Kayınvalidenin evinde kirada oturmak?

zzzz9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2024
7
28
25
Kızlar ben 1 seneye evlenmeyi düşünüyorum, kirada oturacağız. Kayınvalidem de benim dairemde kirada oturun kirayı bana verin diyor. Birlik oturmak değil başka bir dairesini bize kiralamak istiyor. Bu iyi niyetli bir davranış mı ileride bana sorun çıkarır mı, bir yanım madem kira vereceğim istediğim daha iyi daha iyi konumlu bir evde oturabilirim diyor çünkü diğer evlerden daha az para vermiş olmayacağız. Siz olsanız ne yapardınız? Şimdiden böyle bir konu geçti nişanlımla aramızda

şimdiki kiracısıyla sorun yaşadı evin kira değerinin çeyreğini alıyor, bizden tam kira değerini istiyor, bir şey de söyleyip kötü olmak istemedim şimdiden ama içime sinmiyor
Yeni bir kiracı koysa aynı şeyleri yaşamama olasılığı çok düşük. Oğlumu oturtur tam kira alırım mecbur ödeyecekler kafasında. ne kiracıyla uğraşacak, ne parasından olacak

Kızlar ben 1 seneye evlenmeyi düşünüyorum, kirada oturacağız. Kayınvalidem de benim dairemde kirada oturun kirayı bana verin diyor. Birlik oturmak değil başka bir dairesini bize kiralamak istiyor. Bu iyi niyetli bir davranış mı ileride bana sorun çıkarır mı, bir yanım madem kira vereceğim istediğim daha iyi daha iyi konumlu bir evde oturabilirim diyor çünkü diğer evlerden daha az para vermiş olmayacağız. Siz olsanız ne yapardınız? Şimdiden böyle bir konu geçti nişanlımla aramızda
Oturmam ben ,eğer değerinde kira vereceksem neden kayınvalide dırdırı ,kaprisi çekeyim ki. Gider istediğim yerden ev tutar otururdum. Tepesi atınca evimden çıkın diyebilir,evin yedek anahtarını kendinde tutup kafasına göre evinize girebilir vs vs ne gerek var.
Kirada oturacaksanız kendiniz seçin nerede oturacağınızı.

Ben de kendi ailemim evinde oturuyorum ama kira vermiyorum Böyle şeyler çok iyi tuhafıma gidiyor insan fazladan evi olacak evladından kira alcak.

Uyanık. Hem düşükde kalan kiracıyı oğlum evlendi bahanesi ile çıkartacak. Hem sizden tam kira alacak.... Oldu başka derdi var mıymış 🥴...

Bunu teklif ederek sizi ve oğlunu kırmıyorsa, redderek sizde kırmazsınız... İstemediğinizi söyleyin.

Maddi durunuz iyiyse, altınlar gelince borçlanıp apart alın. Orada oturun.

şimdiki kiracısıyla sorun yaşadı evin kira değerinin çeyreğini alıyor, bizden tam kira değerini istiyor, bir şey de söyleyip kötü olmak istemedim şimdiden ama içime sinmiyor
heralde kiracisi cikmiyor, oglum oturacak diye ayak yapacak.
yakinda elin kirasi arttikca sizin odediginizi de begenmez sizi de yollamaya calisir

Çeyrek fiyata oturtursa otur onun dışında no ne alaka kayannalardan nefret ederim

Oturma. Şahsen oturduğum ev eşimin ailesini evi kira falan vermiyoruz . Öyle şey mi olur kendi oğlundan kira alacak üstelik evine gelip gitcek hem evine iyi bakılacak hem de ev onun diye ev sahipliği yapacak ya aklın alıyor mu senin hem ev sahibi hem kaynana ?

İçine sinmiyorsa şimdiden konuş. Olmayacağını nişanlın bilsin ileride sorun olur ben şu semtte bu mahallede bir ev buldum de geç..

He kira 40 dır sizden 15 alacak o zaman tamam..

Istanbulda olan 5.9 deprem sonrası kayın ailemin bize verdigi evi boşalttik en üst kattı çok sallaniyor diye korkup çıktım kiraya. Ben evimi düşük kiraya verip daha yüksek kira ödüyordum. Kayınailemin içi rahat etmedi kirada olmamıza. Kendi oturdukları eve bizi geçirip kendileri memlekete gittiler. Kiraya verselerdi 25 binden aşagı kira almıcaklardı. Ve sadece 1 tane emeklileri var. Bize yetiyor kızım siz iadre edin zorlanmayın yeter dediler bize..Not: bize bunları yapmakta mecbur değiller ve hic bir talebimiz olmadan yaptılar sagolsunlar. Anne ve baba olma iç güdüleri agır basıyor. Egerki o evi size hibe edicek durumu varsa (Mecbur değil) verebilirler. Para vericekseniz gidin daha güzel bir yerde oturun. Hemde size şunu yaptım bunu yaptım diyemez.

Senden ziyade nişanlın bey nasıl olurda tepki göstermez benim erkek kardeşim var annem ondan kira alacak ortalığı ayağa kaldırırım kimse bişey demedi mi nu duruma hani kv ihtiyacı olur çok zor durumdadır dicem ama boş evi var sonuçta durumu iyi demekki başka eve kiraya çık demem bu zihniyet sana çok sıkıntı yaşatır

Sırf şu olaylar yüzünden korkuyorum evlenmekten, ailesinin yanına kalmaya gittiğinde bile bana karşı davranışları değişiyor gibi hissediyorum artık hakkımda kötü şeyler konuşuyolar etkileniyor mu bilmiyorum. Bi yandan düğün yapmak istemiyorum dedikçe düğün yapma baskısı, ki farklı illerde yaşıyoruz o şehire ailemi götürüp düğün yapacak olmam imkansız düğüne ayıracak bütçemiz yok. İlerde beni neler bekliyor. ayrılsam mı napsam bi fikir verin kızlar

X