Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

eltimden(alman kendisi) inciler, hatta inci de değil pırlantalar:
kızım sen hayatını kararttın 21 yaşında evlenerek, (bunun ertesi günü) çocuk doğursana sen, türkler de gelin doğurmazsa adı çıkar
bu ne ya sen çocuk kadarsın benim kızım 14 yaşında ama senin ablan gibi duruyo biraz kilo al, kocan şanslı bi taşla iki kuş vurdu sen onun karısımısın çocuğumusun belli değil
kocanı çirkin giydir başka kadınlar görüp beğenmesin
vücudunun %99u kemik zaten adam sana sarılmak istemez, başka gün de gelir az ye biraz kibar ol der

kaynanamdan derlemeler,
sen babanın evinde de bu kadar yiyo muydun?
sen evlenmeden önce bu kadar kısa etek giyer miydin?
amaaan trakyalı işte içkiye düşkün, ilerde çocuğun olmayınca ağlarken görürüm(bunu söylemesinin nedeni 1 kadeh şarap içmemdi, ve kendisi de trakyalı)
sen yazın tatile gitmeyi de istersin
neden winston içiyosun tadı çok iğrenç (kızım içme şu sigarayı değil sölediği, markayı beğenmedi hanım efendi)
alyansı düz al, şimdi moda olanı alsanda 30 yıl sonra modası yine geçmicek mi? tabi boşanmazsanız (daha evlenmeden bunu söyledi)

görümcemden seçmeler,
cemrenin nişan elbisesinin aynısını istiyorum
cemrenin köpeğinden istiyorum ama daha büyük olsun
cemreyle aynı gün sınava gircem ama abim beni götürsün, onun kendi abisi yok mu?

hayatımı renklendirdikleri için hepsine saygılarımı sevgilerimi yolluyorum, iyiki varlar

cemre okurken hem sinir oldum hem koptum komedi gibi...

alman eltine soyle herseye burnunu sokmasin...ona neymis acaba?gundemini baska yone cevirsin...

kaynanana da bisey demiyorum...herseye karismasin?

gorumcek seni acayip kiskaniyor soyliyeyim haaa...utanmasa ortaniza yatacak pes...

bunlar inci degil kuyumcu tukani anammmm....

ama eldeyken kar etmeyen bozduruncada seni batiran turden,,,,

iyi sabretmissin cnm...

canım konuya dahil degilim tesadufen girdim ama eşinde bunları gözardı edp sana krsı çıkarsa bu ewlılık yurumez ben sana sölim cnm

Gerçekten çok renkli bi hayatın varmış
Benim asıl merak ettiğim
Onlar bu incileri sıralarken senin tepkin
Ve eşin bu olayların neresinde duruyor
Yani bu konuda ne düşünüyor

içimi dökmeye ihtiyacım vardı başlıyorum daha sözlenmeden yüzük almaya çıkmıştık söz olacak diye tuttu dediki aa tek taş alıncada alyans sayılıyomuş öyle biliyorum ben oda yetmedi altıncıda dedi aynısını tektaş alsak olurmu diye sanki o adamı gelin alcak sonra elbise aldılar bana altına giycek ayakkabın var dimi gerek yok dedi sonra elbiseyi terziye vermiştik onu aldık acıktım bişeyler yiyelim dedi oturduk bi yere kredi kartım dolu ben sana veriym dedi 100 lirayı ödedim adını bile anmadı sonra dışarı çıktık büyük yemek takımları satan yerlere götürüyo beni çeyizine bunuda al bunuda al diye beğendiği yemek takımı benim maaşımın iki katı sonra of daraldım neyse kalanını açılınca yazıym

ayy arkadaşlar siz beni yanlış anladınız
ben onlardan dert yanmıyorum gercekten, hallerine gülüp eğleniyorum
hiç bi zaman böle şeyler söylediğiklerinde dert etmedim
kaynanam winston içme dediğinde parann üstnü sen tammla daha kalitesini içym dedim
görmcem elbisemden istediğinde aman ben dün başka begendim zaten bnmkini sana verymde bana yenisi alınsın dedim (halbuki başka elbise falan beğenmemiştim)
eltim zaten çelişki insanı hee oldu diyip geçiyorum, kilo al dediğinde napim senin gbi mi oliym kilo alıp da demiştim, çocuk doğur dedğinde ben kücügm sen dogursana ikinciyi demiştim

