babam vermeseymiş onun için ben artık bitmişim neler neler. Tansiyonu var diye kaynanamın eşim pek bişey demedi.annesine bişey olcak diye korkmuş.ama eşimde bana hak veriyor. Ailesinin yanlış yaptığını biliyor yani. Hatta görüşmek gitmek zorunda değilsin diyo.çalıştığım için zaten ayda bir gidiyom 1-2 saat oturup dönüyoz.mesafe var arada. Aramam da zaten o oğlunu ararsa bende yanındaysam öyle konuşurum o kadar.o kavgadan sonra herhangi lafını falan duymadım şimdiye kadar.ailemde onlarla görüşmüyo zaten.bi de ben o zamanlar çalışmıyodum.bana diyodu biz çalışan gelin istiyoduk sen iş beğenmiyon falan.sanane benim çalışmamdan belki oğlun istemiyo alla alla.neyse çok uzun oldu galiba arkadaşlar kusura bakmayın. Bu arada kendi durumu iyi değil evi yok hala ama ben zaten almasında değilim yanlış anlamayın kızlar habersiz hırsız gibi bişey söylemeden almaları beni çok kırdı.isteseydi vermicektim sanki. Kendisinede bunu söledim. Eşyalar alınırken güya sölemiş takılarla ödicez diye içinden söledi herhalde. Eşimde bende böyle bişeyi hiç bi zaman duymadık.

Madem düğün takılarını alacaksın, o zaman eşyaları hiç boşuna alma..
Eşyaları biz aldık diye hava atmayı kim yapacak ama di mi..
Onalrın hayat tecrübesi var, suya götürüp susuz getirirler seni beni..

aynen öyle cnm kaynanam resmen gösteriş budalası zaten. gösteriş yapçam diye yemiş içmiş gezmiş sadece kaynatam 30 sene çalışmış emekli olmuş ne bi ev ne bi arsa ne araba ne de çocuklarını evlendirmek için kenara beş kuruş para atmış.hiçbişey sahibi olamamış. nereye çalışmış hayret yani.ama çocukları bahane ediyolar büyüttük diye bide yani çocukların hiç birisi üniversite falan da okumamış nereye masraf etmiş anlamış değilim yani.benim kendi babamda 3 tane çocuk büyüttü üniversitelerde okuttu ama 3 tanede daire sahibi.ama hala kardeşim okuyo diye gerektiğinde hamallık bile yapıyo napsın çocukları için.emekli ama hala çalışıyo. kaynatam ise o kadar rahat ki geride daha 2 tane evlencek yaşa gelmiş erkek çocuğu var bütün gün evde oturup evlenme programları seyrediyo.ee öbürlerininde alcak takılarını evlendircek ama bakalım alabilecekmi herkes benim gibi saf olmaz.onlar benim canını acıttı onların canıda elbet öbür çocuklarından dolayı acıcak. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.

yaptıkları büyük terbiyesizlik, terbiyesizliği geçtim buna hırsızlık derler, ne hakla sizin olanı size sormadan alıp borçlarını kapatabiliyolar. düğünde takılanlar sizin altınlarınız, eşya alıp düğün yaptılar diye onları ele geçirme hakkına sahip değiller, hiç muhatap olmayın derim ben bi daha

ay çok güldüm kusura bakmayın, inşallah bi daha ameliyat ol diyor ha, e pes yani, boşverin kızılmaz böylesine

Benim düşünceme göre, anne babanın sorumluluğu o evladı okuyabildiği yere okutup, eline emsleğini vermektir.
Evlenirken de imkan varsa destek olur, ama eşyasına akrışması bence şart değil.
Ne benim ne eşimin ailesi tek bir iğne almamıştır evimize, talebimiz de olmadı.
Ama takılarımızı da elimizden almadılar, ne nişanda ne düğünde. Hepsi bize kaldı.
Yani takıları alacaksan, ne anlamı var ki?
Hiç yardım etme o zaman, ki ben de bileyim borcum ne, elimdeki ne??

Son düzenleme:

aynı benim akyınvalidem canım ya :)

eş görevi gereği eşimin ve benim memeleketlerimize baya bi uzakta yaşıyorua
kurban 2 senedir sorun oluyor bizde...
eşimin ailesi onlarla beraber kesmemizi istiyor bense kabul etmiyorum
1. neden; kayınvalidem çok hileci birazdan örnek vererek anlatacam
2. neden ise 20 saatlik yola o kadar eti nasıl götürelim(denedik hiçbirşekilde olmadı)
bizde vakıfa bağışladık şükür ihtiyacımız yok ...
bu kurbanda cok uğraştılar gelin beraber keselim diye
iki memleketede gidilecek elimizde et mi taşıyalım dedik...
ne yapıp edip eşimi ikna edip vakıfa verdik...
bayramın ilk günü onlar etlerle uğraşıyorlar bizde yardım ediyoruz kayınababm temmuzzlarada biraz et verelim boş gitmesinler dedi
biz ne kadar olmaz vermeyin götüremeyiz dediksede zar zor kabul ettirdiler kayınvalidem ağzını acıpta alın bunalarıda götürün dmedi...
bi poşette bize ayırdılar kayınabbam poşeti kaynananma verdi al bunu balkona koy karışmasın
giderken götürürler deiii
bizde zaman kısıtlı diye ilk gün yakın akrabalaa ziyarete cıktık....
ertesi gün yolcuyuz ogünde aksama kadar gezdik aksam üstü poşetide aldık çıktık yola
kendi memleketime gelince anneme dedim şu etleri posetlere ayırıp dolaba koyalım diye..
poseti bi açtık bembeyaz yağ hiç et yok...
kendi gözlerimle gördüm kayınbabam en iyi yerlerinden koymuştu...
etler yerini yağa bbırakmış...
şok oldum eşime dedim karışmış olmasın dedi
ne karışması resmen etler alınmış dedim
öylesine verilmiş bi et oldğ için fazlada üstüne düşmedik bu olayın
eşimd anlamış oldu .....
demekkki napıyomuşuz: kurbanı onlarla kesmiyormuşuzzzz

