- 2 Ağustos 2018
- 176
- 132
- 103
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Eşinizin tavrıyla da ilgisi vardır ama ben daha çok sizde gördüm kabahati. Bir şey olunca eşim de bana der ki git kendin söyle beni karıştırma. Kendisi aileme aynı şekilde kendisi söyler. Annene böyle söyle babana böyle söyle diye benim üstüme atmaz. Karı koca evde anlaşsak da anlaşmasak bu durum kayınvalideye beni beğenmeme hakkını vermez. Boşanma davasını açmış değiliz kocamla ister sevişiriz ister dövüşürüz. Siz de berabersiniz sonuçta .Ama bana istediğini söyleyen istemediğini işitir. Kocamın karısı olmakla saygınlık kazanacak değilim, kendi iletişimimi kendim kurarım
İlk zamanların olsa anlarım da 8 senede kendine has bir tavır edinmeliydin. Yumuşak huylusun ve karşı taraf zaten çok kaba. Sen de onlara gereken cesareti kibarlığınla vermişsinYa benim kafam karisik.
Bazen boyle dusunuyorum ben bir bireyim sevseler severlerdi diyorum.
Bazen ilk gelin olmanin ceremesi diyorum.
Bazen de esim susuyor ondan oluyor diyorum.
Yemin ederim ben de ne dusunmem gerektigini bilmiyorum.
Varsın sizi baskın, cazgır görsünler. Onların düşüncesi niye bu kadar önemli? Eşiniz tabii ki size fikrini soracak. Bence kaynınız burada daha büyük problem. Eşine bir şey sormamak ne demek? Niye evlenmiş o zaman? Öyle saçma şey mi olur? Bundan sonra kv bir şey dediği zaman anında cevap verin ama saygısızlık yapmadan. Karşınızdaki insanlar da ( eşiniz, eltiniz vb.) neyin ne olduğunu görüyorlardır. Mesela benim kv eltime laf soksa eltim de cevabını verse niye eltim için kötü düşüneyim? Sonuçta olan bir şey var ve kadın tabii ki kendini savunacak. Eşim de ay ne terbiyesiz kadın demez.Sorun su
Aslinda onlar haklilar, esim de aslinda onlari hakli buluyor ama esim bana soz geciremiyor, o yuzden cumleten beni idare ediyorlar gibi bir hava var.
Bazen bunu da diyorlar zaten.
Cok ataerkiller ve kaynimi bu yuzden ovuyorlar.
Aman da ne guzel karisina sormadan kararlar verebiliyor diyorlar.
Benim esim bana sorar, bunu istemiyorlar.
Kendimi savunmaya gecen seneden beri basladim :)
Baskin olarak gorunmenin en kotu tarafindan biri de iste olmasi gereken seyleri soyledigimde bile cazgirmis gibi gorulmek.
Evet degistiremem kimseyi.
Ne esimi ne k.valideyi.
Bunu biliyorum.
Ama yine de iste gozlerim dolu dolu yazmama engel degil bu bilgi.
Bilmiyorum ki ne istiyorlar.
Bana saygı duyup fikrimi sorarsa karıcı oluyor, ben konuşursam cazgır oluyorum, bilmiyorum belki de baştan ayarlanmalıydı bu dengeler.
Bence asıl sorun bu yazdıklarınız. Siz net olmazsanız kimsenin size karşı tavrı net olmaz.Ya benim kafam karisik.
Bazen boyle dusunuyorum ben bir bireyim sevseler severlerdi diyorum.
Bazen ilk gelin olmanin ceremesi diyorum.
Bazen de esim susuyor ondan oluyor diyorum.
Yemin ederim ben de ne dusunmem gerektigini bilmiyorum.
Burda %100 esin suclu benimde 3 gorümce var zaman zaman laf sokarlar eşim asla ezdirmez karımla problemi olan beni arasin cevabini benden alsin der. Benim eltim yok ama eltim olsaydi ve k.v melegim diye eltiyi sevseydi komigime giderdi. Hatta bana kaynanam melegim dese acayibime giderdi. Bosver o eltini sevsin ,mübarek olsun .
