• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin annesine bakar misiniz

Sana da ilerde huzurevi göründü tatlım. Bunu çocuklarına anlatsan muhtemelen 50'nden sonra bile seni yerleştirirler. Yeterki sen mutlu ol bebem.

Aslında, doğru da diyorsun. Doğurduğumuz çocukları da çocuk yetiştirme çiftliklerine bırakıp iyi bir eğitim aldıktan ve büyüdüklerinden sonra gidip teslim almak lazım.

Oysa, ben huzurevinde millete çomak sokuyorlar demiyorum. Fakirlerin atıldığı yerde demiyorum. Sen olaya bambaşka bir pencereden bakıyorsun.

Huzurevinde benim önüme altın tepside sunulacak kahvaltıdansa, evde küçük bir sahanda önüme konulacak yemeği tercih ederim. Heleki bu getiren kişi birde çocuğum olsa dünyalara bedel. Sıcak bir yuva, güzel mutlu bir aile olmak varken...
siizn de ilerde nasıl bir yaşlı olacagınız göründü
illa da cocuklarım baksın bana deyıp herkese sıkıntı vereceksınız
erkek cocuklarınız evde eslerı ıle sorun yaşayacak kızlarınız damatlar ıle sorun yaşayacak anam mı eşim mi deyip çözüm yolu bulamayıp bunalıma girecekler , oğullarınız belki de o benım anammm garip anam diyerek gelileriniz bakmaya mecbur edcekler evde huzursuzluk cıkacak falann...
sizde gitmem işte gitmem ben yalnız kalamam hzuru evıne de gıtmem dıyen agzında dişi dökülmüş bir yaşlı olacaksınız :)

siizn de ilerde nasıl bir yaşlı olacagınız göründü
illa da cocuklarım baksın bana deyıp herkese sıkıntı vereceksınız
erkek cocuklarınız evde eslerı ıle sorun yaşayacak kızlarınız damatlar ıle sorun yaşayacak anam mı eşim mi deyip çözüm yolu bulamayıp bunalıma girecekler , oğullarınız belki de o benım anammm garip anam diyerek gelileriniz bakmaya mecbur edcekler evde huzursuzluk cıkacak falann...
sizde gitmem işte gitmem ben yalnız kalamam hzuru evıne de gıtmem dıyen agzında dişi dökülmüş bir yaşlı olacaksınız :)
Geleceği Allah'tan başkası bilemeyeceği için varsayımsal yorumuna çok takılmıyorum. Amma velakin, beni istemeyenin yanında ben zaten durmam güzelim. :KK47:

Büyük bir sorumluluk almışsın
Rabbim yardımcın olsun
Ha ben alır miydim
Önceki iyi niyeti kullanılmamış canı yanmamış ben olarak bende alabilirdim
Ama şimdi asla
Eşine birşey desende ayıp olur gibi
Kırmadan belkide bir kaç kez uyarman gereklidir
İse başlayacakmışsın zaten bu kadar sıkılmayacağını düşünüyorum
Evide boşver kirli olsun ne olacak
Üzülmene değmez böyle şeyler
EvDi, eşya idi gelip geçici
Sen kalp kırmamaya bak
Bide çok kötü şeyler yapmıyormuş ki
Bak ben bazen kendimi dışarıya karşı kapatırım
Nasıl mı
Kulaklarım duymak istemediğimde duymaz karşıdakinin sadece dudakları oynar
Sonra da arada bir hı felan derim ama dinlemediğim için beni yormaz ;)

Ben dayiya oyle bisi desem kiyameti koparir ben sana bak mi dedim diye o zaman da ben aman karisiyla aralari bozulmasin diye sabredemem senin karin da kadinin canina ot tikamasin deyiveririm kizilca kiyamette o zaman kopar. Ben de insanim sonucta yengeye kizdim cunku yaptiklari anlatilacak gibi degil en azindan benim gorduklerim. Gormediklerimi de anlatiyorlar da tanik olmadigim olaya yorum yapmam ben

Benm arkadasim bakiyor fakat parayla. Kv desi hayatta onlar parayla gelinlerine baktiriyor.. Tam okuyamadim ama sizin farkli bi durum sanirim..

Bakici tutup bakmaya calisin lutfen . 85 yasindaymis zaten . Yasli insanlarda tek kalma korkusu oluyormus tek basima olecegim korkusu ozellikle . Zordur muhakkak ama Allah rizasi icin biraz daha sabir gostermeye calisin

Sana da ilerde huzurevi göründü tatlım. Bunu çocuklarına anlatsan muhtemelen 50'nden sonra bile seni yerleştirirler. Yeterki sen mutlu ol bebem.

