• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

diğer geline uzaktan çirkef demek kolaymış demekki
işte diğer gelini sinir hastası etmiş sıra size gelmiş
tam nefretlik yaşlı dediler mi tüylerim diken diken oluyor cinlerim tepeme çıkıyor
huzur evine ne dersiniz peki
ya da alıp karşınıza adam akıllı konuşmaya ne dersiniz ? bak böyle yapma dayanamıyorum burdan da kapı önüne koyulacaksın dıye?
ben yaşlıların hiçbir şeyi anlamadıklarına inanmıyorum basbaya her şeyi anlıyorlar
siz nasıl temelli evinize yerleşmesine izin verdiniz büyük cesaret
bu yorumumdan ötürü millet bombardıma tutacak '' eee sen yaşlanınca ... bilmem ne diye ama hiçç umrumda degil ben böyle düşünüyorum
ben yaşlanınca huzur evine kendim gideceğim
bu nasıl bir negatifliktir..Allah size gençlik versin..yaşlanınca şu an dört nala uçarak gitmek istediğiniz huzur evinden nerdeyse kaçacağınızdan eminim.

ne varmış ölecek!
bu huzurevini niye bu kadar acındırıyorlar anlamıyorum

bana istemeye istemeye laf vurarak zorla bakacak çocuğum yerine veya ben huysuz bi yaşlı olacağım ona çektireceğim bunları yaşamak yerine huzur evi en güzeli bence kimsenin huzurunu bozmadan yaşar giderim

bazen bazı yaşlılar çok feci huylara sahip olabiliyor o ton ton gibi görünen yüzlerinin altından neler neler çıkabiliyor :rolleyes:

Ben de ayni seyi düşünüyorum huzurevi konusunda kimseye yuk olamam param varsa kendim giderim yoksa kizima derim gonder beni oraya birak diye. Ama anneanne adini duysun huzurevinin aglamaya basliyor o yuzden o ekarte oldu bi kere.
Gelini konusuna gelince ben 8 senedir bu ailenin icindeyim nasil ki anneannenin onceden tonton olduğunu soyluyorsam gelini iyi olsa onu da soylerim ama anneanneye bakmaya baslamadan once de cirkefti hala oyle. Ev alicam diye kadincagizin evini sattirdi simdi de beynini yiyor evin yari parasini kizina verdin bize vermeliydin diye oglan once gelirmis onlarin adetlerinde. Seviye bu gelininde daha ne denmeli boyle geline anneanne sayesinde ev aldi ama gozu doymadi paraya iste
valla bi yoruma daha yazdım
ben zaten gidecegim de hatta eşime şimdiden söylüyorum hani eğer yaşlanırım bunama falan olur bu dedıklerımı ben hatırlayamam ya da yaşlılık bencilliği vurur bana ( yaşlıların bal gibi de bencil oldugunu dusunuyorum , ee ben bu oğlumda rahat edıyorum deyıp 5 cocugu da olsa sadece bırınde kalıyorlar mesela , kardesım sen rahat edıyorsun da bu da can bakalım ben rahat edıyor muyum gıt biraz da ben de rahat edeyım , yok , bal gibi de karsıdakı ınsanın da sıkıldıgını anlıyorlar ama kendı isitiflerini düşünüyorlar ) diyorum o zaman eşime al beni sen götür huzur evine .

hele hele sizin ki gibi iki maaşım olacak afedersiniz gelinlere sümüğümü bile atmam
giderim paşa gibi kalırım hzur evınde!

85 yaşında o artık çocuk gibi olmuştur. Zaten ben kalktım diye yatak odasına girmesi bunu gösteriyo. Mantıklı davranışlar beklemeyin kendisinden. Ama zorlanıyosanız da diğer yolları düşünün.

