çok sık değil de arada bir söyleyebilirsiniz
ve ilk söylediğinizde bi arkadaşın da dediği gibi
prensesinizi çok iyi gözlemlerseniz neden diyemediğini bi nebze olsun anlamış olursunuz
yani siz öyle dediğinizde mahcup bi hal ve utangaçlıkla karışık bir kırmızılık sezerseniz yanaklarında
o da söylemek istiyor ama bir türlü utancından söyleyemiyor demektir
fakat yüzü ekşir ve memnuniyetsiz bir hal alırsa size ''anne''demek istemiyordur ki bu pek de olası değil
öyle olsa idi telefonda yada mesajda ''anne'' diye bir hitap tercih etmezdi
konuyla alakasız olacak ama kaç yaşındasınız ve mesleğiniz nedir acaba:26:
3 gün sonra nişanım var nasıl dicem diye kara kara düşünüyorum şimdiden :18:
demek istemememden falan değil kesinlikle, seve sever dicem ama çekiniyorum işte
alışkın değilim sonuçta başka bir kadına anne demeye
bakalım nasıl olcak :18:
x teyze diye hitap etmeye alışığım şuan için, nasıl alışçam bakalım
hayırrr diyemiyorum anneöyle özellikle dediğim bişeyde yok abla,teyze gibi :) 1 yıllık evli olucam 3 ay sonra,eşim nişanlandıgımızdan beri anne baba diyebiliyor bizimkilere.ama ben daha başaramadım :/
Kayınvaliden temkinli davranıyor olabilir tatlım. Kaynanalar da insan sonuçta, her söylediğinin yanlış anlaşılmasından korkabilirler.
Cıvıl cıvıl gelinine kayıtsız kalması eminim uzun sürmeyecektir.
Aslında ben de yeni tanıdığım kişilere karşı oldukça temkinliyimdir. Prensesimi gördüğüm ilk gün ailemizin bir üyesi olarak kabul ettim ve
olabildiğince doğal başladım. Temkinli başlasaydım beni çözebilmesi uzun sürerdi. Hangi şekilde başlamak doğrudur dersen eğer;
Bilmiyorum canım. Bazı ilişkilerde her yaptığın yanlış, bazı ilişkilerde ise her yaptığın doğru. Sen aynı sen olsan da kimine göre
kötü, kimine göre iyisin. Amin canım. Herşey hayırlı ve güzel olsun İnşaallah.
Kaynanaların tümü bir zamanlar gelindi. Bu sebeple empati yapmak bize düşüyor galiba. Diyemeyenler var işte. Keşke herkes için kolay olsa.
İki taraflı resmiyet durumu var. Sorun yoksa mesafeli olarak sürdürebilirsiniz. Sonsuz mutluluklar dilerim.
Elbette canım, vücut diliyle mesajlar göndeririz birbirimize ama prensesimin sancılarını görmeye de daha fazla dayanamayacağım.
Bu gidişle gerçek iletişimimizi tel'le gerçekleştireceğiz galiba. Telefonda veya mesajda o bana annecim ben ona annecim
diye sürdüreceğiz konuşmalarımızı.
Bence de çabalıyor civcivim. Oy hiç kıyamam ona.
Ahahaha günlerdir pekçok soruyu hiç düşünmeden kolayca yanıtladım da, son soru defalarca yutkunmama sebep oldu.
Yanıt vermeme hakkımı kullansam seni üzmüş olurmuyum estalmuscum.
Oy oy Tebrik ederim canım. Allah tamamına erdirsin. Sonsuz mutluluklar dilerim.
Kara kara düşündüğünü kendi annen biliyor mu tatlım? Onun önerilerini merak ettim.
Bu durum kayınvalidenle iletişimini etkiliyor mu canım, sıkıntı yaratıyor mu?
Amin canım, Herşey gönlünce olsun.Hakkimizda hayirlisiiiii ....
İnşaallah aLLeGRiacım, her şey gönlünce olsun.
darısı anne-baba demeye inşallah
ilk zamanlar çok beklediler,bende istedim söylemek ama dilimin ucundan dışarı çıkamadı bi türlü.artık takıyorlar.olsun demesin ne olacak gibi laflar ediyolar.ama bigün diyeceğim mutlu edeceğim onlarıda.belki bigün :)
tek degılsın canım aynen bende oyleyımdıyemıyorum nedense 8 sene cıktık eşimle biz belkıde ondandır .annemede cok duskunum bır baska kadına anne demek zoruma gdıyor kaynanam hıc sesını cıkarmaz cok sessızdır hatta bana herzaman kızım yavrum der ve hıc kızı yok dusun çok beklemıstır uzuluyorum ama dıyemıyorum nıeyse kadıncagıza ..desem heralde kadın kalpten gıder
Elbette canım, vücut diliyle mesajlar göndeririz birbirimize ama prensesimin sancılarını görmeye de daha fazla dayanamayacağım.
Bu gidişle gerçek iletişimimizi tel'le gerçekleştireceğiz galiba. Telefonda veya mesajda o bana annecim ben ona annecim
diye sürdüreceğiz konuşmalarımızı.
Bence de çabalıyor civcivim. Oy hiç kıyamam ona.
Ahahaha günlerdir pekçok soruyu hiç düşünmeden kolayca yanıtladım da, son soru defalarca yutkunmama sebep oldu.
