- 16 Nisan 2013
- 4.491
- 1.038
- 198
- 34
Bayramın 1.günü Nişanlımın yengesi (yani k.vnin eltisi) bize el açması 1 küçük tepsi baklava getirmiş, adetten bu tepsi boş yollanmazmış k.v anneme usulca hatırlatmış 'tepsiyi boş yollama dünür laf eder o' diye..Yenge sevilecek gibi değil gerçekten de o aileyi toptan sevmiyorlar bizim k.v ve k.p... aşırı lafçılarmış.tepsinin içine ne koyalım dedik k.v ye 1 çember ve çorap koyun dedi biz fazladan bir elde örme lif koyduk annemle.K.vlere gittik evleri yan yana yenge ile:,
K.v:Kızım bu lif fazla çorap ve çember yeter
Ben:Olsun anne bişey olmaz verelim
Kv:Kızım fazla
Ben:Anne verelim, ne olacak biz öyle hazırladık
KV:Kızım fazla buna gerek yok,onun baklava verdiği tepsi de küçüktü zaten sen bunu evinize geri götür
Ben: Allah allah anne küçükse küçük cetvelle ölçüp ona göre mi hediye koyacaz, ben koyduğum hediyeyi geri götürmem koyalımmm
Lifi elimden kapar
Kv:Sanane kızım, fazla bu beni dinle sen- ben:
Görümcem:Anne saçmalıyosun allah allah ya koysun yengem içinden öyle gelmiş öyle hazırlamış bırak ya ne kadar inatsın diye bağırır
Ben:Bırak bilge(grmcm) nasıl istiyorsa öyle yapsın der ve içeri giderim çantamı açıp lifi çantama koymuş çantamı açmaya nasıl cüret diyorsa bende telime bakmak için çantamı açtım baktım lif götürdüm yatak odasına koydum normalde müsade istemeden asla yatak odalarına girmem hak etti bayram günü sinir etti beni
K.v:Kızım bu lif fazla çorap ve çember yeter
Ben:Olsun anne bişey olmaz verelim
Kv:Kızım fazla
Ben:Anne verelim, ne olacak biz öyle hazırladık
KV:Kızım fazla buna gerek yok,onun baklava verdiği tepsi de küçüktü zaten sen bunu evinize geri götür
Ben: Allah allah anne küçükse küçük cetvelle ölçüp ona göre mi hediye koyacaz, ben koyduğum hediyeyi geri götürmem koyalımmm
Lifi elimden kapar
Kv:Sanane kızım, fazla bu beni dinle sen- ben:
Görümcem:Anne saçmalıyosun allah allah ya koysun yengem içinden öyle gelmiş öyle hazırlamış bırak ya ne kadar inatsın diye bağırır
Ben:Bırak bilge(grmcm) nasıl istiyorsa öyle yapsın der ve içeri giderim çantamı açıp lifi çantama koymuş çantamı açmaya nasıl cüret diyorsa bende telime bakmak için çantamı açtım baktım lif götürdüm yatak odasına koydum normalde müsade istemeden asla yatak odalarına girmem hak etti bayram günü sinir etti beni
Son düzenleme: