Kayınvalidemin iğrençlikleri...

100% yazdığınız gibi yapiyorum.
Nişanlıyım. Kendi kendimize yüzük takdik. Nikah olucak 2018. Peşine balayi.
Eşyalar, ev ve altinlari beraber yapiyoruz ve kina geçesi, isteme, düğün vs. Yapmiyoruz.

Benim annem babam yok ve nişanlım yabancı.
Bazen bende diyorum trde yaşayıp yedi göbek türk olup bu yazdiginiz stilde evlenen varmi diye?!
emin olun ki sizin yerinizde olsam aynen ben de öyle yapardım
ama çevre ve şartlardan bu yapılmıyor
anneniz babanız yokmuş nişanlınız da yabancı sizin şartlarınız böyle yapmaya müsait
ama dediğiniz gibi 7 göbek Türk olup da kimseyi karştırmadan evlenmek pek mümkün olmuyor
burda klavye başında yazan elit(!) kadınların çoğuna inanmıyorum ben

Kayınvalidemin iğrençlikleri diye başlık atınca ben de sifonu falan çekmiyor sandım. Kadın kendince yapmış bir şeyler işte. Evlenirken gelenek görenek diye tutturan gelinler, evlendikten sonra modern oluyorlar. O zaman baştan anlaşın. Her şey eskisi gibi olacak. Ben de eski gelinler gibi boynum bükük her türlü hizmetinizi götürüm diye. Bence koşa koşa alırlar ipek geceliklerinizi :halay:

emin olun ki sizin yerinizde olsam aynen ben de öyle yapardım
ama çevre ve şartlardan bu yapılmıyor
anneniz babanız yokmuş nişanlınız da yabancı sizin şartlarınız böyle yapmaya müsait
ama dediğiniz gibi 7 göbek Türk olup da kimseyi karştırmadan evlenmek pek mümkün olmuyor
burda klavye başında yazan elit(!) kadınların çoğuna inanmıyorum ben

Bende anlamıyorum işde.
Yani tamam ben ayni böyle yapiyorum ama MECBURUM buna. Mecburlukdan firsatlari en iyi şekilde degerlendirmeye çalışıyorum.

Üzülüyorum böyle yazanlara. Tamam sandik filan önemsiz şeyler ama elitlik taslamak hoş değil.

Bazi üyeler cok abartiyor

En iyisini yapmış size demek ki kızı Pierre cardine,sizde markası bile belli olmayan makyaj setine layiksiniz. Yazmamayim dedim,duramadim. Ayrıca sunuda ekleyeyim sefası olsun kvdenin.

Önceki konularınızdan;
Kayınvalidenizle altlı üstlü oturacağınızı
Nişanlınızın ve annesinin kapanmanızı istediklerini yazmışsınız..

Şimdi de konu açmış diyorsunuz ki bu özensizliğe çok üzüldüm.. Sizce de dert etmeniz gereken çok daha önemli konularınız yok mu? Bazen nişanlılıkta evliliğin nasıl geçeceğinin ayak sesleri kulağımıza geliyor ama biz maalesef o kulakları kapatmayı tercih ediyoruz..

benimki eski halısını bile vermedi (ağzımızla istememe rağmen)
bu yüzden boşver bence :)

bu çağda hala sandık kaldı mı allah aşkına

Eski devirlerde giyim kuşam böyle bol olmadığından olsa gerek önemliymiş bu adetler. Şimdi yani bu devirde artık gereksiz ve bir o kadar da komik oluyor. Ve bu adetler yüzünden amma da sıkıntı yasanıyor. Yani penye veya saten olsa ne farkeder. Beğenmiyorsan kullanmazsın. Daha kalitelisini kendin alırsın bu kadar basit.

Nişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,

İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
Seni cok iyi anliyorum. Sen onlari alamayacak degilsin. Istiyorsun ki birseylerden anlamasa bile o gorgusu yoksa bile kizim gel secelim alalim desin.Ya da kizi varmis o gormuyor mu koyduklarini. Ki kizina hepsi yapilmis bilmiyor olmasi mumkun degil. Tamamen onemsemiyor deger vermiyor. Seni deli eden de bu. Bu tur adetler evet artik cok gereksiz ama yapiliyorsa da duzgun bi sekilde yapilmali. Sana kendini degersiz hissettiriyor. Ama emin ol seni birak ogluna deger verseydi daha ozenli olurdu. Parasi markasi onemli degil. Deger gormek istiyor insan.

