• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Bir tane daha benden,

dün akşam kayınvalidemdeyim iş çıkışı yemeğe gittim eşim işi vardı geç geldi gelir gelemz hemen mutfağa gititm tepsiye eşime yemek hazılradım,içeri geldim eşim yemek yicek işte,

kayı: çatal kaşık koydunmu (herşeye karışacak ya illa )
ben: Yok biz normalde elle yediğimiz için koymadım dedim
kayın::44::44::44::44::44::44::44:

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60: SÜPERMİŞ

Benim kaynana da eşimin domatesi kabuklu yemediğini, çayı büyük bardakta içtiği söylediğinde, bende yooooo bu zamana kadar ben hiç kabuk soymadım ve ona ayrı büyük bardak koymadım dediğimde böyleydi suratı: :44::44::44::44::44::44::44::44: gerçektende eşim benden hiç büyük bardakla istememiştir çayı. ama ne zamanki kaynanaya gideriz(tabi yılda 1-2 kez ancak) o zaman onlardan hep ister:)))))))))

benm kaynanamla böyle sizi güldürecek diyalaglarım olmaz. bizimkiler hep benm canımı sıkar. bunun nedeni olarak ta kaynanamın genç olmasını görüyorum.
çünkü yaşlı kaynanalar eğlenceli olabiliyor,içi temiz olabiliyor,tatlı olabiliyor.
ama genç kaynanalar biraz daha sinsi fesat kıskanç can sıkıcı oluyor. keşke benmki de yaşlı olayd

bi kaç tanede bende.
(k) erkek dediğin karısından yaşça büyük olucak bence..(söyleyiş çok vurgulu ve iddalı) sonra aklına biz geliyoruz sanırım sınıf arkadaşı olduğumuz. sayii ondan büyük değilsin değil mi diye soruyor? (sesin de bir panik havası bir anda)
(b) yok anne o benden 3 ay büyük diyorum..
(k) haa tabi canım öyle olmalı zaten. (yeniden sesinde bir idda hakim)sanki 3 ay değil 3 yaş dedik..

30dan önce evlendirmicem ben çocuklarımı bakma size izin verdim siz uzun süredir birlikteydiniz aynı yaştasınız senin yaşın geçmesin diye izin verdim deyip.
26 yaşındaki kaynımın dağınıklığın şikayetçi olup evlensede şu dağınıklıktan kurtulsa diye inleyende kendisidir.:53:

Benim kayınvalidem çok genç ve çok konuşur hemde boş konuşur..
Sofrada yemek yiyoruz
Kv:Domateste yiyin..
Kv:salatadanda alın..
kv:çorbanıza ekmek doğrayında öyle yiyin..
Kv:Suyunada bansanıza..
Böyle gider o demese biiz yemeyeceğiz yani :68::52::52::52:

Evime geldiğindede:
Kv:Kızım halılarını örtsene açık renk kirlenmesin..
Mutfağıda ört yağ olur yemek yaparken aspiratörü açıyor musun
yada kaynanamın halılarından yayalım bunlar kirlenmesin.Kadına dert oldu:60::60:

eşim ben kaygana çarsıda geziyoruz
yemek yiyelim nerde yiyelim filan diye sorulur
kaygana şurda şu ..... lokanta yeni acıldı biz hep oraya gidiyoruz der ve yola koyuluruz
okadar konuşmadan sonra kapısına geldigimizde ,niye evde yemiyonuz buralara geliyonuz der
eşim döner evde yemek varmıki?? ses yokkk

eşim ben kaygana çarsıda geziyoruz
yemek yiyelim nerde yiyelim filan diye sorulur
kaygana şurda şu ..... lokanta yeni acıldı biz hep oraya gidiyoruz der ve yola koyuluruz
okadar konuşmadan sonra kapısına geldigimizde ,niye evde yemiyonuz buralara geliyonuz der
eşim döner evde yemek varmıki?? ses yokkk

:27::27::27::27::27::27:

benim kayınvalidem de ısrarla eşimin beyaz ekmek yemeyeceğini söylüyor birgün dışardayken, mutfak alışverişi yapıyorum bu sırada, poşetleri tek başıma taşımayayım diye yardıma geldi.

ben: e ama her sabah yarım ekmek yiyor
kayınvalidem: sen ne kadar yiyorsun?
ben: ben de bir o kadar yerim valla
kayınvalidem: sen babanın evindeyken de bu kadar çok yemek yiyor muydun?
ben: evet aynıydı
kayınvalidem: bilmem valla, o kadar çok karbonhidrat tüketerek bu kadar zayıf kalamazdın yıllarca şiştikçe şişerdin, yeni başladın bence bu kadar yemeye, aman dikkat et kilo alma. alıştı demek benim oğlum da, bak ondan kilo aldı bu çocuk
ben: biz evlenirken 90ı geçkindi kilosu, şimdi gayet zayıf o haline göre
kayınvalidem: ee yemek yapmıyorsun ki ne yesin çocuk? tabi zayıflar yavrum aç kalıyor.
ben: :53::53::53:

yorum bile yapamadım nasıl çelişkidir bu diye
ama ben severim kaynanamı, hem de çok severim :69:

benim kayınvalidem de ısrarla eşimin beyaz ekmek yemeyeceğini söylüyor birgün dışardayken, mutfak alışverişi yapıyorum bu sırada, poşetleri tek başıma taşımayayım diye yardıma geldi.

kayınvalidem: bilmem valla, o kadar çok karbonhidrat tüketerek bu kadar zayıf kalamazdın yıllarca şiştikçe şişerdin, yeni başladın bence bu kadar yemeye, aman dikkat et kilo alma. alıştı demek benim oğlum da, bak ondan kilo aldı bu çocuk
kayınvalidem: ee yemek yapmıyorsun ki ne yesin çocuk? tabi zayıflar yavrum aç kalıyor.

