- 5 Ekim 2012
- 268
- 53
- 123
keşke öyle olsam bende. çok katı olabilsem. kadına diyorum ki; anne bak benım kardeşim öksüz 2.5 sene sonra ilk defa geldi yanıma. senın yanında kalmak zorunda değil. oda diyor ki bana hayır canım sevaptır bu bakarım ben sen calısıyorsun zaten. ben abdesimde namazımdayım sırf Allah için gene yaparım.
kardeşim gittikten sonra duyuyorum ki hep laf etmiş. attı kardeşini üstüme sevap dedik tamam dedik bu kadarıda fazla. hem ben oğlumun aldığı eşyaları kirletir diye göndermedim baharın kardeşini diye komsulardan duyuyorum. gidip soruyorum anne ben böyle birşey duydum doğru mu diye başlıyor bağırarak ağlamaya vay benım basıma gelen 50 yasındayıom böyle bir suçlamayla ilk defa karşılaştım diye. hadi diyelim komşu iftira attı benim kulağımada mı gayyipten sesler geliyor bende duydum diyorum. yok öyle birşey arada kızdım söylendm ama öyle kelimeler etmedim diyor. kardeşime yaptığı o muamele arada aklıma geldikçe çok sinirleniyorum.
bende elti gibi kaynana var dillere destan yani
haftasonu evimizin duvarlarını yaptıralım dedik. bi küçük oğlunu salıyo bizim eve, bi kocasını salıyo, bi büyük oğlu geliyo, bi kendisi geliyo kolaçan ediyo falan. insan demez mi bu kızcaz zaten misafir ağırlıyo bi yandan ortalık pislik içinde şu çocuğu salmıyım diye. yok olurmu. o çocuk illa beni deli edicek
yok efendim boyayı niye o renk almışız, kendi boyasından alsaydık o da kullanırmış evine falan
yok efendim şu aldığınız şeyden bizde aldıralım da usta bizede yapsın aynısından! özenti karı yaa tam sopalık
sırf onun yüzünden ihtiyacımız olduğu halde araba alamıyoruz. çünkü biliyoruz ki bizi kesinlikleee rahat ettirmiycek hergün bi yere götürttürücek kendini
Benim kayınvalidem çok genç ve çok konuşur hemde boş konuşur..
Sofrada yemek yiyoruz
Kvomateste yiyin..
Kv:salatadanda alın..
kv:çorbanıza ekmek doğrayında öyle yiyin..
Kv:Suyunada bansanıza..
Böyle gider o demese biiz yemeyeceğiz yani
Evime geldiğindede:
Kv:Kızım halılarını örtsene açık renk kirlenmesin..
Mutfağıda ört yağ olur yemek yaparken aspiratörü açıyor musun
yada kaynanamın halılarından yayalım bunlar kirlenmesin.Kadına dert oldu
of bu konuya bayıldımmmmm :)
ben de anlatmak istiyorum bi tanee
tek tek okuyorum tüm sayfaları
benim kv cok iyi niyetli görünür ama söyleyeceğini söyler yapcagını yapar
nişanlıyken gittik annesine
nişanlım annesi kuzeni ve ben varız
nişanlım:"Anne nar ayıklasana yiyelim"
kv:" nar mı var ki evde,pazar param yok pazara cıkamadım ki"
nişanlıma para vermiyorsun demeye getirdi:))
içeride nişanlım para falan verdi
sonra tam cıkarken
nişanlım dolaptan su icecekti
bi actı dolabı bir sürü nar var
dedi anne hani yoktu
kv: var da ayıklayacak anne yok hahahahahahahhahahaha dedi
bi de böyle pot kırınca cıglık cıglıga güler bozuntuya vermemek için
Valla tebrik ederim:) inşaallah bebegin de iyidir
Buyrun hanımlar sıcağı sıcağına bir diyalog size dün yaşandı.
Detaylarımız ise. Geçen hafta değil ondan önceki hafta pazar günü kayın validemgildeydik. ondan sonraki hafta eşimin çocuğu geldi o pazarda kayın validemdeydik (zaten bir pazar gunlerı tatilim ) ayrıca dün de kayın validem gildeydik
DÜN:
Mutfakta görümceyle yemek hazırlıyoruz. o sırada KV ile eşimin konuşmaları mutfağa duyuluyor.
KV : oğlum bahara söyle bu cumartesi gecesi bizde kalın pazar günü sabah 8 de kahvaltı yaparız. sonra ben komşularla ramazan yufkası yapıcam baharda sadece çay getirir bize.
