• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz,Kayınpederiniz sizin fırınınızı ve set üstünüzü istemeyip satmaya kalksa !

canım ben ikisindende ailesi yüzünden ayrıldım.Malesef ikisininde dediğim dedik anneleri vardı ve düğüne 2 ay kala bozuldu..

şimdi evliyim,çok şükür allaha mutlu bir yuvam var.Eşim tüm olanları biliyor,aynı işyerindeydik hepimiz.Buna rağmen 1 kere bile konusunu açmadı,neden diye bile sormadı.Ailen herşeyi 2 kere yapmış 3.sünde biz yük olmayalım dedi herşeyi kendimiz yaptık,mutluyuz çok şükür.Ama bazı şeylerin insanın kaderi olduğunu düşünüyorum çünkü yine aile ile problemler var;ama eşim karıştırtmadığı için problem yok.
Önceki nişanlılarımda ne istediğim eşyayı almıştım ne istediğim gelinliği diktirmiştim üstelik senin dediğin gibi maddi olarak çok yıprandık.

Özet olarak sakın umutsuzluğa kapılma,ummadığın yerde öyle bir çıkıyor ki karşına doğru insan..Ben çok üzülüyordum 2 nişanlıdan ayrıldığım için şimdi kimse konusunu açmadı bile.Eğer senin nişanlında düzgün olsaydı babası öyle davranamazdı sana.Herşey nişanlında bitiyor.Dönüp arkana bile bakma,rabbim doğru insanı en uygun zamanda çıkarır inş karşına.
Bende ikisindede Aile ve nişanlım yüzünden tabii aile büyük faktör oynadı :KK43: ne güzel canım maşallah imrendim Rabbim daim etsin mutlulugunuzu inşallah... Malesef gercekten kader.. cok üzüldüm ama eşin karıstırmıyorsa hiç sıkma canını sen hep dengeyi kur sakın eşine ailesini hiçbizaman kötüleme. Ben cok korkuyorum suan ya evlendiğimde bir daha nişanlanmaya kalktıgımda hep basıma kakarlarsa mutsuz olursam diye cok yıprandım ailemde aynı sekilde hem maddi hem manevi gerçekten yıprandık.. bu mahallebaskısı da cabası malesef akrabalardan genemi nişan attın kız diye dalga gecer gibi konusanlar. Bu kez sana kocayı ben bulcam diye terbiyesiz insanlar.. cok ağlattılar beni cok ahımı aldılar.. arkama dönüp bakmıyorum keşkem yok ama kendime cok üzülüyorum yaşım genc daha ve bu yasta cok yıprattılar.. İnşallah canım inşallah Allah banada böyle hayırlı bi eş nasip eder de benimde yüzüm güler.. dediğin gibi ikisindede esyam ve gelinliğim istediğim gibi olmadı hiçbişey gönlüme göre olmadı :KK43: ben hiç gidip esya secmedim evime.. hayalimdeki gelinlik hiç nasip olmadı. cok imreniyorum gıpta ediyorum. Ama umutsuz değilim inşallah ummadıgım anda doğru zamanda Allah banada nasip eder.. 2nciden ne süre sonra nişan ve evlilik oldu acaba canım senin.. hakkını helal et böyle soruyorum ama

Bende ikisindede Aile ve nişanlım yüzünden tabii aile büyük faktör oynadı :KK43: ne güzel canım maşallah imrendim Rabbim daim etsin mutlulugunuzu inşallah... Malesef gercekten kader.. cok üzüldüm ama eşin karıstırmıyorsa hiç sıkma canını sen hep dengeyi kur sakın eşine ailesini hiçbizaman kötüleme. Ben cok korkuyorum suan ya evlendiğimde bir daha nişanlanmaya kalktıgımda hep basıma kakarlarsa mutsuz olursam diye cok yıprandım ailemde aynı sekilde hem maddi hem manevi gerçekten yıprandık.. bu mahallebaskısı da cabası malesef akrabalardan genemi nişan attın kız diye dalga gecer gibi konusanlar. Bu kez sana kocayı ben bulcam diye terbiyesiz insanlar.. cok ağlattılar beni cok ahımı aldılar.. arkama dönüp bakmıyorum keşkem yok ama kendime cok üzülüyorum yaşım genc daha ve bu yasta cok yıprattılar.. İnşallah canım inşallah Allah banada böyle hayırlı bi eş nasip eder de benimde yüzüm güler.. dediğin gibi ikisindede esyam ve gelinliğim istediğim gibi olmadı hiçbişey gönlüme göre olmadı :KK43: ben hiç gidip esya secmedim evime.. hayalimdeki gelinlik hiç nasip olmadı. cok imreniyorum gıpta ediyorum. Ama umutsuz değilim inşallah ummadıgım anda doğru zamanda Allah banada nasip eder.. 2nciden ne süre sonra nişan ve evlilik oldu acaba canım senin.. hakkını helal et böyle soruyorum ama

