• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunsalı

Birincisi iki aileye de eşit olmak zorunda değilsin. Senin baban ve kardeşine sorumluluğun var, eşinin de kendi annesine kardeşine vs. Gelin olmak demek anne babasına hizmet edeceğiz demek değil. Siz zaten ortada duruyorsunuz konum olarak. Eşinizle uygun vakitte gidip ziyaret edip geri dönün. İş güç yapmayın istemiyorsanız da. Belli kıskanıyor kadın. Adınız gelin ya kayınvalidenin evinde yerde oturup emir bekleyeceksiniz hazretlerinden. :issiz:

Hanımlar merhaba 6 aylık evliyim ve şu an kaynanamdan ayrı oturuyoruz.Annem vefat etti ve babamla abim birlikte oturuyor ben arada gidip ev işlerine yardım ediyorum bu sebeple her iki aileye eşit uzaklıkta bir ev tuttuk.Ama kaynanam problem yaratmaya başladı kendisi 55 yaşında her seferinde oğlunu arıyor yemek yedin mi bilmem ne hastayım sizin ev çok uzak ben gelemiyorum hastalık dediğide tansiyon ve psikolojik olarak tansiyon hastası doktorlar teşhis koyamıyor ve evde 2 bekar kaynım birde görümcem var hala derdi biz istiyorki dibine taşınalım sürekli kendini eşime acındırıyor.Birkaç kere bu yüzden tartıştılar ama hep aynı mevzu geçen gün eşim geldi diyor acaba oraya mı taşınsak taşınalım dediği yerde resmen istanbul dışı babamlara çok uzak ve babamların benden başka kimsesi yok.Anlamıyorım gerçekten bu kaynana milletini sizce ne yapmalıyım
Bizimkiler de eşimin aklını celmeye çalışıyor hemde aynı evin içine taşınmamiz için eşim gelip beni ikna etmeye çalışıyor kavga etmiyorum o kadar çok taşınmak istiyorsan tasinabilirsin kocacım ama bosaniriz nafakami odersin ben evimde yaşarım sen annengille istediğin gibi yaşarsın diyorum konu kapanıyor ama benim eşim bunu olumlu karşılıyor sende eşinin o noktasını bulmalısın ve asla ödün vermemelisin

Eğer taşınırsanız, bir bakmışsınız, kayınvalidenin hizmetçisi olmuşsunuz.
Şu an eşit mesafedeymişsiniz zaten. Yanında çocukları varken özel ilgi istiyorsa oğlundan beklesin o ilgiyi, sizden değil. Kimsesiz değil sonuçta.

Ben olsam eşime kibar bir dille laf anlatmaya da uğraşmam. Mantıklı olan şey belli çünkü.
Yumuşak durursanız ikna edilebilir olduğunuzu düşünür. Mantıklı olanı 1 kez anlatın, konuyu tekrar açarsa aldırış etmeyin.

sen nasıl babanları düşünüyorsan, oda ailesini düşünebilir...
Canım allah korusun gerçekten bir hastalığı olur bakacak kimsesi olmaz bende bir annenin evladıyım tabiki bakacağım ama evde birde 40 yaşında görümcem var evlenmemiş o zaten bütün işlerini görüyor allah razı olsun o istiyorki bütün evlatları yanında olsun ve benim babam benden başka kimsesi olmadığı halde huzurluluk çıkmasın diye git diyen bir adam ama ben istemiyorum

Tipik bir kayınvalide ..

Kendi baba evine sürekli giden gelini kıskanıp oğluna nazlanma sendromu.
Tabi bunu hastayım zordayım özledim halsizim yardıma ihtiyacım var şeklinde mağdur bir rolde yapması lazım ki oğlu kıyamasin... Hemen yapıversin istenileni..
Ne yazıkki öyle gerçekten bir hastalığı olsa yanıma bile alırım ama apaçık beni kıskanan bir insan biz nişanlıyken hala eşimden para alıyordu birgün telefondan görüntülü
Konuşuyoruz ama onun haberi yok eşimin cebinden para alıyordı eşimde anne yeter artık birazda abimden alın ben evleneceğim dedi benim için diyorki o istese verirsin ama şimdi ben nasıl iyi düşüneyim

Valla dibinde olsan yaranamazsın. Biz gecen sene annemle kvmin oturdugu mahalleye tasındık. Kv kendine daha yakin bir evi soyluyor bize boşmuş taşinin diye. Ev şimdiki evimden daha kucuk diyorum birsey olmaz diyor. Yaranamazsin yani sakın taşınma..