EŞİM: Anne o kadının bir pazar günü var evini mi temizlesin dinlensin mi sana mı hizmet etsin robot mu bu kadın. Ayrıca Sibel (elti) var yukarıda oturuyor kızın keza dibinde onlar yardım etsinler.
KV: olmaz oğlum ben baharı hepsinden çok seviyorum. Benım yüzüm ona daha sıcak. hem ben ona ekmek yaptırmicam ki sadece çay getirecek bize.
EŞİM: Anne benım bilmem bahara sor.
KV: sevaba girer oğlum sevap bu sevap.
( yemek yenir ben mutfağa bulaşık yıkamaya giderim ardımdan KV de gelir.)
KV: bahar ben halile dedim tamam gelsin tabi dedi senın de haberin olsun. Cumartesii gecesi bizde yatacaksınız pazar saat 8de kahvaltı yaparız sonra sen ekmek hamurunu yoğurursun. ardndan biz pişirmeye inicez komusyla sende işte şu mutfağın camını silersin sonra çamaşırları makinadan çıkarır serersin. ortalığı falan toplarsın ne biliyim cay falan yaparsın bize. sonra öğlen yemeğini yeriz. sonra akşamlarız yemeğinizi çayınızı içer gece 11de evinize gidersiniz. önümüzdeki hafta de melisa gelicek gene bizdesiniz. oohh ne çok gördüm seni bu ara doyaa doyaa..
BEN:halil buna tamam mı dedi.
KV: hııı hııı
BEN: tamam herşeyi anladım da neden gece sende yatıyorum ben. ben belki rahat etmiyorum senın yattığın yastıkta? Neden hiç düşünmüyorsunuz? :26:
(Tabi bu arada eşimi ter türlü ikna etmiş )
BEN: aşkım ben robot muyum neden tamam diyorsun. ben hiç dinlenemicem mi evimde uzanarak. benim evimi kim temizliycek önümüzdeki haftada annemgilde olucaz zaten.
EŞİM: sevap mış sevap. öyle dedi annem sevaptır oğlum dedi.
BEN:
sonra tam cıkarken
dedi anne hani yoktu
Ayy ne tuhaf insan yok yani oğlum bana para lazım ver dese nişanlın vermiyecek mi ?
Bu anneler kv olunca deişiyor mu acaba bende öyle olurmuyım ki amanın inşş olmam:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Selam benim gibi talihsiz gelinler
Daha önce birkaç yazı daha yazmıştım arkadaşlar eşimin ailesi ile ilgili hep bekledim düzelir yeni evliyiz 6 ay oldu zaman geçsin dedim ama olmuyor.
Az önce kaynanam geldi evime yine bir sürü laf söyledi tabii kızarak bağırarak söylemiyor ama beni incitecek şeyler söylüyor gerçekten bunaldığımı hissediyorum yetti canıma artık yettiii...
Sorunu bir tane değil neden gelip gitmiyorsunuz, neden birşey yaparken bana sormuyorsun, neden herşeyi annenle yapıyorsun diye saçma sapan sorular soruyor bana. En çok canımı yakan da annemle tek gittigim yer alısveris için eminönüydü... 6 aydır evliyim 3 kez gittim annemle biryere ama kadının gözüne o bile batıyor ne yapacağımı bilmiyorum kızlar galiba boşanmak zorundayım ama eşimi çok ama çok seviyorum eşi bulunmaz birisi gerçekten benim için...
Sorun şurdan çıktı kızlar belki uzun olacak ama içimi sökmek istiyorum. Evlendiğimin ilk sabahı kaynanamlara kahvaltıya gittik eşim mutfaga girmişti kaynanam ve kayınpederim beni tek yakalayıp tek eltime (benden 2 yas ufak) yenge dememi istediler daha ilk günden bu konu getirildi önüme.
Tamam derim dedim geçtim konu uzamasın güzel günümde diye balayına gidicem çünkü sesimi çıkartmadım ama hiçbir zaman da yenge demedim...
Daha sonralarında ise balayında bizi aradı kaynanam olacak kadın neymiş nette resim koyarsak uygun olanları koyucakmışız eşime böyle söylemiş... Yine sustum ses çıkartmadım... Aradan zaman geçti eltimin yengelerine yenge veya abla dememi istedi. Yine sustum bişey söyleyemedim. Sonralarında bana gelmiyorsun gitmiyorsun diye laf sokmaya başladı telefonda hararetli konuşmalara başladık her gün gelemem sana falan dedim ben. K...(eltim) her gün geliyor sana ben onun gibi olamam her gün gelemem onun yapısı farklı benim yapım farklı her gün gelemem evimde işim oluyor dedim. Her gün istemiyorum zaten iki günde bir üç günde bir gel falan demeye başladı zaten en baştan k... gibi olmadın bu saatten sonra olmazsın dedi dumur oldum ses çıkartamadım...
