Kocam ile annesi arasındaki tel görüşmesi ;
eşim: Anne biz akşam yemekten sonra geliriz , sen yemeğini ye.
kayınvalide: Yemeğinizide alın gelin bereber yiyelim.
eşim: Anne biz yemeği ısıtttık yiyoruz, getiremeyiz,
kayunvalide: olsun siz genede getirin beraber yiyelim.
eşim: Anne yemeğimizi yedik biz, sende ye biz geliyoruz.
Kayınvalideye gidilir ve ordaki diyalog;
K:Karnınız aç mı, yemek yedinizmi?
Eşim: Anne yedik dedik ya, sen neden yemedin,
K: Sizi bekledim, yemek getireceğiz dediniz ya,
Eşim: Anne biz getireceğiz demedik, hazırla hadi sende ye.
5 dk sonra;
K: Abinle yengen aradı , yemek yememişler onlara yemek hazırladım, siz neden yemeği evde yediyseniz artık.....
Ben: E biz sana yük olmayalım dedik, hem yemek hazırdı o yüzden yedik.
K: Benim canım sizin evdeki yemeği çekmişti, insan azıcık düşünürdü ....
Ben ve Eşim : ............................
Bu arada bi ayrıntı farkındaysanız yukarıda bizim evde pişen yemeğin ne olduğuna dair tek bir açıklama ve cümle yok.... Bazı insanların canı ne olduğunu bilmediği yemeği bile çekebiliyor :)))))))
Benden size bir diyalog daha; evliliğimizin 2. ayı galiba, bir pazar sabahı, kayınvalidemin telefonuna uyanıyoruz,
Kayınvalide: Napıyorsunuz,
eşim : Uyuyorduk anne, artık uyandık
K: İyi hadi kahvaltıya gelin
Eşim: Yok anne, biz evde yeriz saol siz yiyin
K: tamam iyi o zaman kahvaltınızı da alın buraya gelin beraber yiyelim.
Eşim: ................. eşim ne diyeceğini bilemez telefonu ben alırım
K:Kızım nasılsın, hadi bize gelin
Ben: Anne gelemeyiz ben çamaşır yıkayacam, ev işi yapacam, bu hafta ankara'ya gittim geldim, ev çok dağınık
K: Tamam çamaşırını da al gel, ben evi yaktım içerisi sıcak, dışarıda da güneş vurdu bizim eve yıkar kurutursun,
Ben: Anne bizim eve de aynı güneş vuruyor, sorun yok
K: Olsun sen gel burda daha iyi kurur.
Ben: ........... telefonu eşime veriyorum
Eşim: Anne sen bişey yapma biz gelemeyiz, gelecek olsak ararız.
K:Tamam...
2 gün sonra gideriz kayınvalideye, masanın üstünde yarı kurumuş börek var,
K: Börek yiyin,
biz: Saol anne tokuz,
K: Olsun olsun yiyin, o sizin hakkınız, ayırdım ben buraya, geçen gelecem dediniz gelemediniz, o gün sizin için yaptırdım o böreği, hakkınızı yiyin
Biz :yine suskun..
eski nişanlım milasta üni okuyor , öğrenci evinde kalıyor, yanına çağirdi Beni.. Bu arada 3 erkek kalıyorlar evde... tamam dedim, önce sizinkilere Bi danışalım.. neyse gittim, son karar onların.. git derse Biletimi alip gidicem, gitme derslerse gitmicem.. ( toyum Be o zamanlar daha yaş 21 , şimdiki cazgızlığımın c si yok )
Kv & KB: kızım Biz düşündük, şimdi sen gidiceksın, yaşar okuldayken yaşarın ev arkadaşları sana sarkıntılık yapıcaklar ( çocukları sapık ilan ettiler 2 dakkada ) sonra yaşarın Başı Belaya girecek, Belki Allah korusun çekip vurucak onları, elini kana Bulayacak..
B. tamam o zaman anne, gitmem olur Biter..
neyse eve geliyorum, nişanlıma tlf da gelemeyeceğimi söylüyorum, onay vermediler diyorum, nişanlımsa ama Ben konuştum onlarla tamam dediler, hatta Biletini kendileri alacaktı... Böyle de dengeleri ayarları Bozuktu, ona ayrı Bana ayrı konusurlardı... velhasıl ertesi sene yaşar eve tek çıktı, yalnız kalıyor, Bu sefer tecavüze uğrama riskim yok, gitmeme onay veriyorlar, ve gidiyorum... abartısız günde en az 5 tlf alıyoruz kayınvalideden ve direktifler Bitmiyor, raporlar Bitmiyor.....
kv: kızım kahvaltıda ne yaptın ? ne hazırladın ?
B: anne sigara Böreği sardım, yumurta falan..
kv: tamam saat tam olarak kaçtı yediğinizde ?
