Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kaynanam da benden yana çok dertli
temizliğini yapmıyormuşum gittiğimde....
zaten farklı şehirlerdeyiz
tatillerde bayramlarda ancak gidebiliyoruz
oda 3 yada 4gün en fazla
misafir gibiymişim
eee zaten misafirim...
ne bekliyor ki daha

ayy bnm koam ole safkı bu sene paraları yok kurban kesemıcekler kaynanamlar kocamda dıokı o ev kurbansz kalmaz babamla ortak alalım barı safmısın be dedım ortak koçmu olurmuş ayrıca bıze duşmuo kurban evımız yok borcumuz cok ne kurbanymış dedım çocuğumun rıskını yedrmem anana dedım
ne kadar aılecı yaa snır oluyorum onlar kurbansz kalıo bızımkı uzuluo
üztumuze kıyafet almıyoruz mıllete kurban kescez ohh ne ala

Son düzenleme:

koca var koca var zaten tatlım. adamlar sus pus oldugu ıcın buralara dokuyoruz ya ıcımızı. ınsallah bayramın guzel gecer de agzının tadı bozulmaz.

neden böyleler anlamıyorum insan benimde yapabileceğim bir şey varmı diye sorar

öncelikle çok geçmiş olsun umarım atlatmışsındır yada en kısa zamanda atlatırsın

ben 9 aylık hamileyken taşındım kaynanacığım zahmet etmedi gelmeye
ama dün kızına gitmiş... kızı bayram temizliği yapmış ta

kızlar kıymetli canım, ben çalışıyorum hemde her işimi kendim yapıyorum da hiç önemi olmuyor. kaynananın kızlarının hepsi ev hanımı bi cam silseler, bi ev temizliği yapsalar çok yoruluyor diye anlata anlata bitiremiyor kayınvalide

geçmiş olsun canım, Allah şifa versin.

benimki kaynana da aynı, senede bir kere izine gidiyoruz 1 hafta ancak kalıyoruz. evini temizleyecekmişim, ev işi yapacakmışım 5 tane kız, 3 tane gelini var. ben senede bir gidiyorum, geri kalan 7 tanesi yanında ama ben iş yapmıyor oluyorum. üstelik yaptığım halde. sofraya, yemeğe,bulaşığa her işe yardım ediyorum birde.
bundan sonra yapmıycam artık

bak canım o sıkayet ederken senden ondan daha cok sıkayet edeceksın.mesela benım kayınvalıdem hep yorgun , hep mutsuz cocukları yanında degıl dıye hep sıkayetcıdır. Valla o baslayıca bende baslıyorum. " tabıı anne bırlıkte olsak cok guzel olur ama ben cok calısıyorum, valla cocuktan sonra calısmayı dusunmuyorum dun cam sıldım, haftasonu temıslık yaptım aksam bulasıkları yıkadım kollarım kopuyor her tarafım agrıyor dıyorum" ben boyle yapınca o da susuyor

annemın bır lafı vardır. -SENI SEVERIM - NERDE - GORDUGUM YERDE .
karsılasınca guleryuzlu davranırım, evınden cıkınca bırdaha gelene kadar sesımı cıkarmam . en ıyısı bu

geçmiş olsun canım, Allah şifa versin.

cok gecmıs olsun canım. Aramazlar aramazlar bı de aramamalarını da cok haklı sebeplerı varmıs gıbı gosterırler. Hıc seslerını cıkarmaz cekılıp kenara olayın yatısmasını beklerler. Benım basımada geldı boyle bısey benımkı saglık degıldı ama aramaları gereken zamanda aramadılar sımdıde hıc seslerı cıkmaz. Olay durulur dıye dusunuyprlar ben bu olayı unuttururmuyum hıc . Hıc sıkma canını ne ekerlerse onu bıcerler yarın bırgun mutlaka onalrında basına bısey gelır sende aramazsın olur bıter. Tabıı benım gıbı enayıysen yıne ınsanlık bende kalsın dıye arayabılırsın .

