Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

2 yıldan fazla zaman geçtiği halde bu konuda gelişme kaydedemedik maalesef.

onun annesine anne demek beni her zaman kasıyor çok fazla. sevmesine çok sewiyorum annesini ama ne alaka ona anne demek buna ben anlam veremiyorum ... çok çok kasıyor beni annemden başka birine anne demek anneme ihanetmiş gibi hissettiriyor ne bilim çok garip hisler benim annem burda diyorum neden ona anne diyeyim ki diye düşünüyorum bazen dememek içinde hep siz diye hitap etmeye çalışıyorum .

Takılmayın sizde artık o halde. 2 senedir görüş alanınıza mı girmeye çalışıyor bir şey söyleyeceği zaman? Bu daha yorucu yahu. Hiç birimiz pat diye rahatlıkla söyleyemedik belki ama söyledik eninde sonunda. Bu kadar uzatmak şımarıklık geliyor bana üstelik siz bu kadar iyiyken.

Ayy gaz vermiş gibi oldum üzgünüm ama düşüncelerim bunlar. Mesafeyi korumak istiyorsa siz de umursamayın bundan sonra.

İlk kez gördüğümüz kişilere karşı dahi bir hitap şekli oluşturabilirken, kızım evladım olarak kabul ettiğim gelinimin
hiç bir şekilde hitap edememesi görünmez bir perde oluşturuyor aramızda.
Kalabalıklar içinde herkese bir şekilde hitap edebilirken beni es geçmesi kendimi değersiz, görünmez hissettiriyor. Aşamadığımız bir engel olarak varlığını her daim belli ediyor.
Yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum lakin aramızdaki tek sorun bu olsun diyerek teselli oluyorum.

Merhabalar Kulitta.
Yazınız okuyunca gerildim ister istemez.
Ben de hala eşimin annesine babasına ne diyeceğimi bilmiyorum.
Yapım gereği, çok samimi olabilen bir insan değilim. Aslında teyze diyebilsem rahatlayacağım ama bozulursa diye düşünüyorum.
Ağzımda hep siz var. Hele annesi ile babası hakkında konuşurken ne yapacağımı şaşırıyorum.
Bu arada, eşimin ailesi çok iyi insanlardır. Kendilerini hem sever, hem saygı duyarım.
Uzun uzun yazma nedenim, bence gelininin sana karşı olan soğukluğuna verme bu durumu.
Tamamen kişisel bir durum olabilir.

kulitta konunu yeni gördüm ve merakla sonuna kadar okudum.maalesef sorun çözülmemiş,üstelik senin gibi narin,düşünceli bir insana böyle tabirsiz yaklaşılması garip geldi.hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba hm22.
Gelinim konuyla ilgili duygularını paylaşsa senin cümlelerinle kendini ifade ederdi sanırım.
Yani ben böyle hissettiğini düşünüyorum canım.
İşte o ne yapacağını şaşırması, bocalaması yok mu içim eriyor. Varlığımla sıkıntı yaşattığım için üzülüyorum.
Mesela annesiyle telde görüşürken selamımı söyle kızım demekle telaşlanmasına sebep oluyorum.
Kayınvalidenle bu konuyu konuştunuz mu hiç? Bu konuda talebi oldu mu?

Beklentilerimi sıfırlamaya çalışırken işte burada takılı kaldım Egemcim.
Anne baba deme zorunluluğu gelinlerin bazılarında baskı oluşturabiliyor maalesef.
Kampanyalar düzenleyerek K. valide ve K. pederler için yepyeni bir hitap şekli oluşturmanın
zamanı çoktan geldi bence. Hiç olmazsa Anne baba diyemeyenler için alternatif seçenek olmalı.
Amin canım hayırlı olur İnşallah.

Canım yaa ne kadar incesin.aslında buraya yazdığın gibi üzüntünü dile getirerek istersen x anne yada x teyze diyebileceğini belirtsen nasıl olur ki

benim komşumun gelini x anne diyor,gayette hoş bir telaffuz.her halde ben de gelinlerimin öyle demesini isterim.ben zaten ciğim li kelimelerden de hoşlanmam.

Ben anne derken ilk başta çok zorlandım birde annemi yeni kaybetmiştim ve bir başkasına anne diyecek olmam canımı çok yakmıştı ne kadar eşimin annesi olsada ve biz bir aile olmuş olsakta kendi annemin olmayışı çok zordu birde kına gecesi günü onun yokluğu bıcak gibi saplanı vermişti ama bir şekilde kendimi buna ikna ettim ve konuşma arasında hızlıca anne diye söyleyiverdim laf arada kaynadı gitti daha sonraki günler de alışmaya başladım.. Şimdi çok rahatlıkla anne diyorum ama kendi annemin yerini dolduramaz orası ayrı.

sorunuza gelince sizi annesi gibi göremediği için zorlanabilir bu doğal bişi bir gelin olarak söylüyorum sizin yaklaşımlarınız belirleyecek biraz zamana bırakın bakalım. Siz ona kızım kızım diye seslenirseniz oda size zamanla anne diye seslenmeye başlayacaktır.

Konuyu uzun zaman önce açtığım için bu konuyu gelinimle konuştuğumu paylaştım mı hatırlamıyorum canım.
Evliliğinin ilk haftalarında en rahat hitap edebileceğin şekilde bana seslenebileceğini söylemiş aklıma gelen seçenekleri
sunmuştum. Hatta kızım (görümcesi) çoğunlukla bana mami diye seslenir, mami diyebilirsin demiştim.
Yo hayır ''anne'' demişti duyulur duyulmaz bir sesle. Sonrasında değişen bir şey olmadı.
Bir süre sonra bir kez daha konuya kısaca değindim ve kendi haline bıraktım.
Ama bu şekilde ilişki kurulamıyor Egem. İki kişiden biri senli benli, kızım evladım derken diğerinin sizli bizli konuşması
ikili ilişkiyi gaz fren, gaz fren giden otomobile çeviriyor.

ben nişanlandığım ilk günler dememiştim aradan zaman geçti demeye başladım taki kızım doğuncaya kadar.. 2 yıllık evliyim ve artık anne demek istemiyorummmm kendilerine.....ama bunu nasıl başaracağım bilmiyorum:) kadından soğudum resmen yaa

Henüz evli değilim ama anne demek istiyorum.
İnşallah o sıcaklığı yaşatır bana evlenince.

Şuan yaşatmıyor da.

Ben de ilk başlarda siz'li biz'liydim.
Sonradan "anne" diyebildim, bana gerçekten annelik yaptığından.
O da bana hep "annecim annecim" der mesela.

Siz de gelininizle ilişkinizi zamana bırakın biraz bence.
Ama siz'li biz'li muhabbetin uzaması da garip, evlilik bu, hepiniz aile oldunuz neticede.

bilmiyorum canım çok zor,sen kızım kızm,prensesim diye bu kadar ince düşünürken

hadi zor,ters biri olursun da anlamaya çalışırım ama bilemiyorum canım.resmi mi olmak istiyor acaba.ama gene bir şekilde sana hitap edebilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…