• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ile anlaşamamak

Bende özel sektörde öğretmenim. Benim kv de aşırı ısrarcıdır.Eşime benim akrabalarının içine girmediğimi falan söylemiş. Ama hepsi benden en az 20 yaş büyük insanlar ve kafa yapım uymuyor. Sanırım bir arabasına sürekli dert yanıyor, o akrabası da görünce laf sokmaya çalışıyor. Bende inadına o akrabaya da gitmiyorum.
Benden sana tavsiye gitmek için kendini zorlama. Çünkü yaranamazsın. İçlerine girsen mutsuz olursun, kafa yapın uymaz. Bu yüzden eşinle tartışma.Bizde çok tartıştık. Ama ne desemde eşimin annesi. Annesini melek görüyor. O yüzden ağzımı artık açmıyorum.Israrla çagırırsa sende ısrarla hayır de. Önemli olan eşin ve sensin. En güzel günlerinizi kv yüzünden kavga ederek geçirmeyin.Şimdiki aklım olsa bu kadar takmaz, gitmezdim direk.
Haklısınız kavga gereksiz zaten cidden özel sektor ogretmenleri olarak işimiz zor.Yok girmek icin zorlamıyorum zaten .Atanma sansim var bu gidisle atanacagim sanırım.

Kaç yaşına gelmiş kadın kaç yaşına gelmiş adam kimse kimseye mukayet olamaz bence. Eşi ortami yonetebiliyorsa ,karısını herhangi bir şey için zorlamiyorsa yeterli. Kadin da sürekli annen annen annen diye mizmizlanmamali , gereken cevabı, gereken kişi vermeli.davete gidilmesi beklenen kadın , adam niye muhattap oluyor? Ha annesi oğlunu arar , karın gelmedi falan derse adam orda devreye girip , x istemediği yere gelmez der. Sürekli pinpon topu gibi koca arada gidip gelmemeli herkes kendini ifade edebilmeli. Tabi kocasıyla iliskisini bilmiyoruz yazdığı kadarı var !
Sizin de oğlunuz var mi??

Merhabalar kızlar,
Ben bu yıl yeni evlendim.Yogun isi olan çalışan biriyim.Ogretmenim ve yogun çalışıyorum .Özel sektör de cidden yorucu bir iş. Eşimle severek evlendik ve onun işi nedeniyle yaşadığı şehre taşındık. Düğün , nişan zamanı sosyallesmeyi gezmeyi sevdiği icin fırsat mekan bulma, ailelerin görüşmesi vb. işlerimiz aksadı.Mobilya seçerken misafir odası baskısı olduğu için şu an gereksiz bir misafir odamız var.Evlendiğimiz ayın her hafta sonu her aktivitelerine çağırdılar. En sonunda patladım yeni evlendik biz daha gezmedik her hafta sonu ailene neden bir seyler uyduruyoruz dedim.Bir sure sonra alistilar.Her aradıgimda yada ziyarete gittiğimizde iste şunlar size gelmek istiyor ne zamandir erteliyorum ayıp oluyor vb. laflarla borçlu çıktım.Akrabaları kötü insanlar değil ama esimin annesinin çevresi genel olarak evde olan gezmeyi seven ,maddi durumu iyi olan geçim derdi olmayan günleri seven insanlar.O yüzden onlara bir insanın çalıştığı için zamanınin olmaması garip geliyor sanki.Kayinvalidemim üslubu 'bugün şurada günüm var arkadaşlarımin tum kızları gelinleri katıldı seni merak ediyorlar ' ' vs vs .Örneğin bir yere çağırıyor isim var , yorgunum asla kabul etmeden uc dort kez gelirsin cay icer kalkarsın vs vs ısrar ediyor.Esim basta annesini savunuyordu , su an az cok kabul etti. Ama kabul etmesi cozuj degil çünku ayni şehirde yaşamaya devam edeceğiz.Benim ailem boyle het sye karışsa ben dur demesini bilirdim.Ben me yapacagimi şaşırdım. Esimle annesi yüzünden tartışıyoruz. Şehirde cok yalniz hissediyorum. Evlilik sürecinde yaşadığım durumlar özgüvenimi cok kırıldi psikolojim etkilendi.Esimle tartismayi doğru bulmuyorum. Ama onun annesi kaynaklı sorunlar bunlar.Cok mutsuzum.
Çok asosyallik hepsini çağır ağırla
Evlenmek böyle birşey

