Arkadaslar her iki tarafında ikinci nişanı.. ve oğlan tarafı düğünü çabuk istediği için ve kız tarafının fikrine itaat etmediği için 2 aylık bi nişan maratonu..
ilk nişanlımda farklı şehire gelin gidicektim ve oturacagım evde kiracı olucaktım doğalgazlıydı doğalgaz girişli set üstü almıslardı ailem Ve küçük davlumbaz fırın almıslardı.. diğer esyalarımda gitmişti işimiz bozulunca bizim esyalarımızı göndermediler avukata verdik o sekilde yolladılar ama burclar yırtılmıs yatak odam kırık dökük geldi o zaman ki yaşadıklarımı şuan tarif dahi edemem. Herneyse baya ciddi masraflar çöpe gitti cunkü 2 hafta kala ayrılmıstık.. borclarımızda vardı ödüyorduk hep birlik bende çalışmaya baslamıştım.Orta halli bi aileyiz. Aradan 1 bucuk 2 sene gecti görücü usülü ile tekrar nişanlandım ama 1 sene boyuncada istediler düşündük ve düşündüm ani olmadı.. herneyse nişanlandık. Düğünü cok kısa tutmak istediler bize kalsanız biz 1 sene sonra dedik hem maddi acıdan toparlanırız hemde biraz daha tanımıs oluruz ailesini kendisini dedik (gerçi 1 ay yetti tanımaya) bunlar diretti ee annemler de düğünle ölüm ortada kalmazmış olsun madem dediler.. nişanımızdan 15 gun sonra nişanlımgile ailece oturmaya gittik altlı üstlü oturacagım kayınvalide adayımla caydan sonra alt kata indik evime bakmaya.. Diğer odalar derken mutfaga girdik..
Mutfakta buzdolabı yeri var.. setüstü yeri var ama setüstü ocak koyulacak yerin altı dolap yada ankastre falan değil boş.. yani fırın koyulcak. benimde fırınım davlumbaz. Annemde dediki minelin durum böyle böyle davlumbaz fırını var ne koyucaz onun altına dedi. Kayınbaba ee yeni fırın alıcaksınız dedi. Annem bişey demedi babam dahil oldu konusmaya ben hallederim (kendisi tesisatcı) bi kaç şeyle ben onu halleder yerlerini değiştiririm dedi. Kayınbaba hayatta ben bu evi neliklerle yaptırdım tek bir delik dahi açtırmam dedi. Annem de tamam o zaman dolap yaptıralım biz veririz parasını N. Abi şimdi acıkcası fırın alcak gücümüz yok düğüne bile zor kalkıstık dedi. Kayınbaba onuda kabul etmedi görüntüsü bozulur fırınınızı set üstünü satın üstüne katın alın dedi.
Annem ve babamla beraber moralimiz bozuk döndük eve.. Annem agladı o akşam cunkü zorumuza gitmişti. 2 gün sonra kayınvalide adayım geldi bize otururken N. 'in işyerinde (eşi) bi adam varmış 200 tlye verirseniz alcak ne diyosunuz diye annemin agzını aradı. Annemde asla S. Hanım olurmu hiç öyle şey ben hala hepsinin borcunu ödüyorum biz söyledik size hemen düğüne kalkısamayacagımızı siz acele ettiniz ben alamam dedi.
Herşeyi doğrusu ile açık açık yazdım sizce böyle bi aile ile evlilik yürürmüydü.. bu arada Nişanlım ise bana surat asıp konusmadı annemler sırf kabul etmedi o akşam bu durumu diye
Sonuc ise başka başka sebeplerden daha düğünüme 1 ay kala ayrıldım.. demekki 1 ay bile yetiyormus tanımaya bunu öğrendim. İyiki düğünüm seneye kalmamış her hayırda bir şer,her şerde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek