• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Bayramın 1.günü Nişanlımın yengesi (yani k.vnin eltisi) bize el açması 1 küçük tepsi baklava getirmiş, adetten bu tepsi boş yollanmazmış k.v anneme usulca hatırlatmış 'tepsiyi boş yollama dünür laf eder o' diye..Yenge sevilecek gibi değil gerçekten de o aileyi toptan sevmiyorlar bizim k.v ve k.p... aşırı lafçılarmış.tepsinin içine ne koyalım dedik k.v ye 1 çember ve çorap koyun dedi biz fazladan bir elde örme lif koyduk annemle.K.vlere gittik evleri yan yana yenge ile:,
K.v:Kızım bu lif fazla çorap ve çember yeter
Ben:Olsun anne bişey olmaz verelim
Kv:Kızım fazla
Ben:Anne verelim, ne olacak biz öyle hazırladık
KV:Kızım fazla buna gerek yok,onun baklava verdiği tepsi de küçüktü zaten sen bunu evinize geri götür
Ben: Allah allah anne küçükse küçük cetvelle ölçüp ona göre mi hediye koyacaz, ben koyduğum hediyeyi geri götürmem koyalımmm
Lifi elimden kapar:53:
Kv:Sanane kızım, fazla bu beni dinle sen- ben::53::53::53:
Görümcem:Anne saçmalıyosun allah allah ya koysun yengem içinden öyle gelmiş öyle hazırlamış bırak ya ne kadar inatsın diye bağırır
Ben:Bırak bilge(grmcm) nasıl istiyorsa öyle yapsın:19: der ve içeri giderim çantamı açıp lifi çantama koymuş çantamı açmaya nasıl cüret diyorsa:47: bende telime bakmak için çantamı açtım baktım lif götürdüm yatak odasına koydum normalde müsade istemeden asla yatak odalarına girmem:20: hak etti bayram günü sinir etti beni:19:

Son düzenleme:
Ahh ahh neden böyle bunlar kızlar sizin annelerinizden k.v olan varmı yani gelini olan...Bizimkiler de mi böyle acaba:44:

valla bnm annem daha kv olmadı ama oduğu zaman da karışacağını sanmam.hiç müdahaleci bi insan değildir.her zaman sen nasıl istersen der yani.tabi bilmiyorm kv damarı die bişey var tutar mutar

valla bnm annem daha kv olmadı ama oduğu zaman da karışacağını sanmam.hiç müdahaleci bi insan değildir.her zaman sen nasıl istersen der yani.tabi bilmiyorm kv damarı die bişey var tutar mutar

Benim annemde bana müdahale eder ama geline aynısını yapamam kızım der, henüz bir gelini yok ama bakalım nasıl olacak:44:

SEVGİLİ KAYNANA MAĞDURU DERTDAŞLARIM
çok korkuyorum...lütfen bana yardım edinn ADLI BİR KONU AÇTIM LÜTFEN Bİ UĞRAYIN KAYNANA DURUMUMU AYRINTILI OKUYUP BANA FİKİR VERİN ALLAH RIZASI İÇİN.ÇOOKK SIKINTIDAYIM FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR..BURAYAA YAZIP KONUYU DAĞITMAK İSTEMİYIORUM...LÜTFEENN:5:

selam arkadaşlar kendimden yazayım bende okudukça güldüm bayağı komik bir topik olmuş
sevgililer gününe 1-2 gün kala eşime hediye olarak bornoz aldım , o zaman da daha yeni evliyiz
neyse eşim hediyeyi görmesin diye paketi götürüp kv. min evine bıraktım
sevgililer günü gelip çattı biz eşimle yemeğe gidip ordan da paketi almak için kv. min evine uğradık
diyalog aynen şu
b: anne biz paketimizi almaya geldik verir misin
kv: içeri gelin
b: yok gelmeyelim geç oldu
kv: e gelin de paketi beraber açalım
ben : :53:
malum hep beraber evlendik sevigililer gününü de beraber kutlamalıyız tek başımıza paket mi açılırmş cı cık cık :52:

