Kayınvalidemin ruhsal sıkıntıları var bence ve nişanı atmayı düşünüyorum?

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
27
Yaklaşık 2 hafta önce sözlendim . 2 aydır tanışıyoduk kuzenimin çok yakın arkadaşı adeta peri masalı gibiydi çok mutluydum . Annesiyle tanıştırdı beni gayet güzel geçti . Görüntü olarak biraz tuhaflar ama olsun iyi insan olsun dedim bide hafif zihinsel engeli olan bi ablası var ama kendi içini gücünü tutuyo .
Aileler tanıştıgında yani benim ailem onlara gittiğinde kayınvalidem çok tuhaf davrandı yani höt höt bi insan çocuklarına seslenişi bana bi eline sağlık dememesi asla geleceğimizle ilgili konuşmaması fln düşündürdü bide istemeye gelirken kimseyi getirmeyeceğini söyledi akrabalarıyla küsmüş. Ailem bunu sorun etti ama neyse dedik .
Geçen hafta amcam vefat etti cenazeye geldiler nişanlımda aileside çok destek oldu etrafımızda döndüler nişanlım dediki haftasonu annem bizede uğrayın dedi tamam dedim
Gider gitmez “siz düğünü ne zaman düşünüyosunuz ben marta yapcam hemen yapıp çıkmak istiyorum “ dedi bende bu kadar erken olmasına benim ailem müsade etmez dedim . Nişanlım cenaze günü bizde kalmıştı direk oraya geçmiştik annesigile . “ zaten dünde dükkandan 8 de çıkmışsın o dükkandan kafanı çıkarmıycan . Sende çalışmayacakmışsın zaten burda nerde iş bulcan işten çıkcakmışsın . geçiminiz benim oğlanın dükkandan olcak o yüzden tutumlu olun . Sen ne kadar maaş alıyon kızım. Aa hiç bişeymiş bizim akraba karı koca 6 bin alıyo “ dedi . Ağzım açık kaldı hiç bişey diyemedim . Nişanlımda anne 8 de çıkmadım 9 da çıktım diye açıklama yaptı. Ordan çıktık sinirden kustum . Nişanlımla tartıştım ben babamın parasını yemedim annen bana koca parası yiycek muamele yapıyo sen 30 yaşındasın sana saygıları yokki bana olsun gibi tartıştık . Nişanlım özürler diledi haklısın bilmem ne kıskanıyo annem seni fln .
Konuyu kapattık mesafemi koydum .
Dün de bize başsağlığına geldi Bide düğün konularını konuşmak için . Önce anneme imam nikahını yapalım demiş annem kabul etmedi . Sonra annem düğüne kimler gelir ona göre salon tutalım dedi oda “BİZ DÖRDÜMÜZ GELCEZ ben baştan söyledim kimseyi çağırmam ben küsüm akrabalarımla “ dedi sonra teyzemin renkli gözlerinden konu açıldı bana gelinim hep renkli gözlü olsun isterdim ben dedi . Nişanlım ev aldı bize hediye alın avize alın dedi şakasına kayınvalidemde parasını ver alıyım bende eski avize var onu veriyim kullanın dedi .
Sonra ben engelli görümceme hediye almıştım elbise beğendin mi abla düğünde bi düğünde fln giyersin dedim kayınvalidem yok ben iki elbise beğendim onları giydircem dedi . Kayınbabamda biz düğüne kimseyi çağırıp ağırlamayı düşünmüyoruz dedi . Nişanlımda yazık geçen haftadan sonra her lafında cevap verdi kadının ama nafile .
Bu insanlar ruh hastası mı bilmiyorum ama kayınvalidem gözümün önüne gelince nefes alamıyorum nefret ediyorum . Akıl hastası gibi geliyo ailem bu insanların ruhsal olarak sıkıntılı oldugunu söyledi . Büyük ihtimalle nişanı atmamı istiyecekler ne yapmalıyım ben ?

Yaklaşık 2 hafta önce sözlendim . 2 aydır tanışıyoduk kuzenimin çok yakın arkadaşı adeta peri masalı gibiydi çok mutluydum .
2 ayda nişanlanılmaz ben 7 ay sevgili olduktan sonra nişanlandım 4 yıldır bizzat tanıdığım adamla nasıl güvendiniz? Bu kayınvalide evliliğinizi mahveder belli..

her ilişkinin ilk 2 ayı peri masalı gibidir zaten. bu sizin yaşadığınıza özel değil ki. ilk zamanlar heyecanla herkes hep en güzel halini gösterir. yaşınız kaç bilmiyorum ama 2 aylık adama güvenip nişan-evlilik vs çok iddialı.
illa kv ruh hastası diyemem, sadece sizi istemediğinden de bunları yapıyor olabilir, yıldırma politikası.
ki bu akıl hastası olmasından bile kötü bir şey bence.

Hiç düşünme at kız nişanı.
Oğlan dengeyi kuramıyor bile

Bu adamla çok evlenmeyi düşünüyorsan, yurtdışında falan yaşamanız lazım. Ya da tamamen iletişimi kesip, küsmeniz lazım. Başka türlü sinir hastası eder bu seni. Maalesef ailelerde evleniyorsun. Tüm akrabalarla küstüyse vardır birşey.

Bu adamla çok evlenmeyi düşünüyorsan, yurtdışında falan yaşamanız lazım. Ya da tamamen iletişimi kesip, küsmeniz lazım. Başka türlü sinir hastası eder bu seni. Maalesef ailelerde evleniyorsun. Tüm akrabalarla küstüyse vardır birşey

ay bi de annem seni kıskanıyor lafını dile dökmek bile itici değil mi
demek anasını idare edemiyor ki dışarıya bu lafı söyleyebiliyor
Oyle tabi , annesinin sıkıntılı olduğunun farkında zaten
Evlendikten sonra bu konulardan sıkılacak e anasına zaten bisey diyemiyor olan konu sahibine olacak ona abartıyorsun biliyordun böyle olduğunu vsvs diyecek

Daha iki ay icinde sözlenmek niye? Bütün sülale ile küs olanda (buna inanmiyorum, sanki masraftan kaciyor gibi, ama gercek olsa oha yani) normal olabilir mi sizce. Tamam cogunlukla küs ol, ama aileden hickimse gelmez demek baska birsey. Bence bu nisanlin dengeyi kuramaz, cünkü ailesi ondan cekinmiyor. Bence siz hemen öyle her streste kusan bir insansaniz böyle bir ailey3 kesinlikle gelin olmayin. Ailenize de yazik.muhatap ettiginiz insanlara bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…