-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #4.581
Merhabalar.. Sen hiç haklı görülmemekten şikayetcisin... en azından çabalıyorsun kendini kanıtlamak icin.. ama benim nişanlım yapılan her haksızlıgı görüyor %100 bana hak veriyor ailesini 1 kere bile savunmadı bana ama elinden de bişey gelmiyor haklısın demekten başka.. bir daha dünyaya gelsem asla girmezdim bu evlilik işlerine... amerikalılar gibi gidip kendi kendine evlencen ya da... aileler işin icine girince biz biz olmaktan cıkıyoruz 2 tarafın arasında top gibi oynanıyorlar... bide şu var kızz tarafı hep alttan alan taraf oluyor herkesin hikayesinde gözlemledigim bu... bizimkilerde böyle... ne var bu oglan tarafında bilmiyorum...
Herkese merhabalar. Dünden beri konu topiğindeyim. Ancak 197. sayfaya geldim. Dayanamadım ben de birşeyler yazayım dedim. Okumaya devam edicem
Benim eşim 7 kardeş. 6 erkek 1 kız. En küçük kaynım (24 yaşında) bekar onun harici hepsi evli. Eltilerimle kardeş gibiyiz. Ne de olsa "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" dimi?
Vallahi benim kayınvalidemin ve sevgili görümcemin incilerini yazmaya bir başlasam değil kk sayfaları dünyadaki tüm serverların veri tabanı yetmez. Öyle böyle değil yani.
Önce kısa ön bilgi : 10 senelik evliyim. 2 sene önce kayınpederi kaybettik (nedense önce hep iyiler gidermiş. Allah gani gani rahmet eylesin) Beni en başından beri sırf İstanbul'lu olduğum için (kendileri azeri kökenli) sevmeyen istemeyen çekemeyen kayınvalideciğimle 6 aydır beraber yaşıyoruz. Sebebine gelince. 6 senedir bizim evimizde oturuyorlardı. Kayınpeder vefat edince (bizim olan evi) satmaya kalktı. Biz de apar topar o eve geçtik ki katakülliye gelmeyelim diye.
Şimdi en son inciden başlayayım nasılsa diğerleri zamanla gelir : Ben çalışıyorum. Senelerin verdiği birikim sonucu hem fiziksel hem de ruhsal olarak sağlığım pek iyi değil. Eşim hafta içi şehir dışında. (büyük bir firmada bölge müdürü) Pazartesi günü gün içinde konuştuğumuzda benim pek iyi olmadığımı anlamış sanırım ki akşam aradı. (eşim hem çok ağırdır hem de telde konuşmayı hiç sevmez) yaklaşık 25 dakka konuştuk. Bilerek de annesinin yanından konuşuyorum ki aklına başka bişey gelmesin diye. Neyse benim moralim düzeldi biraz kapadım teli. Kayınvalideciğimin incisi : 25 dakka karısıyla konuşuyor bir de demiyor ki annem ne yapıyor iyi mi? Bir demiyor ki ver sesini duyayım. Ben insan gibi açıklama yapıyorum "anne işte gündüz kötüydüm ondan aramış merak etmiş zaten daha sabah gitti. bilirsin telde hiç konuşmaz ama anlamış herhalde ihtiyacım olduğunu vsvs" Bu hala "yok kızım yok meme veren mi ... veren mi iyidir diye boşa dememişler" demez mi.? Dondum kaldım.
Bu en basitiydi. İlk mesajım olduğu için uzun oldu kusura bakmayın.. Bundan sonra bol bol paylaşırım artık sizinle.... Allah hepsini ıslah etsin, hepimize de onlarla savşma gücü versin inş...
kayınvalide görümce incileri yaz yaz bitmez, hepimizin ortak derdi malum....