2. nişanı attıktan 9 ay sonra tekrar nşanlandım canım ve artık hiç düşünmüyordum evliliği.
O densiz akrabalardan bizdede vardı,bayramda evde oturduk bu yüzden.Babam üzülürüm diye eve ne birisini kabul etti nede biz gittik sırf şu yine mi nişan attın geyiğini duymamak için..

Ben davetiye dağıtırken bile hala inş buda bozulmaz diyenler vardı hiç takma onları.Evlenip boşanmaktansa 10 kere nişa atarsın daha iyi.O evi düzmekle,içinde oturup bozmak bir değil.Bunu o insanlar anlayamaz.

2. nişanı attıktan 9 ay sonra tekrar nşanlandım canım ve artık hiç düşünmüyordum evliliği.
O densiz akrabalardan bizdede vardı,bayramda evde oturduk bu yüzden.Babam üzülürüm diye eve ne birisini kabul etti nede biz gittik sırf şu yine mi nişan attın geyiğini duymamak için..

Ben davetiye dağıtırken bile hala inş buda bozulmaz diyenler vardı hiç takma onları.Evlenip boşanmaktansa 10 kere nişa atarsın daha iyi.O evi düzmekle,içinde oturup bozmak bir değil.Bunu o insanlar anlayamaz.
Bizde geçtiğimiz kurban bayramını evde geçirdik :( hiçbir yere cıkmadık. Hiç kimseye neden ayrıldın diye sorucak fırsatı vermedim. Facebook kullanıyordum cok aktif olmasamda tamamiyle kapattım. Hattımı ilk 2 ay kullanmadım kapattım kafa dinledim son 2 aydır kullanıyorum. 4 4 bucuk ay oldu benim ayrılalı canım.. kendimle ilgili o kadar cok rüya gördüm ki Allah gercekten benimle ve bana güzel bi gelecek hazırladıgı için olmadı buna eminim.
Aaa pes cidden ya.. ne kadar terbiyesiz insanlar :(:( öylemi denir.. gercekten cok can sıkan insan cok çevrede ama en iyisi dediğiniz gibi kulak asmamak. Gercekten insanlar koca meraklısı yada aa bak daldan dala diye hemen damgayı yapıstırıyorlar ama insanın içini bilmiyorlar.. iyiki bu kararı vermişsinizde evlenmişsiniz maşallah inşallah cok mutlu olursunuz cok.. o insanlarda dillerini ıssırırlar sizin mutlulugunuza bakarken.. 2 kez nişan attı aa bi daha hakkı yokmus gibi muamele yapıyorlar insana terbiyesizler.. bana hep basını dik tut gene olsa gene nişanı atardım de diyolar evlenmedin ayrılmadın evlenip ayrılanlar ne dolaplar ceviriyolar sen nişandan ayrıldın cok mu diyolar.. Allah razı olsun moral verende cok.. Allahtan benim eşyalarım ikisindede serilmedi 2 kez yatak odam alındı ama serilmedi.. Varmıs bundada bı hayır umudumu asla yıtırmıyorum. Hala isteyenler var ama artık olmaz kolay kolay acabasız olcak olursa..

