Tespitlere devam..
(Bu konuda ben de çek dertliyim de)
Nişanlında her ne kadar çeşitli kültürleri görüp geçirmiş olsa da tipik Türk erkeği özelliklerinde.
Nedir bu tipik erkek özellikleri; para kazandığı, kendini ispatladığı işine dört elle sarılırlar, en eeen yarım akıllı diye tabir edilen erkek dahi bu işini düzgün yapar, geri kalan bütün işler onlar için angaryadır.
En yakınına yaptırır bu angarya işleri, onu ikna edemedi, baktı ;o yapmayacak başkasına atar. Önce can derler, sonra canan..
Mecbur kalıp yapıyorsa, erteleyebildiği kadar erteler, erteleyemediği durumda, üstün körü, yalap şap yapar..
Daha neler nelerde.. neyse...
Kadınlar ise daha ayrıntıcı ve sorun, sıkıntıyı önden sezicicidir.
Hem ortak paylaşım yapmak hem de sorun ve işleri ortadan kaldırmak için sürekli konuşur, anlatır, öğretir..
Özellikle gözlemdiğim (kendimden, etrafımdan, izlediklerimden, okuduklarımdan..)
Kadın ya fedakarlık yapar, bütün işi üstenir, bu kadını yıpratan, yoran bir durumdur; ya da sürekli dır dır yaparak, kafasına vurarak, sabırla yapmasını bekleyerek işi yaptırır..
İşte bazen durup, o benim yerimde olsa ne yapardı deyip ona göre hareket etmek gerekir.. benim taktiğim bu oldu artık, ancak öyle rahat nefes alabiliyorum.
Bazıları politik olmak gerekir demiş, doğru bazen gerekiyor bu; ama politikayı anlayan sezen biri için çok samimiyetsiz gelen davranışlar haline geliyor. Eşim bazen bana yapıyor bunu, çok ufak tefek saçma şeyleri güya bana soruyor ama bir bakıyorsun büyük kararlar, asıl sorması gerekenlerde pas geçmiş, işte o zaman kıyamet kopuyor, her iyi niyetin ardında bile başka bir düşünce mi var diye sorgulamaya başlıyorsun. İşi bilene artık bu politikayı anlayana yutturamıyorsun kısaca...
Diğer bazı kültürdeki kadınların düşünme ve çözüm bulma konularını beğeniyorum. Dır dır yapmadan, söylenmeden, olayları karşı tarafı şaşırtacak şekilde farklı çözüm yolları bulup uyguluyorlar.
Bizler ancak eşlerimizle konuşa konuşa, resmen kafalarına vura vura, eleştire eleştire yapmak durumunda kalıyoruz her türlü işi..
Şimdiden kolaylıklar ve mutluklar dilerim. Araya kızımın bakımı girdi, yazacaklarımı unuttum.
Güzel şeylere odaklan yassyy;
Bak bütün ülke kaçacak , gezecek ortam değiştirecek yer arıyoruz, ne güzel oraları gezme imkanınız var, farklı farklı yerleri gezin, toplu olarak ve nişanlınla. Bazen plan yapma nişanlına bırak durumu, o ailesiyle seni de idare edecektir. Annesiyle iyi anlaştıkça en azından nötr olunca ve hatta şikayet etmeyince, nişanlın da teşekkür edecektir sana..
Sonra ne güzel mezun oluyorsun, en güzel yaşlar ve durumlar..
Yazacağım çok şey var ama vaktim yok şimdi
(