Son düzenleme:
en güzeli mesafeli olmak.ben bunu çok çok iyi öğrendim..ve ben de senin gibi çocukluğumda yaşadığım sorunlardan dolayı müthiş korkuyorum..hala...
20 yıl boyunca aynı evde ne kadar mesafeli olunabilir ki:31: Bir de canım annem de çok sessiz, sakin, uysalmış o zamanlar. Çook çektirmiş çoook. Şimdi sessiz sakinlik kalmadı pek annemde, cevabını verir en azından. Ama yine de kimse babannemi alt edemez.:ssz:
Emin ol bu günlerdeki mesafeni özleyeceksin. Bu arada kızlar çok iyi gidiyorsunuz :1: Bu kaynanalar dünya üzerinde oldukça malzeme bitmez tam gaz devam.

deme öylee:1: Valla bazen diyorum bu sevgili halimiz devam eder gibi evlenemez miyiz acaba diye. :18:

20 yıl boyunca aynı evde ne kadar mesafeli olunabilir ki:31: Bir de canım annem de çok sessiz, sakin, uysalmış o zamanlar. Çook çektirmiş çoook. Şimdi sessiz sakinlik kalmadı pek annemde, cevabını verir en azından. Ama yine de kimse babannemi alt edemez.:ssz:

ya valla bu konuda benim idolüm yaprak dökümündeki fikret ay o nasıl bi mesafeydi ve nasıl bi sabırdı yaa aynı evin içinde herneyse o bi dizi tabi isterdim fikret gibi olmak ama ben de yapamam aynı evin içinde mutlaka yüz göz olunuyorr

ben çok evcimen biriyim arkadaşlar kv de bunu bilir.onlardayken bile bunalırım evime gelmek isterim.dün evden sekizde çıktım,düğünü vardı akrabaların.akşam 9 gibi arabamıza bindik çıktık eve gelcez.bi de ben kapalıyım düşünün 13 saat boyunca çatladım sıcaktan..kvmin evine yaklaşıyoruz dedi ki
kv:ayy şimdi bizim gelin çatlamıştır sosyallikten,bu kadar insandan ve ev dışında olmaktan bunalmıştır iyice hah hah hah
ben:evet ya çatlamak üzereyim gerçekten
onun evine geldik
kv:hadi oğlum bize çıkalım çay içelim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eşim:olabilir!!!!!!!!!
ben şoklardayım tabiii
eve çıktık bana diyo ki
kv:ay sende sabahtan beri bunalmışsındıor böle örtülü falan
ben:evet bunaldım ama bişey yapamıyorumm!!!:26:

Son düzenleme:
Ben : Canım yüzük konusuna **** ne dedi
Kv: Alalım dedi.Sevindi gelin
Ben : Oyy :) Heycanlandım şimdii
Kv :Çokmu heycanlandın kız gelin ***** bişey demedimi
Ben :Heycanlandım tabş kız kaynana :) Konuşuyoruz şimdi.isteyince bikerede versin baban uğraştırmasın beni diyo
Kv : Sor uğraşmayacakmı
Ben : ''Olum verecekse versin ugrastırmasın ben'' bu msjı atmış :)
Kv : O da guzel ya ugrasmasın cocuk yorulur
Ben : dimi ya kızmı yok ****'e :(
Kv : Yok nerde olacak kız sıraya dizilmiş bzimkinimi beklyor kız gelin
Ben : Yaa deli ediyor beni :) konuşuyoruz anlaşıcaz az kaldı :)

Sonrasında uyumuş sanırım canım çalışıyor napsın :)

Bir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:

(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum

Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum

(k) Sevgi bak sana ne aldım :53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :53:

(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :53:

Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.

Devamı gececek...

gecenin 2 sinde yatak odasına pat diye girmeside cok abesmiş yani ayıp dene bişey var ben olsam cok sinir olurdummm:19:

Normalde hiçbir başlığa yorum yapmadım ama bu başlığa öyle güldüm öyle güldüm ki yazayım dedim :) benim kaynanam bir tanedir ya canım benim. Gerçekten çook severim. Kendi çok çekmiş eşime sürekli öğüt verir karına iyi davran onu yanından ayırma gezin falan diye. Hele görümcelerim canlarımdır :) iki gün konuşmasak 3. gün özlüyorum onları.

