- 27 Ekim 2024
- 136
- 290
- 18
İyi de mezun olunca zorunlu görev geliyor zaten. Konuda her şey çelişkili. 60 bin borca girdim demişsiniz biraz ticaret bilen birisi bilir ki 60 bin hiçbir şey. Kredi kartlarının borcu bile 60 binden fazla.Aynen canım yalan söylemek istedi atıyorum bende
Konuyu biraz karman çorman anlattığından çok da anlamadım ama cidden 60 bin zararla ticarette batılmaz. Eksik anlatıyor olabilir. Eşinin hekim olarak zorunlu görevini yapmayıp direkt asgari ücretle özel hastanede işe başlamasından bahsetmiyorum bile. Bence eşi doktor değil başka bir sağlık çalışanı olabilir.Bence kendi sallıyor. Hadi eşi geçtim kendi kazandığı parayı bilmez mi bide dio ki 60 bin zararım oldi yani o kadar market araba yanında 60 bin para mı ki verilecek 500 TL harçlığa muhtaç olsun. Hiç tutarlı gelmedi bana
Nerden?Ben onları ailem saydım bu kadar verdiğim için hatalıyım zaten ama onların nankorlukleri beni sok etti. Market satıldı bize bir kuruş para verilmedi üstüne nankör denildi. Benim kısa süre alacağım 800 bin küsür param olacak yani çocuğum geleceğini bir kenara atmadım bilmeden konuşmayın önce sorun tesekkurler.
Bilemiyorum çokta aklıma yatmadı doğrusu.Konuyu biraz karman çorman anlattığından çok da anlamadım ama cidden 60 bin zararla ticarette batılmaz. Eksik anlatıyor olabilir. Eşinin hekim olarak zorunlu görevini yapmayıp direkt asgari ücretle özel hastanede işe başlamasından bahsetmiyorum bile. Bence eşi doktor değil başka bir sağlık çalışanı olabilir.
Hekimlerin atanma gibi bir durumu yok.İlk mezunlar asgari kazanıyor atanmadığı için özelde ücretler boyle
Uydurdukça uyduruyor olabilir misiniz? Sadece soruyorum. Gerçekten bir derdiniz varsa bile bu şekilde sağlıklı bir yorum almanız mümkün değil.Ben onları ailem saydım bu kadar verdiğim için hatalıyım zaten ama onların nankorlukleri beni sok etti. Market satıldı bize bir kuruş para verilmedi üstüne nankör denildi. Benim kısa süre alacağım 800 bin küsür param olacak yani çocuğum geleceğini bir kenara atmadım bilmeden konuşmayın önce sorun tesekkurler.
İlk mezunlar asgari kazanıyor atanmadığı için özelde ücretler boyle
Ya kimi kandırıyosunuz Allah aşkına? Doktorlar kpssden atanmıyor, hemen göreve başlarlar ve asgari ücret olmaz zorunlu görevinide yapmak zorundalar vs vs. Kayınvalideniz eşiniz hastanede başlayınca havalanıp doktor doktor demeside bu yüzdenİlk mezunlar asgari kazanıyor atanmadığı için özelde ücretler boyle
Suan anlatacağım konuda küçük çaplı şoklar yaşayacağınıza eminim anlayacağınız üzere peygamber sabrı vardı bende lakin taştı.
Öncelikle eşimin ailesi fakir bir aile idi. Birsuru borçları ve hiçbir gelirleri yoktu. Eşimin babası zaten yan gelip yatan ve çalışmayan bir adam annesi ise onlara bakmaya çalışan bir kadın. Eşim ise küçüklüğünden beri çalışan ve ailesini gecindirmeye çalışan biri.