Sizi çok iyi anladım ben. Kiskanclik filan değil bu herkes konuştuğu lafı bilecek. Birine canım gülüm sana hersey yakisir yaparken diğerini kendi aklınca aşağılamak kimsenin haddi değil. Es konusuna gelince evet esin tavrı çok onemli. Size karşı bu kadar rahat olmasının tek sebebi eşinizden cekinmemeleri
Tavrinizi gosteemissiniz hic dert etmeyin anneler evlatlarina bile esit davranamazken gelinlere davranmasini beklemeyin.Bes parmagin beşi de bir degil nihayetinde.
Yeri geldikce lafinizi sokun ama icinize dert etmeyin kv onu sevse ne olur sevmese ne olur.eltiyle aranizi iyi tutun kv kiskanir.
Sizde annenizi falan övün birazcik catlayiversin
Varsın sizi baskın, cazgır görsünler. Onların düşüncesi niye bu kadar önemli? Eşiniz tabii ki size fikrini soracak. Bence kaynınız burada daha büyük problem. Eşine bir şey sormamak ne demek? Niye evlenmiş o zaman? Öyle saçma şey mi olur? Bundan sonra kv bir şey dediği zaman anında cevap verin ama saygısızlık yapmadan. Karşınızdaki insanlar da ( eşiniz, eltiniz vb.) neyin ne olduğunu görüyorlardır. Mesela benim kv eltime laf soksa eltim de cevabını verse niye eltim için kötü düşüneyim? Sonuçta olan bir şey var ve kadın tabii ki kendini savunacak. Eşim de ay ne terbiyesiz kadın demez.
ortada bariz bir ayrımcılık sezdim. ama siz bunu olgun davranışlarınızla anca atlatırsınız kanaatindeyim. maalesef ki belli bir yaşa gelmiş insanların karakter ve davranışları asla değişmiyor asla şu zamanda. benim de çok tasdiklemediğim davranışları var kvnin, söylemiyorum ima ediyorum anlamıyor ya da etki etmiyor. ama eminim söylesem de o an için etki etse de sonra hiç bir etkisi olmayacak. siz de konuştuğunuzda verdiği tepki yine üste çıkar şekildeymiş. bence hiç o taraklarda beziniz yokmuş gibi veya tüm bu olanlar olmamış gibi davranın. inanın canınızı sıkmaya değmez
Eşimin tek tepkisi zaten eve dönecektik kalkıp eve gelmemiz oldu.
Bir de ne diyorsun yani boşayayım mı diyecekmiş de vazgeçmiş.
Bu kadar.
Direkt onlara karşı başka tepkisi yok.
O an ne cevap verebilirdim, siz ne derdiniz
beni birazcık tecrübelendirin ya :)
Bu normal değil öyleyse. Haklısınız eşiniz sustuğu için kadın da size böyle davranıyor olabilir. Arabadaki cümleleriniz bence çok makul. Bunları o an diyebilirdiniz demek istedim :)))
Esimin annesinin evinden ayrilmak uzereyken kavga etmistik esimin annesiyle ve ayni sizin esiniz gibi davranmisti. O an pekistirdim ki hayatta yalnızız. Ben olsam asla ona o sekilde davranmalarina izin vermez savunurdum onu ama sonra düşündüm bu benim problemimdi ve o kadin eşimin annesiydi. Esim benim yanima gelip annesini savunmasa da onu anlamami istedi annesinin yanina gidince de ben yokken beni savunduğunu duydum. O kadar kalabalikta kardesinin yaninda annesini küçük düşürmek istememis olabilir. Kalbinize böyle şeyleri yük etmeyin. Üzülmeyin de. Kayinvalideniz keske davranislarini kontrol edebilse ancak onlar kontrol manyagi olabiliyorlar. Siz bir cihaz degilsiniz esinizin annesi de kumanda değil. Rahatsizliklarinizi en güzel bicimde arkadan konusmadan dile getirmissiniz. Kendileri bu asamadan sonra hareketlerini toparlayip bir sekil verirler heralde. Siz küçük yuvanızda mutlu olmaniza bakin. 1 saatlik olayi tum hayatinizin sorunuymus gibi düşünüp kendinize dert etmeyin. Hersey geçiyor.Merhaba arkadaşlar,
8 senelik evli, otuzu aşmış iki çocuk annesiyim.
