• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Bakici birini bulma konusu benim de aklima yatmaya basladi ama anneanne bu konuda ne der bilmiyorum. Yabanci birine dert anlatan biri degildir. Ama en azindan yalniz kalmaz. Esim de sanki eaki duzenimiz devam ediyormuscasina yasiyor onu uyarmak da iyi fikir cidden. Bir yolunu bulmaya calisiyorum hemen gondermek zaten cozum degil umarim kimseyi kirmadan orta yol bulabilirim

ben yapamazdım sanırım. çalıştığım için çocuğuma bile bakamıyorum, yaşlı insana nasıl bakayım evde bile değilim bütün gün.
üstelik bütün hayatımı bu şekilde kısıtlamazdım, 3 gün sonra bakmasaydın olur. kimse kıymet de bilmez. kendi annene babana bakman gerekse gelinin ailesi diye göze batar istemezler.

Bence ananeyle konuş rahatsız olduğunu mevzuları. . Benim eşimin babaannesi bakıcı ile yaşıyor. Desemki gel bizle yaşa tamam der. Eşimi çok seviyor. Ama babaanne neyse de gelen gideni bitmiyor o daha zor..

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana
Alah kimseleri elden ayaktan düşürmesin kimseyi kimseye muhtaç ettirmeden hayırla ölüm nasip etsin yaşlılık muhtaçlık çok zor okurken içim cız etti
Yaşlı insan =Çocuk bunu bilerek bir işlere girişmek lazım bakın eskiden odasından çıkmak istemiyor olabilir ama yaşlanınca özellikle 70 devrilince ölüm korkusu başlıyor yanlız kalmak istemiyorlar birileri hep yanlarında olsun istiyorlar unutup çok soru soruyorlar alıngan oluyorlar inat oluyorlar hepkendi dedikleriolsun istiyorlar hatta sizikızdırmak istiyorlr bilerek damara basan davranışlarda bulunabiliyorlar İLGİ SEVGİ istiyorlar Hürmet bekliyorlar kımbılır gunde kac defa kayınvalıdenız gelıyor aklına ıcınden o olmeseydı ben olseydım olsaydı beni yere göge koymazdı diye düşünüyordur.
Yapamayacaktıysanız kabul etmeseydiniz açıkcası simdi surat vs olursa olmaz herseyı gectım Allahın gönlüne güç gider
çalışınca kadın alırsınız daha önce yaşlı deneyimli o sekılde idare edersiniz gündüz evde olmayınca akşamdan akşama en cok kadını cekıstırır sıze Çocugunuza nasıl davranıyorsanız onada oyle davranın hatta çocugunuzdan daha şevkatli daha ilgili . Yaşlı evin bereketidir ,nasibidir göndermeyin kötü davranan geline (belki benim kan bağım değil esimin annesının annesid iye düşünüyorsunuz ınanın cok zorlar bılıyorum ama Allahyardım ediyor gonlunu kırmayın sakın

Ne eş ne evlat ne para ne mal ne mülk hepsinin biranda puff diye yok olmayacagının başkasına muhtaç olmayacagımızın garantisi yok o şu anda muhtaç (kardesı vs olsada muhtac )Allah hoşnut tuttugunuza hoşnut eder sizi

Bence kadincagiz bunamaya baslamis
Belki alzaimer olmus
Emin degilim
Cocuk olmus cikmis yani
Yapmayin kac gun yasayacagi belli degil
Insallah mukafatini alirsiniz ..

Bakici birini bulma konusu benim de aklima yatmaya basladi ama anneanne bu konuda ne der bilmiyorum. Yabanci birine dert anlatan biri degildir. Ama en azindan yalniz kalmaz. Esim de sanki eaki duzenimiz devam ediyormuscasina yasiyor onu uyarmak da iyi fikir cidden. Bir yolunu bulmaya calisiyorum hemen gondermek zaten cozum degil umarim kimseyi kirmadan orta yol bulabilirim
Yanlış bi politika. Anneanne evde kalsın kalmasın bir iki sert söze bakar sınırını bilmesi. Evet ayette yaşlı insanlara "öf bile demeyin" dediği için biz toplum olarak tepwmize çıkarıyoruz yaşlıları. Sen onun ihtiyaçlarına öf deme yeter canım diğer hadsizliklerine öf de sert ol birşey olmaz. Cennetin her annenin ayağının altında olmadığı gibi aşikar birşey bu

Yanlış bi politika. Anneanne evde kalsın kalmasın bir iki sert söze bakar sınırını bilmesi. Evet ayette yaşlı insanlara "öf bile demeyin" dediği için biz toplum olarak tepwmize çıkarıyoruz yaşlıları. Sen onun ihtiyaçlarına öf deme yeter canım diğer hadsizliklerine öf de sert ol birşey olmaz. Cennetin her annenin ayağının altında olmadığı gibi aşikar birşey bu