eşim görümcemle hiç anlaşamıyo, ona karşı sürekli beni korur, kardeşidir sever tabi ama, bu kadar saçmalığa göz yummaz, ne onu bana ezdiriri ne beni ona
kaynanamda bana karşı değil herkese böyle patavatsız, bunlar onun sevgi belirtileri sevmemesi tercihim tabi yinede
çok fantastik bi aile gercekten
eltimi birinn susturması gerekiyo gercekten ama, eşim aradaki dengeyi çok iyi kuruyo, ben de zaten takmıyorum ki

Bu durumda bi alkışı da sen hakediyorsun

bravo gerçekten..
İçinde kalıp seni rahatsız edeceğine, onları rahatsız etsn en iyisini yapıyosun..

sağolun kızlar
valla beni annemden ve eşimden başka kimse üzemez, ötsün dursun diğerleri
hiç umrumda deiller gülüp eğleniyorum sadece

ilk tanışmamız

merhaba yok hoşgeldin yok ilk cümlesi "ay sen gerçekten çok zayıfmışsıııın"

Düğün alışverişi

"Ay bizim şirkete bir kadın geldi kızı nasıl güzel abi ,sarışın yeşil gözlü bana benziyo çok güzeldi "

Oğlumun doğduğu gün
ilk cümlesi "ay kapkara bir çocuk doğurmuş" (yeni doğmuş çocuk morarmış oluyo oğlum şu an ak pak bembeyaz melek gibi bir çocuk :))

Doğum yapmışım eşimin tarafından bebek görmeye gelecekler kayınvalidemi arıyolar gelicez diye.Buyrun gelin diyor.Sizinkiler de böyle yapıyor mu?belki hastayım belki uykusuzum bir arayıp sormam lazım demesi gerekmez mi ?Aynı evde olsak neyse .ben mi çok hassasım sizce?

Yok be güzelim, kayınvaliden düşüncesizlik etmiş.
Senin ne suçun var, yeni doğum yapmışsın birde, yetişen uzaktan bile yetişiyor işte..
Sıkma canını, kim olsa alınır.. Sen en güzel zamanlarını üzülmekle geçirme
çünkü kimseyi değiştiremiyorsun.
Bu arada Allah bağışlasın

ay bunların hepsı aynı model dememk kı
benım gorumceme aldıgım her elbıseye babanemın fıstanı gıbı yok ben bunu gıymem deyıp her dugune benden elbıse ıstemesı
28 yasında evlenıp sonra orda burda erken evlensem nolacak kı deyıp bana sureklı laf sokması
hamıle kaldıgımdan berı kızın olacak deyıp aıledekı ılk erkek torunu dogurunce sınırden hayırlı olın bıle dememesı
evlenırken kaynanan sana bısey almak ıstemedı ben ısrar ettım deyıp bana mı hakaret edıyor yoksa annesıne mı bılmemesı
2 kılo cocuk dogurup aslında benım kızım 3 700 kıloydu karnımda zayıflamıs deyıp 3 500 kılo dogan ogluma zayıf demesı benı delı edıyor
kaynanamda her seferınde cay koyarken sen oglanı yakarsın deyıp tutmayan elıyle cay koymaya kalkması
10 aylık oglumu her gordugunde yurusen artık kocaman oldun baban 9 aylıkken yurudu deyıp sen kıme cektın dıyerek bana laf sokması
annemlerın yanına her gıttıgımde oglanı orda yıkama hasta edersın deyıp ogutte bulunması
her gordugunun yanında bu cocuk zayıf yemıyor hıcbısey bıze benzese bıraz toplu olurdu anasına cekmıs deyıp durması
esımde delı gıbı korktugu halde bana gızlıce soyleyecegını soyleyıp sonrada sakın kocana soyleme demesı kanser edıyor
ddah var yazsam roman olur

Yok artık.Karında bebek mi zayıflarmış.Seninki bariz kıskançlıktan yapıyor da benim görümcemi çözemedim kıskanmasını gerektirecek bir durum da yok.