Ama ne zaman gel biryere gidelim dese bana kaynanam hep gittim tek gitmesin diye yalnız bırakmadım eltimin gitmediği yerde ben gittim kötü biri sanmasın beni diye...Ama hiçbir zaman beni eltim kadar sevmedi o varken hep ikinci plana attı birşey aldıgında ikimizede aldı ama manevi olarak hep onu üstte gördü.
Geçtiğimiz anneler gününde hem kendi anneme hem kaynanama hediye hazırladım ve önce kaynanama gittik hediyesini verdim kahvemizi içtik kalkarken bana başörtü falan poşette birkaç bişey uzattı 'bu ne anne?'dedim alta uğrarsın yengene diye verdim dedi ne alakaysa kadın sanki benim annem oluyor kaynanamın eltisi oluyor. Tamam dedim aşağıya uğradım verdim kaynanamın eltisinin de anneler gününü kutladım çıktım, ses çıkartmadım yine. Eşime annelik etmiştir belki ondan söylemiştir diye düşündüm..
Ertesi günü eşime telefon açmış kaynanam bir ton laf söylemiş ben sana git yengeninde (eltim) anneler gününü kutla dedim gitmemişsin sizi beklemişler abin üzülmüş falan diye saçma laflar söylemiş. Bunu öğrendim ve şok oldum benden ufak eltimin çocuğu var diye evine gidip anneler gününü kutlamam gerekiyormuş hediye alıpta bunu ilk defa bu ailede gördüm.. Kendi anneme bile zor gittim akşam üzeri yetişemicektim neymiş eltime gidecekmişim anneler günü için. Bu da bir darbe oldu artık her aradığında korkar olduk evlendikten beri.
Tabi bu olaylar olurken babasıda eşimi bir yandan aynı dükkanda oldukları için laflarıyla sıkıştırıyor neden abine gitmiyosunuz aranızda sorunmu var benim için niye bize gelmiyor gibi laflar söylüyor. Yani eşim sinirli bir insan olsa onlarla konuşup gelip eve beni azarlayıp dövebilirdi.
Kısacası kaynanam her yere onlarla gitmemi eltimle gitmemi istiyor ve bu durum kızışarak devam ediyor. Bir gün yine size gelicez dediler buyrun dedik geldiler. Babası başladı eşimin ben niye geldim işte şu şu için geldim vay efendim siz niye görüşmüyorsunuz eltinle neden kardeş gibi geçinmiyorsun aramıyorsun etmiyorsun falan filan. Biz cevap veriyoruz yine aynı şeyleri sayıklayıp duruyorlar. Çay doldurmak için mutfaga geçiyorum tekrar döndüğümde kaynanam eşimin yanına geçmiş fısır fısır eşimin dibine girmiş şekilde birşeyler fısıldıyor. Ben gelince öyle bir geri çekildi ve sustu ki o anı görmenizi isterdim hiç unutmam. Eşime sordugumda sonradan gidin gelin birbirinize dediğini söyledi bana.
Eltim ise bizim hakkımızda yalan söylüyor kaynanama. Misafirliğe çağırdılar bir kere gittik neymiş misafirlerden önce biz kalkmışız neymiş yarım saat oturmus evimize gelmişiz neymiş hiçbirşey yememişiz eltim çok darılmıs cok alınmıs. Bende dedimki yarım saat değil anne iki bucuk saat durduk biz orda eşim yorgundu kalktık dedim kalmanız lazımdı diyor. Yani eltimde telefonda falan olsun kaynanamı bize karşı dolduruyor çoğu zaman o gün bunu öğrendim. Eltimle aramın bozuk olmasının sebebi de nişanlıyken daha bize mudahale etmeye çalışması oldu. Bir gün nişanlımla iftar yemegi için yer ayarladık başbaşa gittik yer bildirimi yaptım ben ve cevap geldi bir baktım eltim (o zamanlar bu huylarını bilmiyorum tabii iyi birisi sanıyorum) yazdığı şeye şaşırdım ve hiç cevaplamadım 'önceden izin alınırdı gidilirdi şimdi netten öğreniyoruz herşeyi' bunu gördüm ve tepem attı ağladım sızladım... Benden yaşça küçük eltim biryere giderken nişanlımla ona haber vermemizi izin almamızı istiyordu resmen şaşırdım her zamanki tabi dediklerini yapmadım.