Kesinlikle katılıyorum hiçbir şekilde yaranılmıyor bu zamana kadar hep tatlı dilli oldum oğlunu hep içten içe doldurdu

Su durumda bile aileni kiskaniyor ya pes.
Sen de kvne lafi acilinca de ki ben tasinacak olsam babamlara yakin bir yere tasinirim onlarin daha cok ihtiyaci var bana de. Yalniz degilmis evinde koca 40 yasinda kizi var ogullari var resmen nazlaniyor sinir oldum ya. Sakin yumusayip ikna olma bin pisman olursun.😤

Su durumda bile aileni kiskaniyor ya pes.
Sen de kvne lafi acilinca de ki ben tasinacak olsam babamlara yakin bir yere tasinirim onlarin daha cok ihtiyaci var bana de. Yalniz degilmis evinde koca 40 yasinda kizi var ogullari var resmen nazlaniyor sinir oldum ya. Sakin yumusayip ikna olma bin pisman olursun.😤
Canım bana bir şey dediği yok zaten hatta bazen diyor babanlara yakın otur ben ses çıkaramayayım diye ama ben kaç
Kere yakaladım eşime buraya taşının burda hem kiralar ucuz hem gelir gideriz diye dünde eşim bana diyorki ev buldum annemlerin yan apartmanında hep alttan alttan işliyor o yüzden bir şey diyemiyorsun

Hanımlar merhaba 6 aylık evliyim ve şu an kaynanamdan ayrı oturuyoruz.Annem vefat etti ve babamla abim birlikte oturuyor ben arada gidip ev işlerine yardım ediyorum bu sebeple her iki aileye eşit uzaklıkta bir ev tuttuk.Ama kaynanam problem yaratmaya başladı kendisi 55 yaşında her seferinde oğlunu arıyor yemek yedin mi bilmem ne hastayım sizin ev çok uzak ben gelemiyorum hastalık dediğide tansiyon ve psikolojik olarak tansiyon hastası doktorlar teşhis koyamıyor ve evde 2 bekar kaynım birde görümcem var hala derdi biz istiyorki dibine taşınalım sürekli kendini eşime acındırıyor.Birkaç kere bu yüzden tartıştılar ama hep aynı mevzu geçen gün eşim geldi diyor acaba oraya mı taşınsak taşınalım dediği yerde resmen istanbul dışı babamlara çok uzak ve babamların benden başka kimsesi yok.Anlamıyorım gerçekten bu kaynana milletini sizce ne yapmalıyım
Yalnız olsa bi derece anlarım ama evde 2 kayın bide görümce varmış. Resmen kıskançlık yapıyo kadın.

Merhaba; eş psikolojik sorunlu değilse genelde herkesin bir kaynana geçmişi vardır. En iyisi bile iyiliğinden dolayı gelinine zulmedebilir. Taşınmayın kesinlikle bunu belirteyim yakın olursanız iyice azıtır.
Tamamen sizi kıskanıyor, bende ciddi bir kaynana fobisi var, evleneceğim kişiden çok kaynana sorunu yaşayacağıma inanıyorum.
Bu konuda bir kitap okudum ve sizin kaynananızın yaptığı tamamen kıskançlık, ego tatmini.
Sanki kız çocukları genelevden çıkma da oğulları ballı kaymaklı lokma, yok öyle yağma.
Siz sakince, artık durum nasıl gerektiriyorsa eşinizi çekip çevirin, taşınmayın, vicdanlarına hitap edin.
Şunu da deneyin kaynana yanında eşinize canım bile demeyin, yanına oturmayın, gerektiği kadar konuşun göreceksiniz kaynana hanım değişecek.
Allah yardımcınız olsun, uzaktan konuşmak kolaydır acayip sinir bozucu.
Benim erkek arkadaşım vardı, nerdeyse balayına annem de gelsin gezmeyi sever demişti ki döndüm zaten... Bu cenah böyle kuzum.

Merhaba; eş psikolojik sorunlu değilse genelde herkesin bir kaynana geçmişi vardır. En iyisi bile iyiliğinden dolayı gelinine zulmedebilir. Taşınmayın kesinlikle bunu belirteyim yakın olursanız iyice azıtır.
Tamamen sizi kıskanıyor, bende ciddi bir kaynana fobisi var, evleneceğim kişiden çok kaynana sorunu yaşayacağıma inanıyorum.
Bu konuda bir kitap okudum ve sizin kaynananızın yaptığı tamamen kıskançlık, ego tatmini.
Sanki kız çocukları genelevden çıkma da oğulları ballı kaymaklı lokma, yok öyle yağma.
Siz sakince, artık durum nasıl gerektiriyorsa eşinizi çekip çevirin, taşınmayın, vicdanlarına hitap edin.
Şunu da deneyin kaynana yanında eşinize canım bile demeyin, yanına oturmayın, gerektiği kadar konuşun göreceksiniz kaynana hanım değişecek.
Allah yardımcınız olsun, uzaktan konuşmak kolaydır acayip sinir bozucu.
Benim erkek arkadaşım vardı, nerdeyse balayına annem de gelsin gezmeyi sever demişti ki döndüm zaten... Bu cenah böyle kuzum.
Kesinlikle size katılıyorum bende de ciddi şekilde kaynana fobisi var sırf eşimin bana benim ona olan aşkımızdan dolayı evlendik.Baştan beri istenmediğimi biliyorum ama eşim hiçbir zaman ne bana ne aileme laf söylettirdi birazda ona güvenip evlendim.onlara gittiğimizde ödü patlıyor beni bir komşu görecek diye eşimin ailesi biraz muhafazakar ben açığım burdan kolay yönetemiyor oraya yakınına istiyorki kolay yönetebilsin başka hiçbir açıklaması yok

Back