Ayy çok zor bir durum. Bence siz haklısınız. Sonuçta eşiniz ile konuşmayacaksınız da kime anlatacaksınız ? Yani mızmızlanmak değil ki bu. Ben gitmek istemiyorum , yorgunum ama annenler ısrar ediyor bir de sen mi söylesen annene demenin neresi yanlış ?

Bizde de tam tersi oldu bu durum. Benim ailem kız tarafı olarak çok kalabalık ,ama eşimin ne amca ne hala ne de dayısı falan yok. İlk zamanlar gelin görmesi diye bir adet varmış. Benim ailemden yengeler falan toplanıp geldiler , ama ne kv ne de eltim katılmadı. Herkes küsler mi diye konuşmuşlar. Annem çok bozulmuştu ama ben hiç duyurmadım. Kime ne anne biz yedik içtik dedim konuyu kapattırdım. İnşallah sizde o şekilde yapabilirsiniz.

Arada benim annemde bana der “ Herkes kızını getirmiş , sen yoktun bir tek , gelinleri de gelmişti”. Ama ben evlendim artık ayrı evim var. Eşim ve sorumluluklarım var. O yüzden çok duymamaya çalışın Gelemeyeceğim deyin geçiştirmeye bakın.

Haftada baş hatta altı gün çalışıp dinlenecek temizlik yapacak zamanı kimseye veremem hemde ayakta sürekli konuşulan zor bir meslek konuşup dursunlar kararlı ol gitme bende özelde çalıştım ev çocuk iş oluyordum yorgunluktan

Sizin de oğlunuz var mi??
Evet oğlum da var kayanananmda eltim de görümcem de hiç bir olaya eşimi dahil etmiyorum. kendim hallediyorum. eşimi aradiklarinda da eşim x orda onunla konuşun beni ilgilendirmez diyor. Hiç bir ailevi olaydan dolayı eşimle kavga etmeyiz çok şükür. çünkü oturup ananda anan ablanda ablan vs gibi yakınma cümleleri kurmuyorum tabi ki konuşuyoruz bazen yanlış anlamış oluyorum, bazen haklı oluyorum. Hakliysam devam , haksizsam ozurumu diliyorum. (Sizin de oğlunuz var derken sonu bedduayla mi bitecek sen de aynısını yasa falan )