Ne alaka
Iceri girmesin diye haddini bil mi desin :110:
Marjinal olacagim ,cool olacagim derken sacma sapan hallere burunmesek ne guzel olacak :KK51:
Haddini bildirmek ....
Lafa gel
Carpsin mi agzina iki tane de :KK51:

yanılıyorsunuz.sert konuşmak,asla çözüm olmaz .en fazla kalp kırar,vicdan yaparsınız.
80 yaşından sonra,insanlar çocuklaşıyor.çocuk gibi sabırlı olmak,anlayışla yaklaşmak önemli.tabi ki kendi hayatımızdan da ödün vermeyerek,orta yol bulunmalı.bağıararak,sert çıkarak,öff diyerek,sadece küstürürsünüz.

Ne alaka
Marjinal olacagim ,cool olacagim derken sacma sapan hallere burunmesek ne guzel olacak :KK51:
Haddini bildirmek ....
Lafa gel
Haddini bilmezlik bence bu. Kaba bi şekilde ifade etmiş olmam gerçeği değiştirmez. Ayrıca hayır elbette kötü davranmamasi gerekir fakat biraz resmi şekilde"sabahları odama girme anneanne" telde konuşurken araya girince kaşlarını hafif çatı p "susar mısın anneanne" vb. Bunlar saygısızlık değil sınır çizmek. Ha siz yapmazsanız aha böyle burada konu açarsınız.

Buldum.. şimdi babaanneni iki maaşı var onları artık si baktığınız için siz talep edin. Bi maaşla günlük gelen bir yardımcı bulursunuz. Ikinci maaşta ananenin giderleri. En azından temizlik gelen teyzelere hizmet etmekten kurtulursunuz.

Bu durumda maaşı alırsanız ne ala.. ama dayı maaşı vermek istemeyeceği için ananeyi alıp götürürler.

Ne alaka
Haddini bildirmek ....
Lafa gel
xenforo-smilies-kk18.gif

kafamdan geçenleri ama yazamadıklarımı yazdığınız için ,sizi sürekli beğeniyorum.sakın yanlış anlamayın.:oops:

yanılıyorsunuz.sert konuşmak,asla çözüm olmaz .en fazla kalp kırar,vicdan yaparsınız.
80 yaşından sonra,insanlar çocuklaşıyor.çocuk gibi sabırlı olmak,anlayışla yaklaşmak önemli.tabi ki kendi hayatımızdan da ödün vermeyerek,orta yol bulunmalı.bağıararak,sert çıkarak,öff diyerek,sadece küstürürsünüz.
Keşke herkes sizin gibi anneanne babaanne olsa da sınır çizmesek hunter7 :KK39:
Ama bazıları gerçekten bencil. Ben alttan alınmaması taraftarının
Madem cocuklasti onlara da çocuklar a yaptığımız gibi sınır korumalıyız. Yani bu benim fikrim. :KK31:

Haddini bilmezlik bence bu. Kaba bi şekilde ifade etmiş olmam gerçeği değiştirmez. Ayrıca hayır elbette kötü davranmamasi gerekir fakat biraz resmi şekilde"sabahları odama girme anneanne" telde konuşurken araya girince kaşlarını hafif çatı p "susar mısın anneanne" vb. Bunlar saygısızlık değil sınır çizmek. Ha siz yapmazsanız aha böyle burada konu açarsınız.

Ben boyle konu acmam merak etme
Akrabalik iliskilerim cok yok
Ama bunu kas catarak
Dudak buzerek saglamadim ..
Karsinizdaki 3 yasindaki ufak kiziniz degil
Yasli egosu bambaska oluyor
Eve alirken bu sorunlar enine boyuna dusunulmeli
Heee ben senin dedigin gibi olsem diyemem evet
Ne oldum senin gozunde ezik mi ?

Sana da ilerde huzurevi göründü tatlım. Bunu çocuklarına anlatsan muhtemelen 50'nden sonra bile seni yerleştirirler. Yeterki sen mutlu ol bebem.

Aslında, doğru da diyorsun. Doğurduğumuz çocukları da çocuk yetiştirme çiftliklerine bırakıp iyi bir eğitim aldıktan ve büyüdüklerinden sonra gidip teslim almak lazım.

Oysa, ben huzurevinde millete çomak sokuyorlar demiyorum. Fakirlerin atıldığı yerde demiyorum. Sen olaya bambaşka bir pencereden bakıyorsun.

