- 6 Aralık 2009
- 6.141
- 2.739
Gülsüm hanımın bana yazdığı :
Yahu birak Allah askina bu ayaklari....emapti yapmasini saglamakmis....?
Evet belli canim ne demesin!!
Eyvaaah... Korktum ben sizden.. eyvahedigeldismile
Şaka bir yana.. Herşey ortada.. Sizinle aynı dili konuşamayız ve bunu zorlamamız anlamsız.. Bu ayakları mı bırakayım.. Bu repliği en son +7 tv dizilerinde falan duymuştum herhalde.. Çocuğumun ağzından çıktığını duysam deliye dönerim, ben nerede yanlış yaptım diye..
Neyse neyse, hadi iyi günler size..-tatlicadiarzu-
Konuyla alakasız olacak ama;
Bir de bir konuyla alakalı yorum yapılmış ise, başka bir konuya yapılmış yorumu neden çıkarıp, bağdaştırma gereği hissediyoruz anlayamadım.
Her olay, her konu, her şart, birbirinde farklı.
Nasıl sanki her konu standartmış gibi, aynı yorum yapılması bekleniyor.
Her konu birbiriyle alakasız ve bağımsız,bu durumda tepkiler ve yorumlarda farklı olacak.
Bak burada bunu demişsin, ama bu konuda bunu dedin. E normal olan bu zaten. Kopyala-yapıştır mı yapacağız.
Tezatlık aramaya kalkarsak eğer, herkesin her konuda verdiği tepkiler farklı, aranırsa bulunur.
eee canım malesef ki, bizim toplumda kız anası, aman ağzılarının tadı kaçmasın aman kocasıyla arası bozulmasın diye susan taraf oluyo
belkide kız anneleride psikopata bağlayıp, manyakça kaprisler yapsa, erkek anaları bu kadar gelinlerin tepesine binmezkaydirigubbakcemile3 ( lafım bu tip kaynanalara, iyi kaynanalarda var elbet)
onlar annede de kız anneleri bostan korkuluğumu yani
Ha dur anlatayim o zaman güzelim....meragin icinde kalmasin.
Hic bir konu standart degildir, ayni yorum yapilmasida beklenilmiyor.boshayallersmile
Lakin kendi yaptigni baskalari yaptigi zaman kinar ve yadirgarsan o zaman isler degisir, baskalarina ahh yaptigniz cok ayip ama deyip baska bir topikte aynisi yapmak marifet degil....umarim aciklayici olmustur.olumunekankayizsmile
Bunun kendi yaptığıyla alakası yok ki. O yapılana göstereceği tepki odur, başka konuya göstereceği tepki başkadır.
Her konunun ederi başkadır. Örnek; Bu konuda kişi, artniyetli söylediğini düşünebilir ama başka bir konuda iyi niyetle söylediğini düşünebilir. Bu konuda yapılan ayıptır belki ama diğer konuda yapılan ayıp değildir.
Başka konuda yapılmış bir yorumu, alıp, bak ona bunu yazmışsın ama buna bunu yazmışsın demenin ne anlamı var. O konunun ederi odur, bunun bu.
Konular arasında hiçbir bağlantı yok.
Kişi eğer aynı konu içinde, kendi söyledikleri ile çelişiyor ise, ben buna çelişki derim, arkasında duramıyor derim. Ama farklı farklı konularda, farklı yorumlar yapılması gayet doğal.
Gerçekten, senin yazdığın her mesajı incelemeye kalksak, aynı tezatlıklarla karşılaşmak mutlaka mümkün. Ama ben olaya senin gibi bakmadığım için normal karşılıyorum. O konunun yorumu odur, düşüncelerin farklıdır, farklı bir konuda yorumun ve düşüncelerin farklıdır. Normal olanda bu.
Bu senin düsüncen....ama benimki farkli....seninki senin olsun benimkide benim!
Bu konuda daha fazla yazip arkadasimin konusunu mahf etmek istemiyorum...
Ayrica bana özel mesaj attiginda sana yeterince aciklayici oldugmu düsünmüstüm, yanilmisim malesef.....benneyaptımki
Bosverelim artik bu konulari...
Moralinizi bozmayin... Sadece esiniz ev konusunda israr ederse herseye ragmen annesi oldugunu ve yasli oldugunu hatirlatin.. Diger konular icinde bosverin asiri derece size saygisizlik etmis o kadin bir gelin olarak degilde insani bir yaklasimda bulunun yeterli olacaktir.. nankorluk yapiyorsada anne hakki diyip evde oturmasina musade etsin fazlasina karismadan..
Sen hic yorum yapma bence nuraycim....kaynanan hakkinda tek kelime bile etme esine, hele baski falan hic yapma...
Dedigim gibi onlar ana ogul, tartisalarda küsselerde yarin yine mutlaka barisirlar iyi olurlar....
Bir kadin arkadasimin dedigi gibi sadece evde oturmasi icin esine ilimli davranamsini söyleyebilirsin...gerisi hall olur zamanla.a.s
Kirgin olman cok dogal....bunca olan bitenden sonra aman bosver nede olsa esimin annesi ne yapsa ne dese ammennah diyecek kapasitede bir kadin degilsin sen....gururun var....
Bu arada umarim asya iyilesmistir....gecmis olsun canim:1hug:
Nuraycim, cok üzüldüm canim ya....Senin gibi bir gelini var bulmusda bulaniyor kayinvaliden....
Asyanin kilosu ve gelisimi ile sürekli sana laf sokmasida sirf seni üzmek vicdanen rahatsiz etmek icindir....yani bak kizin yemiyor icmiyor sen ne kadar rahatsin gibi.....en nefret ettigim seydir bu....bir anneyi üzmek, cocugnu kullanarak yaralamak ne kadar igrenc ve alcak bir davranis.
Sanki sen yeterince evladin icin üzülmüyormus gibi birde böyle sacma sapan laflari duymak zorunda kaldin.:umursamaz:
Bu kadar abartmayalım bence.. Konu sahibinin evladı is, k.validenin de torunu.. Yılda birkaç gün gördüğü için bu kadar dert etmiş olabilir kadıncağız. Hep mi yemiyor acaba, diye düşünmüştür. Tek taraflı bakmayalım, biz de anneanne babaanne olacağız. Hiç mi laf söylemeyeceğiz torunumuzla ilgili, hiç mi karışmayacağız? Yabancı biri laf etse, "tamam art niyetli, üzmek için yapıyor" denebilir, ama babaanne bu hanım yahu..
Pardon siz uzaydan felan mı geldiniz bizleri ziyarete
Size köpek diye hitap eden bir kayınvalideniz olsa,siz nasıl tepki verirsiniz acaba çok merak ettim af buyurun ama
Konu sahibesinin eşinin annesi olması,ona köpek demesi hakkını vermez kesinlikle.Herkes haddini ve konumunu bilmeli.Oğlunun annesiyse anneliğini bilecek.ışte o kadar.
Şahsen benim kayınvalidem bana bu şekilde hitap etse ve ağzımdan girip burnumdan çıksa,bırak evimden içeri girmeyi kapımı bile çalamaz.
Benim bir gururum var vebu gururumu hiçbir biçimde ve koşulda çiğnetmem kimseye bu kimse eşimin annesi bile olsa...
Edit: bu mesaj ipektuncerden alıntıdır yanlışlıkla gülsümden alıntı yapmışım...Bu yazdıklarım ipek tuncer adlı üyeye dir.Gülsümle alakası yoktur mesajımın...