Kayınvalidemlerle yakın şehirlerde oturuyoruz, eltim ve k.valideler aynı şehirde.
Eltimin oturduğu şehir merkezine gittik, yeni evliler ve biz ilk defa evini göreceğiz diye azıcık özendim
Kimono tarzı bir şey giydim pembe uçuş uçuş salaş bir şey hava sıcak olduğu için öyle tercih ettim.
Evde giyerim diye bir de tunik almıştım yanıma.
Eltim iyi biridir, yani çok da tanımıyoruz birbirimizi ama güler yüzlü, neşeli bir kız.
K.valideme de kötü diyemem ama benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışan biridir.
Otururken eltim, yenge rahat bir şeyler vereyim mi, dedi.
Yanımda var dedim tuniğimi giydim.
Tuniği giyince eltim aa bu güzelmiş, ütü de istemez deyince k.validem "madem bu vardı onu neden giymişsin hey Allahım" demeye başladı
Çok utandım ama duymazdan gelerek eltime hava sıcak ya onu giydim yanimda getirdim zaten tuniği diyordum
K.validem hala o neydi öyle gecelik gibi ya bu varmış işte mis gibi bunu ne diye giymiyosun diye devam etti.
Ben anne bunlar şu an çok moda :)) tarzında geçiştirmeye çalıştım.
Eltim de evet çok moda falan dedi kızcağız da hakkını yiyemem.
Sonra biraz yürüyüş yapalım dedim hep birlikte çıktık ve bir yere oturduk
Kaynımın büyükşehirlerden sıkıldığından konuşuyorduk
K.valide "tabii meleği yoktu yanında ondan sıkılıyordu" diyerek eltime sarıldı (kaynım eltimi meleğim diye sever)
Eşim de o arada çocuklar uzaklaşmasın diye onlari alıp gelecekti.
Ben de ayaklandım "sen ne demeye gidiyosun otur bakayım" dedi k.valide.
Ayy yookk gidicem eşimle dedim gülerek ve gittim.
Ama içime oturdu.
Bu kıskançlık değil ama neden bana bu muamele de ona o muamele diye düşündüm.
Zaten pek bir şeyimi beğenmez, benim yaptığımla eltimin yaptığı aynı bile olsa bana seninki güzel olmamış der, kaynım sorar eltim için x'inki nasıl diye ya da mesela bir gün benim karımı kimmiş bu dünya güzeli diye sordular mi deyince k.valide ooo sormazlar mi bu dünya güzeli kim dediler ben de x dedim demişti, bunlara aldırmıyorum.
Çünkü bazen birilerini daha çok sevebiliriz ya da diger evladıyla daha fazla vakit geçirmiştir onun eşini daha çok sevebilir ya da her şeyden bağımsız daha cana yakın bulabilir her neyse ama en azından benim gururumu kıracak hareketler yapmamalı sevmek zorunda değilse de saygı duymalı diye düşünüyorum.
Eşime annenle bi şeyler konuşacağım dedim tamam dedi.
Arabayla dönerken k.valideme ben sana kırıldım, ben kaç yaşında insanım, ne giyip giymeyeceğimi bilirim, beğenmeyebilirsin elbette ama uslubun hatalıydı ve sertti dedim, ayrıca eşimle gitmeme de karışmamalıydın dedim.
