bir tek anne diyemem sanırım xxx anne derim ama babasına baba demek de çok zorlanacağım kesin
xxx anne, xxx baba hitapları gayet uygun bencede. Anne, baba diye bahsedilince, hangi annen, baban diye soruyor insanlar.
2 yıldan fazla zaman geçtiği halde bu konuda gelişme kaydedemedik maalesef.
onun annesine anne demek beni her zaman kasıyor çok fazla. sevmesine çok sewiyorum annesini ama ne alaka ona anne demek buna ben anlam veremiyorum ... çok çok kasıyor beni annemden başka birine anne demek anneme ihanetmiş gibi hissettiriyor ne bilim çok garip hisler benim annem burda diyorum neden ona anne diyeyim ki diye düşünüyorum bazen dememek içinde hep siz diye hitap etmeye çalışıyorum .
İlk kez gördüğümüz kişilere karşı dahi bir hitap şekli oluşturabilirken, kızım evladım olarak kabul ettiğim geliniminTakılmayın sizde artık o halde. 2 senedir görüş alanınıza mı girmeye çalışıyor bir şey söyleyeceği zaman? Bu daha yorucu yahu. Hiç birimiz pat diye rahatlıkla söyleyemedik belki ama söyledik eninde sonunda. Bu kadar uzatmak şımarıklık geliyor bana üstelik siz bu kadar iyiyken.
Ayy gaz vermiş gibi oldum üzgünüm ama düşüncelerim bunlar. Mesafeyi korumak istiyorsa siz de umursamayın bundan sonra.
kulitta konunu yeni gördüm ve merakla sonuna kadar okudum.maalesef sorun çözülmemiş,üstelik senin gibi narin,düşünceli bir insana böyle tabirsiz yaklaşılması garip geldi.hakkınızda hayırlısı olsun.2 yıldan fazla zaman geçtiği halde bu konuda gelişme kaydedemedik maalesef.
Merhaba hm22.Merhabalar Kulitta.
Yazınız okuyunca gerildim ister istemez.
Ben de hala eşimin annesine babasına ne diyeceğimi bilmiyorum.
Yapım gereği, çok samimi olabilen bir insan değilim. Aslında teyze diyebilsem rahatlayacağım ama bozulursa diye düşünüyorum.
Ağzımda hep siz var. Hele annesi ile babası hakkında konuşurken ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bu arada, eşimin ailesi çok iyi insanlardır. Kendilerini hem sever, hem saygı duyarım.
Uzun uzun yazma nedenim, bence gelininin sana karşı olan soğukluğuna verme bu durumu.
Tamamen kişisel bir durum olabilir.
Beklentilerimi sıfırlamaya çalışırken işte burada takılı kaldım Egemcim.kulitta konunu yeni gördüm ve merakla sonuna kadar okudum.maalesef sorun çözülmemiş,üstelik senin gibi narin,düşünceli bir insana böyle tabirsiz yaklaşılması garip geldi.hakkınızda hayırlısı olsun.
Canım yaa ne kadar incesin.aslında buraya yazdığın gibi üzüntünü dile getirerek istersen x anne yada x teyze diyebileceğini belirtsen nasıl olur kiBeklentilerimi sıfırlamaya çalışırken işte burada takılı kaldım Egemcim.
Anne baba deme zorunluluğu gelinlerin bazılarında baskı oluşturabiliyor maalesef.
Kampanyalar düzenleyerek K. valide ve K. pederler için yepyeni bir hitap şekli oluşturmanın
zamanı çoktan geldi bence. Hiç olmazsa Anne baba diyemeyenler için alternatif seçenek olmalı.
Amin canım hayırlı olur İnşallah.
Konuyu uzun zaman önce açtığım için bu konuyu gelinimle konuştuğumu paylaştım mı hatırlamıyorum canım.Canım yaa ne kadar incesin.aslında buraya yazdığın gibi üzüntünü dile getirerek istersen x anne yada x teyze diyebileceğini belirtsen nasıl olur ki
benim komşumun gelini x anne diyor,gayette hoş bir telaffuz.her halde ben de gelinlerimin öyle demesini isterim.ben zaten ciğim li kelimelerden de hoşlanmam.
Henüz evli değilim ama anne demek istiyorum.
İnşallah o sıcaklığı yaşatır bana evlenince.
Şuan yaşatmıyor da.
bilmiyorum canım çok zor,sen kızım kızm,prensesim diye bu kadar ince düşünürkenKonuyu uzun zaman önce açtığım için bu konuyu gelinimle konuştuğumu paylaştım mı hatırlamıyorum canım.
Evliliğinin ilk haftalarında en rahat hitap edebileceğin şekilde bana seslenebileceğini söylemiş aklıma gelen seçenekleri
sunmuştum. Hatta kızım (görümcesi) çoğunlukla bana mami diye seslenir, mami diyebilirsin demiştim.
Yo hayır ''anne'' demişti duyulur duyulmaz bir sesle. Sonrasında değişen bir şey olmadı.
Bir süre sonra bir kez daha konuya kısaca değindim ve kendi haline bıraktım.
Ama bu şekilde ilişki kurulamıyor Egem. İki kişiden biri senli benli, kızım evladım derken diğerinin sizli bizli konuşması
ikili ilişkiyi gaz fren, gaz fren giden otomobile çeviriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?