- 20 Mayıs 2013
- 888
- 81
- 123
ay kıyamam ki ama sana
geçen gün kayınvalidemdeyiz konuşma aynen şu;
KAYNANAM: kızım ne kaldı sana almamız gereken
BEN: anne mutfagıma masa kaldı bir tek
KAYNANAM: bizdekinden alalım köşeli
BEN: hayır ben bunları sevmiyorum normal masa istiyorum ben
KAYNANAM: o zaman yuvarlak alalım kıızm
BEN: anne ben açılan masa istiyorum
KAYNANAM: kızım onuda açarsın yer kaplamaz
BEN: yeri sorun etme anne mutfağı büyük ev tutarsın olur biter ben her akşam salondaki masamımı kuracağım ohh ne güzel işten yorgun geleyim birde onlarla uğraşayım hem ben yuvarlak şeyleri sevmiyorum mutfakta oturmayada bayılıyorum biliyorsun
KAYNANAM: bakarız gene yuvarlagada
BEN: kendine baka bilirsin anne sorun değil
GÖRÜMCEM: anne sana ne yengem kullanacak onu sen ne diye tutturdun yuvarlak die istemiyor işte yengem neden uzatıyorsun sanki sen kullancan çok karışma herşeye....
ve mutfaga nihayet nişanlım gelir
NİŞANLIM: ne oldu ne alıyorsunuz gene
BEN: annem yuvarlak masa alacakmış
NİŞANLIM: one ya iyice kahvehaneye çevireceksin mutfağını:):)
BEN: bizim mutfağa alacakmış
NİŞANLIM: bir daha söyleee
BEN: düşündümde balkonumada yuvarlak masa alalım
(eee o kadar çok tutturursa böyle zararlı çıkartırım bende)
not: kaynanam bunları az biraz hak ediyor.. ama balkona felan masraf yaptırmam sadece gözü korksun istedim :)
ah ahh eller insana nasıl kıyıyo biliyo musun..
ama seni çok takdir ettim arkadaşım valla yüz verme sonra var ya senden kötüsü olmuyo...ne laflar işittim bn aptallığım yüzümden...keşke fesatlık yapsaydım ,yaptım da hakettim derdimm..neyse sen böle dvm ett...
özümde çok iyiyim oturur muhabbet ederim güler eğlenirim ama hakkımda yaptığı dedikoduları duyduktan sonra böyle oldum hatırlayınca çıldırıyorum malesef..
canım sende üzme kendini Allah büyük çıkartıyor acısınıben böyleyim ama Allah göstermesin bir skıntıda bir sorunda ilk koşan ben olurum herkesden çok üzülen ama kendi evime ve hayatıma karışmasını istemiyorum.. ama seviyorum nişanlımda onlara ters birşey söylerse kızııyorum yapma öyle onlar ailen pişman olursun ilerde diyorum çünkü üzülmesini ailesiyle arasının kötü olmasını istemem ben ondan daha çok yıpranıyorum o onlarla sorun yaşayınca
ya bilmiyorm cnm ya bn son yaşadığımdan sonra gördüm ki yaranamıyosun bişey buluyolar...ve gerçekten el kızına çamur atmak kolay oluyo..kimse kendi hata yapabileceğini düşünmüyo,kendisinin yanlış anlayabileceğini düşünmüyo...ana kız birbirini doldurup bana saldırdılar..hiç suçum yokken hem de..ama duurr şimdi susuyorum ama yeri gelince çok güzel lafı gediğine oturtacam..pusuda bekliyorum..
güvenim de kalmadı..allahtan eşim beni anlıyo ,,bana inanıyo yoksa biz bu olayla boşanmanın eşiğine gelirdik
ne oldu ki canım öyle yaaa
biz de ilk zamanlar öyleydik.herkes kıskanıyodu hatta bize gıpta ile bakıolardı sonra beni bunalttı kvm daha da göresim gelmiyo..sen ne kadardır evlisin?merak ettim vallahi
Bir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:
(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)
(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum
Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum
(k) Sevgi bak sana ne aldımNereden anladı uyumadığımı?
