Kayınvalidenin evinde kirada oturmak?

zzzz9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2024
7
28
25
Kızlar ben 1 seneye evlenmeyi düşünüyorum, kirada oturacağız. Kayınvalidem de benim dairemde kirada oturun kirayı bana verin diyor. Birlik oturmak değil başka bir dairesini bize kiralamak istiyor. Bu iyi niyetli bir davranış mı ileride bana sorun çıkarır mı, bir yanım madem kira vereceğim istediğim daha iyi daha iyi konumlu bir evde oturabilirim diyor çünkü diğer evlerden daha az para vermiş olmayacağız. Siz olsanız ne yapardınız? Şimdiden böyle bir konu geçti nişanlımla aramızda

Almak isterseniz bir ders var burada. Nişanlınızın tavrı tepkisi size çok önemli ipucu olacak. Kayınvalide bunu söylediğinde, anne yok biz şurada burada ev bakıyoruz, senin işine karışmak istemiyoruz, bize göre plan yapma mı diyecek yoksa başkasına vereceğimize anneme kira verelim mi diyecek. Sizin durumda annemin evinde oturalım diye direten erkeğe acil yol vermek lazım. Annesi buna karar veremez. O bedava teklif etsin de siz olmaz kira veririz deyin. Yani kocaman bir kırmızı bayrak duruyor önünüzde. Yok ben aksiyon severim diyorsanız devam edin. Mesele ev değil, mesele kadının sizin adınıza plan yapması, daha evlenmeden yönetmeye çalışması. Ayrıca tam kira değil, isterse 2 katı verin, benim evim lafını çok duyarsınız. Depozit bile isterse şaşırmayın. Bu evden gelen kiraya muhtaç olmadığı halde tam kira isteyen kadının evi çok kıymetlidir onu söyleyeyim, çok tedirgin yaşarsınız.

Kızlar ben 1 seneye evlenmeyi düşünüyorum, kirada oturacağız. Kayınvalidem de benim dairemde kirada oturun kirayı bana verin diyor. Birlik oturmak değil başka bir dairesini bize kiralamak istiyor. Bu iyi niyetli bir davranış mı ileride bana sorun çıkarır mı, bir yanım madem kira vereceğim istediğim daha iyi daha iyi konumlu bir evde oturabilirim diyor çünkü diğer evlerden daha az para vermiş olmayacağız. Siz olsanız ne yapardınız? Şimdiden böyle bir konu geçti nişanlımla aramızda
Sakın!!!!!!!!!!!

Nisanliniz gelip bunu size soyledigine gore demek ki nisanliniza mantikli gelmis. Nisanlinizla evlilik olmaz.

Z zzzz9 ,
eşin ne diyor bu duruma ? Bence annesine ödeyeceği kira ona dert olmalı. Gelir durumu nedir ?
İşte biz kadınlar herşeyi böyle sırtlandığımız için yükümüz bitmiyor.
Eşin düşünsün ve kesinlikle eşin muhatap olsun. Bak bu yazdığım cümle çok önemli.
Tecrübeleri dikkate almalısın.
Uzun süredir evli biri olarak, madem kira ödeyeceğim, gider istediğim evde otururum, minnetsiz.
Garip bir konu, yani büyük söylemeyeyim ama malımı neden oğlumla ticaret konusu yapayım ki ....
Çok düşkün ve ihtiyaç sahibi olmam lazım.

Evlilik, 2 kişi arasında olmuyor maalesef. Biraz daha düşünseniz mi ?

Deli değilsem, dert aramıyorsam, hem parasını verip hem başıma benim evim diye her şeyi kontrol edecek kaynana belasi istemiyorsam tabii ki oturmam. Kayınvalide de çok akıllıymış yalnız.

muhteşem yorum

böyle 'gelinler' oluyoruz, sonra da burda bir dünya konu açılıyor, eziliyorum, eşimin ailesi vb. ne gerek var.
Adam akıllı kira ödeyemeyecekse evlenmesin zaten. Doğru ama maalesef.

hahaha kaynanan artistlik yapmak istiyorsa ogluna hibe etsin. millete oğlum benim evimde oturuyor diye konusacak senden tam para isteyecek
oldu:)
bosver ver parani tut evini istediğin yerde
hani 20binlik evden 10 alir yine neyse ama normal rakami isteyecekse hayatta oturmam
+150000. Birde üzerine her moka karışacak istediği gibi girip çıkacak aman acil bir duruma karşı yedek anahtar bende olsun diyip laps diye eve girecek istediği zaman . Hiç gerek yok.

Kesinlikle oturmayın. Hatta kaynanadan olabildiğince uzakta oturun. Çok zor yakın oturmak. Ben altlı üstlü oturuyorum. Dünya iyisi bir kaynananda olsa evlendikten sonra değişiyorlar. Uzak olun. Gerçekten evinizde huzur istiyorsanız böyle yapın. Nişanlınıza da 'akraba ile bu konulara girmeyelim, kendi annem dese de oturmazdım' diye tatlı dille konuşabilirsiniz.

Kirayı oğluna vermeyeceğinden eminmisiniz?

Bildiğim kadarıyla eve kendisi ya da çocuğunu oturtma durumu olduğunda kiraciyi çıkarabiliyor ev sahipleri. Kayinvalidenizde amaç hem kiracisan kurtulmak hem de sizden daha yüksek kira almak. Ya çok ilginç bir insan cocuklari için fedakarlık yapmak ister. Onlara destek olmak ister. Ben kinunuzu 9krken tek tepkim "yok artık" oldu. Bence uygun bir dille nisanliniza bunu istemediğimizi anlatın sizi anlamamak konusunda direnişe zaten sizin için yanlış insandır.

Kayınpederimin evinde oturuyoruz (tabii dolaylı olarak eşimin) kira falan ödemiyoruz. Düğün öncesi a'dan z'ye herşeyinide benim seçimlerime göre kırıp döküp yaptırdı.
Neden oğlundan ev kirası istiyor anlamadım

Aman aman oturmayın sakın. Benim eşimin bekarken aldığı evde kayinvalidem ve bekar kaynım oturuyor. Ben o ilçede yaşamak istemediğim için tercihte etmedim. Bizde kayınvalidemlerin başka ilçedeki evinde oturuyoruz. Kimsenin kimseye kira verdiği yok ama kayinvalidem taşındığımız dönem evin yedek anahtarlarını istedi. Istediğim zaman gelip gideyim sizin işten dönmenizi beklemeyeyim dedi. Allahtan eşim biz evde yokken seninde işin yok deyip tersledi. Eğer evimde oturuyorsunuz deyip haddini aşan talepleri olursa evden çıkma konusunda eşimle anlaştık. Yani bir şekilde kendine hak görüyorlar sanırım. Eşinizde pasif kalırsa sizin başınız yanar.

Hayatta oturmam, özgürlüğüm daha önemli. Zırt pırt gelir gider. Mağdem kira ödeyeceğiz, kafamız rahat olsun. Uyanığa bak sen.

Aklima evimiz olmasina ragmen esimin ailesinin bedava oturdugu geldi 😀
Kendi daireleri olsa bana boyle bisey deseler iyi niyet aramam acikcasi teklifi reddedip baska yerde kirada otururum

X