ön bilgi:kvmin adı gülistan
arkadaşlar bi, tane fal gibi böle acayip bşey vardı,kaç çocuğun olacağını v kız mı erkek mi onu belirliyo güya..neyse.bi arkadaşım,ben ve kv birlikteyiz.arkadaşım bana bu fal gibi şeyi denedi ve iki kızım olacağı çıktı.sonra nerden çıktıysa kvmin annesi konusu açıldı.ve bu beş dk içinde oldu yani.
kv:ben büyük oğluma hamileyken annem erkek çocuğum olacağını duymuş,demiş ki:gülistanda erkek çocuk doğuracak göt nerde!amaa ben doğurdum yaniiiii!
bi de bu son cümleyi böle bana eğilerek gözümün içine baka baka söyledi.

ben çok fesadım galiba,çok alındım...sinir oldum:47:

Normalde hiçbir başlığa yorum yapmadım ama bu başlığa öyle güldüm öyle güldüm ki yazayım dedim :) benim kaynanam bir tanedir ya canım benim. Gerçekten çook severim. Kendi çok çekmiş eşime sürekli öğüt verir karına iyi davran onu yanından ayırma gezin falan diye. Hele görümcelerim canlarımdır :) iki gün konuşmasak 3. gün özlüyorum onları.

ne kadar güzel maşallah öle çok söyleme bunu nazar değer falan..bizimki iki gün konuşmama gibi bişeye fırsat bırakmadığı için özlemeye vaktimi zolmuyor sadece usanıyoruz yani..böle 5 sene görmesem ayy özledim demem yani..:52:

ne kadar güzel maşallah öle çok söyleme bunu nazar değer falan..bizimki iki gün konuşmama gibi bişeye fırsat bırakmadığı için özlemeye vaktimi zolmuyor sadece usanıyoruz yani..böle 5 sene görmesem ayy özledim demem yani..:52:

o da kötü tabi :) maşallah gerçekten :) ama ben de eşimin annesine ... sultan ya da annem diye hitap ederim hep. karşılıklı yani :) biz özlüyoruz ya hele bir tane ablam var canım benim ne zaman üzülsem hastalansam hisseder o kadar yani :)

o da kötü tabi :) maşallah gerçekten :) ama ben de eşimin annesine ... sultan ya da annem diye hitap ederim hep. karşılıklı yani :) biz özlüyoruz ya hele bir tane ablam var canım benim ne zaman üzülsem hastalansam hisseder o kadar yani :)

biz de ilk zamanlar öyleydik.herkes kıskanıyodu hatta bize gıpta ile bakıolardı sonra beni bunalttı kvm daha da göresim gelmiyo..sen ne kadardır evlisin?merak ettim vallahi

Kv : ***yem ne yapıyosun kızım
Ben : Canım napıyım evle ugrasıyorum sen napıyosun uyumadınmı
Kv : Yok balkondayım yorganları balkona serdim havalansın.****le benim dolabı boşalttım attım baya kıyafet olmuyo kilo almışız çok
Ben : Gece gece yorma kendini.yerim sizi :) bende aldım sıkı bi diyet yapmam lazım
Kv : Hayır diiyet yapma verirsin canın sagolsun bosver dıyetı canım
Ben : Veririm dimi :)
Kv : Verirsin gülüm.hadi yat dinlen öpüyorum seni çok
Ben : Bende öptüm canım iyi geceler

Allahım allahım bu nasıl bir topik çok komik çok güzel bayıldım vallahi.
Kaynanamı çok sevdiğimden ilgimi çekti galiba

Bende annemi(kayınvalidem) çok severim. 3 gün aramayınca özlemem bir günde 3-4 kez aramayınca özlerim valla. Biz onunla anne-kız gibiyiz bütün dertlerimizi birbirimize anlatırız hiç aramızda gizlimiz saklımız yoktur. Çok kavga ederiz ama hiç birbirimize kırılmayız.
:16:

Allahım allahım bu nasıl bir topik çok komik çok güzel bayıldım vallahi.
Kaynanamı çok sevdiğimden ilgimi çekti galiba

Bende annemi(kayınvalidem) çok severim. 3 gün aramayınca özlemem bir günde 3-4 kez aramayınca özlerim valla. Biz onunla anne-kız gibiyiz bütün dertlerimizi birbirimize anlatırız hiç aramızda gizlimiz saklımız yoktur. Çok kavga ederiz ama hiç birbirimize kırılmayız.
:16:

ne kadar güzel..keşke biz de öle olsaydık.nasıl başarıyosun bunu.yani kv nasıl biri.keramet sende mi kv de mi?yoksa her ikinizde mi?.hiç senin canını sıkacak kasıtlı bişey sölemiyo mu,yada oğlunu kıskanmıyo mu,laf sokmuyo mu???

ne kadar güzel..keşke biz de öle olsaydık.nasıl başarıyosun bunu.yani kv nasıl biri.keramet sende mi kv de mi?yoksa her ikinizde mi?.hiç senin canını sıkacak kasıtlı bişey sölemiyo mu,yada oğlunu kıskanmıyo mu,laf sokmuyo mu???