Benim annem babam yok kardeşlerim zaten allahin emri bende öyle fakirim yani ama bir şekilde ayrı ev tutup geçimimi sağlıyordum. Biz evlendigimizde eşim yeni mezun oldu ve bi hastanede ise girdi annesi benim oğlum doktor diye havalara başladı. Sende kötü bir kız değilsin diyordu. Ben annemin vefatı yüzünden üni 3 terkim. Altınlarımin hepsi borçla alınıp düğünden sonra geri verildi. Ben hemen hamile kaldım ve gecinemedigimiz için kaynanama taşındık. Kaynana evi zaten cehennem yeri gibi birsey oralara hiç girmeyeceğim. Ben bu parasızlıga dayanamayıp ticaret işine girdim ve kısa sürede çok fazla para kazandım. Eşime son model araba kaynanam a da market açtım bütün borçlarını kapattım. Elimde birsey kalmadı ama onlar mutlu olsun benim ailem onlar dedim. Kendi evimize çıktık hersey güzel giderken eşimin kardeşi arabayı sürerken perte çıkardı. Marketlerindeki bütün birikim arabanın tamirine gitti ve market batmaya başladı. Bende ticaret işine tekrar kaynanamin zoru ile atıldım lakin ürün aldığım kişiler anı zam yapınca batisa geçtim ve 60 bin zararım oldu 5 ay marketten bize günlük 500 TL harçlık verdiler. 2 gün önce marketi devrettiler ve kaynanamin 5aydir olan kinini kustu. Sen şeytansın seni boğmak istiyorum tarzı cümleler kuruyordu eşime beni al evime götür dedim diye sen ne hakla oğlumu çağırırsin oldu az daha sinirimi eşime kustugum icin boşanma olacaktı. O derece kudurdum. Birde utanmadan bana sen nankorsun ben sana anne sevgisi verdim diyor. Sabrım ve mecalim kalmadı anlayacağınız para gözün önde gideni. Çocuklarını oğlu gibi değil eşi gibi görüyor. İçimi dökmek istedim.
Zorunluluktan kayınvalidenizle yaşamak zorundayken, sermaye vb olmadan ne ticaretine girdiniz de bir anda son model araba alıp, market açtınız ve kendi evinize çıktınız ?Altınlarımin hepsi borçla alınıp düğünden sonra geri verildi. Ben hemen hamile kaldım ve gecinemedigimiz için kaynanama taşındık. Kaynana evi zaten cehennem yeri gibi birsey oralara hiç girmeyeceğim. Ben bu parasızlıga dayanamayıp ticaret işine girdim ve kısa sürede çok fazla para kazandım. Eşime son model araba kaynanam a da market açtım bütün borçlarını kapattım. Elimde birsey kalmadı ama onlar mutlu olsun benim ailem onlar dedim. Kendi evimize çıktık
Amazon Amerika da şu filtresi sattığınız zaman çok güzel para kazanırsınız sizin buna yetecek aklınız yok ise bilememKac yılda oldu bütün bunlar. Ve nedense çok inandırıcı olmadı yani bi ticaretle hemen market aç sıfır araba al biraz abartı geldi
Ticaret sermaye söyle oldu ürün aldığım kişiler kaynanamin tanıdığı markayı satan kişilerdi onlardan 1 ay vadeli ürün aldım kargo parası için de borç alıp paralar yattikca ödeme yaptım. İsteyen ve bağlantısı olan yapabiliyor arkadaşlarZorunluluktan kayınvalidenizle yaşamak zorundayken, sermaye vb olmadan ne ticaretine girdiniz de bir anda son model araba alıp, market açtınız ve kendi evinize çıktınız ?
Ziyaaaaaaa ZiyaaaaaaaaaaAmazon Amerika da şu filtresi sattığınız zaman çok güzel para kazanırsınız sizin buna yetecek aklınız yok ise bilemem
Benim eşim fizyoterapist arastirirsaniz ilk mezun maaşlarını bulabilirsiniz. Ayrıca ben niye sallayayim arkadaşlar başka isim yok muDoktorlar mezun olduktan sonra eğer TUS ile yerleşmezlerse doğrudan DHY kurasına yani mecburi hizmet kurasına dahil olurlar ve normal şartlarda pratisyen olarak çalışmaya başlarlar.
Eğer mecburi hizmete gitmeyip müstafi kalırlarsa da 1 sene herhangi dhy kurasına girmeleri yasaklanır, yalnızca TUS ile yerleşme imkanları olur ( 1 sene içinde )
Hakikaten bir miktar sallıyor olabilir misiniz, en azından bu konuda?
