• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Bu zamana kadar kaynanamla iyi anlasirdim severlerdi beni yada ben öyle sanıyordum bilmiyorum.
4 yıllık sevgilim var artk benden kiskaniyo sanki benimle yarış içinde.
sevgilim bana küpe almış. illa bana ver onu çok beğendim diyomus. sevgilim de onu ben askzor a aldım niye sana vereyim demis ve bana getirdi. Ama Ben takamiyorum küpeyi kendimi suçlu hissediyorum niyeyse.

Annemin eltisi de (kendisi annemin oz halasi olur) o kadar anneme ozentiydi ki evi bizim evin cakmasi gibiydi. :1: Annem birsey alsin laf soyler yok bunlar iyi degilmis yok sizde bosa harcayacak para cok galiba. En gec 1 hafta sonra gider o da alir. Annemi iyice sinir etti. Disari cikicam hastayim yaticam bahaneleriyle artik eve almiyor fazla :1:

Bu arada annemler yeni araba alinca da bastan laf soylediler sonra iki adimlik yere bile arabayla birakiver demeler (amcam kullanamiyor) sonra bir yere gidicez amcam on koltuga kuruluyor hemen. Annemin yine tepesi atti tabi. Bir gun markete giderken yengem cikti cama nereye gidiyorsunuz diye. Annem de bi yere degil hadi eyvallah dedi bindi gitti. Yengem tabi soke oldu. Bir kac kere daha yapinca kesildi ayaklari sukur.

annen eli öpülecek kadın yaa :46: benimkide yakında beni o haddeye getiricek zaten
ben işten çıktım bu arada yaa biliyonmu mahvoldum offf başladı sıkıntılı günler yine :14::14:

annen eli öpülecek kadın yaa :46: benimkide yakında beni o haddeye getiricek zaten
ben işten çıktım bu arada yaa biliyonmu mahvoldum offf başladı sıkıntılı günler yine :14::14:

25 seneden sonra ogrensin bir zahmet. Neler cektirmis anneme de bu kadar olabilmis ancak. Bastan neden boyle degildim diye kiziyor simdi kendine. Sen niye ciktin isten?

25 seneden sonra ogrensin bir zahmet. Neler cektirmis anneme de bu kadar olabilmis ancak. Bastan neden boyle degildim diye kiziyor simdi kendine. Sen niye ciktin isten?

Valla bende sırf arada küskünlük olmasın kalp kırmayalım diye tuttuğum yere kadar tutucam kendimi ama heran ne olucağı belli olmaz :32:
Sorma canım yaa. zaten benim patron malın önde gideniydi hepten öyle olduğunu kanıtladı.
en komiğime giden cümleside ne oldu biliyomusun? meğer sen para için çalışıyomuşsun dedi
bende ne için çalışıcaktım başka gerizekalı babamın oğlumusun dedim :9::9:

Valla bende sırf arada küskünlük olmasın kalp kırmayalım diye tuttuğum yere kadar tutucam kendimi ama heran ne olucağı belli olmaz :32:
Sorma canım yaa. zaten benim patron malın önde gideniydi hepten öyle olduğunu kanıtladı.
en komiğime giden cümleside ne oldu biliyomusun? meğer sen para için çalışıyomuşsun dedi
bende ne için çalışıcaktım başka gerizekalı babamın oğlumusun dedim :9::9:

Ahhha harbi malmis. Cidden baska ne icin calisilir ki? Dangoz yaa... Biraz dinlenirsin ne guzel. Benim de cikasim var. Hele ramazanda evde olmak icin can atiyorum.

Ahhha harbi malmis. Cidden baska ne icin calisilir ki? Dangoz yaa... Biraz dinlenirsin ne guzel. Benim de cikasim var. Hele ramazanda evde olmak icin can atiyorum.