Merhabalar kızlar,
Ben bu yıl yeni evlendim.Yogun isi olan çalışan biriyim.Ogretmenim ve yogun çalışıyorum .Özel sektör de cidden yorucu bir iş. Eşimle severek evlendik ve onun işi nedeniyle yaşadığı şehre taşındık. Düğün , nişan zamanı sosyallesmeyi gezmeyi sevdiği icin fırsat mekan bulma, ailelerin görüşmesi vb. işlerimiz aksadı.Mobilya seçerken misafir odası baskısı olduğu için şu an gereksiz bir misafir odamız var.Evlendiğimiz ayın her hafta sonu her aktivitelerine çağırdılar. En sonunda patladım yeni evlendik biz daha gezmedik her hafta sonu ailene neden bir seyler uyduruyoruz dedim.Bir sure sonra alistilar.Her aradıgimda yada ziyarete gittiğimizde iste şunlar size gelmek istiyor ne zamandir erteliyorum ayıp oluyor vb. laflarla borçlu çıktım.Akrabaları kötü insanlar değil ama esimin annesinin çevresi genel olarak evde olan gezmeyi seven ,maddi durumu iyi olan geçim derdi olmayan günleri seven insanlar.O yüzden onlara bir insanın çalıştığı için zamanınin olmaması garip geliyor sanki.Kayinvalidemim üslubu 'bugün şurada günüm var arkadaşlarımin tum kızları gelinleri katıldı seni merak ediyorlar ' ' vs vs .Örneğin bir yere çağırıyor isim var , yorgunum asla kabul etmeden uc dort kez gelirsin cay icer kalkarsın vs vs ısrar ediyor.Esim basta annesini savunuyordu , su an az cok kabul etti. Ama kabul etmesi cozuj degil çünku ayni şehirde yaşamaya devam edeceğiz.Benim ailem boyle het sye karışsa ben dur demesini bilirdim.Ben me yapacagimi şaşırdım. Esimle annesi yüzünden tartışıyoruz. Şehirde cok yalniz hissediyorum. Evlilik sürecinde yaşadığım durumlar özgüvenimi cok kırıldi psikolojim etkilendi.Esimle tartismayi doğru bulmuyorum. Ama onun annesi kaynaklı sorunlar bunlar.Cok mutsuzum.
Böyle şeyler için eşinle tartışma bence,bazıları için güne gitme,gelin görme v.sbunlar önemli, maalesef farklı bir sosyalleşme kültürleri var..bir defa gidersin,onunda gönlü olur,sonra dersin annecim sen beni bidaha götürme kalabalıktan yoruluyorum,zaten işte de ayrı yoruluyorum falan diyin..Bunun için eşinle aranı bozmaya gerek yok..haftasonlari için de temizliğim var falan diyin..bi programımız olmazsa sonra geliriz diyin..idare edin

Merhabalar kızlar,
Zaman değişti siz hem çalışan hem de daha farklı yaşam tarzı olan birisiniz, kabul edecek bunun başka seçeneği yok, neden olsun ayrıca? Dert etmeyin hayatınıza bakın.

Aynı sorunu yaşayıp çözmüş biri olarak dinleyin lütfen beni size yardımım dokunursa çok mutlu olurum biraz uzun olabilir anlamanız için. İlk evlendiğimizde kayınvalidem ve görümcem çalışmıyordu. Sağlıkçıyım izin günlerim kıymetli ama sürekli birşey çıkarıyorlar. “X izinli şunu yaparız, yemeğe gelin, şuraya gideceğiz x izinli, ayşeler gelicek sende çay içeriz, hadi gezmeye vs vs”. Ölü gibiydim bunalttılar beni. Eşim izin günü rahat bırakın dedikçe ona kızmaya başladılar ve çözüm olmadı. Bende çekingen söyledikçe kabul etmeyip ısrar ettiler. Israr etme sebepleri de biziz. Net olup sınır çizemiyoruz. Gelelim geçen hafta yaşanılana.
Kaynanamın kankasının torunu olmuş mevlidi varmış. Görümcemle bana bakış attı ve mevbur gelceksiniz dedi. Görümcem gelemem işim var dedi kaynanam baba mecbursun demeye devam etti. Eşimde gelemeyiz biz işimiz var dedi ama hala devam ediyor kayınvalidem. “ aa anne gelemem ben görümcemsiz onsuz olmaz” dedim. Kalabalıktık akrabalarıda vardı yoksa daha farklı tepki verirdim. Yok işte akşam gidelim 5 dakka duralım bilmem be. Gitmedik. İçine dert olmuş geçen hala laf sokuyor gelmediğiniz mevlit varya diye. Olabilir herkesin işi gücü var anne dedim.
Velhasıl kelam siz konuşucaksınız. Katılamam vaktim yok diceksiniz. Yorgunum gelemem diceksiniz. Evet zor biliyorum hatta şlk başlarda surat asıcak eşinize söylenicek ama kazanıcaksınız. Bunu yaparken kavga etmeyin ama sakın. Eşinizde bilicek sizi. Benim karım izin günü gelmez öyle heryere diyecek. Sizde söyleyeceksiniz. Ben yetişkinim ısrar etme anneciğim diceksiniz. Zamanla alışıcak. Benim kayınvalidem baş edemiyor artık gelmezsem mahcup olucağı yer içinde “ kızımm anneem müsaitsenn gidelim olurmu anneeeem” dedikten sonra 3 kere daha gelmem belki diye hatırlatıyor🤣

