• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana degil sanki bir cadiiiii :(

sevmek aşk güzel şeyler ama evlendikten sonra pek bi işe yaramıyo.sorunlar kişilikler hortluyo.sonrada allahım ben ne yaptım diosun ama bakıyosunki artık çok geç.şimdiden böle sebepsiz heleki daha nişanlıyken böle bağırıyorlarsa evlenince neler yaparlar düşünemiyorum.sana karşı tavırlarınıda beğenmedim açıkcası.hayatını sevdiğinde olsa aman kızmasın dierek harcama.kendin için yaşa seni el üstünde tutacakk saygı gösterecek biriyle birlikte ol.emin ol kimse vazgeçilmez değildir.kendine yazık etme

nisanlimi seviyorum. aksi huylari var ama iyidir suyuna gidersen ama annesi kafami karistiriyor, nisanlim simdi bana ya kusura bakma ben ozur dilerim diyecegine, bunu diyecegine, konuuyu uzatma tamam deyip bastirmaya calisiyor yuzume telefonu kapatiyor, ne diyecegimi sasirdim yemin ederim ki :((((((((( nasil yapicam ne yapicam bilmiyorum :((( allaha dua ediyorum sadece hersyin hayira kavusmasi icin :(( inanin ki okadar zor durumdayim ki :(( ne yapacagimi bilmiyorum ::(((((((

huyuna,suyuna gidince herkes melek olur tatlım..bence artılarını ve eksilerini ölç nişanlının hangisi daha ağırsa ona karar ver..ilerde daha büyük sorunlar çıkıyor ben yaşadım bari sen yaşama..ki hala doldurmaya çalışıyorlar eşimi

ben neler cektim bir bilsen ama simdi hersey yolunda oncelikle bunu bil.bak canim nisannin seni gercekten cok seviyo daima senin yaninda ona cok guveniyorsan gerisini gercekten bosver canini sikarlar uzulursun psikolojin bozulur ama zamanla hersey yoluna girer inatlasma kusme tavir falan alma annene babanada anlatma sen nisanlini avcunun icine al ona olan sevgin sevkatin anlayis ve guvenin onu elde etmek icin cok yardimci olucaktir sana sonra kaynana onenli faktor onla aran iyi olmazsa ogluylada bozulur oglu annesinin pesine duserse dimdizlak ortada kalirsin hicbir zaman kaynanandan korkma bende senin gibi cok korkardim elim ayagim birbirine dosaridi konusamazdim onla bile simdi guluyorum bu halime gerekirse kaynana yalakalik yap sevdir kendini annegim falan de ne istiyosa yap o sana degil sen ona biseyleri goster ogretki seni onemsesin ne kadar iyi niyetli iyi bir insan oldugunu goster bu kafayla gidersen daha cok buyuk tadsizliklar yasarsiniz olan senle sevdigine olur en cok siz uzulursunuz onceden iyiydi degisti diyosun demekki degismesi icin bisey olmus birileri kadini ogretmis bu gorumce olabilir ki benimkki gorumcelerim yuzundendi kaynamida elime alinca gorumcelerim avcunu yaladi :1: yada biseyler umdu onu bulamadi onun tavrini yapiyo neyse sa,a dedigim gibi yalaka ol devir yalaka devri kendini sevdirmek iyi gecinmek istiyosan yalakalik sart hicbir zamanda ocumu aliyim o bana bunu yapmisti bende ona yapiyim diye kaynana kinlenme olurmu hadi basarilar sana :1:54:

Sen bu adamı bırakamazsın canım. Sözlüykende nasıl güvenipte nişanlanacağım diye için içini yiyordu. Nişanlandın. Şimdi de nasıl evleneceğim diye için içini yiyor. Bence tüm sorunlara rağmen evleneceksiniz de. Böyle böyle gider sizin iş. Evlilikte kavgalı, sıkıntılı bir şekilde yıllarca sürer gider böyle. Bakmışsın yıllar geçmiş. Sakın yanlış anlama bu söylediklerimi. Bile bile lades olacak gibi geliyor bana. Ama umarım evliliğiniz sorunsuz olur, herşey düzelir ve hep mutlu olursunuz...

sen bu adamla bu sorunları çözmeden evlenirsen buraya daha çook konu açarsın gibi geliyor..

eski konuları okudum canım...Kayınvalidenin sürekli sizi oyalamasına çok sinir oldum...Ayrıca nişanda takı sorunu çıkmış orda nişanlının yaptığıda hiç hoş bir şey değil...Neyse canım diyeceğim şu ki = Hakkında hayırlısı olsun ama diyebileceğim tek şey var o da iyi düşünüp çok iyi bir karar vermen düğünün olmadan her şeyi düşün tart ölç derim...:34:

bende şimdi bütün konularını okudum, hem sözlülüğünü, hem nişanlılığını doğru düzgün yaşamamışsın, evliliğini nasıl yaşicaksın? çok sinir oldum okurken nişanlına. bence önce bi karakter sahibi olsun da sonra hayata 2 kişi devam etsin. seni kırmak istemem o yüzden fazla bişi demek istemiyorum.kaynanana hiç bişi diyemiyorum.. Allah yardımcın olsun, umarım nişanlın kıymetini bilir..