Canım daha önce de başından geçenlerle ilgili konu açmıştın. Orada da yazmıştım sana. Mesajlarından anladığım kadarıyla iyi niyetli, saf temiz bir kızsın. Geçmişi düşünme artık. Olan olmuş biten bitmiş. Bu sadece kendini üzmene sebep olur. Geri bir şey kazandırmaz. İnşallah Rabbim sana seni iki cihanda da mutlu edecek hayırlı bir eş nasip eder. Bak gün gelir karşına öyle biri çıkar ki iyi ki iyi ki diğerleriyle olmamış dersin. Maziye gömülme. Umudunu kaybetme. Sen neşeyle kucakla hayatı o sana hakettiğin sevgiyi verir. :KK36::D:KK19:

Son düzenleme:
Canım daha önce de başından geçenlerle ilgili konu açmıştın. Orada da yazmıştım sana. Mesajlarından anladığım kadarıyla iyi niyetli, saf temiz bir kızsın. Geçmişi düşünme artık. Olan olmuş biten bitmiş. Bu sadece kendini üzmene sebep olur. Geri bir şey kazandırmaz. İnşallah Rabbim sana seni iki cihanda da mutlu edecek hayırlı bir iş nasip eder. Bak gün gelir karşına öyle biri çıkar ki iyi ki iyi ki diğerleriyle olmamış dersin. Maziye gömülme. Umudunu kaybetme. Sen neşeyle kucakla hayatı o sana hakettiğin sevgiyi verir. :KK36::D:KK19:
Canımmm♥♥ cok teşekkür ederim öncelikle Evet gece uyuyamadım gerci hastaydımda onun da etkisi var ama burasıda rahatlatıyor insanı terapi gibi.. gerçekten cok cok haklısın ama hiç keşke demiyorum onlardan için.. pişmanlıklarım ayrı kefede.. ama hiç özlemiyorum hiç keşke suan evli olsaydım demiyorum. Benim derdim sırf kendimle.. canım cok yandı sindiremiyorum Allaha sükür annemin babamın basını öne eğdirmedim ama cok üzülüyorum yinede kendime ve onlara.. bazen umudumu yitiriyorum sanki dipsiz kuyuya düşüyorum ama Allah hep benimle bunu biliyorum içim rahatlıyor.. Sanırım biraz daha zaman... iyiki olmamış cok sukur..
Senin o güzel yüreğin öyle baktıgı için öyle görüyosun cok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. İnşallah doğru zaman doğru insan cok mutlu olurum bende inşallah.. ♥

Canımmm♥♥ cok teşekkür ederim öncelikle Evet gece uyuyamadım gerci hastaydımda onun da etkisi var ama burasıda rahatlatıyor insanı terapi gibi.. gerçekten cok cok haklısın ama hiç keşke demiyorum onlardan için.. pişmanlıklarım ayrı kefede.. ama hiç özlemiyorum hiç keşke suan evli olsaydım demiyorum. Benim derdim sırf kendimle.. canım cok yandı sindiremiyorum Allaha sükür annemin babamın basını öne eğdirmedim ama cok üzülüyorum yinede kendime ve onlara.. bazen umudumu yitiriyorum sanki dipsiz kuyuya düşüyorum ama Allah hep benimle bunu biliyorum içim rahatlıyor.. Sanırım biraz daha zaman... iyiki olmamış cok sukur..
Senin o güzel yüreğin öyle baktıgı için öyle görüyosun cok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. İnşallah doğru zaman doğru insan cok mutlu olurum bende inşallah.. ♥

Ne kadar oldu başından bunlar geçeli? Zamanla yerine oturuyor tabi. Düşün insan ölüm acısına alışıyor. Bunlar ne ki? Yanlış anlama derdini küçümsediğim için söylemiyorum böyle. Üzüleceksin mutlaka, içleneceksin arada, keşke diyeceksin belki.. Kendini bu durumda yakaladığın anda hemen toparlan. Seni neşelendirecek bir müzik aç mesela, kahve yap kitap oku. Ne dağıtırsa kafanı artık. Motive ol yani hayata. Yoksa kötü düşünceler, maziye dalmalar falan filan insanı depresyona sürüklüyor. Öpüyorum seni. Mutlu yarınlar senin olsun ;)

Herşeyin farkındayım canım simdiden böyle yapanlar ilerde napıcaktı.. :KK43: nişanlım diğer nişanlısından evin rengini kız değiştirmek istedi diye ayrılan bi adam banada dedi eğer değiştirmeye kalkarsan kiraya cıkarız dedi.. evde bildiğiniz fıstık yeşili genede sesimi cıkartmadım su olsun bu olsun dememiştim. Allah buyuk gercekten inanıyorum canım bana yasattıklarını yasamadan kimse ölmicek.. ortada kimseden benim ailemden baska fedakarlık yapan yok herkes cıkarına.. Allah razı olsun canım inşallah artık hayırlısı olucaksa olsun diğer türlü hiçbişey düşünmüyorum :KK43:

Hayırlısı olsun ama siz de biraz gözünüzü açın. İlk nişanlısından evin rengini değiştirmek istedi diye ayrılan bir adam için bir dakika durup düşünürdüm ben olsam. Ayrıca çok sessiz de olmayın, yani yeri gelince şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım diyin, neden kendinizden bu kadar taviz veriyorsunuz ki? Üzülmeyin ama burada yazılanlara bakınca ortada büyük bir aşkta göremedim ben. En önemlisi bence bu. Aşık olun, size de aşık olan bir adamla evlenin. O zaman evin rengiymiş, ocağın türüymüş, mutfak dolabıymış, kim neyi alacakmış, ailesi karışmışmış... Bunların hepsi aşılıp gider... Kısacası canınızı sıkmayın, hatta sevinin. Resmen hayatınız kurtulmuş. Gözünüzün arkada kalmadığı, içinizde hevesleriniz kalmadığı, mutlu bir evlilik yapmak sizin en büyük hakkınız.

Ne kadar oldu başından bunlar geçeli? Zamanla yerine oturuyor tabi. Düşün insan ölüm acısına alışıyor. Bunlar ne ki? Yanlış anlama derdini küçümsediğim için söylemiyorum böyle. Üzüleceksin mutlaka, içleneceksin arada, keşke diyeceksin belki.. Kendini bu durumda yakaladığın anda hemen toparlan. Seni neşelendirecek bir müzik aç mesela, kahve yap kitap oku. Ne dağıtırsa kafanı artık. Motive ol yani hayata. Yoksa kötü düşünceler, maziye dalmalar falan filan insanı depresyona sürüklüyor. Öpüyorum seni. Mutlu yarınlar senin olsun :KK66:
4 bucuk ay olucak canım... gerçekten aslında o kadar dayanıklıymısım ki gercekten Allah dayanamayacagı şeyi kuluna yüklemiyormuş .. cok kötü bi şekilde atlattım ama sonuc olarak atlattım. İlk 3 ay dayanılcak gibi değildi ama son 1 aydır bu azalmaya ara ara olmaya basladı suan ise daha iyiyim.. sanırum zamanla daha da iyi olucam. Sadece zaman ve sabır.. Cok teşekkür ederim güzel temennilerin için :)gercektende öyle insan ölüme bile dayanıyor da benimki yanına pire kalır . Bende seni öpüyorum Amin inşallah canım Aminn..

Hayırlısı olsun ama siz de biraz gözünüzü açın. İlk nişanlısından evin rengini değiştirmek istedi diye ayrılan bir adam için bir dakika durup düşünürdüm ben olsam. Ayrıca çok sessiz de olmayın, yani yeri gelince şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım diyin, neden kendinizden bu kadar taviz veriyorsunuz ki? Üzülmeyin ama burada yazılanlara bakınca ortada büyük bir aşkta göremedim ben. En önemlisi bence bu. Aşık olun, size de aşık olan bir adamla evlenin. O zaman evin rengiymiş, ocağın türüymüş, mutfak dolabıymış, kim neyi alacakmış, ailesi karışmışmış... Bunların hepsi aşılıp gider... Kısacası canınızı sıkmayın, hatta sevinin. Resmen hayatınız kurtulmuş. Gözünüzün arkada kalmadığı, içinizde hevesleriniz kalmadığı, mutlu bir evlilik yapmak sizin en büyük hakkınız.
Çok haklısın cok.. söyle bi durum var elbette yapı meselesi ama haklısın daha göz açık olmalıydım ama işte sorun cıkmasın söyle olmasın böyle olmasın derken daha kötü oldu herşey :KK43: ben nişanlılkl suresinde öğrendim onun herseyini evin rengi meselesinide.. uzun bi süre peşimizden koştular nişanlım olacak adam tamamiyle göz boyadı beni cok seviyomus rolleri yaptı hayatımlar canımlar cicimler sensiz yasayamamlar.. ama en ufak bi seyde su koydu bu ne tezatlık :KK43: ben de sevdim ama niyeyse hep mantıgım daha ağır basıyodu.. bundan sonra sevmediğim ve sevilmeyen olmak istemiyorum bu en buyuk korkum.. inşallah Allah karsıma doğru zamanda böyle birini cıkartır cok teşekkür ederim