(b) Ne aldın anne
(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi?
(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)
Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış
Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.
Devamı gececek...
benim kaynanamın gizli saklısı hiç yoktur.sessizce bişey söylersin o an hemen kayınbaba duyar.bigün bebeği almak için gelmişler.bende daha yeni duştan çıktım.üstümü giyip işe gitcem.aradı.anne aşağıda bekleyin duştan yeni çıktım bornoz var üzerimde dedim.neyse giyindim aşağı indik falan.o bornoz hemen kayınbabaya yetişmiş.söylenmiş....akşam hemen söyledi sen böyle böyleymişsinde biz aşağıda bekledikya dedi....bigün kızcam herşeyi söyleme diye.ayıp ama yaa.sana söylüyoruzki durumdan anla diye kocanın bilmesi gerekmezki dimi ama
Anne sen o saati iade et deseydin gece saat 2 de yaniniza geldiğine gore o saat kesin bozuktu...
Geçen sene ramazanda eşim, iftarı sahilde yapalım mı çimenlerin üstünde ekmek arası bişeyler yeriz dedi, bende olur dedim değişiklik olur. O arada kayınvalidem aradı ne yapıyorsunuz vs. eşim planımızdan bahsetti. Aaa süper fikir bizde gelelim dedi (akrabasında misafirlikte o ara) ben tamam dedim kalabalıkta eğlenceli olur. Onlar gelecek diye börek çörek salata vs birsürü hazırlık yaptım. Kaç kişi geleceklerini merak edip telefon ediyim dedim, diyalog aynen şöyle:
(b) Anne kaç kişi geleceksiniz?
(k) Bilmiyorum belli değil
(b) Yani çok kalabalık mı geleceksiniz yoksa bi iki kişi filanmı
(k) Napıcaksın ki sen?
(b) E anne ona göre hazırlık yapıcam
(k) İyi (ne demekse)
(b) Siz birşey getirecekmisiniz ona göre yapıyım yemekleri
(k) Aaaaa yeter kaç kişi geleceksek geliriz belki gelmeyiz şimdi senlemi uğraşıcam?
O an küçük bir planın nasıl büyük bir soruna döndüğünü dehşetle izledim. Aramasam bardak tabak yemek içecek vs yetmeyecek yine sorun olacak.
İstediğiniz kadar uğraşın kaynana bir yol bulup makineli tüfek gibi ortalığı dağıtmanın bir yolunu bulacaktır
Bayıldım bu yoruma:)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
çok güldüm kızlar yaa süpersiniz bi parçada benden gelsin...
kv: x ablan çocuğu doğunca 40 gün bende kalcak ben bakıcam...
bn: 40 gün çok değilmi anne insan evine özler duramaz o bence...
kv: ee sende kalcaksın çocuk doğunca...
bn: yoo ben evimden başka yerde kalmam annemde sende 5 dakikalık mesefadesiniz niye geliyimki...
kv: olmaz olmaz mecbursun...
bn: neden?
kv: çocuk için mecbur kalcaksın sıkarsın dişini canım...
bn:neden mecburum ben emzirmiycemmi bu çocuğu açmı kalcak sanki sende kalmassak...
kv: onun banyosu var hergün olması lazım ben bunları (eşim ve ablasını) hergün yıkardım...
bn: tamam sen 10 dakika çocuk yıkayacaksın diye niye ben evimden çıkayım anne...
kv: kalırsın kalırsın...
bn: kalmam...
kv:ama mecbur...
bn: ben kimseye güvenip doğurmıycam bu çocuğu valla anne mecbur falan değilim...
eşim: anne kalmıycak ben karımı yollamam zaten...
kv: öylemi ama kalsa iyi olurdu...
bn: yok anne en rahat evimdir herzaman...
kv: hele o günler bi gelsinde bakarız...
ben 1 saat ne anlattım şimdi yukarıda
o günler bi gelsinde madem neden ısıtıp ısıtıp önüme koyuyosun arkadaş...