Hayır yaşamasam inanacağım
** ekleme: doktorlar pratisyen olduklarında dahi hiçbir zaman asgari ücretle çalışmazlar. Hatta çoğu zaman acillerde nöbet usülü çalıştıkları için maaşları asistan doktorlardan yüksek olur. Eğitim kadrosunda gözükmedikleri için
Ben yaklaşık 2 buçuk senelik asistan hekim olarak yaklaşık 100 k maaş alıyorsam, bir pratisyen hekimin alacağı maaşı bir düşünün derim. ( normal şartlarda asla maddiyat konularından hoşlanmam ancak ayan beyan atıyorsunuz, açıklama yapmakta mecbur kaldım maalesef)
Valla diyecek birsey bulamadım isim gücüm yok buradaki kadınları kaldırayım cidden şaka gibisinizZiyaaaaaaa Ziyaaaaaaaaaa
Ürün neydi ?Ticaret sermaye söyle oldu ürün aldığım kişiler kaynanamin tanıdığı markayı satan kişilerdi onlardan 1 ay vadeli ürün aldım kargo parası için de borç alıp paralar yattikca ödeme yaptım. İsteyen ve bağlantısı olan yapabiliyor arkadaşlar
İç boylemi dokulur. Marketi baslarina yikip dokecektin. Onlar senin ailen degil ki kayin ailesi onlar niye onlara bakiyorsun. Onlara bakacagina kardeslerine bakacaktin. Vallahi ben bu yuzden kaybettim galiba evliligimi kocami ya. Herseyden once kendi ailemi tuttugum icin beni doguran basustunde tasiyan annemi, babami tuttugum icin. Hemen hamile kalmana ayri sasirdim birde arabayi perte cikaran kaynina odetecektin. Kayinvalide kim ki onun zoruyla ise baslayip isi birakiyorsun. Suan tek yapacahin sey mesafeyi hemen koymak..ustune birsey varsa hemen devretmek. Tekrar sakin bir kafayla ticarete tekrar atilmak. Sayet kazanirsan cocuklarinin emegi hakki diye bankaya atip biriktirmek. Baska turlu bu aileye guven olmazSuan anlatacağım konuda küçük çaplı şoklar yaşayacağınıza eminim anlayacağınız üzere peygamber sabrı vardı bende lakin taştı.
Öncelikle eşimin ailesi fakir bir aile idi. Birsuru borçları ve hiçbir gelirleri yoktu. Eşimin babası zaten yan gelip yatan ve çalışmayan bir adam annesi ise onlara bakmaya çalışan bir kadın. Eşim ise küçüklüğünden beri çalışan ve ailesini gecindirmeye çalışan biri.
Benim annem babam yok kardeşlerim zaten allahin emri bende öyle fakirim yani ama bir şekilde ayrı ev tutup geçimimi sağlıyordum. Biz evlendigimizde eşim yeni mezun oldu ve bi hastanede ise girdi annesi benim oğlum doktor diye havalara başladı. Sende kötü bir kız değilsin diyordu. Ben annemin vefatı yüzünden üni 3 terkim. Altınlarımin hepsi borçla alınıp düğünden sonra geri verildi. Ben hemen hamile kaldım ve gecinemedigimiz için kaynanama taşındık. Kaynana evi zaten cehennem yeri gibi birsey oralara hiç girmeyeceğim. Ben bu parasızlıga dayanamayıp ticaret işine girdim ve kısa sürede çok fazla para kazandım. Eşime son model araba kaynanam a da market açtım bütün borçlarını kapattım. Elimde birsey kalmadı ama onlar mutlu olsun benim ailem onlar dedim. Kendi evimize çıktık hersey güzel giderken eşimin kardeşi arabayı sürerken perte çıkardı. Marketlerindeki bütün birikim arabanın tamirine gitti ve market batmaya başladı. Bende ticaret işine tekrar kaynanamin zoru ile atıldım lakin ürün aldığım kişiler anı zam yapınca batisa geçtim ve 60 bin zararım oldu 5 ay marketten bize günlük 500 TL harçlık verdiler. 2 gün önce marketi devrettiler ve kaynanamin 5aydir olan kinini kustu. Sen şeytansın seni boğmak istiyorum tarzı cümleler kuruyordu eşime beni al evime götür dedim diye sen ne hakla oğlumu çağırırsin oldu az daha sinirimi eşime kustugum icin boşanma olacaktı. O derece kudurdum. Birde utanmadan bana sen nankorsun ben sana anne sevgisi verdim diyor. Sabrım ve mecalim kalmadı anlayacağınız para gözün önde gideni. Çocuklarını oğlu gibi değil eşi gibi görüyor. İçimi dökmek istedim.
Fizyoterapistler ne zamandan beri doktor oluyor pes artık. Oldu olacak tıbbi sekretere de doktor deyin o zaman. 6 yıllık Tıp fakültesi mezunu olmayan kimse doktor değildir. 2 yıl veya 4 yıl fizyoterapi ve rehabilitasyon okumuş eşiniz tıp fakültesi değil.Benim eşim fizyoterapist arastirirsaniz ilk mezun maaşlarını bulabilirsiniz. Ayrıca ben niye sallayayim arkadaşlar başka isim yok mu
Şimdi anlaşıldı işte dostum.Fizyoterapistler ne zamandan beri doktor oluyor pes artık. Oldu olacak sekretere de doktor deyin o zaman.Otrera doktor dediği fizyoterapistmiş
Valla diyecek birsey bulamadım isim gücüm yok buradaki kadınları kaldırayım cidden şaka gibisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?