• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana degil sanki bir cadiiiii :(

bu gece tavsiye uzerine istihareye yaticam, guzelce abdestimi aldim internetten arastirdigim kadariyla edindigim bilgiye gore istihareye yatacagim canim arkadaslarim.

Canim yaşadığın durum çok zor seni çok iyi anlıyorum bu tarz olmamada bendede bı kaynana var offff seninki yanında melek bili olabilir en tehlikeli kişiliğe sahip bende çok geriliyorum seni çok çok iyi anlıyorum yorumları okudum benimde kafam çok karışık bide düğünüme çok az bı zaman var 56 gün kadar... Ben elinden geldiğince fazlasıyla uzak durmaya çalışıyorum yapılacak en iyi Sey bu daha sonrasını bende bilmiyorum zaman ne gösterirse......

tüm konularınızı okudum. Allah günah yazmasın, evlenmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Olacak bir iş değil ne nişanlınız ne ailesi.

namazını kılıp duasını okuyup hiç konuşmadan abdestli uyuyorsun...

nesini bilmiyorsan söyle canım.. ben anlatırım sana

istihare duasini okuyup uyucam. bu arada istisare nasil yapiliyor bilen arkadaslar varsa yardimci olabilrmi? internetteki bilgilerden pek bisi anlamadim :(

Ne için yapılıyor bu anlamadım Canim?

canım yazın uzundu okuyamadım ama sana tek tavsiyem başta nasılsa öyle gidiyor aşktan gözünü kör etme eğer azda olsa nişanlın anneci ise bence kendini atma ateşe bu lafımıda hatırlarsın evlenince

Bu yazıyı okuduğumda anne oğul arası bir gerginlik,
ev hali olabilir demiştim amaaa diğer konularını da okudum..
Kayın validenden öte nişanlın arkanda değil..
En büyük problemleri bu yaratacak..
İstihareye yatmaktan öte onunla bu konuda enine boyuna konuşmalısın..

önce İstişare sonra İstihare gelir...

Eğer İstişareden sonuç alamıyorsan istihare gelir yani etrafına, büyüklerine sorunca sana bu iş olmaz diyebilen aklı selim insanlar varsa gerek yok

ki sadece şurda yazdığın iki kelime ile bile belli...

önceki konunda da yazmışım, nişanlın seni ailesine karşı savunmayan, çocuk gibi ağlayan biri, evlilik çocuklarla değil yaşını başını almış mantıklı insanlarla yapılır

kimisi bu yönlerini iyi saklıyo ancak evlendikten sonra anlıyorsun Allah korusun ama seninki vermiş baştan sinyali yol yakınken dön derim....

canım dıger konularınıda okudum sen bence aılenı dınle bak aılenın onaylamadıgı bır evlılıgın sonu ıyı olmuyo hem nısanlında bı tuhaf darılma ama bu evlılık tat vermez sımdı evlenıp mutsuz oluncada aılene bısey dıyemeyeceksın senın yasadıkların evlenınce katkat artar bence sen mutsuzlugu cagırma aılen haklı babanı dınle onları kırma

senin adına üzüldüm kendi yaşadıklarım aklıma geldi ailemide nişanlımın ailesi davet etmedi hiç beni bile evlerine istemezdi kadın tam problemliydi kendini üzersin başka kimseyi degil çok uzatma bence evlilik aşamasında dahada işin içinden çıkılmaz hal alıyor benim gibi düğüne sekiz gün kala nişan atmanı istemem o yüzden çok iyi düşün ve karar ver lütfen allah yardımcın olsun

canım diğer konularına da baktım. bana öyle geldi ki, seninle ve nişanlınla, senin ailen ve nişanlının ailesiyle aranızda çok fazla görüş farkı var. en basitinden nişan alış verişi. daha önce bu konu hiç konuşulmadı mı ki? nişanlın ve sen aranızda konuşup ortak görüş sağlanmamış gibime geldi. sen istiyorsun, o ne gerek var diyor. biz de nişan bohçası falan yapmadık. bunu ben de, nişanlım da gereksiz gördük. aileler de bu kararımıza saygı gösterdi. kuzum siz iş resmiyete dökülmeden ne konuştunuz? ne paylaştınız? bunlar flört dönemi,nde zaten ortaya çıkar. arada görüş farkı varsa, ilişki nasıl sürdü? görüş farkını anlayamadıysanız sizin iletişimiizde eksiklik vardır.

