• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Egemcim daha sonrasında da mesela evlendiklerindede cam silme halı yıkama gibi beklentiler olmasın bana göre.
Kaç yıllık evliyim cam silmemişimdir evinde,ne yapardım gittiğim zaman elektrik süpürgesini açıp halılarını süpürmüşümdür..Toz alırsın filan bunuda onda kaldığımız zamanlarda yaptım..
Çok fazla beklentiye girmemek lazım canım arkadaşım benim :KK19:
ben kaynanamın evini kendi evim gibi kabullendiğim için her işini yaptım halen de yaparım.tabii ki şimdi ki kızlar kendileri yapmıyor ve karşıdan iş bekliyor.bir ara bir ortamda gelinin b iri şikayet ediyordu,kaynanam evimi hiç süpürmedi diye.sen kaynanana ne iş yapıyorsun dedik,ne yapacağım eli ayağı tutuyor dedi.:KK51:

ahaha en sevdiğim konu bu oldu :-)

Biz akşam yemeklerine gideriz işten geliyorum diye hiç kaldırtmaz beni. Kendi pişirir hazırlar eder.
Ben sadece toplama da yada sofrayı kurma da yardım ederim.
Onun dışında görümcem var ufaklık eşim hayatım sen otur nurhayat yapar der beni oturtturur.
Şimdi hamilelik de yemekten sonra iyice ağırlık çöküyor hiç yerimden kalktığım yok. :KK59:

ben kaynanamın evini kendi evim gibi kabullendiğim için her işini yaptım halen de yaparım.tabii ki şimdi ki kızlar kendileri yapmıyor ve karşıdan iş bekliyor.bir ara bir ortamda gelinin b iri şikayet ediyordu,kaynanam evimi hiç süpürmedi diye.sen kaynanana ne iş yapıyorsun dedik,ne yapacağım eli ayağı tutuyor dedi.:KK51:

Bu birazda karşılıklı saygı ve sevgiye dayanıyor ama,aranız iyiyse sorun yoksa mesele yok..
Benimde öyle çok ciddi sıkıntım yok ama,ben yapmam mesela bir kaç kere laf attı hatta duymamazlığa geldim,imkanı var kadın tutsun yaptırsın mesela.O gelişnde ayıp etmiş ama madem o kendisi yapmıyor k.valideden de beklemeyecek yani.Ben kendi evime zaten zor yetişiyorum artık eskisi gibi gücümde kalmadı inan,zorlanıyorum artık yaparkende.

Hafta sonları uğradığımız zaman sofrayı kurarım toplarım salatayı yaparım zaten bunlar zor şeyler değil,olması yapılması gerken hareketlerdir..Bulaşık işini yıkamayı çok sevdiğiiçin tencereyi bana genelde elletmez kendi yıkar..

Eskiden yardımcı alma yaygın değilmiş veya fuzuli görünürmüş.
Artık çok yaygın olduğu için ben de başkasının evine gidip de temizlik yapmayı gereksiz görüyorum.

Kayınvalidem büyük temizliklerinde çok ima etti, hep geçiştirdim, yardımcı aldı sonra.

Bel fıtığım ve menisküs yırtığım var, açıkçası anneme karşı da kayınvalideme karşı da hatta kendime karşı da bunun arkasına SIĞINIYORUM.
SIĞINIYORUM çünkü yapamayacak durumda değilim, cok yorulsam en fazla 1 gece uykusuz kalır 2 gün belimi tutarım şimdi.
Ama 20 yıl sonra muhtaç duruma düşerim herhalde.

O yüzden yine anneme yardım ediyorum, ama kayınvalidemin evinde sofra kur, topla, çay, kahvenin ötesine geçmedim.

Bir de 3 tane bekar oğlu yorulacak diye aklı çıkarken orda iş yaparsam enayi yerine konmuş gibi hissederim.

hem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedi :KK70: o işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki :KK70: ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.

Cnm laf etmesinler diye yapmıştır onu
Benim kv de bana yapmıştı mutfakta her şeyi hazır edip beni çağırdı ben servis ettim:)

Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )
çok hamaratım ama k.v. evine gidince direkt otururum. hatta salon koltukları çok rahat eşimle orada sarılıp tv seyrederiz. kadın yemeği bulaşıkları halleder. ne kadar iş yaparsan o kadar iş bekler. boşvr alıştırma. arada bazen tabiki yapıyorum ama canım isterse.

çok hamaratım ama k.v. evine gidince direkt otururum. hatta salon koltukları çok rahat eşimle orada sarılıp tv seyrederiz. kadın yemeği bulaşıkları halleder. ne kadar iş yaparsan o kadar iş bekler. boşvr alıştırma. arada bazen tabiki yapıyorum ama canım isterse.

O yemek yaparken rahat oturabiliyor musunuz gerçekten?

Bu bana çok gaddarca geliyor.

Bende yemek yapma kurma kaldırma karışmam en son bulasigi yikarim o kadar
bazen kp der sofrayi kurun diye o zaman yardım ederim
Benim de nadirdir yemeğe yardıma gitmişliğim, ama ordayken o kadın ayaktayken oturamam.
Hazır sofraya gitmedim daha, en azından bir salata yapar, tabakları hazırlarım, her hafta bize hizmet etmek zorunda değil diye düşünüyorum.

gaddar mı? benimki gibi bir k.v. olsunda gaddarlığı o zaman gör sen.
Herkesin şartları farklı tabi.