Kizlar ben 30 yasindayim 8 senedir de evliyim. Elbette ki mukemmel olmasa da fena da olmayan bir evliligim var. Kayinvalidemi cok severdim hatta oyle ki annemden daha iyi anlasirdik. Ne yazik ki iyi insanlar fazla yasamiyor herhalde genc yasinda beyin kanamasindan vefat etti 2 yil once. Hayattayken annesine o bakiyordu. Vefatindan sonra abisi bakmaya basladi. 2 yildir oradaydi ama geliniyle aralari pek iyi degil biraz cirkefe baglayan bir gelini var kocasiyla sorun yasasa 85 yasindaki kadindan cikariyor acisini. Laf sokusturmalar surat asmalar yedigini bogazina dizmeler gırla kisacasi. Esim kiyamadi tabiki anneannesine ve bizle yasasin mi bundan sonra dedi. Anneanne iyi kadindir aslinda kayinvalidem bakarken yuk olmayayim diye odasindan cikmazdi orgusu kurani tv programlari hayati boyleydi. Ben de kabul ettim Allah rizasi icin icim el vermedi kadincagiz erimis kucucuk kalmisti cunku. Ben de en fazla bir sene icerisinde calismaya baslarim cok zorlandigim Allah korusun kotu bir hastaligi oldugu yerde bakici tutariz diye düşündüm ve esim de onayladi bu dusuncemi. Amaaa anneanne hic eskisi gibi degil. Uyandigi gibi yatak odama girip ben uyuyor olsam da kiziiim ben uyandiiiim diye sesleniyor. Butun gun ben hangi odadaysam oraya geliyor pesimden ayrilmiyor. Bir arkadasim gelse 1dk yalniz birakmiyor hep bizimle oturuyor. Hatta gecen oyle bir olay yasadikki nasil anlatilir bilemedim. Wc deyim kizim tuvalette misin dedi evet anneanne dedim 5dk geleyim mi bisi dicem dedi sok gecirdim anneanne cikicam simdi gelirim ben dedim haa tamam dedi gitti Alahtan. Biri arasa daha ben telefonda konusurken dakika basi kim diye sormasindan onu cevaplamadan gorusemiyorum karsi tarafla. Dun bir is gorusmesine cagirmak için aradilar nitekim hattin diger ucundakine ne diyecegimi bilemedim anneannenin sorularindan. Kimmis niye aramis cevap vermedikce israrla soruyor. Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek. Onu da anliyorum oglunda cok yalniz kalmis ruhsal acidan ama hergun gelinini 50 kere dinlemekten bunaldim. Ben bakabilecegimi sanmıyorum bu durumda demek de iaime gelmiyor ama sınırlarımin uzerine cikmaya basladim artık. Evde 5dk yalniz kalamiyorum bir odada. Bunaltici bir durum olmaya basladi. Onceden boyle oldugunu bilseydim en azindan arada sirada tabiki gelsin ama tek basima ben ustlenemem derdim. Artik olan oldu.Siz olsaniz ne yapardiniz bir akil verin. Bu arada esimin bir de kiz kardesi var ama henuz bekar kayinpederimle yasiyor. Kayinpederim de istemiyor ben senelerdir bakıyorum biraz da oglu baksin diyor bu yuzden gorumcem bakamaz ama bu durum olmasa da bakar mi muamma
Kusura bakmayin uzun oldu ama ne yapacagimi sasirdim bir akil verin bana
eşinizle konuşup anneanneyle konuşsa. demek ki kadın o kadr yalnız kalmış ki tak etmiş canına bir yerde

Eline is verin.
Eşimin anneannesi de 83 yaşında.
5 kızı 2 oğlu var kadının ama hep aynı kiziyla kalır.
Ve kadin çok guzel yolunu bulmus. Veriyorum eline ıspanakları o ayikliyr ben yıkıyorum buzluga atmak için birsürü hazırlık yaptık falan diyordu geçen.
Eline örgü örsün diye sis vermiş torun çocuklarına yap anne hatırası olsun diye de gaza getirmiş.
Evde bir kaç çiçek var Anneanne ye ben unutuyorum sen bak demiş.
Haftada bir kac kere de anne hasta bir kadın var, şurada biri olmuş, hastanede hasta var diye kuran okutur. Anneanne de ise yariyor diye mutlu oluyor.
Zaten tv de takip ettiği bir kaçta program olursa epey rahatlatır seni.

Bir müslüman insan ayırmadan iyilik yapar. İhtiyacı olana yardım eder. A kişisi B kişisi değilde, eğerki tek seçenek buysa bakmak gerekir. Sevabı vardır. Zahmeti de vardır. Öyle uzaktan "bak" demesi de kolaydır tabi. Huzurevini asla kimseye önermem ben.