Ben iyi niyetle soyledim, hep seni dusundum, peki kızım peki, sen alıngan olma da ben kötü niyetli olayım falan gibi şeyler demeye başlayınca kötü niyet demedim ama azarlar gibi konuşmamalısın deyip daha uzatmadım.
Eşim ve görümcem (henüz bir genç kız) bir şey demediler konu kapandı.
Elbette k.valide bir süre soğuk yaptı ama neyse dedim geçtim.
Daha önce de sorun yasadik, arkamdan konuştukları için ben gidip yüzlerine lütfen sorunu olan benimle konuşsun diyerek iletişim kurmaya ve her şeyin farkında oldugumu belli etmeye çalıştım.
Ama artik esime kirginim.
Cok kirginim.
Eger gidip ogluma soylerse oglum bize kizabilir, kirilabilir gibi bir his yaşatsaydi ta en başından olaylara müdahil olabilseydi, arkamdan konuştuklarında yine gidip ben benimle konuşun eşimle değil, demek zorunda kalmasaydım bana karışma hakkini bulamazlardi belki de.
Ben çıkıntı gibi ya da alinganlik ediyormusum gibi gorunmezdim belki de.
Tek basima mucadele ediyormusum gibi hissediyorum artik.
Kayinvalide ya da digerleri bir sekilde halledilir, takmamayi basarmaya calisabilirsin ama bu his, bu yalnizlik hissi, bunca sene sonra oturdu kaldi gogsumde.
İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var.
Kayınvalide dediğimiz kişi sürekli bir şeyleri eleştirir duymamak en iyi çözümdür.
Şimdi o da yeni gelin siz de anladığım kadarıyla ilk gelin hepsi olacak geçecek. İlişkilerinizde 3lü değilde eltinizle siz, kayınvalidenizle siz şeklinde ikili iletişim kurarsanız kalbiniz bu kadar rahatsız olmaz.
Eminim yılların birikmişliği vardır sizde de. Umursamayan taraf olup hayata devam ederseniz siz kazançlı çıkarsınız. Yük etmeyin kendinize insanları.
Esimin annesinin evinden ayrilmak uzereyken kavga etmistik esimin annesiyle ve ayni sizin esiniz gibi davranmisti. O an pekistirdim ki hayatta yalnızız. Ben olsam asla ona o sekilde davranmalarina izin vermez savunurdum onu ama sonra düşündüm bu benim problemimdi ve o kadin eşimin annesiydi. Esim benim yanima gelip annesini savunmasa da onu anlamami istedi annesinin yanina gidince de ben yokken beni savunduğunu duydum. O kadar kalabalikta kardesinin yaninda annesini küçük düşürmek istememis olabilir. Kalbinize böyle şeyleri yük etmeyin. Üzülmeyin de. Kayinvalideniz keske davranislarini kontrol edebilse ancak onlar kontrol manyagi olabiliyorlar. Siz bir cihaz degilsiniz esinizin annesi de kumanda değil. Rahatsizliklarinizi en güzel bicimde arkadan konusmadan dile getirmissiniz. Kendileri bu asamadan sonra hareketlerini toparlayip bir sekil verirler heralde. Siz küçük yuvanızda mutlu olmaniza bakin. 1 saatlik olayi tum hayatinizin sorunuymus gibi düşünüp kendinize dert etmeyin. Hersey geçiyor.
Sanıyorum ki vıcıklıktan kastın birbirlerine sevgilerini ve değer verdiklerini her ortamda belli etmeleri.Cok vicik vicik bir iliskileri var, bana oyle davransin istemem esim :)
Baskalarinin yaninda biz daha mesafeliyiz esimle.
Ne biliyim ya, ben de cok ayarli biri degilim.
Bir bakmisim kopurmusum :)
O yuzden germek istemedim.
Bu kadarcik dedigime bile peki kizim peki dedi, sesi iceri kacti aglayacak falan olacakti yani.
Soguk yapti sonra.
Simdi ilk defa gittigim bir evde boyle bir sey yasansin istemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?