Aslında, doğru da diyorsun. Doğurduğumuz çocukları da çocuk yetiştirme çiftliklerine bırakıp iyi bir eğitim aldıktan ve büyüdüklerinden sonra gidip teslim almak lazım.

Oysa, ben huzurevinde millete çomak sokuyorlar demiyorum. Fakirlerin atıldığı yerde demiyorum. Sen olaya bambaşka bir pencereden bakıyorsun.

Huzurevinde benim önüme altın tepside sunulacak kahvaltıdansa, evde küçük bir sahanda önüme konulacak yemeği tercih ederim. Heleki bu getiren kişi birde çocuğum olsa dünyalara bedel. Sıcak bir yuva, güzel mutlu bir aile olmak varken...
Oyle diyorsunda simdiki nesil anne babayi hele evlendikten sonra istemiyor iste ayni evde.kizi istese damat istemiyor damat istese gelin istemiyor.o yuzden diyorum ayni ev zordur yahu..yakinda olur bakici olur ilgilenirsin ama ayni ev zor.ornek bu hikaye.

Bunları okudukça sabaha kadar dakka başı ateşi çıktı mı diye baktığım çocuğum aklıma geliyor. Boşuna bakmayım gidip sokağa atayım bari. İlerde bana böyle diyecekse...

İnsanlar bir değil işte. Bakanı var bakmayanı var. Bir filmde diyordu: 60 yaş üstünü direk öldürsünler, hem ekonomiye zarar, hem yer kaplıyorlar diye...
ay ben şokkk :KK57:
siz çocuklarınıza size yaşlanınca baksınlar dıye mı bakıyorsunuz?
dakka başı ateş kontrol etmek !!! cidden büyük iş
çocuklarınızın ilerde size bakmayacagını bilseniz şimdi onları sokağa mı atacaksınız?

ayrıca filmdeki söz için de aynen katılıyorum ne yalan söyleyim :KK62:

Geleceği Allah'tan başkası bilemeyeceği için varsayımsal yorumuna çok takılmıyorum. Amma velakin, beni istemeyenin yanında ben zaten durmam güzelim. :KK47:
bir şey soracağım yanlış anlamayın siz böyle yapıyorsunuz değil merak ettiğim için soruyorum bunu,çocuk yaparken ona sormuyoruz dünyaya getiriyoruz büyütüyoruzki eminim çok zor olur büyümelerini izlemek emek harcamak.peki dünyaya getirirken soramadığımız bir çocuğa ilerde ben senin annenim bana bakmak zorundasın demek bencillik değil mi? hatta anne-baba olmayı istemek bile biraz bencillik değil mi? bilemiyorum bu konularda kafam karışık belkide

A
Büyük bir sorumluluk almışsın
Rabbim yardımcın olsun
Ha ben alır miydim
Önceki iyi niyeti kullanılmamış canı yanmamış ben olarak bende alabilirdim
Ama şimdi asla
Eşine birşey desende ayıp olur gibi
Kırmadan belkide bir kaç kez uyarman gereklidir
İse başlayacakmışsın zaten bu kadar sıkılmayacağını düşünüyorum
Evide boşver kirli olsun ne olacak
Üzülmene değmez böyle şeyler
EvDi, eşya idi gelip geçici
Sen kalp kırmamaya bak
Bide çok kötü şeyler yapmıyormuş ki
Bak ben bazen kendimi dışarıya karşı kapatırım
Nasıl mı
Kulaklarım duymak istemediğimde duymaz karşıdakinin sadece dudakları oynar
Sonra da arada bir hı felan derim ama dinlemediğim için beni yormaz :KK66:

Bu kulak tikama olayini cok sevdim en iyisi anneanneye onu deneyeyim o anlatsin hii hii falan derim o da kirilmaz ben de duymam 1 milyonuncu kez cocuklugunu anlatmasini ya da gelinini cekistirmesini :)

Oyle diyorsunda simdiki nesil anne babayi hele evlendikten sonra istemiyor iste ayni evde.kizi istese damat istemiyor damat istese gelin istemiyor.o yuzden diyorum ayni ev zordur yahu..yakinda olur bakici olur ilgilenirsin ama ayni ev zor.ornek bu hikaye.
İstenip istenmemek ayrı. Ben elden ayaktan düşmüş, muhtaç birisini düşünerek yazıyorum. Mesela benim annem bize gelmez. Rahat edemediğini söyler, bir de rahatsız edeceğini düşünerek gelmez. Hatta ilerde bi bakıcı tutarım o bana bakar, kimseye yük olmak istemem der. Ama, şimdi bu kadın elden ayaktan düşünce ne diye başkası baksın. Ben bakarım, Şükür ki eşimde bu konuda aynı fikirde. Ha forumda eşini döven kocalar, aldatanlarda var. İnsanlar bir değil. Yaşamlar, şartlar hep etkiler tabi. En sade halini baz alıyorum ben. İnsanlığı..