bnmde esımın aılesıyle cok sorunlarım vardı bana gore hala var ama herkes hc bsy olmamıs gbı davranyo hele annesı yaaa delı oluyorum esım askerdn ızne geldıgınde bnı kkvmustu bnde 3 ay ne arayp ne sormustum ne de ggtmstm sadece eltımle ve esyle konusyoduk bu arada esımde aramıyodu annsnı fılan ck nadır mecbr kaldgnda aryodu en kuucuk kaynmlada konusuoduk snra esımın ablası aramaya basladı dugunu olcaktı gtmek ıstemıodum ama gttm orda kaldık esımle kaynanam benı cokozlemıs falan cokta umrumda sankı neyse esım hala askerde ablasının dugunde bayagı eglendık konu bıle acılmadı en byk kaynmla konusmuyorum hala annesı benı evden kowarken o da brakın o kım kı pesıne dusuyosunuz demıstı ben yemek yemeege gtmedım yanlarına ondan kavga cıktı ve en bunu dıyen kaynım benı cok sewerdı kaynanam onu bayagı bı doldurdu konusmuyoruz ıste ondan da nefret edyrum hıc affetmıycem sımdı gorunurde kaynanamlara ıyıyım ama ıcıme sorun bıde sevmıyorum ıste napıyım artık gıdesım gelmıyo onceden hep gıder gelırdım artık onlar benı aryp soruyor esım ızne geldıgınde gıtmıstık 1ayı gecyor.. gtmek ıstemıyorum cok sogudum onlardann. .. kendılerı kaybettı hatta esım bıle anneme nolmus fılan dyo anlamıstr hatasını dyo bende kendı kızı gttı belkı ondandır yada senı kaybedecegını anlaDI ondandır dıyorum ama hıcbbsey umrumda degıl ne yalan solıyım benı sewmesınler ıstyorum cok kırdı benı kaynanam cok uzdu sadce o degıl ama en cok o..

kimse gdipte kaynanasının has yüzünü görmeye meraklı değil ki canlarım...
kocalarımız için katlanıyoruz
allahtan uzağım onlara....
haftaya bugün orda olacağız malum bayrammm
şimdiden kaygılanmaya başladım....
laf söz gider gitmez başlayacak eminim offff offfff

ve beklemedigim ama aslında beklenen son geldi arkadaşlar... hayatta asla bana yanlış yapmaz dedigim insan hayatım dedigim insan ailesiyle son kavgasından sonra onlara degil bana tavır aldı... bir haftadır görüşmüyorduk bugun tokat gibi bir sonla ayrıldık... ailesini dize getiremeyince morali bozuk sanıyor üstüne gitmiyordum ama onun meselesi benle ayrılmak icin kılıf uydurmakmış zamanı bunun icin istemiş...

ben artık yokum gidicem buralardan dedi bende geleyim dedim hayır dedi ben tek kalıcam ömür boyu mutsuz olucam... neden dedim ben ne yaptım ailenin cezasını neden biz çekiyoruz dedim... bana dediki geçen gün bana dedinki senden ayrılıcam kız olmasaydım diktirirdim ve senin en yakın arkadaşnla çıkardım dedin bunu düşünüp düşünüp ağlıyorum ama bunu hazmedemiyorum dedi ki bunun imkanı yoktur asla demem demedim beni o da cok iyi tanıyor ama neden benim canımken kanımken böyle bir iftira attı böyle çirkince ayrıldı bilmiyorum sebebini... annesi kız kardeşi herşeyinde söz sahibi acaba onlar mı dedi bişey uydurup kurtul falan diye bilmiyorum... ama ailesi ne kadar kötü olsada o bana bunu yapmamalıydı buyuk suç onda....

nasıl hayat bu anlamıyorum insanlar bu kadar nasıl kolay harcıyorlar başkasını hiç mi korkmuyorlar allahtan... hakkımı helal etmedim ona mutsuz ol dedim sende mutsuz ol diyor... zaten mutlu olamam ki bu güvensizlikle bu yıkılmışlıkla... bizim burda nişan atmış kıza dul gözüyle bakarlar.... bunu o da biliyordu....

ne yapacagımı bilmiyorum hayatımın baharında ölü gibi hissediyorum kendimi ama ayrılıktan degil yaşanan çirkinliklerden insanlardan o kadar iftiraya deger mi kurulacak olan yuvayı yıkmak icin elinden geldigince savaşan bu insanlar hiç mi bilmez ilahi adaleti Allah'ı....

bu sayfada böyle kapanır allah kimseye vermesin ben yaktım kendimi başkaları yanmaz inşlah

Kizlar benim kayin validem yok ,ama cok tatli bir kayin pederim ve bir okadarda tatli gorumcem var ..
Kayin pederim beni cok sever ,her telefonlasdigimizda sesimi duyar duymaz aglar,hem sakaci,hemde cok icten bir insan...
Gorumcem de ayni ,hatta dogum icin geldiginde ,durup durup sarilip operdi beni hic sahtelik yok iclerinde ,cok samimi insanlar..
Sanirim bu konuda cok sansliyim..
Ama bende ona gore davraniyorum ..
Hersey karsilikli..
Allah fesat insanlarla karsilasdirmasin,hem gelin olarak,hem de kaynana,gorumce ve diyerleri....