B: 10 falandı..
kv: tamam suan 2 olmus saat, acıkmıştır, ne yiyecek Bu çocuk ?
B: Bişeler yaparım anne..
kv: Bişeyler ama ne ? makarna falan yaparsın sen yemek yapmayı Bilmezsin de..
akşam tekrar arar, dişardayızdır, müzik sesleri falan duyar
kv: kızım, gece gece ne işiniz var sokaklarda, allah korusun gece siz yürürken Biri dönse sana laf atsa oğlum gitse kavga etse, allah muhafaza Başı Belaya girse ne olacak ha ? annecim gidecez şimdi... Bu arada öyle fena kadındı ki, oğluna asla söylemez Böyle şeyleri, hep Beni yedi heppp. oğluyla konuşması Biter, ver de telefonu kızımın sesini de Bi duyayım çook özledim der, Ben alırım tlf nu nasılsın Bile demez, anca ne yaptın oğluma ne yedirdin ne içirdin , kaçta uyudu öksürdü mü aksırdı mı ? cidden normal değildi, takıntılıydı oğluna.. Beni insan olarak değil de oğlunu mutlu etmek için yaratılmış Bi cisim olarak algıladı durdu.. allah alacakları geline sabır selamet versin..
bi tane de ben anlatayım:)
bayramda bizdelerdi. ev misafir dolu. mutfakta baskül var. bi sürü insanın önünde ayyy bi tartılayım dedi (boyu 1,50 falan) tartıldı 60 kilo. bana döndü hadi sende tartıl dedi (benim boyum 1,70) ben 61 geldim. yüzünde gülücükler sevindi ayyyy gelinim benden kilolu benden şişman falan dedi. ben bozum tabi. :))) herkes şaşkın bunun sevincine anlamsız anlamsız bakıyor...
selam canım. Buraya takıldım okuyorum valla çok güldüm:)))) senden naber?
hemde nasıl kıskanılan esımle bı yere gtmeyı planlıorz mesela bende geliyim bnide goturun goturene kadar hergun arar mesela gorumcemı esımın karısı sanılr dısardan gorenler esmde ne yapsn yazzık bı elnde ben bı elnde kardesı hatta bı adam yolda cok sanslısın abı dedı esıme nasıl bozuldum ne gozle baktı kımbılır
ya işte buna sinir oldum gerçekten.neden onunda elini tutuyor ki hey allahım.benim eşimde aynısını yapıyor anlam veremiyorum gerçekten.çok saçma geliyor bana.oda annesinin elini tutuyor geziyoruz bi benim elimden bide onun elinden tutuyor o ortada bizde sağında solunda ayy çok sinir bir durum...
aayyy...ben de böyle bir kolunda karısı bir kolunda annnesi dolaşan bir adam görmüştüm hem çok gülmüştüm hem de acımıştım ya
ben de yazim aklıma gelmişken, devamı bol bol gelir
öğlen yemeği hazırlanıyor, tavuk haşlamış kendisi o tavuğu öylece koyacakmış masaya
ben: anne ben bu tavuğu bölüp azcık kızartıcam?
k.v: sen bilirsin kızım, ben karışmam
tavuğu parçalamaya başlıyorum, geliyor
k.v: öyle koysaydın onu kızım
ben: napim anne kızartmiyımmı?
k.v: nasıl seversen öyle yap
ben devam ederim, tavuğu tavaya koyarım
k.v: haşlanmış da güzel oluyor ama
ben: anne kızartmayalım o zaman bırakıyorum?
k.v: aman ben karışmam, nasıl seversen öyle yap
ve bu diyalog tavuk pişip masaya servis edilene kadar devam eder
güyaa hiç bir şeye karışmaz, sağ olsun..
Ocak ayında kayınvalidemlere gittik 11 gün evden cıkmamaya kaldık eşim ameliyat oldu herneyse. eşim ameliyat olcak özel hastanedeyiz. oda 2 kişilik ben dedim ki sessizce eşime ben senın yanında kalırım eve gitmem dedim oda taamam dedi neyse kayınvalidem basladı oglan benım oglum ben dogurdum biz kalıcaz yanında dıye bende eşime baktım sesını cıkarmadı kadın tekrarladı oglanımı ben dogurdum bız kalıcaz dıye eşimde siz eve gidin anne dedi 3.cuye soyleyınce bende anne o senın oglunsa benımde kocam dedım..