siz diğer yorumunuz da gelecek ile ilgili yorum yapınca ben de hayal gücüme göre bir yorum yapayım dedim

inşallah istenmediğinizi anladığınızda dediğiniz gibi yaparsınız

A

Bu kulak tikama olayini cok sevdim en iyisi anneanneye onu deneyeyim o anlatsin hii hii falan derim o da kirilmaz ben de duymam 1 milyonuncu kez cocuklugunu anlatmasini ya da gelinini cekistirmesini :)
Bakıcı tutun bakıcı baksın yine sizinle yaşasın 2 maaşı varmış maaşının birisi bakıcıya gitsin.Hastalığı filan var mı peki varsa bakıcı onunlada ilgilenir ilaçlarını verir doktora götürür gündüz o bakar akşamları siz.

A

Yani kulağını tıka derken
Tıkaçla falan değil ;)
Yani o konuşsun ama konuştuklarını anlamak için çaba sarfetme
Anlamaya çalıştıkça yoruluyor insan
Arada da tepki ver
Hep aynı şeyleri insanları gözüne baka baka dinlemek zorunda değiliz ki
Valla hi biri bir gün benim onu dinlemediği mi anlayacak;)

siz diğer yorumunuz da gelecek ile ilgili yorum yapınca ben de hayal gücüme göre bir yorum yapayım dedim

inşallah istenmediğinizi anladığınızda dediğiniz gibi yaparsınız
Tabiki tatliş. Mesela hayat hep değişkendir. Bugün sevdiğimizle yarın boşanabiliriz. Geniş düşünmek lazım. Çocuk istemeyince sülük gibi yapışmak yersiz. Mesela kardeşler arasında ordan oraya gönderilen anne/babalarıda doğru bulmuyorum. Fakat dediğim gibi. Ana tema insana bakmak olunca ben bakarım. Kediye köpeğe bakıp, insanı huzurevine vermek içimden gelmiyor. Belki oğluşum bağımlı olur katil olur gelir beni keser. Hiç huzur evine gerek kalmaz.. :oha:

Tikac aklima gelmemisti ama sabahlari da onu yapayim bari aksam cok gec yatmiyorum ama 6da kalkip esime kahvalti hazirliyorum o cikiyor kizimi kaldir hazirla okula yolla 8 oluyor haliyle uyku yetmiyor bazen yatiyorum anneanne kaldiriyor 8de yatarken tikac takayim bari duymam belki

Bakici tutup ev tutma olayini da kabul edecegini de sanmam ben artik sensiz ölürüm deyip duruyor. Sanirim dayiya al demeyeyim diye cunku esimle bir tartisma olsa hemen beni haksiz yapiyor bir sekilde dibine kadar hakli olsam cevirecek yeri olmasa da sen kadinsin idare etmek kadina duser bak cocugun var mecbur idare ediceksin diyor. Bu yuzden bana olan sevgisi de gostermelik bende rahat oldugundan kisaca cikar iliskisi diye dusunmeden edemiyor insan

İstenip istenmemek ayrı. Ben elden ayaktan düşmüş, muhtaç birisini düşünerek yazıyorum. Mesela benim annem bize gelmez. Rahat edemediğini söyler, bir de rahatsız edeceğini düşünerek gelmez. Hatta ilerde bi bakıcı tutarım o bana bakar, kimseye yük olmak istemem der. Ama, şimdi bu kadın elden ayaktan düşünce ne diye başkası baksın. Ben bakarım, Şükür ki eşimde bu konuda aynı fikirde. Ha forumda eşini döven kocalar, aldatanlarda var. İnsanlar bir değil. Yaşamlar, şartlar hep etkiler tabi. En sade halini baz alıyorum ben. İnsanlığı..
Burda anlasabiliriz.bu durumlar esin ese muamelesine gorede degisebilir.ornegin annesi yuzunden huzursuzluk cikaran yada karisina kotu davranan atiyorum şiddet uygulayan adamin annesine mesela benim bakasim gelmez.bana merhamet gostermeyen esimin annesine benim de merhamet gosteresim gelmez mesela.ama tersi olursa dusunulebilir.
Ese esin annesine gore durumlar degisir bence.

Back