Kaynana iyide olsa Bir kötülük yumurtluyor işte..Kaynanamın Dediğine bakın :(

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
merhaba arkadaşlar.dün eşimle kayınvalideme oturmaya gittik..ben eşime yemek hazırladım odadam tam cıktım uzaklaşmadan konuşmalarını duydum..öncelikle şunu belirteyim eşime bi kaç gün önce takılmıştım parayı eve bırak istersen yüklü miktar çünkü düşürürsün vs...demiştim.işi gereği kıyafetlerini değiştiriyor çünkü eşim..neyse ben odadan cıktım..eşim annesine takıldı sen gittin başıma ebru geldi para hesabını artık o soruyo vs.. dedi.eskiden annesi cok para hesabı sorarmış ona..ama eşim espri olsun diye söledi kötülemek niyetiyle değil belliydi..neyse eşimin dediği değilde kaynanacımın dediği lafa bakarmısınız..

paranın hepsini verme ona..bide sinsi sinsi sessizce..
peşine şu sözler:

harcayıp durur napacak..markette bişeler alır durur dedi..

eşimde ben biliyorum onun harcadığı parayı dedi..gereksiz bişe almaz demek istedi..

kaynanamda ne zaman gelse çantası dolu geli abur cubur birsürü şey...

şokk oldumm.inanın bana mevzu para değil onun böyle konusması beni şok etti..

1. benim nasıl tutumlu para konusunda nasıl düzenli oldugumu bilir..
2.başka zaman olsa paranı karının eline ver demeyi bilir..

pat diye böyle söyleyince sok oldum...

sanki ben gereksiz harcamalar yapan kocasını düşünmeyen parayı savurup harcayan biriymişim gibi o benim böyle olmadığımı çok iyi biliyor ama hangi beyinle bunu söledi anlamadım..
insan 3 kuruşun hesabını yapıyor..taksitler vs.. derken...
annem kardeşlerim kızıma bişeyler alırlar sürekli doldururlar benim çantamı 3.5 parça bişeyle o battı demekki gözüne...

konu bundan ibaret arkadaşlar...sinir olduğum tek nokta beni savruk biri gibi böle konuşması eşime böle demesi..yazıklar olsun dedim hiçbişe demedim rengim attı görümcem anladı zorla söyletti böle böle dedim anlattım tabi kız ne diyecek annem işte boşver falan dedi...insan oğlu gerçeten çiğ süt emmiş dememişler...hiçbi sorunumuzda olmamıştır..ben ne saygıda ne baska bişeyce kusur etmişimdir...onunda bana böle fesatlıkları olmamıştır...

eşimle konuştum eve gidince hiçbişe demedi boşver ne takıyosun annemi ya falan dedi üzülme dedi döneklik vardır onda falan konuştuk...

dedim ama ben safım salağım dedim en küçük kötü bi laf etmedim kaynanam hakkında.herkezi kendim gibi iyi düşünceli zannediyorum..iyidir iyi düşünür diyorum..

insan oğlu çiğ süt emmiş işte..insan oğluna verme paranın hepsini dermi ya ayıp benim param istersem çatırr çatır yerimmm..bide bu lafı söleme şekli var tabii...

artık gözümde kimse eski yerinde değil...güvenmekmi bidaha asla...düşüncelerime ve emeklerime yazık...büyük bi konu değil tamam insanlar neler yaşıyor ama zoruma giden böle içten pazarlıklı,fesatça,sinsice konuşma biçimi..

bitane daha bulsun benim gibisinide göreyim bu insanoğluna iyilik gerçekten yaramıyor..

size sormak istediğim sizce nasıl davranmalıyım kaynanama belli etmelimiyim bunu..görümcem ona kesin sölemiştirde çaktırmaz haksızya..:47:

siz olsaynız nasıl tepki verirdiniz..

merhaba arkadaşlar.dün eşimle kayınvalideme oturmaya gittik..ben eşime yemek hazırladım odadam tam cıktım uzaklaşmadan konuşmalarını duydum..öncelikle şunu belirteyim eşime bi kaç gün önce takılmıştım parayı eve bırak istersen yüklü miktar çünkü düşürürsün vs...demiştim.işi gereği kıyafetlerini değiştiriyor çünkü eşim..neyse ben odadan cıktım..eşim annesine takıldı sen gittin başıma ebru geldi para hesabını artık o soruyo vs.. dedi.eskiden annesi cok para hesabı sorarmış ona..ama eşim espri olsun diye söledi kötülemek niyetiyle değil belliydi..neyse eşimin dediği değilde kaynanacımın dediği lafa bakarmısınız..

paranın hepsini verme ona..bide sinsi sinsi sessizce..
peşine şu sözler:

harcayıp durur napacak..markette bişeler alır durur dedi..

eşimde ben biliyorum onun harcadığı parayı dedi..gereksiz bişe almaz demek istedi..

kaynanamda ne zaman gelse çantası dolu geli abur cubur birsürü şey...