En son darbeyide dün kaynanamdan yaşadım evimde mevlud okutmak istedim annem kızım evin pislenmesin burda anneannen yapsın getirelim pilavını dedi işime geldi benimde olur dedim anneme. Sonra kaynanama geçtik böyle böyle dedim kayınpederle kaynana olacak başladılar vay efendim burda onların evi varken benim kendi evim varken ordan buraya pilavmı gelirmiş. Annemde benden 10 dk arabayla kaynanamda yürüyerek 10 dk mesafesinde.
Ne fark ediyor orasıda benim bir evim dedim. Ben artık bu tarafa geçmişim öyle dediler sinirlendim ve kalktım hadi gidiyoruz dedim eşime kalktık gittik.
Sabahında bana gelmek istedi kaynana gel dedim. Evime geldi moralimi daha yeni toparlamışken bir sürü laf söyledi ve gitti. Benden önce eltimle eşimin arası çok iyiymiş abla kardeşten öteymiş artık öyle değilmiş gitmiyormuşuz. Eşim eltime hoşgeldin demiyormuş, ben eltime yenge demediğim için en baştan hata yapmışım. Annemle ve babamla konuşucakmış ama üzülmesinler diye konuşmuyormuş bende konuş benim kimseden korkum yokki dedim.Hiçbir ailede görmediği şeyleri bizim ailemizde görmüş bu lafı çok kanıma dokundu dişlerimi sıktım ağlamamak için evet benim ailem kötü demekki dedim ben böyleyim dedim. Ailemde o kadar iyi insanlardır ki halbuki bu lafını anlayamadım. Yok benim annem düşünüpte beni uyarmıyormuş. Baktım cevap veripte sonuç alamıyorum sustum her söylediğini dinledim söyledi söyledi çayını içti gitti.Sadece benim günümü zehir etti. Artık boşanmayı düşünüyorum ama eşimi çok seviyorum. Çocuk gibi sürekli laf işitmekten çok sıkıldım 25 yaşında bir kadınım ağır geliyor kızlar...Evliliğimin ilk ayları hep böyle konuşmalarla geçti.
sonra tam cıkarken
dedi anne hani yoktu
129 sayfayı soluksuz okudum2 günümü aldı.....
ben de tüp bebek tedavisi gördüm ve göreceğim yeniden. ilk tedavimizi kv ye söylemedim ama 2 görümcem biliyo (muhtemelen kv de biliyodurama biz söylemedik, tansiyon hastası yalnız da yaşıyo, üzülmesin yazık diyerekten). neyse sonra ben 2. tedaviye başlamışken tedaviyi yarı da kesip ameliyat olmam gerekti, kendi ailem köyde yaşadığından ve köyde iş güç bitmediğinden sürekli yanımda kalamayacak ablam (annemi araba tutuyo ve bu yüzden de mesafe kısa da olsa gelemiyor, ablam bekar o geldi hastanede yanımda kaldı sonra da 2 gün evde yanımda kaldı). sonrasında da kv geldi 1 hafta o kaldı yanımda....
bu arada kv ile oldukça iyidir aramız Allah razı olsun kendisinden, ben de kv konusunda şanalılardanımevlerimiz çok uzak değil. ve biz daha doğrusu ben ameliyat öncesi durumumuzu açıkladım kendisine... eşim annesinin kalacağı hafta gececi çalışıyor, gündüz de kv kendi evine geçiyor bikaç saat sonra geri geliyor. bana da gayet iyi davranıyor, her zaman öyledir sağolsun... 1 gün 2 gün 3 gün geçti gitti... yine bi gün kv kendi evine gitti. o ara eşimin teli çaldı, gececi olduğundan gündüzleri evde uyuyo ben de bi rahatsızlığım olursa seslenebileceğim biri var diye güvende hissediyorum kendimi... uyandı. konuştu sonra kalktı acıkmış. ben de kahvaltılıkları çıkardım yavaş yavaş da olsa yemeği yedik....
ben : yatacak mısın?
eşim : uykum açıldı yaaa bilmiyorum, noldu ki?
hazır sen uyanıkken ben bi duş alsam malum çok rahat hareket edemiyorum ya, kayarım düşerim bi şey olur, sen ayaktayke giriyim ben duşa en azından seslensem duyarsın...
eşim : oluuurrrr....