Allah kolaylık versin canım yaa zor valla. ama inanki evde oturmak da bi o kadar sıkıcı. hele hele oruçsan ve tek başınaysan :14:
bian önce iş bulmaya çalışıyorum bende. en azından çalışırken zaman geçiyo

Benim kayınvalidem iyi insandır severimde kendisini. Benim sıkıntım ektim be büyük görümce. Sürekli benle kendilerini kıyaslamaları. Görümce o kadar içten pazarlıklıki anlatamam. Benle oturur eltinin lafını eder eltiyle oturup beni çekiştirir. Öyle kalitedede bir insan hiç annesine çekmemiş o yönleri. Kayınvalidem hiç insanı kırmaz. Beni el üstünde tutar. Bir araya geldiğimizde beni bir köşeye çekip aman kızım onlar sana birşey der kızdırmak için sen uyma onlara diye uyarır. Şimdi bizi yazlığa çağırıyo kp inanın içimden bunlar yüzünden gitmek gelmiyo. Hiç rahat vermezler onları bildiğim için ama eşim için bişey diyemiyrm. Size kv ben ve görümce arasında kaldığı diyalogdan bahsediyorum.
Elti: gömleğin güzelmiş nerden aldın.
Ben: aldım işte bir yerden .
Zaman geçer aradan beni inceler. Bu sefer parmağımdaki yüzük dikkatini çeker.
Elti: yüzüğünde çok güzelmiş yeni galiba.
Ben : evet derim.
Elti: pahalı görünüyo nerden aldın.
Ben : ben almadım hediye eşimden.
( suratı düşer)
Kayınvalideye döner benim eşim neden bana almıyo der.
Kv. Kızım ven ne bilim.
Elti: sen oğlunu tembihle alsın
Kv:bu tembihle olacak şey değil.
Elti: sen fulllipsi hep översin seversin değer verirsin beni sevmezsin.
Kv:benim ne kötülüğümü gördün kızım
Elti: iyiliğini mi gördüm
Ben: abartıyorsun ama A...derim annem ne yaptı den kadına yükleniyorsun. Derdin ne senin.
Elti suratını asar ve günümüz mahvolur. Derdi ne anlamıyorum. Kazançlar belli aile şirketi. Kimse kimsenin harcamasına karışmaz. Herkes istediğini yapabilir. Kv ve kp çok iyiler ama bu elti ve görümce bana yetiyo.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Reactions: gsx
Uzun zamandır uğramamıştım bu topiğe.
Bugün kayınvalide ile telefonda geçen diyalogu aktarmak istiyorum.
Ramazan ayı icinde taşındık şükür kendi evimize geçtik. (Rabbim herkese nasip etsin)
Diyalogu aktarıyorum.
kv: Alo Emiyra naptın bende çok bunaldım evde otur otur kimse yok arayım dedim.
Ben: iyi etmişsiniz. Üzülmeyin sadece orada değil burda da öyle okullar açıldı herkes kendi telaşında tabi normal.
Kv: yok yok sizin evden kaynaklı öyle. almışınız bir ev odalar binalara bakıyor. Neyse kızıma da bir ev alınsın yardım edeceksiniz. sonra bakarsınız denk gelirse satar daha ferah ev alırsınız.
Ben: ben evimizi seviyorum alıştım sıkıntı yok
kv: değiştirirsiniz değiştirirsiniz
ben: hayır ben bu evi seviyorum satılmasına da rızam yok
kv: o ev odaları binalara bakıyor ben sevmedim geldim hep daraldım
ben: napalım bu kadarına gucumuz yetti
kv: yok yok değiştirirsiniz evi ben sevemedim ısınamadım
ben: sizin değil benim ısınmam önemli olan ben evimi cok seviyorum
kv: tabi tabi simdi degil bikac seneye önce kızıma ev alında sonra bakarsınız
ben: cocuk durmuyor konusuruz hoscakalın
kv: konusuruz halledersiniz

Hasbinallah ya rabbim canımdan bezdirdi bu kadın artık

• Beğen
Ramazan ayı icinde taşındık şükür kendi evimize geçtik. (Rabbim herkese nasip etsin)
Diyalogu aktarıyorum.
Ben: iyi etmişsiniz. Üzülmeyin sadece orada değil burda da öyle okullar açıldı herkes kendi telaşında tabi normal.
Kv: yok yok sizin evden kaynaklı öyle. almışınız bir ev odalar binalara bakıyor. Neyse kızıma da bir ev alınsın yardım edeceksiniz. sonra bakarsınız denk gelirse satar daha ferah ev alırsınız.