şokk oldumm.inanın bana mevzu para değil onun böyle konusması beni şok etti..

1. benim nasıl tutumlu para konusunda nasıl düzenli oldugumu bilir..
2.başka zaman olsa paranı karının eline ver demeyi bilir..

pat diye böyle söyleyince sok oldum...

sanki ben gereksiz harcamalar yapan kocasını düşünmeyen parayı savurup harcayan biriymişim gibi o benim böyle olmadığımı çok iyi biliyor ama hangi beyinle bunu söledi anlamadım..
insan 3 kuruşun hesabını yapıyor..taksitler vs.. derken...
annem kardeşlerim kızıma bişeyler alırlar sürekli doldururlar benim çantamı 3.5 parça bişeyle o battı demekki gözüne...

konu bundan ibaret arkadaşlar...sinir olduğum tek nokta beni savruk biri gibi böle konuşması eşime böle demesi..yazıklar olsun dedim hiçbişe demedim rengim attı görümcem anladı zorla söyletti böle böle dedim anlattım tabi kız ne diyecek annem işte boşver falan dedi...insan oğlu gerçeten çiğ süt emmiş dememişler...hiçbi sorunumuzda olmamıştır..ben ne saygıda ne baska bişeyce kusur etmişimdir...onunda bana böle fesatlıkları olmamıştır...

eşimle konuştum eve gidince hiçbişe demedi boşver ne takıyosun annemi ya falan dedi üzülme dedi döneklik vardır onda falan konuştuk...

dedim ama ben safım salağım dedim en küçük kötü bi laf etmedim kaynanam hakkında.herkezi kendim gibi iyi düşünceli zannediyorum..iyidir iyi düşünür diyorum..

insan oğlu çiğ süt emmiş işte..insan oğluna verme paranın hepsini dermi ya ayıp benim param istersem çatırr çatır yerimmm..bide bu lafı söleme şekli var tabii...

artık gözümde kimse eski yerinde değil...güvenmekmi bidaha asla...düşüncelerime ve emeklerime yazık...büyük bi konu değil tamam insanlar neler yaşıyor ama zoruma giden böle içten pazarlıklı,fesatça,sinsice konuşma biçimi..

bitane daha bulsun benim gibisinide göreyim bu insanoğluna iyilik gerçekten yaramıyor..

size sormak istediğim sizce nasıl davranmalıyım kaynanama belli etmelimiyim bunu..görümcem ona kesin sölemiştirde çaktırmaz haksızya..:47:

siz olsaynız nasıl tepki verirdiniz..

Ben olsaydım nasıl tepki verirdim.. Hiiççç vermezdim cahilliğine verir sinirlenme gereği duymazdım...

Senin niye moralin bozuluyor ki sen onun düsündüğü gibi biri olmadığını biliyorsun...

Değer mi böle cahil insanlar için tatlı canın sıkmaya??? :54::54::54::54::54:

Nasıl davranman gerektiğini inan bende bilemedim arkadaşım.
Eşinde söylemiş öyle çok büyütülecek bir konu değil evet ama belli ki içine dert olmuş,gururuna dokunmuş.
Yapabileceğin iki şey var...
Ya kayınvalideni karşına alıp konuşacaksın,neye dayanarak hakkında bu sözleri söylediğini soracaksın ki bence yapman gereken bu...
Ya da susup sadece soğuk davranacaksın bundan sonra mesafeni ona göre ayarlayacaksın.

Şimdiden kolay gelsin.
Dilerim hakkında hayırlısı ne ise o olur.

Ben olsaydım nasıl tepki verirdim.. Hiiççç vermezdim cahilliğine verir sinirlenme gereği duymazdım...

Senin niye moralin bozuluyor ki sen onun düsündüğü gibi biri olmadığını biliyorsun...