Valla canım en önemlisi ne biliyormusun içten gelmesi, eşiminde rolü büyük burda. annesi ile benim aramı çok iyi bulmuştur. düzeni hiç bozmaz. Benim kaynanam kaynanasından çok çekmiş bir insan o nedenle gelinlere çok iyi davranıyor. Tabi karşısındaki nasıl tepki verirse oda değişiyor. Kv. anlata anlata bitiremiceğim bir insan. mesela ben çok sinirli bir insanım çalışıyorum haliyle stresli oluyorum. Bazen kaynanama karşı yüksek sesle bağırararak kadının hiç suçu olmadan ona tepki veriyorum. Hiç sesini çıkarmaz. bilir huyumu. Halbuki başka kaynana olsa yerle bir eder beni. Sonra benim sinirim yatışınca özür dilerim yalakalık yaparım. Hiç bir şey olmamış gibi devam ederiz hayata. Oğluyla kıskanmaakmı aslaa öyle birşey yapmaz. halbuki ben kıskandırmak için neler yaparım neler.

İkimizde çok şakacıyız. alıngan değiliz.

Bazen kayınvalideme derimki;

Ya anne kaynana sen misin ben mi ? Hiç belli değil :)

Keşke annemin okuma yazması olsa bilgisayar kullanabilsede sizlere kendi anlatsa.

Ama Bence herşey karşılıklıdır.

Valla canım en önemlisi ne biliyormusun içten gelmesi, eşiminde rolü büyük burda. annesi ile benim aramı çok iyi bulmuştur. düzeni hiç bozmaz. Benim kaynanam kaynanasından çok çekmiş bir insan o nedenle gelinlere çok iyi davranıyor. Tabi karşısındaki nasıl tepki verirse oda değişiyor. Kv. anlata anlata bitiremiceğim bir insan. mesela ben çok sinirli bir insanım çalışıyorum haliyle stresli oluyorum. Bazen kaynanama karşı yüksek sesle bağırararak kadının hiç suçu olmadan ona tepki veriyorum. Hiç sesini çıkarmaz. bilir huyumu. Halbuki başka kaynana olsa yerle bir eder beni. Sonra benim sinirim yatışınca özür dilerim yalakalık yaparım. Hiç bir şey olmamış gibi devam ederiz hayata. Oğluyla kıskanmaakmı aslaa öyle birşey yapmaz. halbuki ben kıskandırmak için neler yaparım neler.

İkimizde çok şakacıyız. alıngan değiliz.

Bazen kayınvalideme derimki;

Ya anne kaynana sen misin ben mi ? Hiç belli değil :)

Keşke annemin okuma yazması olsa bilgisayar kullanabilsede sizlere kendi anlatsa.

Ama Bence herşey karşılıklıdır.

tabi ki herşey karşılıklı..ben düşünüyorum mesela ben kv me ne yaptım da bana böle davranıyo diye..verdiğim tek cevap şu:ben sadece daha seyrek görüşmek istedim.gidip gelmeleri azaltmaya çalıştım bi dönem azalttım hatta..bu zamandan sonra laf sokmaya başladı ben de ondan soğudum...biraz da kindar bi insanın ben galiba..bi de kvm konuştuğu şeyin ucunun bana dokunacağını hiç düşünmüyo ya da düşünüyo da mahsus söylüyo bilmiyorum.bazı söz ve davranışları beni rahatsız ediyo..bi de bni rahat bırakmıyo...sürekli çekipçevirmeye çalışıyo...eşimle yalnız kalamıyoruz evimizde kalamıyoruz..bırakmıyo..yok gelmiyoz deyince de laf ediyo surat yapıyo..
ben mi abartıyorum acaba diyorum bazen çok üzülüyorum.çünkü hep görüşmek zorundayız...stres oluyom biraraya gelince laf sokacak die

Back