Tek şey değil çünkü yaptıkları... Kullanılmış koltuklarını, eşyalarını teklif etmesi, tuvalet paspasına kadar kullanılmış şeylerini layık görüp " bunu kullanır mısın" diye bana teklif etmesi...
takı tuka sandık vs bişey diyemem ama bunda susmamalısınız

o 2. elleri gösterince ilk defa evleniyorum bana bunları mı layık görüyorsun
onları kızına ver en iyisi anne vs gibi bir bozun

o sandıkla da alakalı nişanlınızla alışverişe çıkabilirsiniz

İki yastik vermişti bana ilk kayınvalide. .
Anlayabiliyorum insan özeniyor. Helede etrafta görüp duyunca ama duymamak görmemeye çalışın. Huzur mutluluk çok daha önemli..

Nak diyorsun ki "kendi kızına" yaptı, demek ki sana da kendi annenin yapması lazım:KK58:
Deseydin ki diğer geline yapmış, hadi derdim kendisine özenilmediği için kıskanmış. O zaman özenme kategorisinde olabilirdi gereksiz de olsa.

Aman boşver Allah aşkına böyle şeyleri. Ne gerek var iç çamaşırınını geceliğini başkasının almasına/görmesine. İki kişininkine (yakın olduğumuz için) gittim bugüne kadar. Bir odaya sığmıyordu resmen o alınanlar. Bütün camaşır ve gecelikler de ortada en fantaziğinden:KK37: :olamaz:

Çünkü artık iğrençlik boyutuna geldi yaptıkları da o yüzden.. tek şey değil yanii... nişanlımla eşyalarımızı bile aldık, "oğlum eşyaları aldınız diyye seni bırakmaz sanma" diye espri yaptı bana... Hala da futursuz tavırları devam ediyor...

Ama bu konuda ne varsa yorumlar ona göre gelir. Baştan açıklasaydın

Evlenme? Hakli oldugun kisimlar da var, haksiz olduklarin da. Ama gorunen o ki herseyi batmaya baslamis, o zaman evlenme

Valla ben bişey beklemedim ama insan etrafta duyunca dediğiniz gibi genclik hevesi özeniyor. Hiç birşey vermedi. Kendi eski yatak örtüsünü çıkarmış al bu da oglumun ceyizi dedi. Örf adet gelenek sıffır sıffır sıffır. Yapabilecek bişey yok

evlenme beğenmediysen o zaman.
daha evlenmeden bu kadar nefret dolduysan evlenince boğazlarsın sen kadını.

yil olmus 2017 diye baslanan cumleler de sıktı artık yani...
sizin icin onemli olmayabilir bu kiz icin onemli.
e kendi kizina herseyi yaptiedigina gire demekki kayinvalide icin de onemli.
ama kizina gosterilmesini istedigi ozeni bu kiza gostermemis. kiz da uzulmus.
yani burda ceyip yapulmali mi bu yuz yilda ceyiz olmali mi sorusunu sormuyor ki neden bu yonde eleştiremeye çalışıyorsunuz.

kayinvalidenizin yaptigi ayip. kendi evladi icin nasil en iyisini istemisse size de yapmaliydi.
ama o tamamen onun ayibi. ceyiz serecekmissiniz insanlr girmeye gelecekmis. birakin gelainler gosterin. ustune basa basa kv de bunalri aldi deyin kendi utansin. ozellikle onun yanindayken yapin. gerisini bosverin. o ozensizse siz de umursamaz olun.

Kvniz özenmediyse bu onun derdi. Konuşun nişanlınızla bu bohça olmamış yenisini yap bana diyin sizde o potansiyel var dersiniz yapılır

yil olmus 2017 diye baslanan cumleler de sıktı artık yani...
sizin icin onemli olmayabilir bu kiz icin onemli.
e kendi kizina herseyi yaptiedigina gire demekki kayinvalide icin de onemli.
ama kizina gosterilmesini istedigi ozeni bu kiza gostermemis. kiz da uzulmus.
yani burda ceyip yapulmali mi bu yuz yilda ceyiz olmali mi sorusunu sormuyor ki neden bu yonde eleştiremeye çalışıyorsunuz.

kayinvalidenizin yaptigi ayip. kendi evladi icin nasil en iyisini istemisse size de yapmaliydi.
ama o tamamen onun ayibi. ceyiz serecekmissiniz insanlr girmeye gelecekmis. birakin gelainler gosterin. ustune basa basa kv de bunalri aldi deyin kendi utansin. ozellikle onun yanindayken yapin. gerisini bosverin. o ozensizse siz de umursamaz olun.
yani eski konularına bakarak kıldan tüyden daha önemli problemleri var ama eğer buraya yazıldıysa dert diye birde konu ve başlık yıl evet 2017 bence bunlardan daha önemli problemleri var konu sahibbinin

Back