Niye kaç huzurevi ve orada kalan kişi gördünüz ki

Şimdi o tv de gördüğümüz balım evleri var bir de emeklilerin maaşı karşılığı kaldığı gündüz istediğini yaptıkları kurum var

Annem babam birlikte yaşıyor ve huzurevinde kalan arkadaşları var

Huzurevindeki adamlar gidip geliyorlar seçim döneminde mesela siyasi toplantılara vs katılıyorlardı

Hatta arada onun arabası olmadığı için babam bırakıldı vs ki adamın biri 80 yaşında idi ve mutlu huzurlu

Babam bile gerekirse gideriz birlikte ya da ayrı ayrı kalırız diyor orada

Bakın evleri arabaları maaşları vs var ama evde tıkılı kalmak yerine akranları ile kalmayı tercih ediyorlar bunlar üniversite mezunu 30 yıl çalışma hayatı olan insanlar

Evde sıkılacaklarının bilincindeler

huzur evı kacılacak bır yer oldugunu dusunmuyorum bu kadar tv de olsun cevrede olsun cok acındırıyorlar
hayır kaçılacak bir yer değil tabiki,fakat nezih bir semtte oturuyorum burda evimin çevresinde 4 adet bakım evi var ve ikisi skandala karıştı ,yani huzur evine giderken kutuda ne çıkar bilemeyiz,orasını geçtim muhtemel çok lüks kameralarla kontrol edilen yerler vardır ,bende çevremde yaşıtlarım olsun isterim yaşlanınca fakat evlatlarım da beni terketmesin çevremde olsunlar her gün olmasada iki güne bir göreyim isterim..ben nasıl evladımı uyumadan gece gündüz üzerine titreyerek hiç of demeyerek büyütüyorsam evlatlarımda birer yetişkin olduklarında ben yaşlandığımda aynı hürmeti bana göstersinler isterim.günümüzde bizler belki bende dahil tahammülsüz bireyleriz..ölümn eskiden yatağında huzur içinde olurken şimdi hastanelerin belkide sokakların soğukluğuyla olunca insanlar olarak ölümdenve yalnızlıktan da korkuyoruz.ne bileyim ben evlatlarımın torunlarımın çevresinde huzur içinde ölmek isterim.

ay ne yazdım ben sabah sabah

Konu sahibi anneanne tv de olayları anlayabiliyorsa yani dizi takip edebilirse bir hafta onunla oturup sabah bir öğleden sonra bir diziye sardırın

Sonra o izlesin dursun

hayır kaçılacak bir yer değil tabiki,fakat nezih bir semtte oturuyorum burda evimin çevresinde 4 adet bakım evi var ve ikisi skandala karıştı ,yani huzur evine giderken kutuda ne çıkar bilemeyiz,orasını geçtim muhtemel çok lüks kameralarla kontrol edilen yerler vardır ,bende çevremde yaşıtlarım olsun isterim yaşlanınca fakat evlatlarım da beni terketmesin çevremde olsunlar her gün olmasada iki güne bir göreyim isterim..ben nasıl evladımı uyumadan gece gündüz üzerine titreyerek hiç of demeyerek büyütüyorsam evlatlarımda birer yetişkin olduklarında ben yaşlandığımda aynı hürmeti bana göstersinler isterim.günümüzde bizler belki bende dahil tahammülsüz bireyleriz..ölümn eskiden yatağında huzur içinde olurken şimdi hastanelerin belkide sokakların soğukluğuyla olunca insanlar olarak ölümdenve yalnızlıktan da korkuyoruz.ne bileyim ben evlatlarımın torunlarımın çevresinde huzur içinde ölmek isterim.

aslında haklısın çok da duygusal yazmışsın okurken bi fena oldum

ama şu fark var çocukları biz isteyerek yapıyoruz onlara sormadan bu dünyaya gelmek ister misin benim çocuğum olmak ister misin diye soramıyoruz ve elbette maddi manevi her ihtiyaçlarınıda karşılamak zorundayız .bu yüzden ben onlara baktım büyüttüm onlarda yaşlanınca bana baksın demek çok mantıklı olmuyor.şundan eminim bi anne-babanın evladını sevdiği kadar evlat anne-babasını sevmiyor bu mümkün değil.sizin hayatınız onlar üzerine inşaa olurken onların ki bambaşka bir hayat üzerine inşaa ediliyor.sizin tek önceliğiniz onlarken onlar için siz belki ikinci üçünçü sırada geliyorsunuz.

karamsar yazdım ama gördüklerim bunlar.

güzel öneriler gelmiş deneyin bence. huzurevlerine ben de karşıyım eğer yaşlı insan şirret ve kuyu kazan değilse.
kadıncağız artık çocuk olmuş. belki kırmadan izah edersen dinler ve tekrarlamaz.