Evet oğlum da var kayanananmda eltim de görümcem de hiç bir olaya eşimi dahil etmiyorum. kendim hallediyorum. eşimi aradiklarinda da eşim x orda onunla konuşun beni ilgilendirmez diyor. Hiç bir ailevi olaydan dolayı eşimle kavga etmeyiz çok şükür. çünkü oturup ananda anan ablanda ablan vs gibi yakınma cümleleri kurmuyorum tabi ki konuşuyoruz bazen yanlış anlamış oluyorum, bazen haklı oluyorum. Hakliysam devam , haksizsam ozurumu diliyorum. (Sizin de oğlunuz var derken sonu bedduayla mi bitecek sen de aynısını yasa falan )
Yok estağfurullah ne bedduası siz de benzer durumu mu yaşıyorsunuz gelininizle onu merak ettim.Mizmizlanmak değil olay sadece benim annen babamla durumu paylaşmıyorum ve içime atıyorum eşimle dertleşiyorum eşim benzer durumu yaşasa benim ailemle ben olaya müdahil olurum ama kız ve erkek tarafı farklı oluyormuş anladım. Herkeste durum farkli seyretse de, genelleme yapılamaz ancak oğlan annenleri cok paylaşımcı olamıyor hep çevremden gördüğüm

Yok estağfurullah ne bedduası siz de benzer durumu mu yaşıyorsunuz gelininizle onu merak ettim.Mizmizlanmak değil olay sadece benim annen babamla durumu paylaşmıyorum ve içime atıyorum eşimle dertleşiyorum eşim benzer durumu yaşasa benim ailemle ben olaya müdahil olurum ama kız ve erkek tarafı farklı oluyormuş anladım. Herkeste durum farkli seyretse de, genelleme yapılamaz ancak oğlan annenleri cok paylaşımcı olamıyor hep çevremden gördüğ
benim durumum da sizin durumunuza benzerdi ve basta cok zitlik yaptik birbirimize, ama simdi iliskiler oturdu. KV ile ev gezmesine gitme zorunlulugunuz yok, ama arada ben KV hosuna gidecek bir yere giderim (mesela hava atacagi bir arkadasi vs olursa) mutlu olur, baska zaman da canim istemiyor derim, israr etse de gitmem. dengesini bir sekilde bulursunuz, sadece kendinizi huzursuz etmeyin. bagirma, cagirma, aglama vs islerine girmeyin, cunku sacma. bir seyi istemediginizi soylerken de suclu hissetmeyin (yeni gelin olunca oluyor boyle cici olayim modlari). bir seye hayir derken ifadesiz ve kararli bir yuz takinin. KV size cok sararsa da esinizi gonderin yanina, git annenle ilgilen cani sikilmis vs deyip onun uzerine atin.

Yok estağfurullah ne bedduası siz de benzer durumu mu yaşıyorsunuz gelininizle onu merak ettim.Mizmizlanmak değil olay sadece benim annen babamla durumu paylaşmıyorum ve içime atıyorum eşimle dertleşiyorum eşim benzer durumu yaşasa benim ailemle ben olaya müdahil olurum ama kız ve erkek tarafı farklı oluyormuş anladım. Herkeste durum farkli seyretse de, genelleme yapılamaz ancak oğlan annenleri cok paylaşımcı olamıyor hep çevremden gördüğüm
Yok daha kaynana olmama çok uzun yıllar var :) mizmizlanmayi genel anlamda konuştum.esimle evlendigimizde ilk anlaşma buydu.soruda siz olsaydınız diye sorduğunuz için kendi açımdan cevapladım.ben araya kimseyi koymadan kendim konuşmayı halletmeye seviyorum yapım böyle. Böylelikle bir sıkıntı çıkmıyor tabi aileden aileye uslubtan üsluba da değişebilir.