Öncelikle şunu söylemeliyim kendimi yerine koyduğumda istenmedigimi anlarım bunuda direk nişanlıma söylerim :) Çünkü bu tavırlar başka bişeyin göstergesi olamaz , diğer konularını okumadım nişnlının karekterini aranızda neler olup bitdigini bilemem ancak annesiyle bagırarak tartışması da hoş bi durum degil , ben senin yerinde olsam olan biteni açıık açıık konuşurum , ben kızlardaki bu korkuyu konuşmamamyı anlamıyorum , birşeyi ancak konuşarak çözebilirsiniz bunuda sevdigin adamla konuşarak çözebilirsin zaten konuşmaya korkuyosan evlenmeyi hiiiiiiiiiç düşünme :) Kolay gelsin arkadaşım

nisanlim konuyu bastirmaya ve konuyu kapatmaya calisiyor. uzatma ne yapayim diyor. ayrica canim arkadaslarim benim korkupda soyleyemedigim bisi yokki. ben herseyi catir catir soyluyorum sadece o an olan o bagirisma beni korkuttu. beklemiyordum cunku oyle bisi olacagini. birde belirtmek isterim ki, bana kirilma demeyin cunku ben. buraya size icimi dokuyorum, beni kiracak bisey soylemeyeceginizi biliyorum emin olun. dun geceden beri beni yanliz birakmadiginiz ve dusuncenizi paylastiginiz icinde tesekkur ediyorum.

ben senin yerinde olsam önce kaynanamla konuşurm anne benim hakkımda neler düşünüyosun diye inan 11 senelik evliyim ben neyi anladım biliyomusun insan eşiyle degil bütün sülalesiyle evleniyormuş karışanmı dersin laf söyleyenmi aile istemeyince gidiyo canım bak bana eşimin anneside istemedi beni inan çok zor oluyo halen sürtüşmelerimiz var inan dedim aman eşim sevsin gerisi boş ama olmuyor malesef nedenmi diyeyim hep kazık üstünde oturuytosun acaba birşey dermi aman gözüne bu batarmı :18::18:hep korka korka gittim kaynanamlara yedigim laflarda cabası kötü gelin olsam neyse inan her bayram birt hafta önce gidiyorum evine temizlik tatlı dolma yemegine kadar yapıyorum evi çok büyük :53::53:ben bir bayram evimde geçiremedim şöyle güzel varsa yoksa anasına giderdik eşimin aman birşey demesinler kaynanam bir bbayran olsun kandil olsun aramaz sormaz düşün annem kasımda memleketten geldi gitmedi anneme gelinimiz orerasyon geçirdi 2 kere demedi geçmiş olsun ben ise itaat ettim hep aman laf demesin kötü olmayayımda eşim üzülmesim eşimi seviyorum allah var ama diyorum bazen keşke bunlara gelin gelmeseydim :30::30: inan kızken neşe dolu bir insandım şimdi sinirli agrasif ve panik atak hastasıyım ben bir eltim var allahlık :47::47:onun için iyi düşün derim ben bir erkekle bitmiyo inan :14::14:ben 6 sene görüştüm eşimle düşün ne zorluklar geçirdim evlenebilmek için canım dügünüm nişanım aldıkları eşyalar evi alışverişleri hep kafama kalktı anlıcagın insan gibi davranmadı neden kiloluyum diye memleketlisi olmadıgım iiçin ben kaynanamın beni istememesini komsudan duydum canım ne yandı inan bak eger istemnedigini bilseydim evlenmezdim böylede der küpü olmazdım rahmetli babamla annecim var sag memlekete gittim bu panik atak hastalsı olınca anacım dediki babama bey biz bu kızı verdik bu ne oldu sarılıp agladılar birbirlerine düşün ne acıdılar halime bende duydum konuşmalarını bende agladım onlar aglıyolar diye şimdi nese dolu paşa gitti yerime sinirli hep aglak psikolojisi bozuk paşa geldi senin yerinde olsan iyi düşünürüm ailen istemiyosa vazgeç bu evlilikten çünkü babacım derdiki kızım bir nne babanın istemedigiyle sakın evlanme üzülen hep sen olursun dedi benden sana tavsiyem git annesiyle konuş bak bakalım ne derdi varmış yardım edebildiysem ne mutlu bana umarım kırmmamışımdır seni ben yaşadım halende yaşıyorum sen üzülme bari:14::14::14:

kizlar bak aynisini bende yasadim diyorum suan hersey yolunda beni sevmeselerde saygi gosteriyolar ayni seyi bende onlara yapiyorum eger kaynanizin icinde merhamet yoksa ne yapsan bosuna en iyisi onu iyice taniyip suyuna gidiceksin ne istiyosa oyle yapki sana takmasin bende duydum beni saga sola sikayet etmelerinide ama simdi guzel gelini oldum :nazar:

ıyı aksamlar.bende bır ay once nısanlandım.ve sunu anladım ıkı gencın bırbırını sevmesınden asık olmasından daha gercekcı durumlar var.buda ıkı aılenın bırbırı ıle uyumu.bazılarımız dıyebılır aılesıylemı evlenıyorum dıye ama evet kısmen aıle ılede evlenılıyo.sen evlendıkten sonra nısanlının aılesıne dahıl olucaksın kendı evıne mısafır gıbı gıdıceksın.bu sebeple aılenle durumu paylas ve ıstısare edın derım.buyuklerının tecrubeleı dogrultusunda hareket et derım.sonucta nasıp olurda evlenırsen korkup kapıdan dondugun evın gelını olucaksın.evkendıkten sonra ayakkabını alıp kacamazsın canım.hakkında hayırlısı olsun..

Canım bende seninle hemen hemen aynı duyguları paylaşıyorum..Bende aynı süreç içersindeyim.Nisanlım cok iyi olmasına karşın ailesi tam bir felaket ötesi..Kaynanam sürekli kayınbabamı doldurur üstüne salar..Ailede ikilik hat saffada..Babası icin sırf büyük oğlu önemli önceki eşinden olan sürekli ayırt mevcut.. bizimde buna benzer konularımız gçti.kaynanam ben değilde daha cok o git derse gidecek gel derse gelecek bunları kabul edecek hakimiyet kurabileceği bir kız arıyormus ben onun kriterlerine uymayınca tahsilli okumuş cahil olmayınca haksızlığa gelemeyince beni istemedi.. oğlan baska ilde yaşarken benim yaşadığım ile tek gelip ailesini silme eyleminde bulunsada oğlanın peşini bırakmıyorlar resmen.. nede kabulleniyorlar oda illede seni bırakmam diye bana yükleniyor.. açıkcası bnim ailemde bu ilişkiyi istemyor üstelik AKRABAYIZ.. yani beterin beteri vardır. nişanlından eminsen sevgisinden saygısından onlardan uzak olacagını istemediğini gerekçelerinle anlatıp fikirlerini alırsın en ufakta olsa onlar haksızken onları nokta kadar tuttuğunu hissettiğin anda bitirrsin. Ama kendi ailene hic bir zaman için sırtını dönme.. :34::34::34::34:

kizlar bak aynisini bende yasadim diyorum suan hersey yolunda beni sevmeselerde saygi gosteriyolar ayni seyi bende onlara yapiyorum eger kaynanizin icinde merhamet yoksa ne yapsan bosuna en iyisi onu iyice taniyip suyuna gidiceksin ne istiyosa oyle yapki sana takmasin bende duydum beni saga sola sikayet etmelerinide ama simdi guzel gelini oldum :nazar:

ben sana katılmıyorum hep onun huyuna suyuna gittiğinde kendini daha da bişey sanıp daha çok üstüne geliyorlar..o yüzden en iyisi görüşmemek..sen ne yaparsan yap huyunada gitsen suyuna da gitsen yine istenmeyen gelin olucaksın o yüzden kendini ezdirmeyeceksin laf söyletmeyeceksin ki anlasınlar..anlamıyorlarsa da kendileri bilir..

Son düzenleme:
önemli bir kararın eşigindesin bu durumu yaşayan sensin iyi düşün karar ver derim kalbini dinle aklını dinle ve dua et

kaynanana yalakalık yap diyenlere katılmıyorum. kendi annemin işini yapmak varken hiçte kaynanamın işini yapamam. annecim annecim diye asla peşinde koşturamam.ben neysem oyum severse boyle sever sevmiyosa kendi bilir
ben de nişanlıyım şükür kaynanamla aramda bi problem yok ama başlığı açan arkadaşımın yaşadıklarının çeyreğini yaşasam yüzüğü alır kafasına atardım. bu ne yahu. bile bile kendini mutsuzluğa sürüklemek seneinki arkadaşım. bir laf var "sen izin vermedikten sonra kimse sana kendini değersiz hissettiremez" diye ne kadar doğru.
diğer konularında da seni çok uyarmıştık ama.....

acikcasi yalakalik yapmak bana gore degil, yapimda olmayan biseyi, icimden gelmeye gelmeye yapamam, beni istemeyeni bende istemem diye dusunuyorum, nisanlim bu olaydan beri annesiyle konusmuyor, yalniz yuregim bana bu olaydan beri sunu fisildiyor; agzimizin tadi bozulmasi, huzurum kacmasinda, varsin hicbirseyim olmasin, onemli olan agizimizin tadi, muhabbetimiz.

Back