Niye kaç huzurevi ve orada kalan kişi gördünüz ki

Şimdi o tv de gördüğümüz balım evleri var bir de emeklilerin maaşı karşılığı kaldığı gündüz istediğini yaptıkları kurum var

Annem babam birlikte yaşıyor ve huzurevinde kalan arkadaşları var

Huzurevindeki adamlar gidip geliyorlar seçim döneminde mesela siyasi toplantılara vs katılıyorlardı

Hatta arada onun arabası olmadığı için babam bırakıldı vs ki adamın biri 80 yaşında idi ve mutlu huzurlu

Babam bile gerekirse gideriz birlikte ya da ayrı ayrı kalırız diyor orada

Bakın evleri arabaları maaşları vs var ama evde tıkılı kalmak yerine akranları ile kalmayı tercih ediyorlar bunlar üniversite mezunu 30 yıl çalışma hayatı olan insanlar

Evde sıkılacaklarının bilincindeler

Sana da ilerde huzurevi göründü tatlım. Bunu çocuklarına anlatsan muhtemelen 50'nden sonra bile seni yerleştirirler. Yeterki sen mutlu ol bebem.

Aslında, doğru da diyorsun. Doğurduğumuz çocukları da çocuk yetiştirme çiftliklerine bırakıp iyi bir eğitim aldıktan ve büyüdüklerinden sonra gidip teslim almak lazım.

Oysa, ben huzurevinde millete çomak sokuyorlar demiyorum. Fakirlerin atıldığı yerde demiyorum. Sen olaya bambaşka bir pencereden bakıyorsun.

Huzurevinde benim önüme altın tepside sunulacak kahvaltıdansa, evde küçük bir sahanda önüme konulacak yemeği tercih ederim. Heleki bu getiren kişi birde çocuğum olsa dünyalara bedel. Sıcak bir yuva, güzel mutlu bir aile olmak varken...

85 yaşında kadıncaģız...demans başlamış sanırım ve yalnız kalma korkusu,ölüm korkusu,o yaştakilerde sıklıkla görülür,haklılar da yaa bilemedim sen de haklısın teyzeye de yazık, Allah hayırlara çıkarsın bi yol göstersin sana, zor ama büyük sevap, rahmetli kv nin hatri da var ay ne desem...

tamam bakın yanlış anlaşılmak istemem bu yazdıklarınız güzel şeyler bunları ben de isterim
pekala cocuklarım gelip beni huzur evınde ziyaret edebilir
yanı dıyorum ki yaşlanınca mesela evinizin işini artık kendiniz göremiyorsunuz diyelim
ne olacak cocukalrınız da sıra ile mi kalacaksınız hep etrafınızda olsunlar dıye
işte sıra ile kalınsa bile cok kötü
aydan aya bile olsa o bir ay öle cabuk gecer ki yine bana sıra geldi of diyen evlatlar mı istiyorsunuz ?
zaten bu sıra işini evlatlar kabul edıyor ama hiç gördünüz mü evlatların kendine sıra ile bakmasını isteyen yaşlı ? basbaya benciller işte ordan oraya gitmek zor geliyor onun yerine bir çocugun üstüne yıkılmak istioyorlar istiflerini düşünüyorlar
yaşlı büyük olarak madem onların da yardımcı olması gerekmiyor mu ? A çocugum da daha raht edıyorum ama B cocugumda rahat edemıyorum demek nasıl bır bencıllık ?
mesela Zeynep hanımın konusunu gördünüz heralde burda degil mi ?
kadın öldü ama mesela her türlü çözümü sundular , sıra ile bakma teklifine olmaz dedi kadın kapı kapı dolaşacak mıymış , ee dolaş biraz da sen rahatını boz , hep bi evlanının başına yıkılıp sıkıp boğacagına biraz da diğer çocuguna gidince öbürü rahat etsin değil mi ? ama yok varsa yoksa kendi istifleri , böyle şey olur mu ya

diğer cocukların da kesinlikle ben bıktım artık , cok baktım gibi bir bahanesi olamaz

haa eğer maddi imkan yoksa çözüm yoksa sokağa atılsınlar demıyorum ama bütün cocuklar esit sorumlu olmalı ben bıktım dıye bır acıklama olamaz
ben bunları yaşamak istemiyorum cocuklarım tatlı tatlı gıtsın gelsın yanıma ıstıyoum
yanlıs anlasılcagımı da bılıyordum zaten ama ben böle dusunuyorum

Son düzenleme:
Net gitti az once cevaplarken. Gercektwn guel oneriler var ama esimin dedigi gibi cakallik yapmiyor da diyemem. Mesela eline orgu verdim 2 gunde bir yun aliyorum kizima yelek orer misin hatira kalsin senden olmaz mi dedim tamam dedi ama onu da kolunun altina sikistirip gene pesimden gelmeye devam etti. Sen eskiden tv de hocalari takip ediyordun gelinlere bakiyordun artik bakmiyor musun dedim. Amaaan senin yaninda oturamiyorum o zaman hepsi de yalanmis oyle diyorlar bak ne guzel ben anlatiyorum sen dinliyorsun dedi. Arkadaslari 2 gunde bir bizde 5 10 kisi geliyorlar gelince de anneanne aramadan gelmesinler ama isim gucum oluyor bak evde 2 tane kedi var supurmemis olurum o gun dedim bisi demez onlar bakmaz oyle seylere dedi. Ne desem bertaraf ediyor savusturuyor. Dun evden 1 2 saatligine gittim bi geldim toplamis arkadaslarini ve acele cikmistim ev daginikti. Bi geldim kadinlar bir suru nasihat etti soyle yap isini boyle yap diye yerin dibine gectim.

