Başınız sağolsun, inanın çok üzüldüm.
Kendi hatalarınızı sorduğunuz için onları yazacağım. Zaten eşinin ailesi kötü orası kesin. Eşinin de hataları var. Ama siz de iyi yönetememişsiniz.
Öncelikle, eşinin ailesi ile yaşadığınız problemleri eşinizle aranızda tartışma konusu yapmanız çok yanlış. Yani eşinize ailesiyle yaşadığınız sorunları anlatmanız, ondan hakem olmasını beklemeniz yanlış. Şöyle ki çok adil bir hakem olmasını beklemeyin, çoğu kişi ailesinin kötülenmesinden, eleştirilmesinden hoşlanmaz. O yüzden ya ayrılacaksınız ya da eşinizin ailesini olduğu gibi kabul edip eşinizle hayatınıza devam edeceksiniz. Baş sağlığı dilemediler mi onların ayıbı, eşinizle bunun kavgasını yapmayın o da zaten farkındadır. Neden aramadı, neden gelmedi yok bana bunu dedi, yok şunu dedi bırakın artık. Size bir laf söylediklerinde karşılığını verin, esirgemeyin, sonradan eşinize anlatmayın. En büyük kötülüğü kendinize ve ailenize yaparsınız.
Hamilelik konusunda sizi üzmek istemiyorum ama hamilelik döneminde yaşadığınız bütün stresi, sıkıntıyı bebek de hisseder. O yüzden kimse için o dönemleri mahvetmeye değmez. Aldıklarınıza mı karışıyorlar sizden borç istemiyoruz kendi paramızla alıyoruz diyin, bu kadar. Ben bunu beğendim, ben bunu istiyorum bu olacak. Eşin onlardan etkilenmiyorsa ne derlerse desinler. Takmayın. Siz mutsuz oldukça onlar mutlu oluyor, siz mutlu olun.
Ablasının paylaşımına yaptığınız karşılık çocukça. Çok yanlış. Bunu paylaştıysa demek ki eşin araya mesafe koymuş mutlu olman gerekirken haksız duruma düşmüşsünüz.
Acılısınız umarım sizi kırmadım ama bazı şeyler tecrübe ile oluyor. İnşallah tekrar hamile kalıp muhteşem bir hamilelik geçirip sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.