Ama ne kadar gaddar olursa olsun ben yapamazdım.

kaynanamla altlı üstlü oturuyorum geçen sene üst katıma taşındılar, ev inşaat pisliğiydi komple ben temizledim, taşınmasını tamamen biz yaptık, sonrasında yaz temizliğini yaptım, hatta yediği bulaşıkları bile yıkamadan sofrada bırakır onlarıda ben bikaç defa temizledim, bu arada kaynanam beni oğlundan acayip kıskanır üst katımızada taşınınca iyice bizi didiklemeye aramızı bozmaya başladı, bi sefer kaynanamla tartıştım bu yüzden ve bana tartışma sırasında 'bugüne kadar bana ne yaptınki, bi tabağa sıç.p önümemi koydun' dedi o lafı duyduğum anda dondum kaldım ve o günden sonra evine çıkmıyorum işini yapmıyorum. Anladımki ne kadar yaparsan yap insan nankör olunca yaptığın hiç birşeyi görmüyor!!
şimdi sadece görümcemler geldiğinde üst kata çıkıyorum ondada herşeyi yine benden bekliyorlar inanınki sabah yaptıkları kahvaltı sofrası akşama kadar ortada duruyor ben çıktığımda benim yapmamı bekliyorlar ama artık umursamıyorum sadece bazen yine vicdanım el vermediğinde bişeyler yapıyorum, hatta çay içiyoruz diyelim çayı boşalan asla kalkıp bardağını doldurmuyor bekliyorlarki ben kalkıp doldurayım sözle dile getirmiyolar ama bakışlar hep bende filmkolik kalkıpta çayımızı doldursun diye, bende biraz bekletip sonra dolduruyorum çayları gene vicdanım el vermiyor.. hee bu arada bnm hamile olduğumun falan kimse farkında değilmiş gibi çünkü eskiler hamileyken tarla bağ bahçe yapıyolarmış ben hiçbişey yapmıyormuşum, görümcemde hamile ama o el üstünde tutuluyor hiç biyere eli sürdürülmüyor... Neyse bende allaha havale ediyorum eden bulur derler inş bulurlarda bende görürüm:KK61:o_O

kaynanamla altlı üstlü oturuyorum geçen sene üst katıma taşındılar, ev inşaat pisliğiydi komple ben temizledim, taşınmasını tamamen biz yaptık, sonrasında yaz temizliğini yaptım, hatta yediği bulaşıkları bile yıkamadan sofrada bırakır onlarıda ben bikaç defa temizledim, bu arada kaynanam beni oğlundan acayip kıskanır üst katımızada taşınınca iyice bizi didiklemeye aramızı bozmaya başladı, bi sefer kaynanamla tartıştım bu yüzden ve bana tartışma sırasında 'bugüne kadar bana ne yaptınki, bi tabağa sıç.p önümemi koydun' dedi o lafı duyduğum anda dondum kaldım ve o günden sonra evine çıkmıyorum işini yapmıyorum. Anladımki ne kadar yaparsan yap insan nankör olunca yaptığın hiç birşeyi görmüyor!!
şimdi sadece görümcemler geldiğinde üst kata çıkıyorum ondada herşeyi yine benden bekliyorlar inanınki sabah yaptıkları kahvaltı sofrası akşama kadar ortada duruyor ben çıktığımda benim yapmamı bekliyorlar ama artık umursamıyorum sadece bazen yine vicdanım el vermediğinde bişeyler yapıyorum, hatta çay içiyoruz diyelim çayı boşalan asla kalkıp bardağını doldurmuyor bekliyorlarki ben kalkıp doldurayım sözle dile getirmiyolar ama bakışlar hep bende filmkolik kalkıpta çayımızı doldursun diye, bende biraz bekletip sonra dolduruyorum çayları gene vicdanım el vermiyor.. hee bu arada bnm hamile olduğumun falan kimse farkında değilmiş gibi çünkü eskiler hamileyken tarla bağ bahçe yapıyolarmış ben hiçbişey yapmıyormuşum, görümcemde hamile ama o el üstünde tutuluyor hiç biyere eli sürdürülmüyor... Neyse bende allaha havale ediyorum eden bulur derler inş bulurlarda bende görürüm:KK61:o_O

bunların abartı olduğunu düşünürdüm eğer annem zamanında benzerlerini bizzat yaşamamış olsaydı...allah sabır versin canım. kendini ezdirme sakın. eşimin böyle ailesi olacak kırk yılda bir çıkardım evlerine. gidince de kurulur otururdum misafir gibi. çünkü yapsan da yapmasan da bir demek ki.

Senede 1 defa gideriz 2-3 hafta kaliriz. Icimden ne kadar yapmak gelirse yaparim. Hic dusunmedim ama sunu yapayim bunu yapmayayim diye.. Kahvalti hazirlarim toparlarim yine. Yemege yardim,camasir a, yatak toplama filan. Icimden geldigi icin

Ama belkide kendi ben hamileligin son ayinda ve lohusa iken evimin herşeyi yaptigi icin dusunmeden yapiyorum.. Allah razi olsun kendide yasli, hastaydı yine de yapti

Benim de nadirdir yemeğe yardıma gitmişliğim, ama ordayken o kadın ayaktayken oturamam.
Hazır sofraya gitmedim daha, en azından bir salata yapar, tabakları hazırlarım, her hafta bize hizmet etmek zorunda değil diye düşünüyorum.

Herkesin şartları farklı tabi.

Ama ne kadar gaddar olursa olsun ben yapamazdım.

Biz bayramdan bayrama giderdik
Arada özel günlerde birde
artık gitmiyorum

Back
X