Senin icin daralip ve burada duramaman isime geliyor kaynanacigim. Bu yuzden evi ayri bir seviyorum:KK39:

Ayrica kizina neden ev aliyormussunuz onu anlamadim.

Diyalogu aktarıyorum.

onun kızına evi niye siz alıyosunuz :KK48:

Senin icin daralip ve burada duramaman isime geliyor kaynanacigim. Bu yuzden evi ayri bir seviyorum:KK39:

Ayrica kizina neden ev aliyormussunuz onu anlamadim.

Kızı eşinden boşanmış ama çalışıyor magdur filan da değil.
Bizim kayınvalide böyledir. Biz herkese yardım etmek zorundayız canım :)
Ayrıca eve gelememe konusunda çok haklısın rahat ettim yaaa :KK53:

Kızı eşinden boşanmış ama çalışıyor magdur filan da değil.
Bizim kayınvalide böyledir. Biz herkese yardım etmek zorundayız canım :)
Ayrıca eve gelememe konusunda çok haklısın rahat ettim yaaa :KK53:

Sizin de kendinize gore harcamaniz birikiminiz vardir. Kizi calissin odesin ohh ne ala memleket. Daha ic karartici bir ev bulun bence :KK62:

Bu topiğe bayıldım.en baştan beri okuyorum 70. Sayfadayim okudukça o kadar çok anım geliyorki sonuna kadar sabredemedim şiştim.bari yazayimda az bi rahatlayayim dedim. Bundan 6-7 sene öncesi kayinvalidem bana bir hamur yoğurma kabı verdi.hani bu katalogtan alınan az birazda pahalı olan marka.bayada büyükçe bir şey. Ben yok anne kullanırsın gerek yok .zaten mutfak dolaplarim tıklım tıklım istemem desemde verdi zorla.sagolsun aldim.hay Allahim almaz olaydım. Bana ne zaman gelse memnunsun dimi deyip illaa ne kadar kullanışlı ne kadar iyi ne kadar dünya harikası bir şey olduğunu söylememi bekler ki. Gönlü olsun diye dedimde. E tamam ama her seferinde de değil. yeter yani bir kaç kereden sonra. Ben artık nasıl kin güddüysem o devasa kaba.kaldırdım mutfağın en ücra bir yerine.sanırım birkaç sene o dünyanın 8.harikası kapla karşılaşmadı.(bu arada hep derki ben birine bir şey hediye verince hemen unuturum kafa işte.aklımda tutamam..işte x kişi bana dediki bunu sen hediye etmiştin.aaaaaa oylemi derim filan der.)Külliyen yalan. Bu arada yurtdışında yaşıyordu oda benim gibi ama 3yildir türkiyeye döndü.6 ayda bir geliyo bende kalıyo 15 gün kadar. Anam bu kap geçti gene eline.ve dialog aynen şöyle.
Kv: aaaa kızım ne kadar guzel birşey bu nerden aldın???
Ben::::Hatırlamıyorum . almışımdır bi yerden..:KK59:
Kv:kullanışlı bir şeye benziyor.nerden aldinki?????
Ben:ay hiç bilmiyorumki:KK59:

Kv::pahalı bir şeyde galiba.nerden aldin ki acaba..
Demicem ya sen verdin diye demicem. O kap olmasa ben nasıl yaşardım demicem..
Uzar uzar ve uzar..6 ayda da bir tekrarlanir bu muhabbet..Pıçaklamak istiyorum o kabı....
Yalnız burda kim kimle kafa buluyo ben çözemedim.:KK70::KK70::KK70:

