Çok üzüldüm karanfilsokak. Çok erken kaybetmişsin anneciğini. Mekanı cennet olsun İnşallah. Allah sizlere dayanma gücü versin. Eşinin annesine bir şekilde hitap etme gerekliliğine kendini ikna etmen ve çaba göstermen övgüye layık gerçekten. Seni yürekten kutluyorum. İnşallah bizim de birbirimize hitap ederek söyleşebileceğimiz günler yakındır.Ben anne derken ilk başta çok zorlandım birde annemi yeni kaybetmiştim ve bir başkasına anne diyecek olmam canımı çok yakmıştı ne kadar eşimin annesi olsada ve biz bir aile olmuş olsakta kendi annemin olmayışı çok zordu birde kına gecesi günü onun yokluğu bıcak gibi saplanı vermişti ama bir şekilde kendimi buna ikna ettim ve konuşma arasında hızlıca anne diye söyleyiverdim laf arada kaynadı gitti daha sonraki günler de alışmaya başladım.. Şimdi çok rahatlıkla anne diyorum ama kendi annemin yerini dolduramaz orası ayrı.
sorunuza gelince sizi annesi gibi göremediği için zorlanabilir bu doğal bişi bir gelin olarak söylüyorum sizin yaklaşımlarınız belirleyecek biraz zamana bırakın bakalım. Siz ona kızım kızım diye seslenirseniz oda size zamanla anne diye seslenmeye başlayacaktır.
Haydi kızlar, gelinler-kaynanalar omuz omuza vererek yeni bir çığır açalım.ben nişanlandığım ilk günler dememiştim aradan zaman geçti demeye başladım taki kızım doğuncaya kadar.. 2 yıllık evliyim ve artık anne demek istemiyorummmm kendilerine.....ama bunu nasıl başaracağım bilmiyorum:) kadından soğudum resmen yaa
Merhaba hm22.
Gelinim konuyla ilgili duygularını paylaşsa senin cümlelerinle kendini ifade ederdi sanırım.
Yani ben böyle hissettiğini düşünüyorum canım.
İşte o ne yapacağını şaşırması, bocalaması yok mu içim eriyor. Varlığımla sıkıntı yaşattığım için üzülüyorum.
Mesela annesiyle telde görüşürken selamımı söyle kızım demekle telaşlanmasına sebep oluyorum.
Kayınvalidenle bu konuyu konuştunuz mu hiç? Bu konuda talebi oldu mu?
Çok üzüldüm karanfilsokak. Çok erken kaybetmişsin anneciğini. Mekanı cennet olsun İnşallah. Allah sizlere dayanma gücü versin. Eşinin annesine bir şekilde hitap etme gerekliliğine kendini ikna etmen ve çaba göstermen övgüye layık gerçekten. Seni yürekten kutluyorum. İnşallah bizim de birbirimize hitap ederek söyleşebileceğimiz günler yakındır.
Hiçbir şey dememesinden çok daha iyi elbette. Umarım K.Validesi durumdan memnundur.benim en yakın arkadaşım çocuğu oldu hala medine teyze diyo kaynanasına
Henüz evli değilim ama anne demek istiyorum.
İnşallah o sıcaklığı yaşatır bana evlenince.
Şuan yaşatmıyor da.
o zaman o sıcaklığı bekleme boşuna:)
Bu konuda gelinler daha şanslılar. Sıcaklık, içtenlik görmeselerde, göstermeseler de kendilerine isimleriyle hitapBelli olmaz yahu
Maşaallah size. Allah muhabbetinizi arttırsın.Ben de ilk başlarda siz'li biz'liydim.
Sonradan "anne" diyebildim, bana gerçekten annelik yaptığından.
O da bana hep "annecim annecim" der mesela.
Siz de gelininizle ilişkinizi zamana bırakın biraz bence.
Ama siz'li biz'li muhabbetin uzaması da garip, evlilik bu, hepiniz aile oldunuz neticede.
Bu konuda gelinler daha şanslılar. Sıcaklık, içtenlik görmeselerde, göstermeseler de kendilerine isimleriyle hitap
ediliyor. Kaynanalar gibi hitapsız kalma durumları yok. :)
konuyu acalı 2 yıl olmus. halen hıtapsız mı? :dHiçbir şey dememesinden çok daha iyi elbette. Umarım K.Validesi durumdan memnundur.
Anne-baba değil de K.valide-K.pederlere özel başka hitap şekilleri olsaymış daha iyiymiş ama bazı geleneklernişanlım ilk başta hemen anne baba dedi . sonra da ben söylüyorum sende söylersin bunda bişey yok die ısrar etti. bende utana sıkıla demeye çalışıorum. ama sanki annemden baskasına anne demek benm zoruma gidio . anneler bizim için çok degerli ondan sanırım..
Aynen öyle Surrender.konuyu acalı 2 yıl olmus. halen hıtapsız mı? :d
peki, seslenmesı gereken durumlarda ne oluyor?Aynen öyle Surrender.
2 yıl önce ilk günlerin telaşıyla farklı bakış açılarına ihtiyaç hissetmiştim.
Bugünlerde ise durumu kabullenebilmek için desteğe ihtiyacım oldu. :)
Anne demenin karşılığı kızım mı olmalı Cassia?Biz anne diyorsak o da kızım diye hitap eder diye düşünmüştüm
Seslenmesini gerektiren durum oluşturmamayı başardı bu güne kadar.peki, seslenmesı gereken durumlarda ne oluyor?
bence buyuk terbıyesızlıkSeslenmesini gerektiren durum oluşturmamayı başardı bu güne kadar.
Olduysa da görüş alanıma girmiş olmalı.
Çok enteresan geliyor bana bu durum.Seslenmesini gerektiren durum oluşturmamayı başardı bu güne kadar.
Olduysa da görüş alanıma girmiş olmalı.
Yo hayır Surrender. Önyargılı veya mesafeli olduğunu düşünüyorum.bence buyuk terbıyesızlık
allah dagına göre karını verıyor gercekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?