Değer mi böle cahil insanlar için tatlı canın sıkmaya??? :54::54::54::54::54:

evet canım haklısın sözle bi karşılıkta bulunmayacağım zaten...gerek yok buna..ama sinir oluyor işte insan evet büyük bi konu değil can sıkmaya bile değmez doğru diyosun..

böyle demesine şaşırdım çok ya sanki benim yüzüme gülüyomuşda arkamdan konuşuyormuş gibi bu ki öylede zaten bu canımı sıktı benim..olmadığım gibi itam etmesine sinir oldum..

allah hakkımı yiyene öbür tarafta hakkımı sorsun..allahta herkezin gönlüne göre versin..

evet canım haklısın sözle bi karşılıkta bulunmayacağım zaten...gerek yok buna..ama sinir oluyor işte insan evet büyük bi konu değil can sıkmaya bile değmez doğru diyosun..

böyle demesine şaşırdım çok ya sanki benim yüzüme gülüyomuşda arkamdan konuşuyormuş gibi bu ki öylede zaten bu canımı sıktı benim..olmadığım gibi itam etmesine sinir oldum..

allah hakkımı yiyene öbür tarafta hakkımı sorsun..allahta herkezin gönlüne göre versin..

Amin cnm bnm.............

Tipik saçmalayan kaynana modeli.
Siz kendinizi biliyorsunuz, eşiniz sizi biliyor, boşverin gitsin.
Olaylar tazeyken olduğu anda bazı şeyleri söylemek lazım aslında ama
artık söylenecek birşey kalmamış pek.

Bence eşiniz şaka da olsa annesine söylememesi lazımdı sizi çekiştirir gibi neymiş o öyle sevmediğim şeyler.Şahsen benim eşim annesine şakayla karışık da dese kalbim kırlırdı.Hoş anneside alevlenmeye hazır dinamit gibiymiş içinde ne çok şey varmış öyle.Kaynana işte uymayacaksın.:10:

benim kayınvalidem aşırı cimridir..
bir kere eşimin memlketine gittiğimizde şehirde işimiz vardı
alışveriş merkezine gittik,eşim dediki bana hayatım bak bişeyler beğenirsen al
bende beğendiğim şeylere alıp şöyle bir baktım..sadece askıdan aldım kabinde giymedim yani.
kaynana peşimde bırakır bırakmaz askıya hemen o alıp fiyatına baktı..denemek için 10 şey baktım belki,hepsinde aynı şeyi yaptı..uyuz bari hemen ardımdan yapma çaktırmadan bak bakacaksan..
tabi hiç bişey alamadım.ama acaip sinir olmuştum
ona kalsa 5 kuruş harcamayacaksın.
bir kerede bize geldiğinde eşime dedim aşkım gelirken kıyma alda köfte yapıvereyim.dolapta tutmam pek öyle,yiyeceğimiz kadar alırız kasaptan
eşim ne dese beğenirsiniz..boşver hayatım annemin gözüne batar şimdi para harcıyorlar der:53::53:
ben o geldi diye özellikle doğru düzgün bişey olsun sofrada diye istedim,hem ona ne evimize giren çıkan paradan,onamı düşmüş hesabını yapmak dedim..
napcan işte kadın görmemiş öyle bişey,gözüne batar dedi.

Aslında kaynana modellerine göre
el kitapları çıkarmaları gerek
biz gelinlere çok lazım
çantamızda gezdirecek olduğumuz bir kitap
Birşey mi yaptı hemen çantamızdan çıkarıp
nasıl davranacagımızı okuyup uyguluyacagız

Sorunlar hep aynı mesele bunlarla nasıl başedeceğimiz
Artık böyle hayal kurmaya başladım...

Diyecek birşey yok,keşke o esnada belli etseydınız duydugunuzu
şimdi geçti bence birşey yapmayın gereksiz basit birkonuşma
altın suyuna batsak çıksak kaynanaların gözüne giremeyiz
Arkamızı döndüğümüz anda kyumuzu kazarlar...yüzümüze gülerler

eşiniz sizi seviyor dinliyor koruyor. annesinin de huyun biliyor. sadece mesafeli olun. ve birşey aldığınızda annem aldı vb. şeklide açıklama yapın. huzursuz olsun.

ben böyle olaylarda o anda tepkimi veriyorum çünkü söylemezsem senin gibi sonrasında içim içimi yiyo keşke o anda sende benim tutumlu olduğumu bilmiyomusun eşimden gizli para mı harcıyorum diye söylerdim kızı annesine söylemiştir şimdi senin duyduğunu oda ben ne söylesem cevap vermez psikolojisinde oluyolar benim tek savunduğum şey hakkımı yedirmem hakkını da yemem

Valla karşındaki insana bağlı vereceğin tepki çünkü git söyle derim daha beter olur..Bildiğini belli et derim farklı şeyler olur..Git konuş neden böyle bişey deme gereği hissediyorsun die..Anlayabilir mi acaba inan kayınvalideler ile anlaşmak uyuşmak çok zor..Zaman alıyor..Benden tavsiye ne yaparsan yap eşin ile kötü olma sakın sanırım o annesini pek kayda değer almıyor bu iyi bişey inan =))) Rabbim yardımcın olsun inş.