Tek cagiran oglu ama gelini yuzunden anneanne gitmek istemiyor ogluna da ben orda da rahatim burda da azicik daha kalayim deyip erteliyor. Herhalde karisi da bisi demiyor cunku anneanne tum kisliklarini getirdi oglunun haberi yok ya da kotusunu dusunursek isine gelmiyor bilemiyorum. Benim kizdigim tamam gelsin dememin nedeni de hem kadinin 2 maasi var ikisine de el koymuslar hem de vırvır yiyor kadini gelini. Maaslari yerken iyi ama diyemedim iste uzulmesin diye birak onlara maaslarini gel dedim. Ama bu kadar cabuk ve bu kadar cok degismis olabilecegi aklima gelmedi hic
Biz de dedeme bakıyorduk öyle. Dedem de aynen annemin peşini bırakmıyordu. Bunamıştı iyice. Dedemin maaşını amcamlar yiyor biz bakıyorduk. Bir gün annemin canına tak etti, amcamlara maaş benim hakkım dedi. Amcamlar da apar topar götürdüler dedemi. Siz de maaştan pay isteyin nasıl anneanneyi götürüyor dayı bey seyredin. En azından maaşıyla bir bakıcı tutarsınız kadına. Maaşıyla sefil olmasın.

tamam bakın yanlış anlaşılmak istemem bu yazdıklarınız güzel şeyler bunları ben de isterim
pekala cocuklarım gelip beni huzur evınde ziyaret edebilir
yanı dıyorum ki yaşlanınca mesela evinizin işini artık kendiniz göremiyorsunuz diyelim
ne olacak cocukalrınız da sıra ile mi kalacaksınız hep etrafınızda olsunlar dıye
işte sıra ile kalınsa bile cok kötü
aydan aya bile olsa o bir ay öle cabuk gecer ki yine bana sıra geldi of diyen evlatlar mı istiyorsunuz ?
zaten bu sıra işini evlatlar kabul edıyor ama hiç gördünüz mü evlatların kendine sıra ile bakmasını isteyen yaşlı ? babaya benciller işte ordan oraya gitmek zor geliyor onun yerine bir çocugun üstüne yıkılmak istioyorlar istiflerini düşünüyorlar
yaşlı büyük olarak madem onların da yardımcı olması gerekmiyor mu ? A çocugum da daha raht edıyorum ama B cocugumda rahat edemıyorum demek nasıl bır bencıllık ?
mesela Zeynep hanımın konusunu gördünüz heralde burda degil mi ?
kadın öldü ama mesela her türlü çözümü sundular , sıra ile bakma teklifine olmaz dedi kadın kapı kapı dolaşacak mıymış , ee dolaş biraz da sen rahatını boz , hep bi evlanının başına yıkılıp sıkıp boğacagına biraz da diğer çocuguna gidince öbürü rahat etsin değil mi ? ama yok varsa yoksa kendi istifleri , böyle şey olur mu ya

diğer cocukların da kesinlikle ben bıktım artık , cok baktım gibi bir bahanesi olamaz

haa eğer maddi imkan yoksa çözüm yoksa sokağa atılsınlar demıyorum ama bütün cocuklar esit sorumlu olmalı ben bıktım dıye bır acıklama olamaz
ben bunları yaşamak istemiyorum cocuklarım tatlı tatlı gıtsın gelsın yanıma ıstıyoum
yanlıs anlasılcagımı da bılıyordum zaten ama ben böle dusunuyorum
Bunları okudukça sabaha kadar dakka başı ateşi çıktı mı diye baktığım çocuğum aklıma geliyor. Boşuna bakmayım gidip sokağa atayım bari. İlerde bana böyle diyecekse...

İnsanlar bir değil işte. Bakanı var bakmayanı var. Bir filmde diyordu: 60 yaş üstünü direk öldürsünler, hem ekonomiye zarar, hem yer kaplıyorlar diye...

Back