:60::60::60::60::60::60::60::60:eeee gelinin açığını nasıl bulsamda laf soksam demiş...:63:

:60::60::60::60::60::60::60::60:eeee gelinin açığını nasıl bulsamda laf soksam demiş...:63:

arada çok ağır bir laf daha ediyor ama, babanın evinde yemiyordun burda beleş buldun yiyorsun der gibi bi hava var :52::52:
ama yok bana özel bir durum değil bu, kendi kızına da böyle
benimleyken bana laf sokar, eşim de olsa boş durmaz 2-3 laf da ona ederdi :52:
umursamıyorum bu yüzden
seviyorum ben onu :69:

karar verememiş kayınvaliden yediriyor musun yedirmiyor musun:27::27:Ben çok sinir olurdum herhalde:27:

arada çok ağır bir laf daha ediyor ama, babanın evinde yemiyordun burda beleş buldun yiyorsun der gibi bi hava var :52::52:
ama yok bana özel bir durum değil bu, kendi kızına da böyle
benimleyken bana laf sokar, eşim de olsa boş durmaz 2-3 laf da ona ederdi :52:
umursamıyorum bu yüzden
seviyorum ben onu :69:

Sevebilmen güzel birşey:1:

karar verememiş kayınvaliden yediriyor musun yedirmiyor musun:27::27:Ben çok sinir olurdum herhalde:27:

Sevebilmen güzel birşey:1:

böyle yapar saçmalar ama bunun dışında süperdir
ne cimridir ne kıskanctır
bize sürpriz tatil rezervasyonu falan yaptırır
kendisine ne alsa eltime ve bana da alır
temizlikçisini yollar evimi temizlesin bana yardım etsn diye :52::52:
melek gibi :71:

allah bozmasın canım,ne güzel.....:70:
kıskandım vallahi.....:63::63::63::63::1:

Allah daim etsin inşallah :61::61:

bencede............:63::63::63:

Sen sevmiyor musun kuzum:60:

Allah daim etsin inşallah :61::61:

bencede............:63::63::63:

Sen sevmiyor musun kuzum:60:

ben de bi tane yazayım dedim ama benim kaynanamla ilişkim sadece bana okuduğu belalardan öteye geçemediği için arkadaşımdan örnek vereceğim.

arkadaşımın kayınvalidesi 1-2 haftalığına şehir dışından arkadaşıma misafirliğe geliyor. Arkadaşımın kocası da sağolsun karısına sevgisini annesinin yanında da bol bol göstermiş, iltifatlar, yanağına öpücük kondurmalar falan derken kaynana iyice çileden çıkmış. Bir gün arkadaşım ve kocası birlikte işten eve gelmişler. Arkadaşım ayakkabısını çıkarırken kocası salona geçmiş ve içerden sesler gelmeye başlamış. Arkadaşım ne olduğunu anlamamış içeri girip ne oluor ya demiş. Kaynananın cevabı şu (bunu Güneydoğu Anadolu şivesiyle telaffuz etmeli tabi) oğlumu öpüyom ija ne olacak. :53::53::53::53::53:

Ben de severım k.v. adayımı.. asil kadındır.. 3 yılı geçkindir tanırım evine girip çıkarım.. niyeti iyidir.. yani çok laf sokar patavatsızlıkları vardır ama özünde iyidir.. sevgilim 10 günn şehir dısında çalişti.. adanaya döner dönmez yanıma geldi eve ertesi gün gitti.. neyse sonraki günlerde onlardayım sofradayız

kv : Burcu yu zorla getirdim.. gelmek istemedi çekindi ama çok ısrar ettım yemeğe gelmesi için.
kB: nıye çekiniyorsun yavrum ? sen Bu evin kızısın artık ( canımmm kayınbaBam yaa Büyük adam )
sevgilim: sağol annem.. Ben çağirdiğimda hiç gelmiyor gene seni kırmadı geldi
kv: eee napim oğlum senin yüzünü görmek için Burcuyu çağiriyorum. yoksa soluğu Burcunun yanında alıyorsun.. yüzünü göremiyoruz valla.. özlüyoruz oğlum..
sessizlik..
kv: 10 gün ananı Babanı görmedin gelir gelmez Burcuna koştun..
herkeste sessizlik.. çook Bozuldum.. kayınbabanın yüzü fena asıldı.. konuyu değiştirdi ablası da Bozuldu.. çok kızdılar ama Belli etmediler. hiç Bişey yemeden kalktım sofradan.. 15 dk sonra geldi hiç Bişey olmamış gibi konustu.. ne yapalım öyle kabul ettim.. daha kötülerini de gördüğüm için.. Bi de iyi yönleri de vardir..

Back