Kaynana diyaloglarım

doğum yaptım bebeği emzirmiyo rum bide sezeryanlıyım.
Gelip başımda izliyor tepeden ayyy bu çocuk kaç gündür çıkamadı narkozun etkisinden çok zararlı bebeğe çok ( bu arada çok istedim normal doğum 18 saat sancı çektim sezeryan denince hüngür hüngür ağladım. Yani okadar iyi biliyor vuracağı yeri) ama aslında çocuk sarılık o yüzden uyuyor bu arada.

Sonra gidiyor emzirirken yine tepemde.. Ayy senin göğsün özürlü (göğüs ucum çıkık değildi ilk zamanlar ama bebek gayet emiyor yani) ay yazık bu çocuğa. Ah mahvoldu bu çocuk vah senin göğsün özürlü. Yani gele gide her 15 dk da bir siz düşünün.

Eşim geldi sonra yanıma noldu niye suratın düştü diye. Bende anlattım.
Gitti mutfağa demiş sen ne yapmaya çalışıyor sun kız zaten kendini kötü hissediyor normal doğum olmadı diye sen bide sürekli şu şu lafı ediyorsun.(nasıl olduda anasına dedi oda hayret verici)

Kv = kapıdan seslenir hadi ben gidiyorum Güle güle.

ben ayşe henım anne derim söz açılınca eltilerimin arasında..
ama kendisine hep siz derim...

kiradayken yatak odam kutu kadardı. yani odaya giriyorsun 1 adım attıktan sonra yataktasın:) enide dardı gardolapla arasında çok az mesafe vardı neyse.
evi döşedik çeyiz falan serildi kv de 1-2 yorgan , dantel vs getirmiş o sırada
kv: ayy yatak odası çok küçükmüş ben yatamam böyle yerde daralırım.
ben: hee biz yatarız bişe olmaz. çok bunalırsa üflerim kocama açılır

çok edepsizim

gelinliğim uzun kolluydu o dönem düşünememişim eldivenlerde dirseğe kadar olanlardan almışım üzerine bilezikler falan takılınca çok sıkıldım, sıcakta oldu düğünün ortalarındaydı eldivenlerimi çıkartıp anneme verdim.
düğünden kısa bir süre sonra;

kv: düğünün ortasında bilezikleri annene vermişsin sabredemedinmi düğün bitene kadar.
hatta bunu söyleyen kişi -- düğün bitmeden anası kolundan aldı bilezikleri-- demiş
ben: yoo vermedim. aklıma gelmiyor tabi eldiven
kv: komşum görmüş vermişsin
ben: heeeee sıcaklamıştım eldivenlerimi verdim onumu diyo acaba
kv: ben bilmem
ben : o zaman vermedim ama şimdi hepsini çıkardım verdim nolcakmış veriyosam kimene. (çok fazlaydı çalıştığımız için evde bırakmaya korktum anneme bırakmıştım)
kv:

Annemle babannemin ilişkisinden bi örnek veriyim bende. Bunlar yakındaki bi çamlıktan beraber mantar toplamışlar eve gelip pişirmişler ama tamda emin değiller mantardan. Annem ben yiyim biraz bişey olmazsa herkes yer, babannem aaa olmaz senin çocukların ufak ben yiyeyim olursem siz yemezsiniz. Halbuki ikiside birbirinden nefret eder:) bi keresinde de babannem ayağını çarpmış ağrısı var çok babam onemsememiş kızları yoktur bişey deyip geçiştirmiş, annem almış hastaneye goturmuş muayene rontgen vs. Çatlak çıkmış eve getirmiş yatırmış çorba yapmış içirirken babannem başlamış ağlamaya. Annem de zannetmişki duygulanmış ağlıyo. Babannem: Ah ahhh uç tabe evladım var ama eller bakıyo bana elleeeerrr. Annem tabi şok.

Evliligimizin 4-5. Aylari kv bize kalmaya geldi gozlugu kirilmis gel dedim anne seni dr'a gotureyim yeni gozluk te aliriz hem.
Neyse dr a gittik gencten bir adam muayene ederken bir yandan da muhabbet ediyor.
Dr: teyzecim gelinin de iyiymis bak getirmez boyle herkes
Kv:getiricek tabi onu almak icin 50 bin tl harcadik biz..
Ben:

düğüne gidecez sessiz sessiz oturuyoruz ben giyinip kuşanmışım bilezikleri takmışım, eşim araba almak istiyo o sıralar birikmişimiz hiç yok kendimizi ancak geçindiriyoruz Kv bunu biliyor bana 2 bilezik sözleri vardı düğünde 2 tane daha takılacaktı takamadılar
KV:Oğlum o bileziklerin yanına bilezik yapın iyi olur
Eşim:Nasıl yapcaz anne durumu bilmiyosun sanki, yapabiliyorsan sen yap
KV:Nasıl yapalım oğlum para yok olsa senden önce yaparım
Eşim:Bizde de yok işte
K.V: o bilzeikleri sakın bozdurmayın, kızım araba almak isterse verme oğluma
Ben: Anne bende işe başlarsam mecbur alıcaz araba iki kişinin yol parası daha pahalıya geliyor hem otobüsler çekilmiyor
K.V: Ben taktım onları bozdurmayın diyorum
Ben: (bileziği çıkarıp) al anne seninse sen tak vereyim
KV: Bne napayım senin onlar
Eşim : Araba alırsam bozdurrum zaten az
Ben: bilezikler benimse ikinizde hayal kurmayın bozdurup hepsine alışveriş yapcam yada kendime vosvos alıcam
KV:
Eşim: haklı kız

Yani neyin son perdesindeyiz bilemiyorum :/
Evini sattı geldi alt sokagımızdan ev aldı haftaya taşınıcaklar.
Ev bakma aşamasında eşim dalga geçiyor bizim apartmanda satılık daire var size alalım filan.
Bombayı patlattı bizimki: Yok yoook sizin apartman çok kötü gelmem ben eski burasi :)
Sonuçmu? bizim bina iki yıllık onların ev aldıkları bina 18 yıllık

kaynanam sıkıştığında aksam yemeklerıne kıymalı yemek yapar.

esımde nefret eder. yıne bı gun kıymalı yemek geldı onune.
"annem kıymalı yemek yapmayı ne zaman bırakacak?" dedı içinden
tabı kayın valıdem duymadı. eve geldık annen daha guzel yapıyo benım annemınkı sulu oluyo dıo
ha sunu bıleydın dedım ıcımdem

mutluluk çokta uzak değil aslında . demese kaç gün dert edecektin kim bilir :)

Bigün kayınvalidelerdeyiz eşimle..Eşim uzandı tv bakıyo bende aşkm hadi gidelim daha duş alcaksın kaç gündür koktun dedim şakayla güldük..Kv de tv bakıyodu..Geldi..Ohooo bizde torun bekliyoruz siz ne kadar üşengeçsiniz dedi.
Ben Utancımdan morardım...Suratımı astım anladı..Eşimde sinirlendi..Ne alakası var anne şakalaşıyoduk hem sanane dedi..

8 haftalik hamileyim. Migdem su aralar acayip yaniyor ve bulaniyor hic bir ise gitmiyor elim surekli uyuyorum. Ki normalde temizligi cok severm yapamadim diye de icim icimi yedi kac gundur. Bugun sabah kahvalti yaptik kv. lerde uzandim kahvaltidan sonra belim agriyor diye esime;
BEN:Ben bugun biraz daha iyiyim is yapicam camlari falan silerim. Perdeleri de makineye atiyimda sen takarsin.
Esim sakayla karisik annesine donup anne sen ne zaman gelicen temizlik yapmaya karim rahatsiz zorlamasin kendini. Kadın acti agzini yumdu gozunu:)
KV:Benim evimin temizligini kim yapicak bana kim yardim ediyor ben evimi temizledim yemegimi yaptim bulasigimi yikadim seni dogurmaya gittim erken daha bisey olmaz:)
ESIM:Sana yardim eden yokmus sen karima ediceksin. Sonrada torunum dersin yok oyle torunum falan sevdirmicem sana. Kv 180 derece donusle bana donerek:) Dur Annemsu islerimi kolayliyim gelirim:) Bu kadinda bu dilden anliyor:)

Benim kaynanamda iyidir ozunde kotu bir insan degil ama dengesizdir dengesizligi de tuttugu zaman cok sevimsiz oluyor:) Aslinda olay eslerimizde bitiyor esimden cekinmese daha neler yaparmis gibi samimiyetsiz geliyor bazi zamanlar bana:)

Bi aksam yine kayinvalidemlerdeyiz esim kv kaynim oturuyoruz kaynim 18 yasina giricek dogum gunu var hafta sonu Kv pastayi bana kitleme pesinde o siralar calismiyorum olmadigindan degil herseyden bi kar etme derdinde. Esimle zaten pastayi biz yaptirmayi dusunuyoruz.
Kv: Annem seninle xx e bir pasta yaptiralim
Ben: Anne dusunuyoruz zaten esim duydu o ara
Esim: Karim calisiyor mu niye ona soyluyorsun bana soylemiyorsin ne acayip kadinsin ya sen:)

ben de 20 haftalık hamileyim ama kaynanam ne arar ne sorar ne bi yardım eder
üst katlarda eltim var ama o kadar yanlızım ki....insan meğerse yardıma ne kadar ihtiyaç duyuyomuş hamileliğinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…