Yanıt vermeme hakkımı kullansam seni üzmüş olurmuyum estalmuscum.
Oy oy Tebrik ederim canım. Allah tamamına erdirsin. Sonsuz mutluluklar dilerim.
Kara kara düşündüğünü kendi annen biliyor mu tatlım? Onun önerilerini merak ettim.
Bu durum kayınvalidenle iletişimini etkiliyor mu canım, sıkıntı yaratıyor mu?
estağfurullah elbette üzülmem
ben sadece böyle tatlı dilli ve ince fikirli olduğunuzu görünce(yazdıklarınız bunu gösteriyor)
bu sebepten mesleğiniz bende merak uyandırmıştı
şu ara ben de şöyle bir durum var:
sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşadığımızdan sürekli telefon ile görüşüyoruz..zaman zaman ben sorarım
abaslının ve abisinin "ismini" kullanarak nasıl olduklarını...yaşları yakın zaten bana..ablasıyla 4 yaş ,abisiyle bir yaş aramız var
büyükler..işte son zamanlarda beyefendi , abla ve abi dememe takmış durumda..olmaz diyorumm ki ben genelde isimle
hitap ederim çevremde de...yok efenim abla abi diyecekmişim,her lafımda düzeltir oldu..
tam da bu konu varken ve sıcağı sıcağına yaşıyorken aklıma geldii..ama şunu anladım ki; böyle dayatılınca bir cazibesi
kalmıyor bu işlerinben saygısızlıkta yapmıyorum aslında ama işte sevgilimin kendince saygı anlşayışı o,saygı duyuyorum sadece..
ablam ve abim olcak kısmetse
ilk zamanlar çok beklediler,bende istedim söylemek ama dilimin ucundan dışarı çıkamadı bi türlü.artık takıyorlar.olsun demesin ne olacak gibi laflar ediyolar.ama bigün diyeceğim mutlu edeceğim onlarıda.belki bigün :)
Bende ilk anne dıyecegım an duygusala bagladım ve duygu karmasası yasadım kendı kendıme benım annem geldı aklıma ama nısanlım benım anneme ısınıp anne demıstı onunda hatrı var benden beklıyodu sonra ısmının yanına anne koydum oyle soyledım evlendıgımızde soylerım artık.bu bız bayanlar ıcın duygusal bısy cunku hemen kucuk emrah moduna baglarız genelde
ban kayınvalidem yok ama kayınpederime amca diyorum yani 30 yıldan sonra gelen amcaya babamı deseydim
Henüz diyemedim utanıyorumNişanımızda dicem inşallah
Ben nişanlımın ailesiyle ilk tanıştığımda ne amca ne teyze hiç bir şekilde bunları kullanamdım. Sonradan anne babaya alışmak zor olur diye. Hep siz diye hitap ettim, resmi bir şekilde değil tabiki... Şöyle yapmamı istermisin? Şunu verirmisin gibi öznesiz cümleler :) Nişanlımla kayınvalidem(nişanlanmadan önce) takılıyordu X anne dicen yada anneciğim dicen diye, bende diyordum nişandan sonra diye. Hakikaten de nişanımın ertesi anne diye hitap ettim. Hiç zorlanmadım. Kendi annem gibi asla olamaz ama seviyorum kayınvalidemi..
bende anne diiyorummmm
sevgili kulitta ;
bu durumu oglunuzun fark etmemesı gelınınızın sıze 9 aydır hıtap etmemesı kadar enteresan benım gozumde..
teyze dıyenı anlarımda hıc hıtap etmemk cok uzun bır sure o sancıyı fazlalastırır korkarım dıyemıyecek sıze herhangı bırsey
Telefonda ve mesajlarda Annecim diyor uzun zamandır. Buna rağmen yüzyüze siz diyor, hitap etmiyor canım.
Konuşmalarımda ara sıra da olsa annecim, annem deseymişim iyi olurmuş gerçekten. Çocuklarıma karşı da
dilimi alıştırmamışım. Bundan sonra başlasam kendini baskı altında hissedermi ki?
Aslında kendi haline bırakılmak mı ister, bunu bilsem.
bende bunu merak edıyordum ama oglunuz fark etmıstır kesın aralarında konusmuslardırda :)
telefonda dıyor kesın utanıyordur
mesela benım kayınvalıdem hep annem sunu getır annem bunu ver genelde hep konusurken annem derdı ama herkese karsı benım ıcın ozellıkle demezdıkı zaten ben nısandan sonra hemen anne demıstım
offf cok merak edıyorum ne zaman dıycek :)))))))
Oğlum böyle şeylere takılmayacağımı düşünür tatlım. Evet bana anne demeli gibi bir takıntım yok gerçekten.
İstediğim sadece rahatça dile dökebileceği bir hitap. Kızım çoğu kez mami der bana. Gelinime de seçenekleri sunarken
görümcen mami diyor sen de öyle söyle demiştim. Yo hayır dedi inceden.
Kayınvalidenin çoğu kişiye annem, annem diye hitap etmesi ikiniz için de kolaylık olmuş gerçekten.
Ben öyle anneliğimi öne çıkaran biri de değilim sanırım. Oğlum da çoğu kez sultanım veya valide diye hitap eder.
Prensesimin önünde çok seçenek olduğu için kafası karıştı belki de. Yavaş yavaş umutlarım tükeniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?