Bi tane daha. Kv konuşmayı çok sever. Dur durak bilmeden ama. Almanya ya yeni geldiğim sıralar ve ilk ramazan bayramım.ben kp ve kv çıktık Arife günü tatlı alıcaz. Kp de nefret eder kv nin herkesle saatlerce konuşmasından.öyle ki insanları esir eder yoluna bırakmaz illa konuşacak kadın. Kp başına geleceği biliyo tabi bana dedi hadi kızım siz annenle girip alın ben bekleyeyim dışarda. Neyse girdik. Önce fiyatlar soruldu. Satan adam belliki çok yorgun malum bayram..ama gayet olması gerektiği gibi tek tek fiyatları saydı.devamında
Kv:burayı yenimi aldınız ?.napacaksa....
Satıcı: yok 2 senedir bizim.
Kv: geçen bayram geldim başkaları işletiyodu..
Satıcı: kardeşime yada işçiye denk geldiniz belki..
Kv: olabilir.kiramı sizinmi??,
Tabi satıcı artık dellenme sınırında...
Satıcı::kira ablam kira...hangisinden istiyon abla??(al da git artık altyazısını ben okudum şahsen)
Kv:şundan olsun 2kilo ama bugün yaptığınızdan olsun..
Satıcı: abla bu gün yaptığımı satamam dinlenmesi gerek yoksa yenmez.
Kv: ha öylemi aslında öyle olmaması lazım.bizim orda böyle yaparlar şöyle yaparlar......uzar da uzar..
Adam artık intihara doğru yol almaya başlamıştır...

Dışarı çıkınca da gelen bomba
Kp: amma konuştun be kadın al çık işte saatlerce dan dan dan ne konuşuyorsun..
Kv: aaaa ne konuşması be. adam konuştu hep ben sadece he He diye cevap verdim.ağzımı bile açmadım.sor kızıma.DEĞİL Mi kızım..
Ben::KK57:
Bu arada saticiyla geçen konuşmada bi sürü daha ipe sapa gelmez söz var tabi ben kısalttım.

durun durun bi tanede benden ,
görümcen geldi istanbuldan kaynanama pek gitmem o geldi die gittim neyse görümcemlerin fırında bi kız çalışmıştı
bekarken eşimi seviyommuş eşim istememiş sonra biz kızla tanıştık
çok iyibirisi arkadaş olduk biz evlendik oda evlendi başkasıyla
iki tane kaynanası var kızın evleri ayrı ama hergün yardıma geliyo kaynanaları
görümcem : semra nın da bebeği oldu çok tatlı
kaynanam : nasıl kaynanasıyla geçiniyor mu
görümcem : evet iki tanekaynanası var ama maşallah çok iyi araları
ben: evet ya maşallah çocuğuna
görümcem : kaynanası gelmiş kapısını camını halılarını heryeri temizlemiş onu anlatmıştı geçen maşşalh kadın daha dinçmiş
kaynanam : bak geçinen geçiniyor ne güzel hemde iki taneyle
ben : evet ya milletn kaynanları ne iyi herşeye yardım ediyorlar kadına bak cam kapı silmiş gelininin

sessizlik :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
sonra görümcem dedi ki ben sizin gelin kaynana olduğunuzu unutmştum .:KK59:

bende bir tane anlatayım hemen :))
dolma sarmak için iç hazırlıyorum ve
kayınvalidem ....aaa bak kimyon koyma oğlum sevmez..koysan da yemez bak ziyan edersin
ben...yer anne M... bu baharatı çok sever ve ben her yemeğe koyarım biliyorsun sende
kayınvalide....hayırr,yemezzz koyma diyorum
o sırada mutfağa eşim girer ve bayılıyorum şu kimyonun kokusuna,süper bişiy der...
kayınvalidem...evetttt bende diyorum ,bol koy m..... sever diye
ben.....:KK53::KK53::KK53:
:)) koptummmm

hahhaaaa valla coook guldum yaaaaa...

bide benden secme....
zaten zar zor kendi basimiza dugunuumuzu herseyimizi yaptik....
evlendik 6 ay sonra ev aldik...
evimize tasindik ama kimseye demedik ev aldik falan...
sonra herkes ogrendi ev aldigimizi ama bu arada kimseden tik yok....
hani hatirli olsun falan bi ev hediyesi alalim falan ihtiyaciniz ne diyen yok...
zaten biliyoz ole olcani....
demedik kimseye bisey halada evi oduyoz....
kayinvalide duydu ev aldigimizi....
aynen sole...
k.v.;iki kisi calisiyonuz...bi araba alamadiniz gitti...
ben;honggg...
ama bu arada ev aldiniz 6 ayda brav dien yok....