Annem hala daha boşver kızım seni ateşe atmadık ya borc ödenir gider diyor.. cok fedakardır annem ve babam hakkını ödeyemem Allah razı olsun onlardan.. aynen öyle canım cok haklısın simdiden böyle yapan evin içine girince bana neler yapacaklardı kimbilir. Teşekkür ederim canım yorumun için içimi rahatlayıyorsunuz Allah gönlünüze göre versin

Ömür boyu kahir cekmek cok zor arkadasim, o yüzden iyi yapmisin. Inan bastan nasil baslarsa gercektende hersey öyle gidiyor. Kötü baslayan seyler ilerde düzelmiyor, ben hic rastlamadim. Ele karismak zor, karsilikli anlayis gerektirir, hosgörü gerektirir. Bazilari tam dagdan inme ayi afedersiniz. Görgü yok, anlayis yok. Cekinmeden catir catir annene banana bugün "siz alin, siz yapin" diye istekte bulunan insanlar, yarin öbür gün ne yapmazlardi. Cooook iyi yapmissin. Kaliteli bir sürü insan var bu dünyada, emimin en iyileriyle karsilasacaksin.

umarim karsiniza sizi hakedecek birisi cikar. Boyle cahil cuhela aileler kendi pisliklerinde bogulsunlar, kurtuldugunuz iyi olmus.

Çok haklısın cok.. söyle bi durum var elbette yapı meselesi ama haklısın daha göz açık olmalıydım ama işte sorun cıkmasın söyle olmasın böyle olmasın derken daha kötü oldu herşey :KK43: ben nişanlılkl suresinde öğrendim onun herseyini evin rengi meselesinide.. uzun bi süre peşimizden koştular nişanlım olacak adam tamamiyle göz boyadı beni cok seviyomus rolleri yaptı hayatımlar canımlar cicimler sensiz yasayamamlar.. ama en ufak bi seyde su koydu bu ne tezatlık :KK43: ben de sevdim ama niyeyse hep mantıgım daha ağır basıyodu.. bundan sonra sevmediğim ve sevilmeyen olmak istemiyorum bu en buyuk korkum.. inşallah Allah karsıma doğru zamanda böyle birini cıkartır cok teşekkür ederim

Çok iyi niyetlisiniz ama istemeniz gereken şeyler normal şeyler. Sorun çıkmasın şöyle olmasın, evin rengini değiştirmek isteyince bırak sorun çıkacaksa çıksın, böyle basit şeylerden çıksın ki insanların gerçek yüzleri de ortaya çıksın. Bugün sorun çıkmasın yarın sorun çıkmasın, sabır taşı değiliz ki hiç birimiz. Amin, inşallah doğru zamanda doğru kişi çıkar karşınıza.

Olan olmuş biten bitmiş, bunu düşünmenin ne anlamı var

Daha neler artık.
Iyi olmuş ayrılmanız o evi okadar benimsemişlerki evlenseniz süpürürken bile yavaş yap çiziceksin diye karışırlardı.
Insanları tanımak kolay değil sen şanslıymışsın erkenden görmüşsün.

Diğer nişanlısından evin rengi yeşildi diye ayrılmıslar.. kız değiştirmek istemiş kabul etmemişler. Banada sende kabul etmezsen kiraya cıkarız dedi nişanlım... :KK43:( malesef cnm yok artık oyle dusunceli insanlar..
Benim enstanteneleri anlatsam koparsın valla :KK70:nişanlını seviyorsan fazla takma :KK53:

Benim enstanteneleri anlatsam koparsın valla :KK70:nişanlını seviyorsan fazla takma :KK53:
Yok cnm biz ayrıldık 4 ay oldu daha birsürü şeyler yaşadık. Nişanlım bana hiç sahip cıkmadı ve bitti.. açıkcası fazlasınıda kaldıramazdım :(

Daha neler artık.
Iyi olmuş ayrılmanız o evi okadar benimsemişlerki evlenseniz süpürürken bile yavaş yap çiziceksin diye karışırlardı.
Insanları tanımak kolay değil sen şanslıymışsın erkenden görmüşsün.
Aynen öyle sanırım gerçekten.. ona kadar lafını yapcaklardı.. Rabbim meğer hep benim yanımdaymış..

Back