Kayınvalidemin iğrençlikleri...

yani eski konularına bakarak kıldan tüyden daha önemli problemleri var ama eğer buraya yazıldıysa dert diye birde konu ve başlık yıl evet 2017 bence bunlardan daha önemli problemleri var konu sahibbinin
eski konulari irdeleyerek yorum yapmam pek. suan ki dert onun icin derttir diye dusunup yorum yaparim.
genel olarak da ama bi irdelemeye balkinca o yukardan atip tutanlarin da neleri cikae bilemem.

eski konulari irdeleyerek yorum yapmam pek. suan ki dert onun icin derttir diye dusunup yorum yaparim.
genel olarak da ama bi irdelemeye balkinca o yukardan atip tutanlarin da neleri cikae bilemem.
bohca denen adet yüzünden yok şu eksik bu eksik die huzursuzluk yşayan çok insan var hiç kulanılmayacak sacma şeyler için dert edilmesi ki bu derdinin yanında çok daha büyük problemleri varken hele neyse :KK14::KK14:

Kvniz özenmediyse bu onun derdi. Konuşun nişanlınızla bu bohça olmamış yenisini yap bana diyin sizde o potansiyel var dersiniz yapılır

Çok mantıklı. Nişanlına millet bohça görmeye gelecek sizi ayıplarlar de yenilerini aldır.

Ben nişan bohçası, alışverişi hiç bir şey istemedim. İstesem ne alırlardı bilmiyorum ama evi yerleştirirken kaynana evde kullanmadığı ne kadar eşya varsa oğlunun çeyizi diye verdi. Lekeli 100 yıllık yorganlar, ağzı burnu yamuk nevresim, belki hiç yıkanmamış yine 100 yıllık yastıklar, ben diktiremedim sen diktirirsin diye elime tutuşturduğu çarşaf kenarı dantel. Hiç sesimi çıkarmadım en son artık yer kalmadı verme dedim. Konu sahibinin dediği gibi bir şey alıp almaması önemli değil sorun özensiz olması.

bohca denen adet yüzünden yok şu eksik bu eksik die huzursuzluk yşayan çok insan var hiç kulanılmayacak sacma şeyler için dert edilmesi ki bu derdinin yanında çok daha büyük problemleri varken hele neyse :KK14::KK14:
iyi de bu teecih meselesi isteyen ister istemeyen istemez. bir sey yapilacaksa ya tam yapilir ya hic yapilmaz. afiyet olsun.

iyi de bu teecih meselesi isteyen ister istemeyen istemez. bir sey yapilacaksa ya tam yapilir ya hic yapilmaz. afiyet olsun.
yani tercih meselesi haklsınız o bohçaları istediği gibi yaptırıp kv ve koca adayının onun hayatyla ilgili tüm tercihlerini değiştirmek ve bunlara bez parçaları için katlanmakta tercih meselesi anladınız inşallah afiyet oldu zaten :)))

Bakıyorum da "özeniyor insan etraftan görüp" falan yazmış insanlar. Yahu gelmişsin kaç yaşına, evleniyorsun, çok ciddi bir iş, hayatını birleştiriyorsun, sağlık sorunun yoksa ilerde bir hayata can vereceksiniz.
Ama kadın hala kaynananın aldığı geceleğinin ne kadar dandik olduğunu söylüyor buna takıyor kafasını, " bak kızına neler neler almış bir da bana bak" diye çatlıyor kıskançlığından.
Allahın aşkına bu kadar mantıksız ve kıskanç olmayın.

Canım boşver herşey çeyiz değil sen eşinle mutlu ol kayin valden demek bukadarı ni yapa bilmiş gönül kırmaya gerek yok inşallah birgün senin oglun olur sen istediğin gibi çeyiz hazırlarsın

Bu elaleme bak bizim cicilerimiz var hi sekerim hi gosterislerini iceren sacma sapan adetler ne zaman bitecek ya hala mi? Yil olmus 2017...

