- 9 Mayıs 2018
- 1.556
- 4.150
- 83
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Tabii ki direkt sen suçlusun demiyorlar ama sessizlikleriyle bile bunu hissettiriyorlar.
benim kv demişti ki; ben hep tek oğlum ve tek gelinim olsun istedim, işin içine elti girince hep huzursuzluk oluyor.
gerçekten de tek oğlu var ve ben tek gelinim.
Kv'nin size karşı üslubu çok kötü, çocuk azarlar gibi resmen. Kendi anneniz böyle söylese takmazsınız belki ama kvden rahatsız olmakta haklısınız. Gelinleri bu derece ayırması da aslında kendi kalitesizliğini gösteriyor sizinle alakalı değil.
Eşiniz de sessiz kalıyorsa kendinizi bir de bunun için üzmeyin, koca adamı degistirmek çok zor. siz zaten çok güzel ifade etmissiniz derdinizi. Hazırcevap olmayabilirsiniz sorun değil, biraz sakin kafayla dusundukten sonra neye kırıldığınızı söyleyin tıpkı su an yaptiginiz gibi, yeter ki içinize atmayın.
Eltiniz de biraz aklı basindaysa size karsi bu saygısız tutumdan rahatsiz olur. Olmasa da kendi bilir, önemli olan sizin kendinizi ezdirmemeniz.
Bence eşiniz doğru yapmış. Sonuçta sorun yaşayan siz ve kv. Eşiniz niye araya girsin ki? Hem de siz problemi gayet güzel çözmüşken. Benim eşim de böyledir. Ben biriyle sorun yaşadığımda karışmaz. Ben de ona karışmam. 30 küsür yaşında çocukları olan bir kadınsınız. Başka birinin ( bu eşiniz olsa bile) korumasına ihtiyaç duymamanız lazım zaten. Normali bu bence. Siz istiyorsunuz ki kv size laf söylemesin, bulaşmasın ama kadının huyu buysa değişmez. Siz saygısızlaşmadan verin cevabınızı, kendinizi ezdirmeyin o yeterli.
ya kayınvalide ne demiş ki ben anlamadım altı ustu yaşlı kadın ustundeki kimonoyu beğenmediğini söylemiş, benim annem de der bornoz gibi bu ne diye? ne var yani,eltinin yanında demişse, eltine melek demişse de seni ilgilendirmez.
kendi kendine kurulup arabada soğuk hava estirmen bence hoş değil, alıngan değilsin bu alınganlık değil, sorun çıkarmaya meyillisin diyelim.
K.valide "tabii meleği yoktu yanında ondan sıkılıyordu" diyerek eltime sarıldı (kaynım eltimi meleğim diye sever)
Ayy yookk gidicem eşimle dedim gülerek ve gittim.
Ama içime oturdu.
Keşke benim eltim olsaydınız, ben de eltime iyi yaklaştıkça o sürekli kendiyle beni kıyaslayıp beni dışlıyor bende bulunduğum ortamda bana iyi davranan burnu büyüklük yapmayıp bakışlarıyla dilleriyle rahatsız etmeyen kim varsa onunla muhattap oluyorum, kayınvalidede aynı benimki gibi bi farkla kimse yokken bana gayet iyi ama eltim varken hep bi iğneleyici laflar eltimden korktuğunu düşünüyorumMerhaba arkadaşlar,
8 senelik evli, otuzu aşmış iki çocuk annesiyim.
Kayınvalidemlerle yakın şehirlerde oturuyoruz, eltim ve k.valideler aynı şehirde.
Eltimin oturduğu şehir merkezine gittik, yeni evliler ve biz ilk defa evini göreceğiz diye azıcık özendim
Kimono tarzı bir şey giydim pembe uçuş uçuş salaş bir şey hava sıcak olduğu için öyle tercih ettim.
Evde giyerim diye bir de tunik almıştım yanıma.
Eltim iyi biridir, yani çok da tanımıyoruz birbirimizi ama güler yüzlü, neşeli bir kız.
K.valideme de kötü diyemem ama benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışan biridir.
Otururken eltim, yenge rahat bir şeyler vereyim mi, dedi.
Yanımda var dedim tuniğimi giydim.