kıyamam ya olsun şekerim sn eşinle aranı iyi tut.hem sana hak veriyor en azından. en güzel günlerinizi üzülerek geçirmeyin.hepsi layığını bulur sen kenardan izlersin merak etme.

valla sana katılıyorum ipektuncer.ama bunlar başka insanlar madem yoktu ellerinde hiçbişey söylemeliydiler bende ona göre alırdım.yeri geldi gösteriş yapçam diye şunu alalım bunu alalım diye az karışmadı yani.parası olmayan insan bunu yapmaz zaten. olympias inanki onlar yüzünden evliliğimin ilk zamanları hergün ağlayarak geçti.ama şimdi takmıyorum allaha havale ettim.hakkımı da helal etmiyorum bana da harcanmış olsa o takılar sonuçta habersiz alındı ve ilk evlendiğimde çalışmıyodum.kirada olduğumuzdan ilk zamanlar zorluk çektik onlar yüzünden.hem ben gözümle görmedimki belki de birazını sakladı geride daha evlencek çocukları var.yine de günahını almak istemem.allah biliyo ya o yeter.

Ay ne sinir bir durum hakikaten ya?? Sanki sen zorla et verin,et götürücem dedin.

hadi gelinlerini düşünmüyorlar sevmiyorlar kendi evlatlarını nasıl düşünmezler akıl sır ermiyo sanki sadece sen yiyecektin o etten

Bizim nişan düğünden bir gün önce oldu. Eşime onun akrabaları bana benim akrabalarım taktı takılara . Hatta teyzeleri ve abisi bilezik taktılar onu bile eşime taktılar boynundaki flara . Neye benim moral indi mi sıfıra.
Takıdan sonra hemen bizi arka odaya aldılar sanki parayı çalacak varmış gibi kaynanam eşimin üzerinde ne var ne yoksa hızlıca çantasına koydu.
Veeeee
Düğünden bir gün sonra bana sadece bilezikleri verdi . Takılan çeyrekler paralar yokk. Ben de bişey diyemedim . O takılar onlarda kaldı mobilyaları da biz aldık .o ayrı bir konu bize yatak odasını kız evi , salonu erkek tarafı alacak dediler biz salak gibi evlenmeden önce yatak odasını aldık.
Evlendik eşimin tayini yanıma çıkınca mobilya alıyoruz senedi eşim imzaladı.Ve biz ödedik .Annem sizin ödemeniz gerekiyor demiş.Biz okuttuk demişler.Eşim ikinci öğrt. okumuş gündüzleri çalışmış yani okutma yok.
Şimdi pişmanım bana takılanları annem bana verdi keşke almasaydım diye .Ama ileride ödemeyi düşünüyorum eşime söyleyecem haksızlık oldu diye . Benim de oğlum var düşünüyorum insan çocuğundan nasıl esirger diye anlayamıyorum. Biz öyle görmeyince insanın zoruna gidiyor

Bir de kızlar ben eşim üzülecek diye ailesine yardım etmek istediğinde söyleyemiyorum olmaz diye. ama içimden sinir oluyorum . Eşimi çok seviyorum o da ailesine bağlı olmaz desem çok üzülür sizce ne yapmalıyım..

banda az önce kayınpederden geldi inci:) benim kaynana pek inci minci yapmaz
kızım anneni günde kaç kere arıyosun :
yanıt 5 6 kez
peki babanı
yanıt 1 kez
peki kaynananı bugün 8 defa aramışsın neden?
yanıt çünkü oğlunuzda annemi gecen gün 10 defa aramış ondan
o zmn oğlumu tberik edeyim:)

asıl anlatılmak istenen bizi aramıyosun:)kısaca söleseböle dediği için hiç aramıcam haberi yok hahahaha

eşin senin ihtiyaçlarını karşılıyorsa geleceğinizi düşünüyorsa ev almak çocuk için kenara ayırmak gibi ses çıkarma tadınız bozulmasın.hem bu ses çıkarmama durumunun karşılığını Allah fazlasıyla sana verir. ama sorumsuzsa muhtaç kalıyorsan al karşına konuş tatlım.Allah bu düşüncesizliklerinin karşılığını da fazlasıyla verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…