nişandan sonra aileler birbirlerine sık olmamakla birlikte gidip gelmeliler. kaynaşma açısından gerekli bu. gitmeyi isteyip reddedilmek çok ağır bir şey. herhangi bir misafir bile olsa, müsait değillerse başka bir güne randevu verilir bildiğim. özensiz bir ilişkiniz var. şimdiden böyleyse, sonrası nasıl olacak? bu kadar ayrı kutuplarda olursanız evlendiğinizde beraberce mutsuz olursunuz. aileler çok önemli dünürlerin birbirini çok sevmesine gerek yok. ama arada hep saygı ve özen olmalı diye düşünüyorum. üstelik bizi ailelerimiz yetiştiriyor. aileler önemli değil, herkes kapısını kapayıp oturuyor diye bakmamak lazım. o ailelerden herkes kendi payına düşeni alıp, kurdukları aileye getiriyor.

bu işi bence biraz düşün canım:( iki yıllık emek diyorsun da, önünde de koca bir ömür var canım.

evet canim arkadsim yattim istihareye cuma aksamiydi yattigimda, hic bisi gormedim, ama sabah guzel uyandim, cumartesi aksmi yani dunde yatmadim.
ben de daha önceden yatmıştım baska bir şey için ben de bişi görmemiştim canım yaa ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun:16: gerçi işine karışmak gibi olmasın ama okuduğum kadarıyla senin için pek hayırlı gibi durmuyor bi ara ayrıldım demiştin yine geri mi döndün ne oldu ki

ben de daha önceden yatmıştım baska bir şey için ben de bişi görmemiştim canım yaa ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun:16: gerçi işine karışmak gibi olmasın ama okuduğum kadarıyla senin için pek hayırlı gibi durmuyor bi ara ayrıldım demiştin yine geri mi döndün ne oldu ki

evet canim arkadasim bi ara kafamda bitirdim, tamam dedim, bi hata yapiyorum bitti artik dedim, ama sonra bktim nisanlim gercekten cabaliyor, babsiyla geldi. cadi annesi gelmemisti. oyle canim benim, babamda beni onlara vermek istememesine ragmen, zamana birakalim zaman herseyi gosterir dedi, sonra nisanlimin kulagini babasi cekmis olacak ki, boyle bi nasil desem iyi guzel degisme oldu tavirrlarinda ve hala nisanlimin tavirlari cok samimi ve daha olgun oldu onceki durumuna gore. simdi iyi ama simdide annesi azitti, sorunumuz hep cadi annesi, herseyin kaynagi bu kadin. hafta sonu nisanlimla bulustuk, havanin guzel olmasini firsat bilip domatesimizi peynirimizi aldik sahilde piknik yaptik, cok guzeldi, cok guzel gecti, biran nisanlimin yuzune baktim ve icimden dedimki, Allahim, dunya ve ahiret hayatimda hayirli olani bana mubarek eyle dedim icimden, eger hayirli degilsek birbirimiz icin, bizi birbirimizden uzaklastir hayirli olani kolaylastir dedim ve hep bunun icin dua ediyorum.

cnm düğün zamanını uzatın ve ailen açıkçasöylesin daha sizi tanımadık ne düğün tarihi diye kız tarafısınız siz birşey olmaz bunu demekle çünkü kız tarafı naz tarafı :34: ama sana tavsiyem illa ki nişanlınla evleneceksen sanki başka erkek yok.... ailesini i ce tanıman belliki normal değiller asabiler dikkat et hayatının hatasını yapma

Back