kayinpederim esimin kardesine kiz gormeye gidiyoz...
salak anatiyo iste geline yani ben 1o tane bilezik taktik...
kendi evleri var isleri gucleri....
sanki dana bilezikleri o takti evi o aldi...
valla zor tuttum kendimi...
ama eve gelince payladim...onu...
almadigin seylerle milleti yaniltiyosun...bide boburleniyosun ben yaptim gibilerinden diye....ohhhhhh ay rahatladim beyaaa..:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
heralde söylemesen içine dert olurdu iyi yapmişşın adama bak yaa adamım diye gezsin ortalardaaa ..

• Beğen
Benim kayinvalidem vefat etti . allah ondan razİ olsun.. 3 bayram geçirebildim onunla.. Son bayramda kp gorumcem şehir dişina ciktilar bizde bayramda rahmetli (kv)annemde kaldik. Bu arada kayinvalidemin kaynanasi sağ ve ayni evde yasiyor.
Saat 1o a geliyor sabah annem mutfakta kokular geliyor gece geç yattik uyanamadim. Vaktim kapiya vuruyor gel anne dedim..
Bana gelin gelin bu eve gelirler demezler mi bu evin gelini yatiyor hala diye. Bende guldum acaba dedim anne hangi gelin için söylerler diye sonra o da güldü yatağa girdi benim yanima Esim diğer cekyatta yatiyordu beraber bi yarim saat kadar uzanmistik..

Ben ingilizce öğretmeniyim.. atamam olmadı henüz.. kayınvalidemin arkadaşı dershane açmış ingilizce öğretmeni ariyor.. neyse cuma akşamı kayınvalideme gittim akşam yemeğine..

kv : Burcu ayse teyzen ing. hocası arıyor. Bana sordu Burcu ingilizce konuşaBiliyor mu diye, yok konuşamıyor dedim Ben de..

Ben : :KK53:

sözlüm : anne Bu kız Bu dilin öğretmeni, ne demek konuşamaz, ana dili gibi konuşur hem de..

kv : ne Bilim oğlum yanımda hiç konuştuğunu görmedim

sözlüm : anne senin yanında neden ingilizce konuşsun ki, Bu kız yüksek onur Belgeleriyle Bitirdi Bölümünü, derece yaptı, atanamadiğina ne Bakıyorsun, kpss de ingilizce sorsalar Bu kız Birinci olur, sen niye kafana göre yargıya vardın ki konuşamıyor diye valla çok ayıp..

kv : ay ne Bilim oğlum.. ciddi ciddi konuşuyosun demek ha Burcu ?

Ben : tabi konuşurum.. yıllarımı vermişim.. gülüyorum aynı zamanda..

sözlüm : anne cidden kusura Bakma ama saçmalamışsın.. Burcu iyiniyetini Biliyor allahtan.. Başkası olsa çok Bozulurdu.. senin Bu yaptiğin resmen hakaret Bence..

kv : ay kızım kızdın mı Bana ? arayım ayse teyzenı konusuyomus diyim, olur mu ??

Ben : yok teyzecim kızmadım nerden Bileceksiniz, gerek yok Ben çalişmayi düşünmüyorum kpss ye hazırlanacam zaten..

neyse konu kapanıyor.. ayşe teyze ertesi gün kahve içmeye geliyor

ayse teyze : Burcucuğum sen ing konusamıyo musun ??
Ben: cevap vermeme müsde edilmiyor k.valide atılıyor..
kv : yoook konuşamıyormuş, Ben de şaşirdim, kpss idi falan unutmuş kız ingilizceyi..
Ben : :44:
.. yani ne denir ki ha dostlar =))
kıskançlığında bu kadarı :)

• Beğen
Back