Böyle seyler icin esimle tartismam. Istemedigim yere önüme 10 at baglasa gitmem. Birileri beni ayip ah su bu diye zaten baskilayamaz cünkü elalemi umursamiyorum. Iş sizde bitiyor. Hayir diyeceksiniz, gitmeyeceksiniz. Tatli tatli anlamiyorsa, biraz sert konusun. Su amam kimse kirilmasin, huzurumuz kacmasin diye diye evliliginizi ve daha önemlisi psikolojinizi yipratiyorsunuz. Ne icin elalem le kisir yemek icin veya yedirmek icin. Yok ya. Degmez

Benim kayinvalideyle kayınpeder oglunuzun yuvası huzuru bozulmasın diyen insanlar her aile farklı işte.

Telefonunu açma. Ben ayri sehirde yasiyorum kayinvalide ile. Onlar da seninkiler gibi akraba vs asiri icli dışlı yasiyorlar. Birilerini belli periyotlarda arayip sormamak vs bile bayaaa ayip onlara gore. Ben kayinvalidemi bile aramiyorum alistilar yola geldiler. Teyzesinin kizi, halasinin kucuk gelini, kayinvalidenin buyuk teyzesini bile aramami bekliyolardi ilk evlendigim gunler. Numaralarini verip bi muddet sonra hic aramamissin falan diyorlardi. Ben de kayinvalideyi bile aramayarak cozdum olayi kafam rahat sgshsjdjff. Neyse bu arada tekrar yüksek sesle, EŞ AİLESİNİN ŞEHRİNDE YAŞANMAZ. evlenecek genc kizlarimiza uyaridir

evin ilk ve tek geliniyim diye her düğün, her cenazeye, evin gelinisin gelmelisin diyor kayın validem
ben sevmem o ortamları diyorum, cenaze önemli Allah korusun sen ölüncede kimse cenazene gelmez diyor :D
sen ve annemin gezdiği evlerdekiler misafirler bana yeter dedim, bi daha çağırmadı :D

komşuculuğu da sevmiyorum 2 cocuklu bi yoğun çalışan bi kadınım
sürekli bi yerlere git ye iç canım sıkılıyo, huy değişmez anlasınlar artık

Merhabalar kızlar,
İstemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. O ortamlardan bende hiç hoşlanmıyorum. Benim kayınvalide tarafıda öyle. 8 yıldır evliyim geçenlerde görümcemin ısrarına gittim oturmaya biri laf sokar gibi ayyy senide ilk kez görüyorum böyle ortamda dedi. Bende dedim iyi bak işte bidaha kimbilir ne zaman gorurusun 😂 her cagirmalarina isim olmazsa gelirim diyorum ama gitmiyorum. Banada gelmek istediklerinde müsait zamanda cagiririm diyorum ama cagirmiyorum. Eşimde karışmaz böyle şeylere. Sonuçta o oturmayacak o insanlarla yada gelince eşim agirlamayacak ona ne ki tartışmasini yapayım birde. Konusu bile olmaz aramızda🤷🏻‍♀️

Merhabalar kızlar,
Sirf basligi okuyarak su yorumlari yapmak istiyorum
1. Kayinvalideyle super anlasan kisiye daha rastlamadim
2. En iyi kayinvalide, uzakta olani az gorusulenidir. Benimkinle aramda +3500 km var. Gorusemeyince, anlasamamazlik da olamiyor. 2 yilda 1 kere, o da 3 gunlugune gorusunce, gayet keyifli vakit geciyor.
3. Sakin kari-koca arasina ne kaynanayi, ne de kendi anneni sok

Back