- 14 Şubat 2008
- 3.338
- 3.938
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #4.781
bir inci daha
kurban bayramında
"oğlum kurbanı kimin adına kesiyorsunuz?(kurban günü içine dert olmuş)
-benim adıma anne
-he iyi oğlum
Ya vicdansız ikimizde çalışıyoruz.Benim adıma senin adınası mı var.Kurban aile adına kesilmez mi?
geçen kurbanda da kesmediler.Ramazanda keçi alıp kesmişlerdi.kurbanda paraları yoktu.Eşim orda keselim dedi. .İki kızı kendileri paylaştılar.iki parça benim iki tanıdığıma verdik.Borçlanarak aldığımız kurbanı fakire fukaraya dağıtalım istemiştim.ben ailemden öyle gördüm.oğlum biz kızlar 2 de ona veririz 7 yi tamamladık mı yetiyomuş dedi kadın.Hayretle ve nefretle sustum.Bizim kestiğimiz kurbanı bile kimseye kıyamadı kadın.Buzluklarına doldurdular.Ya ben tiksiniyorum bu hallerden.saygı da duyamıyorum.
görgülü ahlaklı saygı duyabileceğim birini isterdim ama 5 vakit namaz kılan ama cahil bir kaynanam oldu.
ay ne sinir şey ya, benim ki kimin adına kesiyosunuz diye de sormaz, direk oğluna allah kabul etsin kurbanını oğlum der, bana sesi çıkmaz, ama seneye ben vercem vekaletimi duyurucam bunuda kaynanaya.
bide annem bizde iki aydır kızıma bakıyor, kayınvalidem taa uzaklardan anneme hoşgeldin diye telefon açıyor, sanki kendi evine gelmiş gibi, deli olmamak elde değil