Tuniği giyince eltim aa bu güzelmiş, ütü de istemez deyince k.validem "madem bu vardı onu neden giymişsin hey Allahım" demeye başladı
Çok utandım ama duymazdan gelerek eltime hava sıcak ya onu giydim yanimda getirdim zaten tuniği diyordum
K.validem hala o neydi öyle gecelik gibi ya bu varmış işte mis gibi bunu ne diye giymiyosun diye devam etti.
Ben anne bunlar şu an çok moda :)) tarzında geçiştirmeye çalıştım.
Eltim de evet çok moda falan dedi kızcağız da hakkını yiyemem.
Sonra biraz yürüyüş yapalım dedim hep birlikte çıktık ve bir yere oturduk
Kaynımın büyükşehirlerden sıkıldığından konuşuyorduk
K.valide "tabii meleği yoktu yanında ondan sıkılıyordu" diyerek eltime sarıldı (kaynım eltimi meleğim diye sever)
Eşim de o arada çocuklar uzaklaşmasın diye onlari alıp gelecekti.
Ben de ayaklandım "sen ne demeye gidiyosun otur bakayım" dedi k.valide.
Ayy yookk gidicem eşimle dedim gülerek ve gittim.
Ama içime oturdu.
Bu kıskançlık değil ama neden bana bu muamele de ona o muamele diye düşündüm.
Zaten pek bir şeyimi beğenmez, benim yaptığımla eltimin yaptığı aynı bile olsa bana seninki güzel olmamış der, kaynım sorar eltim için x'inki nasıl diye ya da mesela bir gün benim karımı kimmiş bu dünya güzeli diye sordular mi deyince k.valide ooo sormazlar mi bu dünya güzeli kim dediler ben de x dedim demişti, bunlara aldırmıyorum.
Çünkü bazen birilerini daha çok sevebiliriz ya da diger evladıyla daha fazla vakit geçirmiştir onun eşini daha çok sevebilir ya da her şeyden bağımsız daha cana yakın bulabilir her neyse ama en azından benim gururumu kıracak hareketler yapmamalı sevmek zorunda değilse de saygı duymalı diye düşünüyorum.
Eşime annenle bi şeyler konuşacağım dedim tamam dedi.
Arabayla dönerken k.valideme ben sana kırıldım, ben kaç yaşında insanım, ne giyip giymeyeceğimi bilirim, beğenmeyebilirsin elbette ama uslubun hatalıydı ve sertti dedim, ayrıca eşimle gitmeme de karışmamalıydın dedim.
Ben iyi niyetle soyledim, hep seni dusundum, peki kızım peki, sen alıngan olma da ben kötü niyetli olayım falan gibi şeyler demeye başlayınca kötü niyet demedim ama azarlar gibi konuşmamalısın deyip daha uzatmadım.
Eşim ve görümcem (henüz bir genç kız) bir şey demediler konu kapandı.
Elbette k.valide bir süre soğuk yaptı ama neyse dedim geçtim.
Daha önce de sorun yasadik, arkamdan konuştukları için ben gidip yüzlerine lütfen sorunu olan benimle konuşsun diyerek iletişim kurmaya ve her şeyin farkında oldugumu belli etmeye çalıştım.
Ama artik esime kirginim.
Cok kirginim.
Eger gidip ogluma soylerse oglum bize kizabilir, kirilabilir gibi bir his yaşatsaydi ta en başından olaylara müdahil olabilseydi, arkamdan konuştuklarında yine gidip ben benimle konuşun eşimle değil, demek zorunda kalmasaydım bana karışma hakkini bulamazlardi belki de.
Ben çıkıntı gibi ya da alinganlik ediyormusum gibi gorunmezdim belki de.
Tek basima mucadele ediyormusum gibi hissediyorum artik.
Kayinvalide ya da digerleri bir sekilde halledilir, takmamayi basarmaya calisabilirsin ama bu his, bu yalnizlik hissi, bunca sene sonra oturdu kaldi gogsumde.
İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var.
Burada eşinize mi diyor vu lafı? E o zaman eşiniz ne diyor? Direkt kendiyle ilgili neticede.