A_L_A hoşgeldin aramıza, keşke hiç gelmeseydin böyle bir topiğe..... benim eşimin ailesi de seninkiler gibi kalabalık. bende anlatmakla başedemiyorum.
ama en son bombamız kaynım para istedi, ikinizde çalışıyorsunuz,paranız vardır sizin diyerek istiyo. ben çalışıyorsam sizin için mi çalışıyorum demek istiyorum ama susuyorum... zaten sürekli görümceye para gönderiyoruz, ünv öğrencisi. şimdi de kaynım ev yaptırdığı için yardım edecekmişiz. kendimizin ne evi ne arabası var. tüp bebek yaptıramıyoruz parasızlıktan.
eşimde tamam dedi, çıldırıyorum dünden beri. kardeşinin işi acilmiş, inşaat yarım kalmasınmış, sonra o bize verirmiş parayı. ( çok beklersin verecek diye ....)
o parayı verene kadar da biraz daha biriktirirmişiz, sonra tüp bebek yaptırırmışız. annesi de zaten tüp bebek için acele etmeyin, varsa elinizde kardeşine gönderin demiş, ölürmüsün öldürürmüsün. çıldıracağımmmmmmmm
napayım ama kızlar kadın evledıgım ılk sabahı esımı arayarak (sabahın korunde) uyandınız mı dıye sorunca cıldırmıstım.
demekki ben daha tatlı gelmişim deseydin keşe....
seninkiler yine uyandınızmı diye aramışlar benim görümcem ve kocası sabah 7 de nezaman geliyonuz alışverişe çıkacaz diye aradı:26:
allah ıslah etsin bunları ne diyim.................
benim kayınvalidede haftanın 4 günü hastanede
doktorlar artık bişey bulamıyorlar senin sorunun psikolojik demişler
bu seferde onlara kızıyor bişey anlamıyolar diye
bunlar yediler bitirdiler ssk yı zaten. milletin hakkını gasp ediyorlar resmen
geçen gün diyor ki (kendini acındırıcak ya) "ayy dedi ki dr alzbilmemne olabilirmişim" (söyleyemiyor da hastalığı kimbilir nerden duyduysa) dedim alzheimer mı? dedi "heh o işte". dedim "anne sakın kimsenin yanında deme. gel ben sana anlatayım nasıl bir hastalık o " dedim anlattım. odadan bir çıkışı var "ay ay ay" diye.. öldüm gülmekten zor attım kendimi üstteki eltime
(bilenler bilir yalan demişti ya nöroloğa gittim diye oysaki kardeşindeydi. kafasından atmış bir şey işte o da tutmadı. allahım sabırrrrrr
gercekten super yapmıssın. hakkından geldım dıyorsun yanı
evliliğin ilk sabah böle telde ve kapıda bitmek tamamiyle terbiyesizlik.
kız tarafının en küçük bir yanlışına dayanmazken oğulları nasıl böyle şeylere göz yumuyor anlayamıyorum.
herkesin annesi babası kıymetlidir.
şüphen varsa meraklıysan ara oğluna sor.
töbe yarabbim...
benimki de sabah 9 da başlamıştı teli çaldırmaya. açmayınca da merak edip gelmişti. kapıyı da açmayınca delirmişti
benim kayınvalidede haftanın 4 günü hastanede
doktorlar artık bişey bulamıyorlar senin sorunun psikolojik demişler
bu seferde onlara kızıyor bişey anlamıyolar diye
ayy kaynanadan cekmeyen yok heralde yaa benımkıde tam bı fesatlık abıdesi oğlunu nasıl kıskanıyo bılsenız sevgılısı sankii
keske sadece ılk yaptıkları ılk sabahta kalsa.
Bırgun;
esım telefonu sessızde bızde salonda oturuyoruz. Bı tıtreme sesı var hafıf ugultu seklınde sese dogru gıttı baktım kaynanam arıyor. Acmadım tabıı telefona bı baktın 25 cevapsız arama. Bu sayıyı gorunce cıldırdım. Onemlı bısey olsa benı yada evı arayabılır dıye dusundum basladım kurmaya. Gerı salona geldım hıc sesımı cıkarmadım hala o ses gelıyor en sonunda gıttım atım telefonu benımkı benım sesımı duyunca bı sasırdı . "aaaa dıablocum evdemıydınız dedı (saat 00:30) "evet, ne oldu anne " dedım. Ya bısy yok oglumu bı arayayım dedım dedı... Ben cıldırdım dedımkı " oglun suan dusta , bende gırmek ıcın sıra beklıyorum ( hafıfı guldum) pek musaıt olmadıgımız ıcın telefonu acmadık , dusunu aldıktan sonra soylerın ben aradıgını dedım.
şok oldu kapattı telı bır dahada aksam aramadı.
Aslına bakarsan ben çekmiyorum :86:
Attığı her hamlede duvara tosluyor
İki bayramdır da gitmediğim için görüşemiyoruz
Kısaca çok iyi anlaşıyoruz bile denebilir