Kayınvalidenize ''ANNE'' diyebildiniz mi? Farklı bir hitap şekli mi kullandınız?

Çoğunlukla kızım diyor kendi annem tabi ki.
Kayınvalide de arada kızım demeli ki o sıcaklığı hissettirmeli.
Açıkçası henüz evli olmadığım için tam bilemiyorum. Evlenince nasıl hissedersem karşı taraftan ona göre hareket ederim diye düşünüyorum. Bilemedim

ıster önyargılı, ister mesafelı olsun. sen zaten '' anne veya teyze, ya da ne şekilde hitap etmek ıstıyorsan edebılırsın'' demıssın. insan hıtapsız olur mu. bana saygısızca gelıyor.

Hitap şart değil mi gerçekten?
K.Valide-K.Pederden başka hitapsız olan kimse oluyor mu hayatımızda?
İlk kez karşılaştığımız insanlara bile abla, abi, amca, teyze, beyefendi, hanımefendi,
kızım, oğlum veya ismini söylüyoruz değil mi?
Sorun Anne-baba demek durumunda olmak. Keşke başka bir hitap şeklimiz olsa.
Anneciğine Allahtan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum canım.

ıster önyargılı, ister mesafelı olsun. sen zaten '' anne veya teyze, ya da ne şekilde hitap etmek ıstıyorsan edebılırsın'' demıssın. insan hıtapsız olur mu. bana saygısızca gelıyor.
Hiç bir sıfatım yoksa benim bir ismim var değil mi Surrender?
Ne kadar da istesek kalıpların dışına çıkamıyoruz.
''Anne'' den başka şekilde hitap etmenin saygısızlık olacağı öğretilmiştir.
Her aile yapısının saygı anlayışı da farklı maalesef.

ben de acayip zorlanıyorum arada teyze arada anne ama her zaman başına ismini koyuyorum x anne diye.bu onları rahatsız ediyor farkındayım ama ben böyle daha rahatım.ayrıca her zaman siz diye hitap ediyorum nasılsınız falan gibi ve tabiki böyle bir resmiyet benim hoşuma gidiyor onların hiiiiç gitmese de :)

Teyzenin durumu kabullenmesi kolay oldu mu Sephora? İlişkilerini etkiliyor mu?
Kişilik yapımıza ve yetiştirilme tarzımıza göre davranış sergiliyoruz işte.
Resmiyet sinyali yayıyor olmam da olasılık dahilinde elbette.

Ah ah ne mutlu bazi gelinlere allah niye bizi aksi kayinvalidelerle siniyorki
Uzaktan davulun sesi hoş gelir canım.
Kimbilir ne hatalar yapıyorumdur ve yapmaya da devam edeceğim.
İsteyerek değil elbette. Doğru yaptığımızı zannederek yapıyoruz yanlışlarımızın pek çoğunu.
K.Validene bir şekilde hitap edebiliyor musun ZSAEFMEAR?

Hala kabullenmiş sayılmaz aslında. 4 tane gelini var "üçü kızım gibi ama bunu içim almıyor" diyor hep.

kesinlikle öyle. evet, belkı anne'' den baska hıtap seklı saygısızlık olarak öğretılmiş olabılır.
ama daha buyuk bır saygısızlık varsa o da hitapsızlıktır.

Ilk başlarda biraz zorlandım ama ne anne ne de baba demek zoruma gitmiyor, hatta eşimin tüm ailesi bana ismim yerine lakabimla seslenirler .Bu da benim çok hoşuma gidiyor.

Zorlanarak rahat olunabileceğini aklım almıyor nedense.
Aslında resmi davranarak sınırlarını mı belirtmek istiyorsun?
Her ailenin sınırları vardır elbette. Anne-baba da olsa bu sınırlara saygı göstermelidir.
Onların memnun olmadığını seziyor musun, dile mi getiriyorlar?

yanlış belirtmişim aslında.sadece anne derken çok zorlandım hitapsız bıraktım çoğu zaman seslenmem gerktiğinde bile seslenemiyordum.sonra başına ismini getirince rahat ettiğimi hissettim ama bu da nişanlımın annesini rahatsız etti ismimi söyleme annecim de sadece dedi.bunu yapamıyorum nedense.hep çok resmiydim ben ama annesi köy kadını saf doğal daha fıkır fıkır olmak istiyo ama benim mizacım buna uygun değil.iş hayatımda bile bu gereksiz resmiyetimden kaybediyorum.insanlar abla abi derken samimi oluyolar ben bey hanım diye resmi kalıyorum.

Yerine göre resmiyet de gereklidir architectg.
Lakin aile ilişkilerinde pek hoş bulmuyorum.
Yapı meselesi elbette. Bazı davranışlarımızı değiştirebilmek kolay değil.

Bizimki cok fena üc eltiyiz hicbirimiz anne demeyiz cünkü hak etmiyor :-( ... teyze diyoruz ben ve kucuk eltim buyuk eltim hicbir hitap sekli kullanmaz hemen konuya girer ...

İlk zamanlarda zorlandim ama dedikce alistim
Gelinlerin buna zorlanmasini da manasiz buluyorum icinden nasil geliyorsa oyle davranmali

Biz eşimle 5,5-6 sene birliktelik sonunda evlendik kayınvalidemle de 5 senedir tanışıyorduk 5 sene sonunda evliliğimizin 2. günü anca anne diyebilmiştim..

Düğüne 1 hafta kalana kadar teyze dedim, son hafta eşim annelerimize bir konuşma yaptı, ailemiz büyüyor ve biz artık size anne demek istiyoruz diye. bende kv nin adını anne varsaydım dedim anne :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…