- Konu Sahibi xxxDizZyxxx
-
amma da yaptınızTabiki tatliş. Mesela hayat hep değişkendir. Bugün sevdiğimizle yarın boşanabiliriz. Geniş düşünmek lazım. Çocuk istemeyince sülük gibi yapışmak yersiz. Mesela kardeşler arasında ordan oraya gönderilen anne/babalarıda doğru bulmuyorum. Fakat dediğim gibi. Ana tema insana bakmak olunca ben bakarım. Kediye köpeğe bakıp, insanı huzurevine vermek içimden gelmiyor. Belki oğluşum bağımlı olur katil olur gelir beni keser. Hiç huzur evine gerek kalmaz..
Bu düşünceyle geriye gidersek ilk sitemi Hz.Adem Allah'a yapmalıydı. Beni yaratırken bana niye sormadın ki, şimdi benden onu bunu istiyorsun, bencillik değil mi bu? Demeli idi.. Çocuğa "bana bakacaksın" denmez, bakacaksa o çocuk sana zaten bakar. Bu, yetiştirme, aile sevgisi, aile büyümesi, aile ortamı, manevi değerler, büyüme ve yaşam şekli, çevresel faktörler ve daha bir çok şey ile değişir. Sen el bebek gül bebek bakarsın ama başkaları aklına girer çocuk gelir kolundaki iki bilezik için seni öldürür. Ama, annem beni "bana baksın" diye doğurmadığı gibi "bana bak"ta demiyor. Ben tamamen kendi içimde manevi hislerim ve duygularım ile annemin ilerde yaşlandığında başka bir kurum/kuruluş ya da kişitarafından bakılmasını istemiyorum. Kendim bakarım diyorum.bir şey soracağım yanlış anlamayın siz böyle yapıyorsunuz değil merak ettiğim için soruyorum bunu,çocuk yaparken ona sormuyoruz dünyaya getiriyoruz büyütüyoruzki eminim çok zor olur büyümelerini izlemek emek harcamak.peki dünyaya getirirken soramadığımız bir çocuğa ilerde ben senin annenim bana bakmak zorundasın demek bencillik değil mi? hatta anne-baba olmayı istemek bile biraz bencillik değil mi? bilemiyorum bu konularda kafam karışık belkide
bence de huzur evı
bunun nesi kötü anlamıyorum ben de
Birsn once gelsinde yuvalar yikilmasinyurtdışında çok var rezidans gibi yaşlıların yaşadığı yerler
50 seneye türkiyeye de gelir
bizim ülkede huzurevi kavramı sanki düşkünlerin gittiği bir yer gibi şu an
ya yurt dısı ile burası cok farklıyurtdışında çok var rezidans gibi yaşlıların yaşadığı yerler
50 seneye türkiyeye de gelir
bizim ülkede huzurevi kavramı sanki düşkünlerin gittiği bir yer gibi şu an
burada okuduğum çoğu yorumda buram buram bencillik görüyorum ama.ben ona baktım başında bekledim saçımı süpürge ettim gibi gibi şeyler yazılıp o da bir annesine bakamayacak mı deniliyor.işte burada kafam karışıyor bu duygunun adı ne diye.Bu düşünceyle geriye gidersek ilk sitemi Hz.Adem Allah'a yapmalıydı. Beni yaratırken bana niye sormadın ki, şimdi benden onu bunu istiyorsun, bencillik değil mi bu? Demeli idi.. Çocuğa "bana bakacaksın" denmez, bakacaksa o çocuk sana zaten bakar. Bu, yetiştirme, aile sevgisi, aile büyümesi, aile ortamı, manevi değerler, büyüme ve yaşam şekli, çevresel faktörler ve daha bir çok şey ile değişir. Sen el bebek gül bebek bakarsın ama başkaları aklına girer çocuk gelir kolundaki iki bilezik için seni öldürür. Ama, annem beni "bana baksın" diye doğurmadığı gibi "bana bak"ta demiyor. Ben tamamen kendi içimde manevi hislerim ve duygularım ile annemin ilerde yaşlandığında başka bir kurum/kuruluş ya da kişitarafından bakılmasını istemiyorum. Kendim bakarım diyorum.
Eğer siz bir çocuk yaparken "zengin olurda hayatımı yaşarım" diye düşünerek yapıyorsanız ki, kimse bu düşünceyle çocukta yapmaz, "çocuk doğurayımda ilerde bana baksın" diyerekde çocuk doğurmaz. Ama bu düşünceyle yapan varsa da o zaten sağlıklı bir birey değildir.
Temel mantık:
Her 10 kişiden 1'i zengindir.
Düz mantık: 10 çocuk yapayımda 1'i zengin olur, hayatımızı yaşarız... Böyle saçma bir düşünce yaşam şekli olamaz mesela. Bencillik, kıskançlık bireye özgü duygudur. Siz ilerde bencilce "bana bak" dediğinizde, belkide çocuğunuz aileden gelen bu bencillik hissiyle "sen bana bak" demeye devam da edebilir.
ay ben şokkk
siz çocuklarınıza size yaşlanınca baksınlar dıye mı bakıyorsunuz?
dakka başı ateş kontrol etmek !!! cidden büyük iş
çocuklarınızın ilerde size bakmayacagını bilseniz şimdi onları sokağa mı atacaksınız?
ayrıca filmdeki söz için de aynen katılıyorum ne yalan söyleyim
vaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy bir de DuabiEspiriyi anladığınızı düşünerek çokta üstesinde durmayacağım. Ama espiriye devam edeceğim
Öncelikle eşim bana baksın diye evlendim. Hazır yemeye niyetliydim. Zengin bi koca aradım buldum şükür. Çok iyi yiyorum
İlaveten geleceğimi düşündüm. E ikimizde yaşlanınca nolacaz dedim. Oturduk düşündük, bol bol çocuk yapalım dedik. Hem 10'da 1i zengin çıkabilir, enazından ortada kalmayız dedik. Sonrasında 9'u bakmasa kalan 1'i bakabilir diyerek ihtimali yukarı çekmeye karar verdik
Akabinde de çocuk yaptık. Şimdi onu 40 yaşına gelene kadar dünyaya sadece bize bakmak için geldiğini zihnine işleye işleye büyüteceğiz.
Nenni de şöyle: Uyusunda büyüsün eee neennniiii, anasına/babasına da baksın eee nenniiiii, zengin olsun eeee nenniiii, dubaide baksın bizi eee nenniii....
Birde beddualar var unutmaya yurt dısı ile burası cok farklı
ınsanların kafa yapısı da farklı
burda hemen sütümü helal etmeme bağlıyorlar olayı !
ya bu süt işi de ayrı konu ya aklım ermedi ermeyecek de anne olunca anlarsın lafı varya anne oldu yine anlamıyorum
Geliniyle anlasamadigi icin ben daha gitmem dedi oldu bittiye getirdi biraz. Esim bana teklif ederken hep demedi hic degilse kisin bizde kalsa demisti ama simdi anneanne burda rahatim yerinde size de yük olmam ki ben 2 tane kedi bakan insana mi bakmaz dedi ve bitti olay onun gözünde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?