kaynana iştee, güvenme hiç güvenme, bu konuyuda açma, ona göre davran çok değer verme değmez. eşinde ona birşeyler sölemesin senle ilgili, kullanıyor her lafı anladıgım kadarıyla.

bu arada eşinin senden yana olması iyi bişey, ayrıca görümcenede anlatma bence bi daha, illa gidip söylüyordur onada cok guvenme derim

Son düzenleme:
yazdıklarınızı okudum biraz alınganlık olmuş ama sanırım kayınvalidenizde espri yapmış biraz da sizi kızdırmak istemiş bence fazla tepkili olup kendinizi strese sokmayın aynı şeyler senin annele olsaydı böyle düşünmezdiniz bence o da sizin anneniz sayılır sonuçta arkadaşlarda böyle konularda yapıcı olsalar çok iyi olur kavga etmek çok kolay ama düzgün iletişim kurmak çok zor değilmi arkadaşlar

benimkisi de sizden farklı değil.... eşimin memleketine gittiğimizde tekrar istanbula döneceğiz 4 valiz var yanımızda hayatım taksi çağırdın mı dedim arıyorum hayatım hemen dedi.. kaynanam hemen geldi mutfaktan taksi de neymiş otobüse binin ne olacak şöyle böyle... eşim el işaretiyle sus yaptı bana... annesine döndü ters ters baktı çıkardı telefonu aradı taksiyi ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dedim içimden :)

Aslında kaynana modellerine göre
el kitapları çıkarmaları gerek
biz gelinlere çok lazım
çantamızda gezdirecek olduğumuz bir kitap
Birşey mi yaptı hemen çantamızdan çıkarıp
nasıl davranacagımızı okuyup uyguluyacagız

Sorunlar hep aynı mesele bunlarla nasıl başedeceğimiz
Artık böyle hayal kurmaya başladım...

Diyecek birşey yok,keşke o esnada belli etseydınız duydugunuzu
şimdi geçti bence birşey yapmayın gereksiz basit birkonuşma
altın suyuna batsak çıksak kaynanaların gözüne giremeyiz
Arkamızı döndüğümüz anda kyumuzu kazarlar...yüzümüze gülerler

ya o anda odaya dalar neyimi gördün anne deyip çok kötü bozardım ama huyum kurusun tatsızlık olmasın dedim işte...
ama görümceme söledim o kesin söler annesine anladı yani duyduğumu bence..

ya nasıl sinir oluyorum varya hazmedemiyorum..ama artık bitti iyi niyet yok ona

ben böyle olaylarda o anda tepkimi veriyorum çünkü söylemezsem senin gibi sonrasında içim içimi yiyo keşke o anda sende benim tutumlu olduğumu bilmiyomusun eşimden gizli para mı harcıyorum diye söylerdim kızı annesine söylemiştir şimdi senin duyduğunu oda ben ne söylesem cevap vermez psikolojisinde oluyolar benim tek savunduğum şey hakkımı yedirmem hakkını da yemem

salagım işte salakk niye demediysem donup kalacaktı öyle ayy cıldırcam şimdi ya...lafmı soksam acaba bi yeri gelip para konusu acılınca

kaynana iştee, güvenme hiç güvenme, bu konuyuda açma, ona göre davran çok değer verme değmez. eşinde ona birşeyler sölemesin senle ilgili, kullanıyor her lafı anladıgım kadarıyla.

bu arada eşinin senden yana olması iyi bişey, ayrıca görümcenede anlatma bence bi daha, illa gidip söylüyordur onada cok guvenme derim

bilerek deedim ben görümceme benim duyduğumu bilsin sinir şey

yazdıklarınızı okudum biraz alınganlık olmuş ama sanırım kayınvalidenizde espri yapmış biraz da sizi kızdırmak istemiş bence fazla tepkili olup kendinizi strese sokmayın aynı şeyler senin annele olsaydı böyle düşünmezdiniz bence o da sizin anneniz sayılır sonuçta arkadaşlarda böyle konularda yapıcı olsalar çok iyi olur kavga etmek çok kolay ama düzgün iletişim kurmak çok zor değilmi arkadaşlar

canım dogrusun ama o anki konuşması inana hiç espiri yapar gibi, değildi öle bi konuşma tarzı varki sinsice...delirdiğim nokta ben okadar uyumluu sessiz iyi niyetli biriyken bana bunu yapması gel sık boğazımı diyor iyi niyetimin böle kullanılmasın dan nefret ediyorum benn..eltim adidastan giyinirken ona laf yok ama..iyilik yaramıyorr bunlara bunu anladım cok laflarını yuttum böle yaslı dedik..dönek dedik ama artık bende o eski sıcaklığı beklemesin

Back
X