Bu olaya benzer bir olay da bizim basimiza geldi esimle ayri sehirlerde oldugumuz icin herseyi evlendikten sonra yasadik. Ilk defa piknik yapalim diye bir pazar gununu belirledik o gun yagmur yagdi erteai haftaya erteledik. Ben ikimiz bas basa olalim sonraki hafta annenler abinlerle gideriz simdi cagirmayalim ilk piknigimizi bas basa yapmak istiyorum denistim bu arada. Neyse efendim bir sonraki hafta oldu gittik piknige hersey gayet iyi guzel mangali yaktik ben etleri falan diziyorum bizim oldugumuz yer bir araba döndü bir de baktim ki kayinvalidem ve kayinbabam şok oldum. Aaaa siz burda miydiniz ay hic haberim yok falan diyerek geldi oturdu bizimle beraber afiyetle yedi cayini icti buyuk oglunu da cagirdi misler gibi benim haftasonumun ve piknigimin icine etti. Ha bu arada bizim gidecegimizi de nereye gidecegimizi de bir hafta onceden biliyordu. Normalde cok severim kayinvalidemi ama bu olay o kadar uyuz etmişti ki beni hala sinirlenirim saygisiz.
Bütün sayfaları okudum, bazı yerlerde güldüm bazı yerlerde de acaip sinir oldum. Ben daha yeni sayılırım pek öyle anlatılacak diyalogum olmadı alsında. Sadece geçen gün ki aklıma geldi;
Kv : Şuram 5 gündür çok ağrıyo
B : Neden anne ?
Kv : Üşüttüm heralde.
B : Doktora gitsen iyi olur
Kv : Yok gitmem
B : Benimde kaç gündür başımda bi ağrı var
Kv : Böyle saplanıyo ağrı birden böğrümee
B : Gözlük takmıyorum ondan oluyo heralde
Kv : Yok yok ben en iyisi gidiyim doktora :)))
B : Bende gözlüğümü takıyım ya artık.
Kv : Bak gene ağrıyo bıçak saplanıyo sankiii....
Böyle o beni duymadı bende kendi kendime anlattım sonra baktım beni duymuyo tekrar onun hastalığıyla ilgili konuşmaya devam ettik
kadıncağız hastayım diyor senın başının sırası mı şimdi
Ben halen kayinvalidemlerle oturuyorum.Evliligimin en buyuk kavgalarindan biriydi.3 ay olmustu evleneli.Kurabiye yapalim koyalim dedik.basladik yapmaya.Bana dediki cok kucuk yapiyorsun buyuk yap dedi.bende istedimki sebelek gibi olmasin kibarcik olsun istedim.Boyle olsa olmuyormu dedim.Olmaz dedi azarli bir sekilde.Ne farkedecekki dedim boyle oluversin dedim bu bana sen saygisizsin terbiyesizsin laf dinlemiyormusum birsuru sey saydirdi bende aldim elimdeki hamuru hamurun icine firlattim al ozaman kendin yap diye.Cunku ortalikta bisey yokken kavga cikarmisti.Bende hakaretine dayanamayip odama cektim gittim.O siralarda oglu geldi daha bir yalanli abartili anlatti esimle %70 buyuk kavgalarimizin sebebidir hanimefendi.Ustelik bana iki insan yaninda biricik gelinim kizimla bir der kizina altinlar alir banada 1 milyoncudan alinma bir saat pazardakiler bile daha guzeldir onu almis.Istedigimden degil ama insan yanindada konusmasin ozaman oyle.Birde bana birsey soylemek istedigi zaman kizina der kizim sana soyluyorum gelinim sen anla yapariz.O kadar cok sey varki sigmaz buralara.Hic hiiccccc bir gramcik dahi sevmiyorum kadini yaaa Allahim yuzunu bile gormeye dayanamiyorum onu gorunce geriliyorum sinirden dislerimi sIkIyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?