Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

amma da yaptınız öle de olmasın canım
ha bu kadar anlayışlı bir yaşlı olacaksanız gelinlerim damatlarım cocuklarım beni istemiyorsa giderim deyip gururlu bir yaşlı olacaksanız amenna

amaaaaaa

Mesela kardeşler arasında ordan oraya gönderilen anne/babalarıda doğru bulmuyorum.

şu yorumunuz beni korkuttu açıkcası çünkü bu tam bir yaşlı kafası
sıra ile bakılmayı kabul etmez tabi çakallar çünkü her ay ordan oraya gitmeyi kabul edemezler istifleri bozulur rahatları bozulur onun yerine hep bir evladın yanına çöreklenip yuva yıkmaya insanları sinir hastası etmeye bayılırlar
ahhh o ton ton o sevimli şeyler

Bu düşünceyle geriye gidersek ilk sitemi Hz.Adem Allah'a yapmalıydı. Beni yaratırken bana niye sormadın ki, şimdi benden onu bunu istiyorsun, bencillik değil mi bu? Demeli idi.. Çocuğa "bana bakacaksın" denmez, bakacaksa o çocuk sana zaten bakar. Bu, yetiştirme, aile sevgisi, aile büyümesi, aile ortamı, manevi değerler, büyüme ve yaşam şekli, çevresel faktörler ve daha bir çok şey ile değişir. Sen el bebek gül bebek bakarsın ama başkaları aklına girer çocuk gelir kolundaki iki bilezik için seni öldürür. Ama, annem beni "bana baksın" diye doğurmadığı gibi "bana bak"ta demiyor. Ben tamamen kendi içimde manevi hislerim ve duygularım ile annemin ilerde yaşlandığında başka bir kurum/kuruluş ya da kişitarafından bakılmasını istemiyorum. Kendim bakarım diyorum.

Eğer siz bir çocuk yaparken "zengin olurda hayatımı yaşarım" diye düşünerek yapıyorsanız ki, kimse bu düşünceyle çocukta yapmaz, "çocuk doğurayımda ilerde bana baksın" diyerekde çocuk doğurmaz. Ama bu düşünceyle yapan varsa da o zaten sağlıklı bir birey değildir.

Temel mantık:
Her 10 kişiden 1'i zengindir.

Düz mantık: 10 çocuk yapayımda 1'i zengin olur, hayatımızı yaşarız... Böyle saçma bir düşünce yaşam şekli olamaz mesela. Bencillik, kıskançlık bireye özgü duygudur. Siz ilerde bencilce "bana bak" dediğinizde, belkide çocuğunuz aileden gelen bu bencillik hissiyle "sen bana bak" demeye devam da edebilir.

"ben, hep ben" gözünden bakılırsa hayata, kimsenin kimseye merhameti kalmıyor.
evladı sırf bize baksın diye değil, hayatımızda canımızdan bir parça olduğu için doğurup büyütüyoruz.

muhtaç duruma düştüğümde evladım benim elimden tutmazsa kahrolurum. damat/gelin asla mecbur değil ama evladım kendini sorumlu hissetmeli. bu hem sevgiyle hem merhametle hem şefkatle alakalı. aynı ev ve huzurevi dışında çözümler bulmalı.

eğer ben fitne fücursam evlat da olsa bana bakmamakta haklıdır. ama yine sokağa ya da huzurevine terkedecek kadar merhametsiz olmasını istemem.

annemle hiç anlaşamam, dedemi hiç sevmem ama huzurevi veya kimsesiz bırakmak asla tercihim olamaz. ayrı ev olur bakıcı olur, başka seçenek yok.

şu ölümlü dünyaya çok da değer vermemek lazım. rahatımız bozulacak diye maddeci olmaktan kaçınmak lazım.

yurtdışında çok var rezidans gibi yaşlıların yaşadığı yerler
50 seneye türkiyeye de gelir
bizim ülkede huzurevi kavramı sanki düşkünlerin gittiği bir yer gibi şu an
ya yurt dısı ile burası cok farklı
ınsanların kafa yapısı da farklı
burda hemen sütümü helal etmeme bağlıyorlar olayı !
ya bu süt işi de ayrı konu ya aklım ermedi ermeyecek de anne olunca anlarsın lafı varya anne oldu yine anlamıyorum

burada okuduğum çoğu yorumda buram buram bencillik görüyorum ama.ben ona baktım başında bekledim saçımı süpürge ettim gibi gibi şeyler yazılıp o da bir annesine bakamayacak mı deniliyor.işte burada kafam karışıyor bu duygunun adı ne diye.

güzel açıklamışsın teşekkürler.

Espiriyi anladığınızı düşünerek çokta üstesinde durmayacağım. Ama espiriye devam edeceğim
Öncelikle eşim bana baksın diye evlendim. Hazır yemeye niyetliydim. Zengin bi koca aradım buldum şükür. Çok iyi yiyorum
İlaveten geleceğimi düşündüm. E ikimizde yaşlanınca nolacaz dedim. Oturduk düşündük, bol bol çocuk yapalım dedik. Hem 10'da 1i zengin çıkabilir, enazından ortada kalmayız dedik. Sonrasında 9'u bakmasa kalan 1'i bakabilir diyerek ihtimali yukarı çekmeye karar verdik

Akabinde de çocuk yaptık. Şimdi onu 40 yaşına gelene kadar dünyaya sadece bize bakmak için geldiğini zihnine işleye işleye büyüteceğiz.