ve ben duşa girerim. ben çıkınca da eşim ben de duş alıyım der ve o girer.. ben bornozlayım ve giyinmem çok çok uzun zaman alıyor çünkü eğilemiyorum ve enteresan hallerde çamaşırımı giymeye çabalıyorum... derken kapı çalarkv nin geldiğini tahmin ediyorum ama yapcak bi şey yok üzerimde bornozla kapıyı açıyorum g.. uyanmıştı da ben de hazır uyanıkken duş alıyım dedim diye de açıklıyorum bi güzel saf saf tam bu sırada kocam duştan çıkıyo, anne hoşgeldin diyip yatak odasına ışınlanıyo
oturuyoruz güzel güzel, sonra eşimin mesai saati geliyo ve işe gidiyo yemekten sonra....
kv : nasılsın ağrın sızın var mı?
ben : oldukça iyiyim eğilip kalkmak veya oturmak yatmak sorun, canım yanıyo ama geçecek
kv: ben gelmesem mi artık???
ben : hayırdır anne noldu ki???
kv : iyileşmişsin sen bayaaa...
ben hakkatten saf hiç bi şey anlamadım.... ertesi sabah eşim işten geldi kahvaltı ettiğimiz gibi yattı eşim, kv akşam yemeklerini de hazırlayıp hemen evine gitti ve akşam olana kadar gelmedi.... o sırada bana dank etti
ben : kocam bi şey diycem...
eşim : ağrın mı var?
ben: yok hayatım... annen bugün erkenden gitti ve gelmedi ya uzun zaman...
eşim: eee
ben: sanırım şey zannetti...
eşim : ne?
ben : hani dün geldi ben bornozla kapıyı açtım ve sonra da sen bornozla duştan çıktın ya, şey zannetti işte
eşim : yok canım, ne alakası var...
birazdan kv yatak odasındaki bize seslenir yemek yeriz eşim gider.... aramızdaki diyalog...
ben : anne sen neden eve gitmek istiyosun artık...
kv : kızım biliyosun ben kendi kızlarımda da kalmam evime dönerim hep, evimden ayrı olmuyo işte...
ben : anne sen bizi dün sanki biraz yanlış anladın....
kv : olabilir kızım karı kocasınız sonuçta
ben : anne ben canımın derdindeyim, doğrudur olabilir de ama olmadı yani şuan zaten doktor da önermiyo bi müddet izinliyim hizmet dışıyım
kv : iyileştin sen iyileştin, hem bak tek başına da almışsın duşunu, ben gidiyim artık
ben : sen nasıl istersennn....
çok utandım çoookkkk
Benim kayınvalidem de oğlum yemek sevmez kızartma türü yer hep o derdi sürekli, bende öyle yapıyordum sonra eşim geldi dedi ki "niye hiç bana sulu yemek yapmıyorsun"Ama canım annen böyle böyle dedi. "sen ona bakma ben yemek değil onun yemeklerini yiyemiyordum"
Birgün de yine sofradayız, "oğlum hayatta yemez" dediği birşeyi eşim kaşık kaşık götürüyorkayınvalide:
Oğlum? sen bunu yemezdin?
1 dk sonra: Ama sen sevmiyordun bunu?
5 dk sonra: Sen bundan hiç yemezdin ki?
10 dk sonra: Şimdi ne olduda sevmeye başladın bunu?
15 dk sonra: Sana sevdiğin bişeyler yapiyimmi?
Eşim hiç istifini bozmadan götürmeye devam
aynı durum ;
'' evlenince yemediklerini de yer oldu oğlan !! ''
Benim bildiğim, ne güzel artık sulu yemek yiyor diye sevinmesi lazım. Kadın ruhunu teslim edecekti resmen.
ahh annemmm
karımın yemekleri daha güzel dese bayılcak ölcek
Hiç der miGizli gizli söylüyor bana
amin canım inşallahÇok anlayışlı bir kadınmış maşallahAllah bütün genç kızlarımıza böyle kvler nasip etsin size de geçmiş olsun,Rabbim bir an önce şifa verip birde üstüne bebiş versin inşallah
olabilüüürrrrrrbu erkekler hep aynı ya
yoksa bizi ayakta uyutmasınlar
amin canım inşallah
kv hakkikaten süperdir Allah bin kere razı olsun.... sorun bende olduğu halde, bu sadece sizin değil hepimizin sınavı, çocuk sahibi olup olamamakla sizeyse, size nası davrandığımızla da bize... diyerek başımın üstündeki yerini perçinlemiştir
olabilüüürrrrrr
bu erkekler hep aynı ya
yoksa bizi ayakta uyutmasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?