Huzurevinde benim önüme altın tepside sunulacak kahvaltıdansa, evde küçük bir sahanda önüme konulacak yemeği tercih ederim. Heleki bu getiren kişi birde çocuğum olsa dünyalara bedel. Sıcak bir yuva, güzel mutlu bir aile olmak varken...

Benim babam bunu bana anlattığına göre ben de benimkine rahatlıkla anlatırım

Umarım siz sıcak yuvanızda geçirisiniz yaşlılık günlerinizi

siizn de ilerde nasıl bir yaşlı olacagınız göründü
illa da cocuklarım baksın bana deyıp herkese sıkıntı vereceksınız
erkek cocuklarınız evde eslerı ıle sorun yaşayacak kızlarınız damatlar ıle sorun yaşayacak anam mı eşim mi deyip çözüm yolu bulamayıp bunalıma girecekler , oğullarınız belki de o benım anammm garip anam diyerek gelileriniz bakmaya mecbur edcekler evde huzursuzluk cıkacak falann...
sizde gitmem işte gitmem ben yalnız kalamam hzuru evıne de gıtmem dıyen agzında dişi dökülmüş bir yaşlı olacaksınız :)

ben bana cevap yazmış polemik olmasın demiştim ama siz yazmışsınız zaten şimdi gördüm

xenforo-smilies-kk18.gif

kafamdan geçenleri ama yazamadıklarımı yazdığınız için ,sizi sürekli beğeniyorum.sakın yanlış anlamayın.:oops:
Böyle düşünüyor idiyseniz gerçekten.. birşey diyemem...
O zaman afferin babanneye az bile yapıyor alsın canını gelinin özel hayat falan hak getire :KK75:

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana

Tatlım benzer problem benim annanemde vardı. O da 83 yaşında falan. Kafa gidip geliyor. Teyzem bakmamis ve kadın erimiş bitmiş. Annem işi dolayısıyla 2-3 ay şehir dışında olmak zorunda oluyor. Biz eve yardimci tuttuk . Hem annanem ile ilgileniyor ona arkadaşlık yapıyor hem de annem yokken destek oluyor. Sen evde olsan da olmasan da bu kadına tutabiliyorsaniz bir bakıcı tutun. Bu bakıcı onu parka gezmeye götürsun. O da bütün gün evde ise konuşmaya iletişim kurmaya ihtiyacı vardır. Onunla vakit geçirmesi arkadaşlık etmesi iyi olur. Konu komşu varsa çevrede onun yaş grubuna yakın onları çağırın arkadaşlık yapsınlar. Bazen siz onlara gidersiniz. Sen 70 yaş gurubu teyzeler ile takılma istemezsen bakıcı bu işi halleder. Sen de en kisa surede is bulmaya bak :)

İstenip istenmemek ayrı. Ben elden ayaktan düşmüş, muhtaç birisini düşünerek yazıyorum. Mesela benim annem bize gelmez. Rahat edemediğini söyler, bir de rahatsız edeceğini düşünerek gelmez. Hatta ilerde bi bakıcı tutarım o bana bakar, kimseye yük olmak istemem der. Ama, şimdi bu kadın elden ayaktan düşünce ne diye başkası baksın. Ben bakarım, Şükür ki eşimde bu konuda aynı fikirde. Ha forumda eşini döven kocalar, aldatanlarda var. İnsanlar bir değil. Yaşamlar, şartlar hep etkiler tabi. En sade halini baz alıyorum ben. İnsanlığı..

hah işte

biz de annenizin dediğini diyoruz

kimsenin evinde rahat edilmez kimseye yük olmaya gerek yok, rahatsız mı ediyorum diye çekinmek lüzumsuz

Gercekten cok güzel bir sey yaptiniz insanlar kendi annelerini babalarini yanina almazken siz esinizin anneanesini yanina aldiniz. Allah sabir versin size insallah hepinize uyan bir cözüm bulursunuz tabiki esiniz rahatsiz olmaz sonucta anneanesi ama sizin durumuz farkli. Sizde anneane ile konusun belki yaslilik dan bunama oluyordur alzeimer olmustur. Bizde ailemizde yasadik böyle bir durum anneanem hastalandi kimse bakmak istedi herkesin bahanesi hazirdi annem bakti hep maalesef ayni evde degil ama dedem de vardi deden de ilgileniyordu. Anneanem öldü simdi dedem annemin evinde yasiyor ama dedemin öbür cocuklari hic dedeme demiyor bile gel baba birazda bizim yanimizda kal diye. Allah sabir versin size gercekten Allah elden ayakdan düsürmesin hic bir kula muhtac olmiyalim insallah

Back