Cok uzuldum canim..
ama bence artik uzulme sevin,cunku boyle insanla hayatini birlesdirip bir omur boyu mutsuz olmakdansa ,yol yakinken yuzunu sana gostermis..
Allahin sevgili kuluymussun ..
hem oyle bir aile ile hemde oyle bir koca ile hayatin cok daha fazla kararirdi emin ol, zaten onlar sana yuzlerini coktan gostermis de sen seviyorum diye gene de devam etmissin..
Unutma ask herseye care degil ,birgun gelir oda biter ,oyle insanlarla zaten bitecekdi ,ozaman ne yapardin bir dusun..
Daha cok hayatin kararirdi..
Bence asil simdi mutlu ol..
Herseye ve herkeze inat onlarin istediklerini onlara verme..
Kendini bir an once topla ve hayatini tekrar ele al ve allahina binlerce sukur et ki seni boyle insanlardan kurtarmis...
Artik guclu ,kararli bir sekilde devam edip hayatini en iyi sekilde yasa ve herkeze bunu goster,kimsenin ne dededigininde hic onemi yok ..
Senin kimseye verlecek bir hesabin yok bunu sakin unutma...
Bundan sonra hayat onune daha guzel bir gelecek ve daha iyi insanlar cikartsin canim..
Sevgiyle kal.....

canım bence hiç üzülme şanslısın ki çok çabuk kurtlulmuşsun böyle insanlardan
nişanlıyken ayrılmakta ne var allah aşkına ya evlenince boşansaydın daha mı iyiydi
Allah seni daha iyi insanlarla karşılaştıracak üzülme güçlü ol çünkü sen çok şanslısın
önüne seni çok sevecek ve değerini bilecek insanlar çıkacak

Canım hem üzüldüm hem sevindim senin adına. Nişanlıdan da eşten de ayrılmak mutlaka ki kolay değil ve oldukça üzücü. Ancak bence böyle bir ailenin yüzünü bu kadar çabuk gördüğün ve en azından hayatının geri kalanını kurtarabildiğin için mutlu olmalısın. Bugün bu iftirayı atan nişanlın, yarın öbür gün evlendiğinde hatta çoluk-cçocuk sahibi olduğunda çok daha büyüklerini atarsa sana??? O zaman ne yapabileceksin? Nasıl anlatacaksın insanlara durumu? Ya da mecbur musun sen kendini ispata??? Allah korusun neler duyuyoruz, okuyoruz....

Umarım bu zor günleri en kısa sürede atlatır ve mutlu huzurlu hayatına devam edebilirsin canım. Dualarımız seninle...

A_L_A Oyelken tori ve diger okuyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.. kesinlikle doğru evliylen yaşasaydık bu tam bir cehennem olurdu benim icin.. ama yıllarca mükemmel gidip de son bir hafatada nişanlımın tamamen degişmesi ve iftira atması beni cok şaşırttı ailemden cok sana güveniyorum derdi cünkü bir anda bir insanın icnden böyle kötülük nasıl çıkar anlamadım ama üstümden bir yük atmış gibiyim... içimdeki acı hafifledi bir nebze de olsa bu acıda geçecek ama izi kalacak bimiyorum birisi cıkarmı karşıma çıksada cesaret edemem heralde artık nişan söz evlilik falan... bilmiyorum... artık okulu bitirip saygın bir iş bulup ya da atanıp kendime olan saygımı güvenimi yeniden kazanmak istiyorum...

bu olsunki onlar daha cok çatlasın kendi ogulları lise mezunu ben lisans okuyorum baba parasıyla vakit geicriyor iş yok guc yok zaten bnim sucum sırf gözü dışarda degil diye boş birini seçersem sonucuna katlanmak zorunda kalırım böyle....

Allah iyilerle karşılaştırsın bana 25 senedir denk gelmedi insallh gelir...

Daha cok gencsın karsına cok daha ıyılerı cıkacaktır. Herseyın hayırlısı. daha beterlerı olmadan yoluna devam edeceksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…