Nenni de şöyle: Uyusunda büyüsün eee neennniiii, anasına/babasına da baksın eee nenniiiii, zengin olsun eeee nenniiii, dubaide baksın bizi eee nenniii....

vaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyy bir de Duabi
Türkiye sınırlarına çıkmışsınız

Sanirim en guzel cozumu yine ben buldum. Kizimi da alip gideyim bir dag basina kocam anneannesine de baksin babasina da. Aileci bi esim var cunku dun aksam kayinpederim hasta diye kendim yemek yemeden onu corba goturdum istemis diye. Bu ne boyle hasta corbasi ben bunu icmem corbani da al git dedi ve bende onunla alakali ipler koptu zaten hepsi ust uste geliyor sanirim bu arada en iyisi ben gideyim kizimla onlar da yeni felin mi alir birbirini mi yer artik neyse ne

zor durum,allah yardımcınız olsun.

babam 88 yaşında.annem sağ,evleri ayrı.ama annem de babamda çocuk gibiler.biyere gitme,bizi de götür,korkuyoruz,sıkılıyoruz.sürekli bu cümleleri duyuyorum son yıllarda.hatta geçenlerde bir kına gecesine babamı da götürdük.oturdu bir kenarda,evde korkuyormuş,yalnız kalmak istemedi.

ben de bazen düşünüyorum,bir iki yıla kadar,allah ömür verirse,kendilerine bakamayacak duruma gelecekler.ve alıp bakacağım.bir erkek kardeşim var,eşiyle arası iyi değil.oraya gönderemem.

bakarken,kendime yardımcı tutmayı düşünüyorum.ben evde olmadığım zamanlar,gelsin,onların çayını çorbasını versin,hem ben de bunalmam.hem onlarda yalnız kalmamış olur.sizde bunu düşünebilirsiniz.

ayrıca ben de ,kendim için ileride huzur evleri fikrine sıcak bakıyorum ama annem ve babama bunu teklif dahi edemem. bile.yaşlanınca alıngan ve bencil olunuyor galiba.
burada bütün sorumluluğu siz yüklenmeyin,eşinize yani torununa da sorumluluk verin.

Walla ben bakmak değil de uzun süreli misafir etmeyi düşünüyordum kendi eşimin anneannesini ama şu konudan sonra ona bile gözüm korktu. Bence bakıcı + dinleyici(orta yaşlı bir teyze iyi yapar bunu) biri çok iyi olur. Gelininden dertli biri olursa daha iyi olur, akşama kadar biri alır ötekine verir lafı, çok da iyi olur. Bakıcı parası olarak da anneannenin maaşını talep edin bence

Geliniyle anlasamadigi icin ben daha gitmem dedi oldu bittiye getirdi biraz. Esim bana teklif ederken hep demedi hic degilse kisin bizde kalsa demisti ama simdi anneanne burda rahatim yerinde size de yük olmam ki ben 2 tane kedi bakan insana mi bakmaz dedi ve bitti olay onun gözünde

Çok zor anlıyorum ama onun mukafaatinida sen alacaksin öyle düşün hayatını biraz daha kolaylaştıracak şeyler düşün kapilara anahtar takabilirsin evde yanlız kalabiliyosa disarda kendine vakit ayiabilirsin veya evde kitap okuyacagini uyuyacagini belirtip başka odaya çekilip kapıyı kitleyebilirsin biraz dinlenmis olursun tel konusmadan önce uyar kapatinca anlatıcam ben sana diyerek israrla tekrarladigin zaman pes edecektir

Allah sabir versin yardimcin olsun disardan konuşmak kolaydır belki ama herkes yapmaz merhametli biriymissin demekki

dediğim gibi eşinize sorumluluk yükleyin bu konuda.mesela,arada kız arkadaşlarınızla buluşun,sinemaya,kahve içmeye çıkın,eşiniz evde kalsın anneanneyle.akşamları işten gelince,anneannenizin odasına gitsin,sohbet etsin yarım saat,sizde uzatın bacaklarınız oturun,kitabını okuyun.aksi takdirde,çok yorulur ve bunalırsınız bu da evliliğinizi kötü etkiler.

bakıcı kadın fikrini de,bence düşünülebilinir.siz evde olmadığınız zaman,gelip ona arkadaşlık edecek,yemeğini verecek,ilaçlarını verecek biri olmalı.saatlik ücretle bu işi yapacak kadınlar var.günlük temizliğe giden kadınlar kadar para alıyorlar.yarım gün çağırırsanız 50-60 tl verirsiniz.komşulardan ihtiyacı olan ya da apartman görevlisinin eşi gibi birileri olabilir.

Oy zor valla allah kolaylık versin canım ama sen başta hatayı yapmissin bütün yükü kendine almanla sıra yapsaydınız keşke iki taraf için de daha iyi olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…