100% yazdığınız gibi yapiyorum.
Nişanlıyım. Kendi kendimize yüzük takdik. Nikah olucak 2018. Peşine balayi.
Eşyalar, ev ve altinlari beraber yapiyoruz ve kina geçesi, isteme, düğün vs. Yapmiyoruz.

Benim annem babam yok ve nişanlım yabancı.
Bazen bende diyorum trde yaşayıp yedi göbek türk olup bu yazdiginiz stilde evlenen varmi diye?!

Vardır

Biz varız mesela

Ha biz beni istemeye bakanların evine gittik de çiçeği de babamla çilekçiye gidip sipariş verdik

Kv şu Çiçek gelse de kuzu istesek dedi sonra

Düğün de yaptık ama her şeyi ikimiz ödedik baba takılan seti de

Ne bohça yaptık ne şunu bunu istedik

Alyansı da evimizdeki eşyayı da biz evlendikten sonra gördü herkes

Evimizde tek iğneleri yok iki tarafın da zira gerek yok

Gidip kendi gecelik,makyaj malzemesi vs sandıkta ne varsa git kalitelisini al koy... Kayın V. hiç bişe deme görünce kendi anlar zaten ....

Senin derdin istenmediğini düşünmen sanırım istemediğini bu şekilde ifade ettiği için mesajı almış çıldırmışsın o yüzden ifadelerin bu şekilde...
Bunu nişanlınla konuşmalı ne hhissttiğini anlatmalısın
Ben bu hediyelerden istenmediğimi çıkardım bununla ilgili sen ne düşünüyorsun
Ama yok paranız var yok kardeşine şunu bunu yaptı annen falan diye girme lafa sakın
İstenmediğini kabul edecek mi bi yokla bakalım
Nişanlının tavrı burda belirleyici rol oynayacak

Önemseme diyenlere de bi yorumum olacak
Bu adetler gelenek görenekler geç olmadan bazı şeyleri anlamak için vesiledir
Birlikte alışveriş yapmak yolculuk yapmak organizasyon yapmak tarafların birbirini tanıması için esasında
Bireyselleşen insanlar olduk son zamanlarda ama her aile kendi içinde değerlendirilmeli kimi dipdibe yaşayacaktır kimisi bayramdan bayrama görüşür kimi hiç tanışmaz bile
Arada kurulan ilişki ne kadar beklentisiz olsa o kadar iyi ama beklentilerimiz karşımızdakinin potansiyeline göre değişiyor ister istemez bunu da gözardı edemeyiz

Yıl olmuş 2017 hala çeyiz sandığı isteyen ve beğenmeyen kadınlar var. Pes doğrusu.
Sizin başka derdiniz yok mu?
Bunun 2017 yle 2050 yle ne alakası var bunlar bizim adetlerimiz taaa eskilerden kalan ve her nekadar sizin gibi bu adetlerimizi bitirip öldürmek isteyen zihniyetler olsada onlara inat bu adetlerimiz sürecek haaa istemeyen yapmasin ama yok yıl olmus 2017 falan geçin bu insanları ezmeye çalışmayı....yapmak istemeyen yapmaz

Arkadasım senın demek ıstedıgını anlıyrm
Sonucta kızına yapılandan işin olması gereken boyutunu bılıyor olmalı
E bılmesıne ragmen gormuş olmasına ragmen ve hatta maddı durumu ıyı olmasına rağmen yapmamışsa bu senı degersız hıssetmene sebep olmus olabılır
Haklısın

Hem nişan bohçası istemem demissiniz, hem yapılanı beğenmiyorsunuz. Size sorduğunda evet gerek var istiyorum deseydiniz keske

Iyi de onun kizina yapan kendi kayinvalidesi.
Bu sizin kayinvalideniz.
Istemiyorum deyip iade edin begenmediyseniz.
Hala kaldi mi boyle seyler bilmiyorum. 9 sene once evlendim boyle sandik mandik vermedi kimse.

Back