Bu konuda da küstüm, kırıldım filan diye sonradan konuşmayın en iyisi. O anda gerekli cevabı verin ve kapatın konuyu. Habire küsüyor, alıngan vs. demezler.
ben yanlış anlamadım o zaman siz anlatamamışsınız
gayet belli bariz kıskançlık eltine meleğim diyince içine oturması.
Keşke benim eltim olsaydınız, ben de eltime iyi yaklaştıkça o sürekli kendiyle beni kıyaslayıp beni dışlıyor bende bulunduğum ortamda bana iyi davranan burnu büyüklük yapmayıp bakışlarıyla dilleriyle rahatsız etmeyen kim varsa onunla muhattap oluyorum, kayınvalidede aynı benimki gibi bi farkla kimse yokken bana gayet iyi ama eltim varken hep bi iğneleyici laflar eltimden korktuğunu düşünüyorum
Peki o zaman şöyle sorayım; sizi baskın görmelerindeki sorun nedir? Eşinizin size söz mü geçirmesi lazım? Neden? Alınıp kırılabilirsiniz bu çok normal. Uzatmamanız da normal olan zaten. Bakın eşiniz sessiz sakin bir adamsa bunu değiştiremezsiniz. Adam sorun istemiyor demek ki. Benim eşimde böyledir. Huzursuzluğu, gerginliği sevmez. Kendinizi savunamasanız anlarım ama bence siz gayet yerli yerinde laf ediyorsunuz.Bu konuda ben de hep ikilemde kaldım.
Bazen eşim bozsun arayı o daha kolay düzeltir anası babası dedim bazen benim ağzım yok mu canım dedim kendi kendime.
Ama şu an artık tamamen hayır eşim de uslubunca karışmalıydı diyorum.
Çünkü beni çok baskın görüyorlar, eltim daha sessizdir, daha çok yeni evli zaten.
Bu defa "deli bu ya, alınıyor kırılıyor barışıyor, yazık bizim oğlanın da ağzı var dili yok söz geçiremiyor" oluyor.
Böyle diyorlar zaten eşime.
Ben de o yüzden artık eşim de karışsın istiyorum.
Çünkü bu ilk mevzu değil.
Eşiniz size eltinizin eşi gibi davraniyor mu? Genelde eşiniz size nasil davraniyorsa, ne kadar kiymet veriyorsa ailesi de o kadar davranir.
Yeni evli olsaniz birbirini tartma evresi derdim de 8 sene olmuş sizin artik.
Teşekkür ederim çünkü gerçekten kendimi sorunlu biri gibi hissetmeye başlamıştım.
Onunla sorun yaşamıyoruz bununla yaşıyoruz diyorlar muhtemelen çünkü kendilerini görmüyorlar.
Buna hiçbir şey yapamam ki, bunun farkındayım.
Ama en azından ben derdimi anlatamaya çalışıyorum tabii ki.
Bilmiyorum, şov yaptı biraz ama işte yapacak bir şey yok.
Peki o zaman şöyle sorayım; sizi baskın görmelerindeki sorun nedir? Eşinizin size söz mü geçirmesi lazım? Neden? Alınıp kırılabilirsiniz bu çok normal. Uzatmamanız da normal olan zaten. Bakın eşiniz sessiz sakin bir adamsa bunu değiştiremezsiniz. Adam sorun istemiyor demek ki. Benim eşimde böyledir. Huzursuzluğu, gerginliği sevmez. Kendinizi savunamasanız anlarım ama bence siz gayet yerli yerinde laf ediyorsunuz.
Ne demek kıyafet değiştirtmek ya... siz çok sessiz kalmışsınız. Bana böyle bir şey yapmaya kv cesaret edeceğini hiç sanmıyorum.Eltim işin içine girmeden önce de eltimin şu anda giyindiği gibi giyindiğimde bana çok çirkin olmuş deyip kıyafet değiştirttecek kadar ısrarcı davranıyordu.
Ben yeni yeni kendi hakkımı korumaya, konuşmaya başladım açıkçası.
Evet ilk etapta zoruma gitti ona farklı muamele olması, karışmaması, çirkin olmuş dememesi ama sonra aştım.
Çok haklısınız, sessiz kalması onlarca da biz haklıyız gibi görünüyor bence de.
İşte o yüzden kırgınım be arkadaşım.
İçimden hiçbir şey gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?