Bana hep büyüklerimin verdiği öğüt şudur.Sen eşinle iyi ol gerisi hallolur.Evinizdeki huzur ve düzeni sağlamaya çalıştığınızı görünce kimse birşey diyemiyor.İnsalarla belli bir mesafe koymak ve bu konuda prensipler edinmek lazım.Burda bir arkadaş yazmıştı.Eşime hiçkimse konusunda birşey anlatmıyorum haklı olduğumu zamanla anlıyor diye.Böyle düşünürsek incilerine güler geçeriz,kötü huylarına veririz.Aklı başında hiçbir insan karşımdaki kırılır mı acaba diye düşünmeden hareket etmez.

düğünümüzde

Yanıma gelmiş eşimin ikokul aşkını bana gösteriyor.Eşimin ilkokul öğretmeninin kızı.Baba kız düğüne gelmişler karşılıklı göbek atıyorlar.

Altınları görümcene verirsiniz.O saklasın.Hayır dedim annem saklar biz balayındayken.

Düğünden sonra
Ben gelinime o altınlarla araba alacaktım.(Biz alamıyoruz bozdurup.)

İşin garip tarafı iyi niyetli görünüyor.İnsan bunları yaparken bu kadar saf olabilir mi?İnsan düğünde böyle şey söyler mi?

Bende de var bu versyondan biri gelecek bir akraba onu arıyorlar geline geleceğiz tamam şu gün gelin diyor konuştuktan bir iki sonra söylüyor gelmelerine 1 2 gün kala..Salı günü sana gelecekler..Ebenin gözüne gelsinler diyesim geliyor inan

Dün yatak odamın şeklini değiştirdim..Eşim ve kayınpeder..26+5 günlük hamileyim geldi ne yaptınız die yatak odasını camını silmek lazım dedi getir bezi sileyim dedi sağolsun..Sonra baktım surat 9 karış ben yerlere vileda hazırladım o elde bez ile sildi surat 9 karış ama yap diyen yok ben yaparım dedim yok ben silerim dedi iyi hoş demi allah razı olsun eğilemiyorum die sildi ama mırıldanmalar yüzünü asmalar ertesi gün tavır almalar ne anladım ben şimdi işlediği hayırdan..Allah bildiği gibi yapsın diyorum sinirimi bozuyor..

İstemeye gelmişler

Oturma odasında oturuyoruz.Kara yüzlü gelin istemiyordum diyor.Buğday tenliyim.Şimdiki aklım olsa annecim kara yüzlü gelin istemiyorlarmış.Ben içeri geçiyorum.Sen yolu gösterirsin hanımla oğluna derdim.hayır o değilde insanın onun oğlundan daha yakışıklı meslek sahibi insanlara hayır dediği geliyor aklına.Bir oğlum var inşallah bir kadının kalbini kırmayacak kadar düşünceli olur diyorum.Bir kızım olursa da bir tek gözyaşı döktürene bile vermem.Ayakların kapanırım gene de vermem.

E potansiyel kaynana canım..Alışsan ve bunları dert etmemeye çalışsan çok iyi olur çünkü kendini parçalasan da değişmiyorlar..Değişmiş gibi görünüp oğullarını kandırabiliyorlar sandece..Allah yardımcımız olsun inş.

hımmm e patavatsızlık dengesizlik para ile mi ? Dengesizmiş..İnan şimdiki aklım olsa ilk günden yapardım şimdi yaptıklarımı..Hatta açık olmak gerekirse 10 katını yapardım o bana hayatı zehir edeceğine ben ona zehir ederdim..Hoş şimdi hamd olsun Rabbime insanın gözüne gösteriyor yaptıkları kar kalmıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…