Neyse eşimi amelıyattan cıkınca erkek hastanın odasına almıslar yanında kayınpederım kaldı. Kaldı sözlerını yerıne getrdıler ama kocacım o gece neler cekmıs
eve gittik hastaneden neyse kayınwalıdem ve ben acıktık anne ne yıyelım dedım dolapta yemek vardı dedı neyse sesimi cıkarmadım. Yedık kadın yedıkten sonra ne dese begenırsınız 1 hafta önce yapmıstım sayendee yedikk insan ac olunca nasılda yiyor demi dedii yalnız en cok ben yedımm meger kalan 1 haftalık artık yemeklermıs ne yapcaksınn banaaa bunun gibi neler yaptılar yapıyorlarda....
Ben yüce mahkemeye Allaha havale edıorummmm
sapık kadın bide seni mi zilediiyi hadi oranda şu çatlak var buranda bu var vücudunda oğlum seni iyi beğeniyor falan diye haset haset konuşmamış
bende bir tane anlatayım hemen :))
dolma sarmak için iç hazırlıyorum ve
kayınvalidem ....aaa bak kimyon koyma oğlum sevmez..koysan da yemez bak ziyan edersin
ben...yer anne M... bu baharatı çok sever ve ben her yemeğe koyarım biliyorsun sende
kayınvalide....hayırr,yemezzz koyma diyorum
o sırada mutfağa eşim girer ve bayılıyorum şu kimyonun kokusuna,süper bişiy der...
kayınvalidem...evetttt bende diyorum ,bol koy m..... sever diye
ben.....
Benim kayınvalidem de oğlum yemek sevmez kızartma türü yer hep o derdi sürekli, bende öyle yapıyordum sonra eşim geldi dedi ki "niye hiç bana sulu yemek yapmıyorsun"Ama canım annen böyle böyle dedi. "sen ona bakma ben yemek değil onun yemeklerini yiyemiyordum"
Birgün de yine sofradayız, "oğlum hayatta yemez" dediği birşeyi eşim kaşık kaşık götürüyorkayınvalide:
Oğlum? sen bunu yemezdin?
1 dk sonra: Ama sen sevmiyordun bunu?
5 dk sonra: Sen bundan hiç yemezdin ki?
10 dk sonra: Şimdi ne olduda sevmeye başladın bunu?
15 dk sonra: Sana sevdiğin bişeyler yapiyimmi?
Eşim hiç istifini bozmadan götürmeye devam
hamile olduğumu 18-19 haftalıkken bayramın ilk günü kaynanama sölicez
ve bu arada benim karnım haftama göre daha büyük bariz hamileyim
üstümde hamile bebekli tişort falan var
eşim benden önce girdi içeri
sonra prenses gel gel dedi
görümcemle kaynanam karşımda
ben de içeri biz geldikkkkkkkkkkkk diye zıpladım
baktım kimseden tepki yok
görümcem öptü bayramın kutlu olsun falan
kaynanamın elini öptüm
ne bu kız gitgide iyice dobiş oldun sen (şişman da hiç sevmez)
e anne hamileyim ya
hadi ordan be
hahaha annen inanmıyo aşkım
yok anne hamile
hadiyin ordan töbe töbe
anne görmüyo musun şaka mı yapıyosun karnıma baksana
kilo almışsın yine sen
anne böle mi kilo alırım göbeğe baksana
en sonunda ultrason fotosunu çıkardım
ay inanmıyosan buna bak anne
heeee Allah hayırlı evlat yapsın
oğlan mı olcak bu?
hee nerden anladın
güzelleşmişsin
çok şükür
Benden bir diyalog daha; Eşim ve ben kayınvalide ve kayınpeder ile bir tatil beldesinden dönüyoruz,
K.Valide:Şu kenarda yemiş satılıyor alsaydık aslında, (eşimde son sürat gidiyoruz, hiç duralacak durum yok)
K.Peder: şimdi çocuk duramaz sonra bi zaman alırız,
K.v : Ama canımız çekebilir, bak gelinde hamile
Ben : Anne benim canım istemiyor, midem bulanıyor zaten,
K.V: olsun çeker belki, hem buranın inciri güzel olur,
K.P : Oğlum dur alalım bişeyler, (incir ve keçi boynuzu alınır)
K.P: e hani incir istedin bir tane yedin gerisi ne olacak
K.V : o kadar işte yedim geçti, alın siz keçi boynuzu yiyin, faydalı olur
K.P : aman neye faydası varda, ben yemem o garip şeyden,
K.V : Olurmu her derde deva gücü kuvveti artırır, erkeklerin şey (spermden bahsediyor) sayısını artırır, doğurganlığı arttırır ... Herkesta bir suskunluk,şaşkınlık
eşim : Anne bu arabada o dediklerine ihtiyacı olan yok sanırım
Arabadakilerin durumu şu kayınvalide 10 tane hamilelik geçirmiş 6 çocuğu var, kayınpederin kayınvalideden 6 diğer eşten 3,toplam 9 çocuğu var, biz 3 aylık evliyiz ben de 7 haftalık hamileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?