Kayınvalidenin altın borcu istemesi+eşin tribi kim haksız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ablana 50bin degil 75bin kredi cektirseydin dedim yine kavga cikti istemiyorum senden para dedi
evliliğin temeline elbirliğiyle dinamiti koymuşsunuz ,sizin iş artık yürümez
siz neden söylüyorsunuz paranızı,beş lira için adam kesiyorlar hem de akrabalar
en başta vermeyecektiniz
verdikten sonra sürekli lafını ederek tamamen haksız duruma düşmüşsünüz
tek başına üç çocuk büyütüp iş sahibi yapan bi kadına 150 bin de verilir bence
ben olsam unutmazdım bunları

Evet en baştan vermemem gerekiyormus belki ama ilk defa istenince hayır diyemedim.Paramı söylemem de tamamen saflık iyi niyetten sohbet esnasında agzimdan cikti ben nereden bileyim söyler söylemez benden para istenecegini.O aralar esimle tüm gündemimiz arabaydi ben de kayinvalideme söylemis oldum araba bakiyoruz bayram donusu alacaz diye.Bunu dedikten hemen sonra istenmesi hosuma gitmedi zaten kredi niye cekmiyorlar diye.Verdikten sonra da şu kadar ayda ödeyecem vs diye bir plan çizilmedi bana.Sadece esim annem borcunu öder merak etme diyordu.Tek basina 3cocuk buyutmesi takdire şayan olabilir ama ben de evlenmeden önce o paraları bir arabamiz olsun diye gece nöbetlerde uykusuz kalarak biriktirdim.Ayrica kredi de cekebilirdi altin olarak alinan borcu altin olarak geri odemek krediye faiz odemekten daha mi karli sanki bu dusunceler yuzunden ofkelendim icinde bulundugum duruma.

hiç bir yorumu okumadan yorumluyorum;

kv ne birikiminden bahsetmen hiç hoş olmamış, kadına resmen pas vermişsin o da vurmuş golü.
eşinin sana sormadan vermesi de doğru değil, sonuçta birikim ikinizin birikimi hatta 400 bini senin kendi birikimin.. çok ayıp etmiş..
hadi olan oldu parayı verdiniz diyelim senin sürekli hatırlatman ayıp olmuş, kadın daha yeni girmiş işe, hele bi dur işini oturtsun..
işten ayrılmış kadın zaten bi hayal kırıklığı var hemen borcum nerde demişsin...

keşke parayı alacağınıza arabayı alsaydınız.. kvnin size olan borcunu düşüp, kalanı ona ödeseydiniz. boşu boşuna kimse faiz ödememiş olurdu.

şu an sen kötü bi gelinsin onların gözünde, eşinin de gözünden düşmüşsün, geçmiş olsun.

olay örgüsünde tek hatalı yok, hepiniz ayrı ayrı hatalısınız bence.

Neler neler unutuluyor, bunlar da unutulur zamanla (uzun bir zaman) ama eskisi gibi olmaz hiçbir şey.

Can alıcı soruyu soruyorum. Evlilik birliği içinde alınmış elbette ama yine de... Araba kimin üzerine?
Araba eşimin üstüne.Ben yıllık izindeyken uygun araç bulmuş bana da danışarak aldı.Evlilikte alınan mallar nasıl olsa ortak diye üstünde durmadım.Bir de araba illa benim üstüme olacak deseydim iyice paracı konumuna düşmek istemedim açıkçası.Bir sorun mu oluyor eşimin üstüne olunca entrikalardan hiç anlamıyorum açıkçası düz bir insanım

Son düzenleme:
Eşim bana sordu aslında bayramdan döner dönmez annem 70bin borç istiyor dedi ben de tamam dedim 3gün sonra biz arabayı aldık 140bin verir misin dedi 70i sormustu ama 140ı sormamıştı.Aile hekimiyim.

Senin rızan olmadan istediği zaman satabilir. Tek mesele bu, yoksa evlilikte edinilmiş mal olduğu gerçeği değişmez. Ev alacağınız zaman mutlaka aile konutu şerhi koydur, kimin üzerine olursa olsun. O zaman iki tarafın da rızası olmadan satılamıyor

Benim rızam olmadan satmaya kalkarsa büyük bir kaos çıkacagını bildigi için böyle bir şeye kalkışamayacagına inanıyorum açıkçası bir de araba benim üstüme olsun deseydim aramız iyice gerilecekti sanki diye ses etmedim.

Bu konuda haklısın ama paranın çoğu senin, senin üzerine alalım demesi gerekirdi. Yok ya bu adam milleti kendi ailesine yağdırıp karısının parasını kendi malı yapmaya bayılıyor. Alışamadı bu ülke çalışan kadına.

Keşke senin üstüne olsaydı üstüne beş kuruş koymadan mal sahibi olmuş kocan. Paracı denmesinden korkma esas sana paracı diyenler paracı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…